Το μικρόβιο της συγγραφής μπήκε ξαφνικά στη ζωή μου πριν 2 χρόνια περίπου. Λόγω του site μου του Working Moms συνεργάζομαι με αρκετούς εκδοτικούς και καθημερινά διαβάζουμε πολλά παιδικά παραμύθια μαζί με τα παιδιά μου. Ξεκίνησα λοιπόν γράφοντας κριτικές και τη γνώμη μας για τα παραμύθια που μας στέλνανε στο www.workingmoms.gr και την ιδέα μου φύτεψε στο μυαλό μια μέρα ο Κωνσταντίνος μου που μου είπε με την γλυκιά του αθωότητα: «Μαμά τι ωραία θα ήταν να είχαμε και εμείς το δικό μας παραμύθι». Η ιδέα αυτή δούλευε πολύ καιρό μέσα μου και ξαφνικά πήρα ένα χαρτί και άρχιζα να αποτυπώνω τις σκέψεις μου. Από την αρχή είχα στο μυαλό μου να γράψω ένα παραμύθι βιωματικό, εμπνευσμένο από τα παιδιά μου και σίγουρα μέσω αυτού να μεταφέρω στα παιδιά που θα το διαβάσουν ένα μήνυμα, να αποκομίσουν κάτι μέσα από αυτό και να έχει ένα ηθικό δίδαγμα. Δεν ήθελα να γράψω μια ιστοριούλα χωρίς νόημα απλά για να πω ότι έγραψα ένα παραμύθι.
Έτσι ξεκίνησα να το γράφω τα βράδια που κοιμόταν τα παιδιά μου και ήμουν λίγο πιο χαλαρή, τα πρωινά που ήταν στο σχολείο και σε κενές ώρες στη δουλειά μου. Έτσι προέκυψε «Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα», ένα παραμύθι που σκοπό έχει να μάθουν τα παιδιά να μην πλεονεκτούν.

Έγινα πρώτη φορά μαμά στα 30 μου χρόνια και αφού είχα ζήσει μια γεμάτη ζωή με πολλές εμπειρίες, ταξίδια και διασκέδαση, δεν μου είχε λείψει τίποτα, αποφασίσαμε με τον άντρα μου να βάλουμε μπρος για ένα παιδάκι. Ο Κωνσταντίνος ήρθε τόσο εύκολα και αβίαστα μέσα σε δυο μήνες είχα μείνει έγκυος και είχα μια ομαλή και όμορφη εγκυμοσύνη. 1 μήνα και 7 μέρες πριν γίνω 30 χρονών ήρθε στη ζωή μας ο Κωνσταντίνος μας. Και γιατί σας τα λέω όλα αυτά;; Σαν πρώτο παιδί και πρώτο εγγόνι και από τις δύο οικογένειες πέσαμε όλοι επάνω του, δεν του χαλάγαμε κανένα χατήρι και άθελα μας τον κάναμε «καλομαθημένο». Ότι ζήταγε του το παίρναμε με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε ένα αχόρταγο καταναλωτικό παιδί, που βεβαίως είχαμε δημιουργήσει εμείς, χωρίς να καταλαβαίνουμε πόσο κακό του κάνουμε με την πληθώρα των αγαθών που του προσφέραμε.

 

Μέχρι και τα 6 χρόνια «ζοριστήκαμε» πάρα πολύ να το αλλάξουμε αυτό, να μην ζητάει και όλο ζητάει ότι έβλεπε στα μαγαζιά, στο σούπερ μάρκετ, ακόμα και στο περίπτερο. Όπου και να πηγαίναμε ζήταγε επίμονα να του αγοράσουμε ότι του καρφωνόταν στο κεφαλάκι του και τα πρώτα χρόνια δυσκολευόμασταν πολύ να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση. Είχαμε έρθει άπειρες φορές σε δύσκολη θέση να φωνάζει και να χτυπιέται μπροστά στον κόσμο και να μην μπορούμε να τον ηρεμήσουμε αν δεν πάρει αυτό που ήθελε (μάλλον πολύ γνώριμη εικόνα, ε μαμάδες;;;)

Όλη αυτή η καθημερινή μας «ταλαιπωρία» δούλευε χρόνια στο μυαλό μου και έτσι ξεκίνησα να γράφω την «Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα». Ο Οδυσσέας (δηλαδή Κωνσταντίνος χαχα) είναι ένα μικρό, άτακτο και καλομαθημένο παιδί, που οι γονείς του, του προσφέρουν απλόχερα ό,τι ζητήσει. Τι θα συμβεί λοιπόν ένα πρωινό στο δρόμο προς το σχολείο; Τι «Οδύσσεια» θα περάσει ο Οδυσσέας, ώστε να καταλάβει ότι όλα αυτά που του είχαν δοθεί γενναιόδωρα δεν τα έχουν όλα τα παιδάκια; Τι θα πρέπει να βιώσει για να αντιληφθεί ότι όλα αυτά που απολαμβάνει ο ίδιος κάποια παιδάκια δεν τα έχουν καν ονειρευτεί;
Ένα παραμύθι για να μάθετε εσείς, γλυκά παιδάκια, να εκτιμάτε και να ευχαριστείτε τους γονείς σας για όσα με αγάπη και κόπο σας προσφέρουν καθημερινά και να μην τα θεωρείτε παντοτινά, γιατί όλα στη ζωή αλλάζουν ξαφνικά!!
O αληθινός πλούτος είναι η αγάπη και η ευτυχία, όχι τα παιχνίδια και τα λεφτά.

Αυτό το παραμύθι είναι γραμμένο με πολλή αγάπη και αγγίζει ένα θέμα που αντιμετωπίζουν το 99% των σημερινών γονέων. Ο βασικός λόγος που γράφτηκε είναι για να προβληματίσει τον Κωνσταντίνο μου γιατί ότι και να του έλεγα εγώ καθημερινά μέσα από τις ατελείωτες συζητήσεις μας δεν καρποφορούσε, αλλά όταν διάβασε το παραμύθι κάτι άλλαξε μέσα του. Μέρα με τη μέρα και αφού το διάβαζε και το ξανά διάβαζε η συμπεριφορά του στο κομμάτι της καθημερινής πλεονεξίας και ζήτησης αγαθών άρχιζε να αλλάζει. Και αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι από τον Απρίλιο του 2018 που κυκλοφόρησε το έχουν διαβάσει πάρα πολλά παιδάκια και τρελαίνομαι από τη χαρά μου και συγκινούμαι να λαμβάνω τα σχόλια των μαμάδων ότι αφού το διάβασαν στα παιδάκια τους και αυτά με την σειρά τους προβληματίστηκαν, τους έκαναν άπειρες ερωτήσεις, έμαθαν έννοιες όπως την πλεονεξία, την αποταμίευση, την φιλανθρωπία και άλλα πολλά που σας αφήνω να τα ανακαλύψετε μόνοι σας αφού το διαβάσετε.

Την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 στις 12.00, παραμονή της γιορτής του Κωνσταντίνου μου (άλλωστε δεν επιλέχθηκε τυχαία η ημερομηνία γιατί το παραμύθι είναι βιωματικό και εμπνευσμένο απ’ αυτόν) είχα την χαρά να διοργανώσω την πρώτη επίσημη και θεατρική παρουσίαση της «Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα”.
Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου, στον Δήμο που μεγάλωσα και έζησα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια είχα την τιμή να υποδεχτώ πολλούς φίλους, συγγενείς και αναγνώστες του www.workingmoms.gr.
Αγκαλιά με τους γιους μου παρουσίασα το πρώτο μου παραμύθι, το πρώτο μου δημιούργημα.
Οι μικροί μας φίλοι διασκέδασαν με θεατρική αναπαράσταση του παραμυθιού και ζωγραφική από την ηθοποιό Μαρίνα Μπασέτα.
Μεγάλος χορηγός η LEGO που μοίρασε δώρα σ’ όλα τα παιδάκια που παρευρέθηκαν.
Χορηγοί επικοινωνίας ΤaλκInfokids και Working Moms!

Για το παραμύθι και για μένα μίλησαν οι αγαπημένες φίλες και συνεργάτιδες:
Μαρίνα Γιώτη, Συγγραφέας – Εικονογράφος
Χρυσαυγή Ατσιδάκου, Δικηγόρος – Δημοσιογράφος
Δώρα Λοίζου, Μουσικοπαιδαγωγός – Συγγραφέας
Αγγελική Καβαλλιεράτου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχολόγος
Πέγκυ Φούρκα, Εικονογράφος – Συγγραφέας

10 μέρες μετά από την καταπληκτική εμπειρία της επίσημης παρουσίασης του πρώτου μου παραμυθιού Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα, ευχαρίστησα μέσα από την καρδιά μου όλους όσους ήταν δίπλα μου σ’ αυτή την τόσο ξεχωριστή μου μέρα!
«Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά μου και τον άντρα μου που είναι πάντα δίπλα μου σε ότι δημιουργώ! Τον Κωνσταντίνο μου που ήταν πηγή έμπνευσης γι’ αυτό το παραμύθι και τον Δημήτρη μου που είναι η χαρά της ζωής μας!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα κορίτσια μου την Χρυσαυγή, Μαρίνα, Δώρα, Αγγελική και Πέγκυ που είπαν τόσο όμορφα λόγια για μένα και τον «Οδυσσέα μου», την ηθοποιό Μαρίνα Μπασέτα που έκανε θεατρική αναπαράσταση του παραμυθιού και διασκέδασε τα παιδιά με ζωγραφική και παιχνίδια και την φίλη μου Μαρίνα Φραγκεσκίδου που σκηνοθέτησε το θεατρικό αυτό!
Ένα ακόμα ευχαριστώ στο Δήμο Περιστερίου που μου παραχώρησε αυτό το «στολίδι» αμφιθέατρο που είναι πηγή πολιτισμού για το Περιστέρι, έναν Δήμο που μεγάλωσα και αγαπώ βαθιά!
Ευχαριστώ πολύ την κολλητή μου φίλη Άρτεμη και την κουνιάδα μου Κατερίνα που με βοήθησαν πολύ 
Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην εικονογράφο μου Ευτυχία Στυλιανέα που ζωντάνεψε την ιστορία αυτού του παραμυθιού και την αποτύπωσε τόσο νοσταλγική, ακριβώς όπως των παραμυθιών που μεγάλωσα και όπως την ονειρευόμουν όταν ξεκίνησα να το γράφω, στην γραφίστρια Νατάσα Ευαγγελινού, την επιμελήτρια Αλεξάνδρα Σελελή και τις Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ για την εξαιρετική συνεργασία!!!!
Ευχαριστώ τον μεγάλο χορηγό της εκδήλωσης την LEGO και τους χορηγούς επικοινωνίας ΤaλκInfokids και το site μου το Working Moms!
Και πάνω απ’ όλα όλουςςςςς εσάς που έχετε διαβάσει, έχετε αγαπήσει τόσοοοο πολύ την «Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα» και καθημερινά λαμβάνω τόσο όμορφες κριτικές και γλυκά σχόλια για το πόσο χρήσιμο είναι το βιβλίο μου για να μάθετε στα παιδάκια σας να μην πλεονεκτούν και να εκτιμούν ότι τους προσφέρετε καθημερινά με κόπο και θυσίες».

«Σε μια εποχή όπου η κατανάλωση μεταφράζεται σε αγάπη, καλύτερη ποιότητα ζωής και ευημερία, ξεχνάμε πως τα παιδιά μας χρειάζονται περισσότερο την αγάπη μας, τον χρόνο και την προσοχή μας. Γι’ αυτό η ιστορία της «Οδύσσειας του μικρού Οδυσσέα» τονίζει πόσο σημαντικές είναι οι έννοιες αλληλεγγύη και προσφορά και μας θυμίζει πως η ευτυχία τελικά κρύβεται στα απλά, καθημερινά πράγματα».

??Photo credit Baby Camera
? Hair styling IDEA Beauty SALON
? Make up Alexandra Kesemli

Μόνο μερικά sites και blogs που έγραψαν για το παραμύθι μου και τους υπέρ ευχαριστώ:

Πρώτο Θέμα: «Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα»: Είμαστε όλοι μέσα σ’ αυτό το παραμύθι…
talcmag: Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ| ΕΦΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΕυΖην Creations: Τα πρώτα μου 6 παιδικά μυθιστορήματα
efiveia.gr: Το νέο βιβλίο για τους μικρούς μας φίλους, Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα!
Two boys and HopeΔιαβάζουμε: Η οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα
Sugarmama.gr: «Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ» – ΕΦΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
kathemeragoneis.com: Διαβάσαμε το βιβλίο «Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα»
mamamiapetounia.blogspot.com: Μικρή βιβλιοφάγος: Η οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα
elamazi.gr:   “Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα” της Έφη Αργυροπούλου
mommyjammi.gr:   Στα παιδιά αρκούν τα λίγα : Μη φοβάστε να το πιστέψετε!
mylittleworld.gr: Βιβλίο-πρόταση: Η οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα
karkinaki.gr: Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα

Eυχαριστώ πολύ και τις επώνυμες μαμάδες που διάβασαν και στήριξαν το παραμύθι μου:

Και στη σελίδα «Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα» στο facebook μπορείτε να διαβάσετε όλες τις υπέροχες κριτικές των αναγνωστών του παραμυθιού.

Για να το συμπεριλάβετε στη βιβλιοθήκη σας στείλε inbox στη σελίδα Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα ή επικοινωνήστε με την συγγραφέα Efi Argyropoulou ή μήνυμα στη φόρμα επικοινωνίας του www.workingmoms.gr ή mail στο info@workingmoms.gr.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

5 Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.