10 υγιεινές τροφές που λατρεύουν τα παιδιά μου

10 υγιεινές τροφές που λατρεύουν τα παιδιά μου

Η διατροφή των παιδιών μας μπορεί καμιά φορά να μην είναι εύκολη υπόθεση. Είναι λίγα τα παιδιά που είναι “εύκολα” στο φαγητό, που καταναλώνουν με ευχαρίστηση τις περισσότερες τροφές. «Ποιες είναι άραγε οι κατάλληλες τροφές για το παιδί μου; Κάνει να τρώει γλυκά; Δεν του αρέσουν τα λαχανικά, τι θα κάνω;»… και άλλα πολλά ερωτήματα που θέτουμε καθημερινά στους εαυτούς μας για το ποιες τροφές πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας. Η αλήθεια είναι πως στο φαγητό δεν χρειάζεται «πρέπει», ιδίως όταν μπορείς να βρεις προϊόντα που προσφέρουν ό,τι θέλουν τα παιδιά, χωρίς όμως να επιβαρύνεται ο οργανισμός τους.

Όταν έγινα πρώτη φορά μαμά θυμάμαι ότι η καθημερινή μου αγωνία ήταν το αν τρέφεται καλά το παιδί μου. Κοιμόμουν και ξυπνούσα με την έννοια αν ήπιε όλο του το γάλα, αν κατανάλωσε μέσα στη μέρα θρεπτικές και πλούσιες σε βιταμίνες τροφές. Πρόσεχα πάρα πολύ την αλόγιστη πρόσληψη ζάχαρης και λιπαρών. Ακόμα και σήμερα αναζητώ να τους προσφέρω πιο υγιεινές λύσεις στη διατροφή τους. Ειδικά όσο μεγαλώνουν και οι εξωσχολικές δραστηριότητες και η άθληση έχει μπει για τα καλά στη ζωή τους, είναι ακόμα μεγαλύτερη η ανάγκη να είμαι βέβαιη ότι τρέφονται σωστά.

Βρήκα και ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις 10 τροφές – «θαύματα»! Τις ανακάλυψα στο site της ΝΟΜΗΣ, το οποίο περιέχει ποιοτικά προϊόντα που δημιουργούνται αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς. Από ζυμαρικά μέχρι και γλυκά, που πραγματικά θα δώσουν την ευχαρίστηση που αποζητούν τα παιδιά στο φαγητό τους, παρέχοντας παράλληλα όλες τις ευεργετικές ιδιότητες και τα θρεπτικά συστατικά για μια καλή διατροφή και ανάπτυξη.

Το nomeefoods.gr έχει γίνει το δεξί μου χέρι! Με μόνο μερικά κλικς, από την άνεση του σπιτιού μου, προσφέρω στην οικογένειά μου την πιο υγιεινή και θρεπτική διατροφή.

Παστέλι Χελμός με κελυφωτό φιστίκι – Μελισσοκομία Χελμός

Δεν υπάρχει καλύτερος σύμμαχος στη διατροφή των παιδιών μας από ένα snack που απογειώνει το ελληνικό μέλι! Πρόκειται για το παστέλι μελιού με κελυφωτό φιστίκι από τη «Μελισσοκομία Χελμός», έναν εκρηκτικό συνδυασμό από μέλι παραγωγής της οικογένειας Σούκα με το ελληνικό, κελυφωτό φιστίκι. Το γλύκισμα αυτό είναι μαλακό, παρασκευάζεται χωρίς ζάχαρη και χωρίς συντηρητικά, ενώ διατηρεί τα ευεργετικά και αντιοξειδωτικά συστατικά, τις βιταμίνες και τις φυτικές ίνες από το φιστίκι. Το παστέλι μελιού αποτελεί  την ιδανική λύση για το πρωινό αλλά και το απογευματινό των παιδιών μας, ειδικότερα μετά την άθλησή τους.

Βιολογικός χυμός ρόδι – Ωδή στο Ρόδι

Όλα τα παιδιά λατρεύουν τους χυμούς… και δικαίως μάλιστα! Ποιος θα μπορούσε άλλωστε να αντισταθεί σε έναν δροσερό χυμό ροδιού από την «Ωδή στο Ρόδι» έπειτα από ζωηρό παιχνίδι; Ας φροντίσουμε για την ενυδάτωση των παιδιών μας, δίνοντάς τους να απολαύσουν έναν χυμό χωρίς ζάχαρη, δίχως συντηρητικά και άλλες βλαβερές ουσίες, και αντ’ αυτού πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και ευεργετικές ιδιότητες. Εξάλλου, το ρόδι διακρίνεται για τα πολύτιμα οφέλη του, με κάποια από αυτά να είναι η καταπολέμηση της παχυσαρκίας καθώς και η βελτίωση της μνήμης.

Ζυμαρικά με λεντινούλα – Μανιτάρια Δίρφυς

Τα πολύχρωμα ζυμαρικά γίνονται ο πρωταγωνιστής στο πιάτο των παιδιών μας. Η «Μανιτάρια Δίρφυς» μας συστήνει το παιδικό σιγματάκι με λεντινούλα, το «θαυματουργό» αυτό ζυμαρικό για μικρούς αλλά και μεγάλους. Χωρίς χημικά πρόσθετα, χρωστικές ή αρωματικές ύλες, το σιγματάκι παρασκευάζεται από αγνό, ελληνικό σιμιγδάλι που αναμειγνύεται με φρέσκα, βιολογικά λαχανικά και μανιτάρια, αλλά και πρώτες ύλες της ελληνικής φύσης όπως πετιμέζι, τσουκνίδα και βασιλικός. Η ιδανική, χρωματιστή υπερτροφή για τα παιδιά μας – συνδυάστε την με κρέας ή ψάρι, μέσα σε σούπα αλλά και σκέτο με τυρί τριμμένο.

Άλειμμα με αμύγδαλο & μέλι – Κοπέλια Honey

Ο ορισμός του superfood – όχι μόνο είναι θρεπτικό και απαλλαγμένο από κάθε χημικό πρόσθετο, αλλά έχει και αξεπέραστη νοστιμιά. Το άλειμμα με αμύγδαλο & μέλι της «Κοπέλια» θα γίνει ο λόγος για τον οποίο τα παιδιά μας θα ξυπνάνε με όρεξη για το σχολείο. Προέρχεται από αυθεντικό κρητικό μέλι από τα Λευκά Όρη και αλεσμένο αμύγδαλο, το οποίο περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτική πρωτεΐνη. Ένα non-gmo spread χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά, το οποίο θα κλέψει την παράσταση στις καθημερινές, χειροποίητες μπάρες δημητριακών αλλά και στα Σαββατιανά pancakes.

 

Honey rings δημητριακά – The Bee Bros

Τα λατρεμένα σε όλους μας δημητριακά στην πιο υγιεινή τους εκδοχή. Αρκετοί από εμάς τα έχουμε συνδέσει με τα πρωινά ή και βραδινά μας γεύματα όταν πηγαίναμε σχολείο. Πρόκειται για τα δαχτυλίδια μελιού της «The Bee Bros», φτιαγμένα από 53% δημητριακά ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά, αλλά πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες. Ένα πολύτιμο πρωινό, ιδανικό ακόμη και για παιδάκια από 12 μηνών και άνω. Απολαύστε τα μαζί με τα παιδιά σας, προετοιμάζοντάς τους ένα όμορφο πρωινό για ενέργεια και καλή διάθεση.

Πρωτεϊνικά γλυκίσματα – NUTREE

Και να που ήρθε η στιγμή που δεν χρειάζεται ως γονιός να πεις το εξής: «Μη φας άλλο γλυκό!». Πλέον, μπορείς να αντικαταστήσεις τα συμβατικά γλυκά με τα πρωτεϊνικά, ωμοφαγικά γλυκίσματα της NUTREE, αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με την αυθεντική νοστιμιά των ελληνικών πρώτων υλών.

Τρεις γεύσεις γεμάτες θρεπτικά στοιχεία και νοστιμιά για τα παιδιά – όποια και να διαλέξουν μπορεί να πάρει τη θέση του ιδανικού snack για το σχολείο: «Cinnamon roll» με τη βουτυρένια γεύση της αλατισμένης καραμέλας και το πλούσιο άρωμα της κανέλας πραγματικά θυμίζουν το αγαπημένο μας γλυκό, «Cookie dough», με την τραγανή υφή του μπισκότου και τα μεγάλα λαχταριστά κομματάκια σοκολάτας και «Brownie» που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα το αφράτο κεκάκι, ενώ παράλληλα είναι πλούσιο σε φυτική πρωτεΐνη και φτιαγμένη από φουντουκοβούτυρο, ωμό κακάο και ολόκληρα κομμάτια φουντουκιού. Πρόκειται για το απόλυτο γλυκό χωρίς καν να έχει ζάχαρη!

Βούτυρο αμυγδάλου & φιστικιού – Latomi Farm

Είτε το αλείψετε σε φρυγανιά και ψωμί, είτε το χρησιμοποιήσετε σε άλλα γλυκά, η γεύση των καβουρδισμένων ξηρών καρπών θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό spread που συνδυάζει διαφορετικούς ξηρούς καρπούς. Η φιλοσοφία της Latomi Farm είναι να παράγει προϊόντα από δικά της αμύγδαλα, τα οποία δεν έχουν πρόσθετα, αλλά και κάθε κουταλιά που απολαμβάνουμε εμείς και τα παιδιά μας να είναι «a spoonful of nature». Πρόκειται για ένα άλειμμα χωρίς φοινικέλαιο, αλάτι ή πρόσθετη ζάχαρη, κάτι που το καθιστά μια ιδανική επιλογή για τα μικρά μας.

Μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη – Το Περιβόλι της Λίμνης

Ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα. Πόσο αγαπημένο πρωινό για εκείνα αλλά και για εμάς… και πόσο πιο αγαπημένο γίνεται όταν η μαρμελάδα είναι χωρίς ζάχαρη! Οι μαρμελάδες από το «Περιβόλι της Λίμνης» παράγονται από φρέσκα, βιολογικά φρούτα δίνοντας μας τη μαρμελάδα από φρούτα του δάσους και μαρμελάδα από μύρτιλο, ενώ για ακόμη μεγαλύτερη γεύση επίλεξε τις μαρμελάδες με συνδυασμούς φρούτων όπως μύρτιλο – αρώνια, μύρτιλο – ροδάκινο και μύρτιλο – μήλο. Όποια και αν προτιμήσεις, όλες οι μαρμελάδες παρασκευάζονται από 100% βιολογικά φρούτα και τους χυμούς τους, χωρίς πηκτίνη, συντηρητικά και άλλα πρόσθετα. Ακόμη αναρωτιόμαστε τι θα φάει το παιδί μας;

Κοχυλάκια λαχανικών – Αγροζύμη

Η πατροπαράδοτη συνταγή της γιαγιάς «κοφτό μακαρονάκι με κιμά» μπορεί να γίνει πολύ πιο νόστιμη, πολύ πιο ευφάνταστη και πολύ πιο θρεπτική. Βρες τα κοχυλάκια λαχανικών της «Αγροζύμης», αυτές τις χρωματιστές μπουκίτσες από παντζάρι, σπανάκι και κόκκινο πιπέρι και συνδύασέ τις με σαλτσούλα, κιμά ή κοτόπουλο και… voilà! Το αγαπημένo γεύμα των παιδιών μας (σίγουρα και δικό μας) συνδυάζει γεύσεις, αρώματα, θρεπτική αξία με χειροποίητα ζυμαρικά από επιλεγμένες πρώτες ύλες!

Ταλιατέλες από φασόλια – Gaia Greek

Είναι αλήθεια πως κάποιες τροφές τα παιδιά τις συμπαθούν λιγότερο, ενώ κάποιες φορές και σε κάποιες άλλες υπάρχει μια μικρή “αδυναμία”. Τι γίνεται όμως όταν καταφέρεις να γεφυρώσεις αυτό το χάσμα; Και πώς γίνεται να τρώνε νόστιμα ζυμαρικά τρώγοντας όσπρια την ίδια στιγμή; Δοκιμάστε τις ταλιατέλες της Gaia Greek που παρασκευάζονται από 100% αλεύρι φασολιών, το οποίο διατηρεί όλες τις ιδιότητές τους – από τη μηδαμινή χοληστερόλη μέχρι και την υψηλή περιεκτικότητα τους σε βιταμίνη B. Η αγαπημένη επιλογή των παιδιών μας γίνεται πλέον ακόμη πιο νόστιμη και πιο υγιεινή, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά μας να λάβουν τα καλά διατροφικά στοιχεία των οσπρίων εντάσσοντας τα σιγά σιγά στην καθημερινή τους διατροφή.

Θα πρέπει να έχουμε πάντα υπόψιν ότι εμείς οι γονείς αποτελούμε αναμφισβήτητα πρότυπο για τα παιδιά. Αυτό ισχύει όχι μόνο σε επίπεδο διατροφής, αλλά γενικότερα για συμπεριφορές και συνήθειες.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Διατροφή Οι προτάσεις μας