Πώς πείθω τα παιδιά μου να πάνε για ύπνο;

Πώς πείθω τα παιδιά μου να πάνε για ύπνο;

Για την οικογένεια μας η ώρα του βραδινού ύπνου είναι ιεροτελεστία. Προσπαθώ πάντα να κλείνει η μέρα μας όσο πιο χαλαρά και ήρεμα γίνεται, μετά από μια έντονη καθημερινότητα και σύμμαχος στην προσπάθεια μου αυτή είναι πάντα ένα παιδικό παραμύθι. Τα τελευταία 7 χρόνια που έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας τα παραμύθια όση ένταση και να έχουν τα παιδιά μου κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν φτάνει η ώρα για να κοιμηθούν ανυπομονούν να διαβάσουμε παραμύθια. Ο μυστικός μας κώδικας για να πάμε για ύπνο είναι η λέξη κλειδί “παραμύθι” και αμέσως τρέχουν να κάνουν κάνουν μπάνιο, να πλύνουν δόντια και να ξαπλώσουμε αγκαλίτσα να ταξιδέψουμε στις ιστορίες των παραμυθιών.

Αν κάποιες φορές είμαι κουρασμένη και στην αρχή τους λέω ότι δεν μπορώ να διαβάσουμε σήμερα, τα ματάκια τους μελαγχολούν και στο δευτερόλεπτο αλλάζω γνώμη και όση κούραση και να έχω μέσα από τις ιστορίες των αγαπημένων μας παραμυθιών, εντέλει ξεκουράζομαι και χαλαρώνω και εγώ.

Αν αναζητάτε καινούργια βιβλία για να συντροφεύσουν και τα δικά σας βράδια με τα παιδιά σας, σας προτείνω τις νέες κυκλοφορίες των Εκδόσεων Διόπτρα.

ΕΔΩ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΧΑΡΑ
Ηλικία 4+

Παίρνουμε μια βαθιά ανάσα και απλωνόμαστε σαν τον γαλαξία, ξεφυσώντας χιλιάδες αστεράκια.
Κι όταν νιώσουμε άγχος για κάτι στη ζωή μας, αναπνέουμε βαθιά και θυμόμαστε ότι είμαστε ένα με το σύμπαν!

Ένα υπέροχο βιβλίο για τη χαλάρωση των παιδιών.
Ενθαρρύνει τους νεαρούς αναγνώστες να εξερευνήσουν τα συναισθήματά τους και τον όμορφο κόσμο γύρω τους.

Αυτό το ποιητικό ταξίδι σε ένα μέρος χαράς και ηρεμίας θα εμπνεύσει και θα δώσει ώθηση στα παιδιά να παρατηρούν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, ώστε να αποκτήσουν ενσυνείδητη προσοχή.

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΠΟΝΤΙΚΑΚΙΑ
Ηλικία 3+

Τρία χαριτωμένα ποντικάκια.
Τρία διαφορετικά σπιτάκια,
άλλα μεγάλα και άλλα μικρά…
Σε ποιο σπιτάκι όμως χαμογελούν αληθινά;

Μια όμορφη ιστορία που δείχνει στα παιδιά
ότι η πραγματική ευτυχία βρίσκεται
στην απλότητα.

Μηνάς Μινιατούρας – Μόνος και αόρατος στο σπίτι (Τα συμμαθητάκια)
Ηλικία 7+

Καλώς ήρθατε στο σχολείο της Φτερνιζούπολης!

Ο διευθυντής του Δημοτικού, ο φοβερός και τρομερός Φοίβος Φοβέρας, για πρώτη φορά στα χρονικά, είναι με το χαμόγελο στα χείλη. Και ο λόγος είναι απλός… Φέτος, επιτέλους, δεν θα κάνει μάθημα στα απίθανα Συμμαθητάκια του Β2· της πιο θεότρελης τάξης όλων των εποχών!

Η δασκάλα δεν τον βλέπει όταν σηκώνει το χέρι του, οι συμμαθητές του δεν τον βλέπουν όταν χωρίζονται σε ομάδες για να παίξουν ποδόσφαιρο, η αδερφή του δεν τον βλέπει όταν πρέπει να πάει στο μπάνιο…
Με λίγα λόγια, το να είσαι αόρατος είναι η πιο άχρηστη σουπερ-δύναμη του κόσμου! Δεν μπορούσε να είναι υπερήρωας; Να έχει βιονική όσφρηση; Ή φωτονική μνήμη; Ώσπου μια ωραία μέρα…

Σάρα πεισματάρα – επιχείρηση «σκοτσέζικο» σκυλάκι (Τα συμμαθητάκια)
Ηλικία 7+

Καλώς ήρθατε στο σχολείο της Φτερνιζούπολης!

Ο διευθυντής του Δημοτικού, ο φοβερός και τρομερός Φοίβος Φοβέρας, για πρώτη φορά στα χρονικά, είναι με το χαμόγελο στα χείλη. Και ο λόγος είναι απλός… Φέτος, επιτέλους, δεν θα κάνει μάθημα στα απίθανα Συμμαθητάκια του Β2· της πιο θεότρελης τάξης όλων των εποχών!

Η Σάρα Πεισματάρα τα θέλει όλα. Ένα κάστρο, τον ουρανό με τ’ άστρα, ένα τσιντσιλά. Εδώ και λίγο καιρό, όμως, η Σάρα θέλει έναν σκύλο. Ένα Σκοτσέζικο Τεριέ, μαύρο, με ζωηρό βλέμμα και απαλό τρίχωμα. Η μαμά της δεν θέλει ούτε καν να ακούει τη λέξη σκύλος, όμως η Σάρα δεν είναι τύπος που θα τα παρατήσει στο πρώτο όχι (ούτε και στο δεύτερο ούτε και στο δέκατο ούτε και στο εκατοστό χιλιοστό). Και για να αποκτήσει τον σκύλο της θα φτάσει μέχρι το παλάτι της Βασίλισσας της Αγγλίας…

Γνωρίστε τον Τζορτζ, το πιο άτυχο αγόρι στο Λονδίνο, και την Άντα, την πιο έξυπνη εφευρέτρια!
Με ένα αυτοσχέδιο αερόπλοιο θα αναζητήσουν τον χαμένο χάρτη για να ανακαλύψουν το μυστικό Αστέρι της Νίκης.
Χρειάζονται όμως λίγη τύχη…Ο Τζορτζ, ο μικρός λόρδος του Ντέβονσαϊρ που κατοικεί στο Νο 8 της πλατείας Ντόρσετ, πιστεύει ότι είναι το πιο άτυχο αγόρι στο Λονδίνο. Έχει μείνει ορφανός, είναι πνιγμένος στα χρέη που άφησε ο πατέρας του και, αν δεν βρει τρόπο να τα ξεπληρώσει, κινδυνεύει να καταλήξει σε ορφανοτροφείο. Το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που δεν θέλει να δώσει είναι ένας παράξενος χάρτης που απεικονίζει το Αστέρι της Νίκης, το οποίο σύμφωνα με τον θρύλο χαρίζει τύχη και ευημερία στον κάτοχό του. Όταν ο πιστός υπηρέτης του πέφτει θύμα απαγωγής, ο Τζορτζ θα προσπαθήσει να τον σώσει. Με όχημα ένα αυτοσχέδιο αερόπλοιο και συμμάχους την Άντα, μια δεινή εφευρέτρια, τον Όσκαρ, γιο ενός φοβερού πειρατή και τη Ρούθι, έναν χαριτωμένο ουρακοτάγκο, θα αναζητήσει το Αστέρι της Νίκης. Στην πορεία, ίσως ξεκλειδώσει τα κρυμμένα μυστικά της ζωής του. Και ίσως το πιο άτυχο αγόρι να γίνει και το πιο τυχερό αν έχει αρκετό θάρρος για να το προσπαθήσει…

Μπορείτε να τα αναζητήσετε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.dioptra.gr.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Efi's Diary Βιβλία