Θέλετε να απασχολείτε δημιουργικά τα παιδιά σας, μακριά από οθόνες;

Θέλετε να απασχολείτε δημιουργικά τα παιδιά σας, μακριά από οθόνες;

Πόσο ζηλεύω τους γονείς που είστε Θεσσαλονίκη αλλά και για τις επιλογές που έχετε για τα παιδιά σας! Αν ψάχνετε έναν χώρο δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, ένα Science kids Academy, ένα κέντρο ρομποτικής, η Ελένη έχει δημιουργήσει με πολλή αγάπη και φροντίδα το Skylene science kids academy, έναν φανταστικό, φωτεινό, με τέλεια ενέργεια χώρο, που αν εμπιστευτείτε τα παιδιά σας, θα ανθίσουν!

Αυτό που εντυπωσίασε εμένα και είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψετε και εσείς είναι η αύρα και η ενέργεια του χώρου, θα νομίζετε ότι μαγικά μεταφέρεστε σε μια άλλη διάσταση σε έναν άλλο πλανήτη. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και των οθονών και νοερά να μεταφερθούν σε μια δική τους πραγματικότητα, δίνοντάς τους τη ευκαιρία να αναπτύξουν τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους.

Η Ρομποτική έχει εισβάλει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, και κάποιοι θεωρούν ότι είναι απλά μια μόδα, δεν είναι όμως, γιατί έχει πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά μας. Τι είναι λοιπόν η περιβόητη ρομποτική, που συζητάμε όλο και περισσότερο γι’ αυτή;

Είναι η μελέτη που ασχολείται με το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία και την εφαρμογή ρομπότ, συνδυάζοντας την επιστήμη, τη μηχανική και την τεχνολογία. Η ρομποτική για τα παιδιά είναι ένας διασκεδαστικός εκπαιδευτικός τρόπος, μία βιωματική εκμάθηση των βασικών εννοιών STEM, καθώς επίσης επιτρέπει στα παιδιά την απόκτηση γνώσεων προγραμματισμού.​

Αν έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μόνο μία εξωσχολική δραστηριότητα για το παιδί σας, η Ρομποτική είναι η καλύτερη επιλογή. Τα οφέλη πέρα από το γνωστικό επίπεδο είναι θετικά τόσο στο συναισθηματικό, όσο και στον κοινωνικό τομέα.
Ενισχύει, αναπτύσσει τη δημιουργικότητα και υπευθυνότητα τους, αλλά και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων.
Μέσω της ρομποτικής, τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία αλλά και να τη δημιουργούν εκ του μηδενός. Οι μικροί εφευρέτες δρουν με υπευθυνότητα αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, μαθαίνουν να στηρίζουν την άποψή τους και αναπτύσσουν την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή τους.


Καλλιεργούν τη λογική, την υπολογιστική και αλγοριθμική σκέψη. Εκπαιδεύονται στο να ενισχύουν την υπομονή και επιμονή. Μέσα από τη ρομποτική μαθαίνουν να είναι αποφασιστικά μέχρι το τέλος και να αντέχουν τυχόν δυσκολίες και απρόβλεπτες καταστάσεις, μέχρι να ολοκληρώσουν το έργο τους και να πετύχουν το στόχο τους.


Μαθαίνουν το πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας και αναγνωρίζουν τη καλή πτυχή της τεχνολογίας. Κατανοούν με ευχάριστο τρόπο τις επιστήμες και τα μαθηματικά συνδυάζοντας τη θεωρία με παιχνίδι και συζήτηση. Αυξάνεται το κίνητρο για μάθηση και τα ενθαρρύνει να σκέφτονται δημιουργικά.

  • Τα παιδιά αναπτύσσουν συνήθειες, όπως το problem-solving, decision-making.
  • ​Ενθαρρύνει τα παιδιά να σκέφτονται δημιουργικά, να κατασκευάζουν και να σχεδιάζουν λύσεις στα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου.​
  • ​Καλλιέργεια ενδιαφέροντος για τις επιστήμες και τη μηχανική.
  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων, ομαδικής εργασίας και επικοινωνίας.
  • Τα παιδιά κατανοούν τις επιστήμες και τα μαθηματικά και συνδυάζουν τη θεωρία με το παιχνίδι και τη συζήτηση.
  • Αναπτύσσουν δεξιότητες μέσα από ένα διασκεδαστικό τρόπο βιωματικής μάθησης.
  • Η ακαδημία SKYLENE αυξάνει το κίνητρο για μάθηση μέσω του “learning through play”.
  • Οι μαθητές γίνονται κατασκευαστές, επιστήμονες, προγραμματιστές.

Το Skylene Science Kids Academy χρησιμοποιεί τον πιο μοντέρνο τεχνολογικό εξοπλισμό με ταυτόχρονη, συνεχή αναβάθμιση του υλικού διδασκαλίας. Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να ασχοληθούν δημιουργικά σε μία πληθώρα αποστολών, σε πολλές από τις οποίες εμπεριέχεται η χρήση πολλαπλών εξαρτημάτων που συντελούν στην κατασκευή ρομπότ. Πιο συγκεκριμένα:​

  • Κατασκευή των ρομπότ έπειτα από τη σωστή τοποθέτηση των εξαρτημάτων.
  • Προγραμματισμός: επιτυγχάνουν την κίνηση μέσω εντολών λογισμικού.
  • Λειτουργία ρομπότ: είναι έτοιμο προς λειτουργία μετά την ολοκλήρωση των ανωτέρω βημάτων.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι στο Skylene Science Kids Academy έχει δημιουργηθεί ένα ασφαλές μαθησιακό περιβάλλον κυκλικής μορφής, διαφορετικό από αυτό που επικρατεί στις αίθουσες, με γραφεία στις σειρές. Απώτερος στόχος του είναι η άμεση αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών και η ανάπτυξη κλίματος συνεργατικότητας μεταξύ τους, το οποίο θα τους βοηθήσει να αντιληφθούν καλύτερα τον κόσμο γύρω τους, αλλά και να ανακαλύψουν ποιοι είναι.

Θέλετε και άλλα; Μια δοκιμή θα σας πείσει, μπορείτε καθημερινά να κάνετε ένα δοκιμαστικό μάθημα 90 λεπτών.
Ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο το Skylene Summer Camp είναι η ιδανική λύση για τους γονείς που δουλεύουν αλλά και γι’ αυτούς που θέλουν τα παιδιά τους να απασχοληθούν δημιουργικά μακρυά από τις οθόνες! 19 Ιουνίου με 31 Ιουλίου, 6 θεματικές βδομάδες με steam, robotics, experiments, coding, fun games, για παιδιά 5-12 ετών.

Και τους υπόλοιπους μήνες απογευματινές ώρες, ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα 16:00 – 21:00

Τρίτη 16:00 – 21:00

Τετάρτη 16:00 – 21:00

Πέμπτη 16:00 – 21:00

Παρασκευή 16:00 – 21:00

​​Σάββατο 9:30 – 13:00

Μπορείτε να απασχολήσετε δημιουργικά με Θεματικά Workshop και τα μικρότερα παιδάκια, ηλικίας 3-5 ετών.

Τι περιμένετε; Καλέστε την Ελένη Κολέτσα στο 2310-825850 ή επικοινωνήστε στο info@skylene.gr και κλείστε το δοκιμαστικό σας μάθημα.

Κίμωνος Βόγα 18 & Βικοπούλου 1, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54645
www.skylene.gr

Οι προτάσεις μας Τελευταία άρθρα