Έγινα πιο χαρούμενη μαμά αλλάζοντας μόνο 5 πράγματα στην καθημερινότητα μου

Έγινα πιο χαρούμενη μαμά αλλάζοντας μόνο 5 πράγματα στην καθημερινότητα μου

Όταν γίνεσαι πρώτη φορά μαμά αλλάζει όλη η κοσμοθεωρία σου, όλη η ζωή σου και τα πάντα περιστρέφονται γύρω από αυτό το αγγελούδι που έφερες σ’ αυτόν τον κόσμο. Έτσι συνέβη και σε μένα πριν περίπου 8 χρόνια. Έγινα πρώτη φορά μανούλα στα 30 μου χρόνια και έχοντας ζήσει μια γεμάτη ζωή που δεν μου είχε λείψει τίποτα, είχα χορτάσει σχέσεις, βόλτες, εξόδους και παρέες, “έπεσα” με τα μούτρα και αφοσιώθηκα ολοκληρωτικά στο Κωνσταντίνο μου.

Τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής του είχα ξεχάσει την θηλυκή μου πλευρά, είχα ξεχάσει ότι είμαι γυναίκα και δεν υπερβάλω καθόλου. Όλα ήταν συνυφασμένα με το μικρό αυτό ανθρωπάκι που είχα φέρει στον κόσμο και για πολύ καιρό το κοιτούσα και δεν πίστευα ότι είναι δικό μου. Ευτυχώς μετά τα δυο πρώτα χρόνια άρχισα να συνέρχομαι, και λέω να “συνέρχομαι” γιατί εννοείται ότι η μητρότητα είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου, με την σκέψη των παιδιών μου ξυπνάω και κοιμάμαι, αλλά η ζωή μιας γυναίκας όταν γίνεται μητέρα δεν πρέπει να είναι μόνο τα παιδιά της.
Χαρούμενη μαμά ίσον χαρούμενα παιδιά, και για να είναι μια μαμά χαρούμενη πρέπει να κάνει και πράγματα για τον εαυτό της και όχι μόνο για τα παιδιά της.

Θα σας πω τα 5 απλά πράγματα που άλλαξα στην καθημερινότητα μου και από τότε έγινα πιο χαρούμενη και ευτυχισμένη μαμά. Μπορείτε να τα δοκιμάσετε και εσείς!!

  • Έβαλα στόχο να αλλάξω την φυσική μου κατάσταση και την εμφάνισή μου και τα ΚΑΤΑΦΕΡΑ. Μετά από δυο εγκυμοσύνες και αφού κλείστηκα στο σπίτι χωρίς να δουλεύω για 5 χρόνια και κατά περιόδους με λίγο πεσμένη ψυχολογία (λόγω της κλεισούρας με τα παιδιά), τα κιλά ερχόταν το ένα μετά το άλλο χωρίς να το καταλάβω. Πάντα ήμουν το πολύ 60 με 65 και είχα φτάσει κοντά 80 κιλά. Όσο και να έλεγα ότι δεν με νοιάζει, κατά βάθος με ένοιαζε και μου έριχνε ακόμα πιο πολύ την αυτοπεποίθηση και την διάθεση. Κάνοντας πολλές αποτυχημένες δίαιτες από μόνη μου, μία έχανα μία έπαιρνα κιλά και αποτέλεσμα μηδέν. Είναι και αυτά τα παιδιά που με τις αθώες και αυθόρμητες ατάκες τους δεν σε αφήνουν να τα ξεχάσεις τα κιλά που έχεις πάρει χαχαχα. Ο Κωνσταντίνος μου μια μέρα κοίταγε τις φωτογραφίες του αρραβώνα και του γάμου μου και με αφοπλιστική ειλικρίνεια μου είπε: “Πω πω μαμά τι όμορφη και αδύνατη που ήσουν”, ουπς αυτό πόνεσε!! Λίγο λοιπόν η άσχημη ψυχολογία μου, λίγο οι “υπενθυμίσεις” του γιόκα μου, μου έδωσε το κίνητρο να ξεκινήσω διατροφή, αλλά αυτή τη φορά όχι μόνη μου, αλλά με την πολύτιμη βοήθεια της φίλης και διατροφολόγου Έφης Δέδε. Και τονίζω διατροφή και όχι δίαιτα γιατί δεν στερήθηκα και δεν στερούμαι τίποτα, έχει αλλάξει το σώμα μου μέσα σε 8 μήνες και μπορεί να μην έχω χάσει τόσα πολλά κιλά, αλλά με την σωστή διατροφή που μου δίνει η Έφη έχασα λίπος, πόντους, νιώθω πιο ευεξία, πιο υγιείς και η διαφορά είναι αισθητή!
    Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι απέκτησα σωστές διατροφικές συνήθειες και έκανα την σωστή διατροφή τρόπο ζωής!

  • Όταν είσαι μαμά τρέχεις πανικόβλητη να προλάβεις παιδιά και χιλιάδες υποχρεώσεις και δεν προλαβαίνεις να περιποιηθείς το πρόσωπο σου. Μέγα λάθος γιατί το πρόσωπο μας είναι ο καθρέφτης μας, η πρώτη εικόνα που αντιλαμβάνονται από μας όταν μας κοιτούν! Μια ακόμα αλλαγή που έκανα στην καθημερινότητα μου είναι να αφιερώνω μόλις 5 λεπτά το πρωί και άλλα 5 λεπτά το βράδυ στο πρόσωπό μου. Θα σας πω ακριβώς τι εννοώ. Το πρωί που σηκώνομαι, πριν ξυπνήσω τα παιδιά, μόλις πλύνω τα δόντια μου ξεπλένω το πρόσωπο μου με υγρό καθαριστικό προσώπου, βάζω τονωτική λοσιόν, κρέμα ματιών, κρέμα προσώπου και την αντηλιακή μου (χειμώνα-καλοκαίρι) και είμαι έτοιμη! Έχει γίνει η καθημερινή μου ρουτίνα και δεν την παραλείπω για κανένα λόγο! Και το βράδυ πριν κοιμηθώ ακόμα και να μην είμαι βαμμένη καθαρίζω το πρόσωπό μου από τους ρύπους με λοσιόν ντεμακιγιάζ επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία που εφαρμόζω το πρωί, μόνο αντί για αντηλιακή χρησιμοποιώ το ενυδατικό λαδάκι το οποίο θρέφει και ενυδατώνει την επιδερμίδα μου κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τουλάχιστον μια με δυο φορές την βδομάδα αφιερώνω άλλα 10 λεπτά να κάνω πίλινγκ στο πρόσωπο μου και μάσκα.
    Τα προϊόντα της Messinian Spa τα έχω λατρέψει γιατί είναι φυσικά, εμπλουτισμένα με ΠΟΠ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από την Καλαμάτα, τον αγαπημένο τόπο καταγωγής μου.
    Το πρόσωπο και το σώμα μας αξίζει την καλύτερη περιποίηση γι’ αυτό και γω εμπιστεύομαι χρόνια την Messinian Spa  και το αποτέλεσμα με έχει δικαιώσει, μια μόνο δοκιμή θα σας πείσει.
    Από τότε που άρχισα να περιποιούμαι καθημερινά την επιδερμίδα μου την νιώθω πιο δροσερή, πιο 
    σφριγηλή, πιο ενυδατωμένη και αυτό μου προσφέρει έξτρα αυτοπεποίθηση.

  • Oι ρυθμοί της δικής μου καθημερινότητας και της κάθε σύγχρονης μαμάς είναι “τρελοί” και απαιτητικοί. Κάνουμε χιλιάδες πράγματα κάθε μέρα για τους άλλους με αποτέλεσμα να αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα την δική μας διασκέδαση και ευχαρίστηση. Κάτι ακόμα που πρόσθεσα στη ζωή μου είναι έστω μια φορά την εβδομάδα ή τουλάχιστον κάθε 15 μέρες να κάνω κάτι για τον εαυτό μου που με ευχαριστεί πολύ. Όπως να πάω μια βόλτα με τις φίλες μου, να πάμε για ένα χαλαρωτικό massage, στο θέατρο, στο σινεμά ή για ποτάκι. Βέβαια την άλλη μέρα το πρωί που τα παιδιά ξυπνάνε από τα άγρια χαράματα σέρνομαι χαχα, αλλά αξίζει τον κόπο γιατί αλλάζω παραστάσεις, νιώθω για λίγο “ελεύθερη” και χωρίς υποχρεώσεις και αυτό μου γεμίζει τις μπαταρίες μου για να γίνω πιο χαμογελαστή και ευδιάθετη μαμά και πάλι. Μια μαμά που θα την θυμούνται όταν μεγαλώσουν με τις καλύτερες αναμνήσεις και θα είμαι θετικό πρότυπο γι’ αυτά!

  • Κάτι ακόμα που μου άλλαξε τη ζωή μου και με έκανε πιο δημιουργική είναι η συγγραφή. Αντίστοιχα εσείς μπορείτε να βρείτε κάτι που έχετε κλίση, ένα χόμπι ή μια δραστηριότητα που σας ευχαριστεί πολύ, να αφοσιωθείτε σ΄αυτό και θα σας κάνει να νιώσετε πλήρεις και ολοκληρωμένες. Το μικρόβιο της συγγραφής μπήκε ξαφνικά στη ζωή μου πριν 2 χρόνια περίπου. Λόγω του site μου του Working Moms συνεργάζομαι με αρκετούς εκδοτικούς και καθημερινά διαβάζουμε πολλά παιδικά παραμύθια μαζί με τα παιδιά μου. Ξεκίνησα λοιπόν γράφοντας κριτικές και τη γνώμη μας για τα παραμύθια που μας στέλνανε στο www.workingmoms.gr και την ιδέα μου φύτεψε στο μυαλό μια μέρα ο Κωνσταντίνος μου που μου είπε με την γλυκιά του αθωότητα: “Μαμά τι ωραία θα ήταν να είχαμε και εμείς το δικό μας παραμύθι”. Η ιδέα αυτή δούλευε πολύ καιρό μέσα μου και ξαφνικά πήρα ένα χαρτί και άρχιζα να αποτυπώνω τις σκέψεις μου. Από την αρχή είχα στο μυαλό μου να γράψω ένα παραμύθι βιωματικό, εμπνευσμένο από τα παιδιά μου και σίγουρα μέσω αυτού να μεταφέρω στα παιδιά που θα το διαβάσουν ένα μήνυμα, να αποκομίσουν κάτι μέσα από αυτό και να έχει ένα ηθικό δίδαγμα.
    Έτσι ξεκίνησα να το γράφω τα βράδια που κοιμόταν τα παιδιά μου και ήμουν λίγο πιο χαλαρή, τα πρωινά που ήταν στο σχολείο και σε κενές ώρες στη δουλειά μου. Έτσι προέκυψε “Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα”, ένα παραμύθι που σκοπό έχει να μάθουν τα παιδιά να μην πλεονεκτούν.
    Περίληψη παραμυθιού “Η Οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα”:

Ο Οδυσσέας είναι ένα μικρό, άτακτο και καλομαθημένο παιδί, που οι γονείς του του προσφέρουν απλόχερα ό,τι ζητήσει.
Τι θα συμβεί λοιπόν ένα πρωινό στο δρόμο προς το σχολείο;
Τι «Οδύσσεια» θα περάσει ο Οδυσσέας, ώστε να καταλάβει ότι όλα αυτά που του είχαν δοθεί γενναιόδωρα δεν τα έχουν όλα τα παιδάκια;
Τι θα πρέπει να βιώσει για να αντιληφθεί ότι όλα αυτά που απολαμβάνει ο ίδιος κάποια παιδάκια δεν τα έχουν καν ονειρευτεί;
Ένα παραμύθι για να μάθετε εσείς, γλυκά παιδάκια, να εκτιμάτε και να ευχαριστείτε τους γονείς σας για όσα με αγάπη και κόπο σας προσφέρουν καθημερινά και να μην τα θεωρείτε παντοτινά, γιατί όλα στη ζωή αλλάζουν ξαφνικά!!
O αληθινός πλούτος είναι η αγάπη και η ευτυχία, όχι τα παιχνίδια και τα λεφτά.

Σε λίγες μέρες λοιπόν ένα ακόμα όνειρο μου γίνεται πραγματικότητα και η χαρά μου είναι απερίγραπτα μεγάλη. Ο Κωνσταντίνος και ο Δημήτρης μου το περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία και γω λαχταρώ την ώρα που θα το κρατήσουν στα χέρια τους, την περηφάνια και την λάμψη που θα καθρεφτιστεί στα μάτια τους που θα έχουμε το δικό μας παραμύθι στη βιβλιοθήκη μας.

  • Και το τελευταίο πολύ σημαντικό επίσης που δεν πρέπει να παραμελείτε είναι τον σύζυγο σας. Όλες πέφτουμε “με τα μούτρα” στα παιδιά τα πρώτα χρόνια και ξεχνάμε τον άντρα που χάρη σ’ αυτόν φέραμε στον κόσμο τα αγγελούδια μας. Κανονίστε τουλάχιστον μια φορά την βδομάδα να κάνετε κάτι μαζί χωρίς τα παιδιά, μια βόλτα, μια μικρή εκδρομή, μικρές εκπλήξεις στην καθημερινότητά σας που θα σας κρατάνε σε επαφή. Ξέρω η καθημερινότητα είναι αδυσώπητη αλλά για να είναι ευτυχισμένα τα παιδιά μας και ισορροπημένα πρέπει να μεγαλώνουν σ΄ένα όμορφο περιβάλλον περιτριγυρισμένο από αγάπη.                                       

(Εδώ στις πρώτες μας διακοπές σαν οικογένεια) 

Αυτά ήταν μόλις τα 5 πράγματα που άλλαξα στην καθημερινότητα μου και με έκαναν πιο χαρούμενη, πιο δημιουργική, πιο ευτυχισμένη και πιο καλή μαμά. Τι λέτε θέλετε να τα δοκιμάσετε και εσείς αγαπημένες μου Working Moms;;;

Διαβάστε εδώ τους 10 λόγους μου που είναι συναρπαστικό να έχεις δυο παιδιά!
Και άλλα δικά μου άρθρα που αξίζει να διαβάσετε:
5 έξυπνα tips για ξένοιαστη βόλτα, χωρίς άγχος με δυο παιδιά
5 tips για να κάνετε εύκολη την πρωινή προετοιμασία για το σχολείο
5 tips για να χαλαρώσει το παιδί σας όταν γυρίσει από το σχολείο
5 tips για να έχετε τέλεια σχέση με το δάσκαλο του παιδιού σας

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Efi's Diary Σκέψεις