Αυτό το κείμενο θα βοηθήσει πολύ τις μανούλες που δεν εργάζονται και είναι στο σπίτι ή τις μανούλες που σχολάνε πολύ νωρίς από τη δουλειά τους και είναι σπίτι για να καλωσορίσουν τα παιδάκια τους όταν γυρνάνε από το σχολείο.

Θα μοιραστώ μαζί σας 5 βιωματικά tips που ανακάλυψα στην πάροδο του χρόνου και βοηθάνε αρκετά τα παιδάκια μου να χαλαρώσουν και να ξεκινήσουν το διάβασμα χωρίς γκρίνια!

  1. Αλλάξτε τους ρούχα και πλύνετε τα χεράκια τους. Φορώντας τα ρούχα του σπιτιού νιώθουν πιο άνετα, χαλαρά και οικία.
  2. Έχετε έτοιμο το φαγητό γιατί τα περισσότερα παιδιά όταν γυρνάνε από το σχολείο πεινάνε σαν λύκοι. Αυτό θα γλυτώσει την γκρίνια και τις συνεχόμενες ερωτήσεις για το “πότε θα γίνει το φαγητό”, “πεινάω” και όλα σχετικά.
  3. Αφήστε τα να κάνουν ότι τους χαλαρώνει για τουλάχιστον 1μιση με 2 ώρες και μετά ξεκινήστε το “βαρετό” διάβασμα.
  4. Μη τα βομβαρδίζετε με συνεχόμενες ερωτήσεις πως τα πέρασαν στο σχολείο, αν έκαναν τις εργασίες που είχαν μέσα στην τάξη και αν μαλώσανε με κάποιο συμμαθητή τους. Αυτά αφήστε τα για το βράδυ πριν κοιμηθούν που θα ξαπλώσετε μαζί τους διαβάζοντας τους ένα παραμυθάκι και θα σας εξιστορήσουν αβίαστα από μόνα τους όλη τους την μέρα.
  5. Αν είναι εκνευρισμένα με κάτι που συνέβη στο σχολείο και έχουν ένταση και πολλά νεύρα ή είτε έκαναν τα ίδια κάτι άσχημο, πάρτε τα μια μεγάλη αγκαλιά, μην πείτε πολλά λόγια, μην τα επικρίνετε ή τους φωνάξετε, απλά αγκαλιάστε τα, αυτό θα τους χαλαρώσει πολύ και μετά θα σας τα πουν όλα. Τα παιδιά που δεν μιλάνε στους γονείς τους για το τι τους συμβαίνει στο σχολείο είναι αυτά που οι γονείς τα μαλώνουν ή τα αποδοκιμάζουν για την συμπεριφορά τους. Για να σας λένε τα πάντα, πρέπει να έχετε κατανόηση και ανοιχτά αυτιά. Πείτε τους “είμαι εδώ για σένα” και θα σας εμπιστεύονται τα πάντα!

Δοκιμάστε τα και είμαι σίγουρη ότι θα σας βοηθήσουν ανέλπιστα πολύ!!!

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.