To καλοκαιρινό νεσεσέρ της μαμάς

To καλοκαιρινό νεσεσέρ της μαμάς

Όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος τέτοια εποχή ετοιμάζω το καλοκαιρινό μου νεσεσέρ, προϊόντα που έχω πάντα μαζί μου στη τσάντα θαλάσσης για μένα και τα παιδιά μου και που χρησιμοποιώ μετά την θάλασσα. Από τότε που έγινα μαμά ο χρόνος που αφιερώνω στον εαυτό μου ομολογώ ότι είναι περιορισμένος, είναι τόσες πολλές οι υποχρεώσεις που ενώ κάθε φορά υπόσχομαι στον εαυτό μου ότι θα βάλω κρέμα σώματος, θα βάλω κρέμα το βράδυ, για να είμαι ειλικρινής δεν το τηρώ πάντα. Η μέρα μου είναι τόσο γεμάτη που έρχεται το βράδυ και απλά νιώθω ότι θα λιποθυμήσω από την κούραση. Πείτε μου ότι νιώθετε και εσείς το ίδιο;

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας τι πρέπει να περιλαμβάνει το καλοκαιρινό νεσεσέρ της κάθε μαμάς για να είναι προστατευμένη η ίδια αλλά και τα αγγελούδια της. Χρόνια τώρα εμπιστεύομαι την Messinian Spa εταιρεία από τον τόπο καταγωγής μου την Μεσσηνία, γιατί είναι φυσικά καλλυντικά. Η Messian Spa χρησιμοποιώντας σαν πρώτη ύλη το εξαιρετικό και γνωστό παγκοσμίως πλέον, παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας, συνδυασμένο με συστατικά εμπνευσμένα από τη βόρεια Ελλάδα έως την Κρήτη, όπως σύκο, ρόδι, πορτοκάλι, σταφύλι, μέλι, χαμομήλι, σιτάρι, ιπποφαές, δίκταμο και φραγκόσυκο, συντελούν τα φυσικά προϊόντα Messinian Spa.

Το πρώτο και βασικό που δεν πρέπει να λείπει απ’ το νεσεσέρ της μαμάς είναι το αντηλιακό. Πρέπει απαραιτήτως κάθε μέρα ακόμα και όταν βγαίνουμε για μια απλή βόλτα να βάζουμε αντηλιακό και εμείς και τα παιδιά μας, εμείς με δείκτη προστασίας 30 αν δεν έχουμε πολύ ανοιχτή επιδερμίδα, αλλιώς αν έχουμε δείκτη 50 όπως τα παιδιά μας. Και εννοείται το έχουμε μαζί μας και στην τσάντα θαλάσσης για να το ανανεώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όσο πιάνουν περισσότερο οι ζέστες τα ενοχλητικά κουνούπια έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους, δεξί μου χέρι είναι η λοσιόν κατά των κουνουπιών που περιέχει ένα σούπερ μείγμα από αιθέρια έλαια και φυσικά ενυδατικά και καταπραϋντικά συστατικά. Όλα τα προϊόντα που σας αναφέρω επειδή είναι φυσικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από 3 χρονών για όλα τα μέλη της οικογένειας, δηλαδή δεν χρειάζεται να αγοράσετε άλλο προϊόν για σας και άλλο για τα παιδιά σας! Δεν είναι τέλειο, πρακτικό και οικονομικό;;

Aν έχουμε κάποιο ατύχημα και καούμε είτε εμείς είτε τα παιδιά μας μην ανησυχείτε καθόλου με το aloe vera καταπραϋντικό gel το οποία βοηθάει στην ενυδάτωση, στη θρέψη, την επούλωση του δέρματος και βελτιώνει τα ηλιακά εγκαύματα και τους διάφορους ερεθισμούς του δέρματος. Η aloe vera άλλωστε είναι γνωστή για τις καταπραυντικές και επουλωτικές ιδιότητές της. Επίσης πολύ ανακουφιστικό και δροσερό είναι το after sun cooling gel με μέντα και αλόη, οι βιταμίνες A και E και το εκχύλισμα ελιάς δρουν αντιοξειδωτικά και προστατεύουν από τη δημιουργία ερυθημάτων από τον ήλιο, ενώ η μέντα χαρίζει μοναδικό αίσθημα φρεσκάδας και δροσιάς.
Ένα ακόμα προϊόν που λατρεύω και πλέον χρησιμοποιώ αντί κρέμα σώματος και μου προσφέρει super ενυδάτωση και μαλακή επιδερμίδα είναι το body yogurt με αλόη. Eιδικά το καλοκαίρι που ο ήλιος μας αφυδατώνει περισσότερο αυτό το body yogurt θα το αγαπήσετε και δε θα το αλλάζετε.

Απαραίτητα όχι μόνο για το καλοκαίρι είναι τα ενυδατικά και μυρωδάτα αφρόλουτρα της Messinian Spa. Δεν ήξερα τι να πρωτοδιαλέξω, ανάμεσα σε πορτοκάλι& λεβάντα, λεμόνι & σύκο, ρόδι & μέλι, σύκο & φασκόμηλο, μαύρη τρούφα και βασιλικός πολτός & ελίχρυσος. Όλη η μαγεία της φύσης στο μπάνιο μας.

Πάντα το καλοκαίρι τα αρώματα μου που φοράω τον χειμώνα μου φαίνονται βαριά. Από τότε ειδικά που ανακάλυψα τα hair&body mist με μια ποικιλία αρωμάτων έχω πάθει εθισμό. Τα αγαπημένα μου είναι το Καρπούζι, Καρύδι & Βανίλια και Πορτοκάλι & Βανίλια Ορχιδέα & Μύρτιλο. Είναι ανάλαφρα, μυρίζουν διακριτικά και μπορείτε να τα ανανεώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εγώ τα έχω μαζί μου παντού, στη τσάντα μου αλλά και στην θάλασσα λόγω ότι το αλάτι μου αφυδατώνει τα μαλλιά, τα ψεκάζω με hair&body mist  και είναι λαμπερά και με λάμψη.

Και βέβαια μη ξεχνάτε πάντα καπέλο και γυαλιά για εσάς και τα παιδιά! Φορέστε το καλύτερο σας χαμόγελο, και απολαύστε την καλύτερη εποχή του χρόνου μαζί με τα παιδιά σας.

Μία τυχερή αναγνώστρια του Working Moms είχε την ευκαιρία να κερδίσει το καλοκαιρινό νεσεσέρ της μαμάς!

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Διαβάστε επίσης Πως έγινα πιο χαρούμενη μαμά αλλάζοντας μόνο 5 πράγματα στην καθημερινότητα μου.

Efi's Diary Ομορφιά