Έξυπνα tips για ξένοιαστη βόλτα και χωρίς άγχος με παιδιά

Έξυπνα tips για ξένοιαστη βόλτα και χωρίς άγχος με παιδιά

Ακούω συνέχεια από πολλές μαμάδες να παραπονιούνται ότι δυσκολεύονται να βγουν βόλτα με δυο παιδιά και πάνω, ότι κουράζονται πολύ, δεν τις ακούνε και γυρνάνε στο σπίτι πολύ πιο κουρασμένες απ’ ότι όταν έφυγαν.

Ξέρω στην αρχή είναι δύσκολο, μέχρι να συνηθίσετε τη ζωή σας με πάνω από δυο παιδιά. Σίγουρα βασικός παράγοντας είναι και οι ηλικίες των παιδιών. Αλλά πιστέψτε με δεν είναι και κάτι φοβερό.

Θέλει τρόπο όχι κόπο!

Επειδή είμαι φανατική της βόλτας, καθόλου του σπιτιού, το ίδιο και τα παιδιά μου, πάντα τα έβγαζα από πολύ μικρά και τα δύο. Με το ένα παιδί βέβαια είναι παιχνιδάκι, ειδικά όταν έχει βγάλει την πάνα και είναι λίγο πιο συνεργάσιμο.

Με δυο παιδιά και πάνω, ακολουθώντας μερικά έξυπνα tips, η βόλτα σας θα είναι και πάλι εύκολη.

Πάντα να έχετε μαζί σας μια τσαντούλα με τα άκρως απαραίτητα, όπως πάνες, μωρομάντηλα, παγουρίνο, μπιμπερό, ένα σνακ και μια αλλαξιά για το κάθε παιδί ώστε να είστε έτοιμες για παν ενδεχόμενο και να μην αναζητάτε τελευταία στιγμή κάποιο μαγαζί για να αγοράσετε κάτι που θα σας λείπει, τα παιδιά δεν έχουν υπομονή και αυτό θα τα εκνευρίσει περισσότερο.

Το κάθε παιδί να επιλέγει το αγαπημένο του παιχνίδι, πατίνι, ποδήλατο, μπάλα. Θα τα απασχολήσει αρκετές ώρες, ειδικά τα μεγαλύτερα παιδιά θα είναι πιο ανεξάρτητα, νιώθοντας και τα ίδια πιο ασφαλή. Επίσης συνηθίζω να έχω στο αμάξι μόνιμα κάποια αγαπημένα παιχνιδάκια τους για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και γκρίνιας, για να χαλαρώνουν.

Να έχετε πάντα στο αμάξι ένα καρότσι, πιστέψτε με θα σας φανεί χρήσιμο ακόμα και για τα μεγαλύτερα παιδιά, γιατί και το μεγάλο παιδί μπορεί να κουραστεί και να αρνείται να περπατήσει άλλο, για το μικρότερο δεν το συζητώ θα σας λύσει τα χέρια. Το καρότσι τα βοηθάει να ξαποστάσουν όταν είναι κουρασμένα από το πολύ παιχνίδι και εσείς δε χρειάζεται να τα κυνηγάτε άλλο, ειδικά από κάποια ώρα και μετά που και αυτά και εσείς είσαστε κουρασμένες, αυτά από το πολύ παιχνίδι και εσείς από το κυνηγητό!

Να είστε όσο πιο χαλαρές γίνεται. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται τα πάντα από μικρή ηλικία και όταν σας βλέπουν αγχωμένες και ότι δεν μπορείτε να τα διαχειριστείτε στη βόλτα σας, αυτά στρεσάρονται περισσότερο και γίνονται ακόμα πιο γκρινιάρικα. Μη ξεχνάτε ότι βγήκατε βόλτα για να περάσετε όμορφα και να χαλαρώσετε.

“And last but not least”, μη τους κάνετε συνέχεια παρατηρήσεις, αφήστε τα να περάσουν ξένοιαστα, μην σας απασχολεί αν θα πέσουν κάτω και κυλιστούν, αν θα λερωθούν, παιδιά είναι και εξερευνούν τον κόσμο! Πείτε περισσότερα «ναι», και λιγότερα «μη» και «όχι» και απολαύστε όχι μόνο τη βόλτα σας αλλά και όλη σας τη ζωή μαζί με τα αγγελούδια σας.
Σας εγγυώμαι πως δεν πρόκειται ποτέ να το μετανιώσετε.

Καλές και ξένοιαστες βόλτες!!

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Efi's Diary Tips