Πώς θα ήθελα να περάσουν τα παιδιά μου τις φετινές διακοπές;

Πώς θα ήθελα να περάσουν τα παιδιά μου τις φετινές διακοπές;

Επιτέλους, η σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Η πιο ευτυχισμένη περίοδος του χρόνου για τα παιδιά αλλά και για εμάς τους γονείς, μόλις ξεκίνησε. Αυτό που ονειρευόμαστε αυτό το καλοκαίρι, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, είναι τα παιδιά να περάσουν αυτούς τους τρεις μήνες με πολλά μπάνια στη θάλασσα, ατελείωτο παιχνίδι, αλλά και τα αγαπημένα τους βιβλία. Δεν θα κάνουν καμία επανάληψη στα μαθήματά τους, καμία όμως!! Μολύβι, ξυλομπογιά ή μαρκαδόρο θα πιάσουν στα χέρια τους μόνο για να ζωγραφίσουν ή να απασχοληθούν με κάποιο καλοκαιρινό βιβλίο δραστηριοτήτων. Θα τα έχω όσο πιο χαλαρά γίνεται! Έχοντας αποβάλει το άγχος και το στρες της καθημερινότητας, τη συνεχή βιασύνη να προλάβουμε το κουδούνι του σχολείου, τις δραστηριότητες, τα αγγλικά και ό,τι υποχρέωση συνεπάγεται με τη σχολική ρουτίνα, τους έχω υποσχεθεί ότι και φέτος θα απολαύσουμε το πιο ξένοιαστο καλοκαίρι της ζωής μας.

Αυτό προτείνω να κάνετε και εσείς, να τους χαρίσετε το καλοκαίρι που ονειρευόσασταν και εσείς σαν παιδιά!

Από τα τέλη του Μαΐου έχουμε ήδη ξεκινήσει τα μπάνια. Εννοείται ότι δεν περιμένουμε τις καλοκαιρινές διακοπές για να χαρούμε τη θάλασσα! Κάνουμε μονοήμερες αποδράσεις σε κοντινές παραλίες, όπου ευχαριστούνται παιχνίδι στη θάλασσα. Εξερευνώντας τον βυθό, χτίζοντας πυργάκια στην άμμο και κρατώντας μια απόχη στο χέρι, η παιδική ζωή γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Μην αγωνιάτε περιμένοντας τις δυο βδομάδες που θα πάτε διακοπές οικογενειακώς, οι οποίες θα περάσουν χωρίς καν να το καταλάβετε, με αποτέλεσμα όλο το υπόλοιπο καλοκαίρι τα παιδιά να είναι κλεισμένα μέσα στο σπίτι με την προσμονή των διακοπών. Μη σας πω ότι στις διακοπές θα κουραστείτε περισσότερο παρά θα ξεκουραστείτε!

Αρχίσαμε να μετράμε μπάνια και παγωτά όπως έκανα κι εγώ στα παιδικά μου χρόνια! Τους αφήνω να ευχαριστηθούν περισσότερο γλυκές λιχουδιές, κοιμούνται πιο αργά απ’ ό,τι συνήθως, αλλά αποφεύγω να έρχονται πολύ σε επαφή με την τεχνολογία. Θα ήθελα όταν μεγαλώσουν να αναπολούν τα καλοκαίρια με ατελείωτο ελεύθερο και δημιουργικό παιχνίδι και όχι μπροστά σε μια οθόνη!

Αλλά είναι αυτά τα μεσημέρια που όλες οι μαμάδες ακούμε την αγαπημένη μας φράση “Μαμά βαριέμαι” και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να είναι κολλημένα μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή, τηλεόρασης, tablet ή κινητού. Μαθαίνουμε στα παιδιά μας να αναπτύσσουν τη φαντασία τους, να ονειρεύονται το μέλλον τους και να ταξιδεύουν σε κόσμους ονειρικούς και μαγικούς μέσα από τις ιστορίες των βιβλίων.

Παρέα με ένα βιβλίο είναι το σύνθημα γι’ αυτό το καλοκαίρι, και να είστε σίγουροι ότι δεν θα ακούσετε καθόλου από τα παιδιά την έκφραση βαριέμαι.

Σας προτείνουμε αξιόλογα βιβλία από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη που θα κρατήσουν όμορφη συντροφιά στα παιδιά σας το καλοκαιράκι.

ΜΙΚΡΟΙ ΚΥΡΙΟΙ

Η κλασική σειρά βιβλίων με αστείες και πρωτότυπες ιστορίες, στις οποίες οι Μικροί Κύριοι και οι Μικρές Κυρίες πρωταγωνιστούν σε απίθανες και διασκεδαστικές περιπέτειες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών. Η επιτυχία της σειράς οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται για αστείες ιστορίες ηρώων με χαρακτηριστικά
που βασίζονται κυρίως σε ανθρώπινες συμπεριφορές, με αποτέλεσμα να απευθύνονται όχι μόνο σε παιδιά,
αλλά και σε αναγνώστες μεγαλύτερης ηλικίας. Είναι κατάλληλα για παιδιά από 4 ετών και πάνω.

                         

Οι Μικροί Κύριοι και οι Μικρές Κυρίες για πρώτη φορά ταξιδεύουν στην αρχαία Ελλάδα και πρωταγωνιστούν σε… άθλους που τους αναθέτει ο Δίας, ο βασιλιάς των θεών. Πρόκειται για απίθανες και διασκεδαστικές περιπέτειες, στις οποίες οι ήρωες και οι θεοί της ελληνικής μυθολογίας ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους μοναδικούς Μικρούς Κυρίους!

Κυκλοφορούν σε 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά).

Βρείτε τα εδώ

         

Με το αστείο και χιουμοριστικό ύφος των Μικρών Κυρίων, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την αρχαία Ελλάδα και τους μύθους της. H γνωστή και μοναδική εικονογράφηση του Adam Hargreaves έχει συνδυαστεί αρμονικά με τα κλασικά στοιχεία του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, έτσι ώστε να απευθύνεται σε κοινό από διαφορετικά μέρη του κόσμου και με διαφορετική κουλτούρα. Η σειρά «Μικροί Κύριοι-Μικρές Κυρίες» είναι παγκοσμίως γνωστή και εξαιρετικά δημοφιλής – εκτός από την Ελλάδα – κυρίως στην Αγγλία, στις ΗΠΑ, στη Γαλλία και στη Γερμανία. Προωθούν την Ελλάδα (τη μυθολογία και τον πολιτισμό της) στους τουρίστες και κυρίως στους μικρούς επισκέπτες της.

Βρείτε τα εδώ

ΒΙΒΛΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών ταξιδεύουν στην Ελλάδα και τα προσκαλούν να ζήσουν μαζί τους μια απίθανη περιπέτεια, ζωγραφίζοντας, παίζοντας με διάφορα παιχνίδια και διασκεδάζοντας! Είναι ιδανικά για παιδιά από 3 έως 6 ετών και κυκλοφορούν σε 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά).

   

Βιβλία δραστηριοτήτων με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών, ιδανικά για τη δημιουργική απασχόλησή
τους κατά τη διάρκεια των διακοπών ή ταξιδιών. Συνοδεύονται από ένα σετ με 4 ξυλομπογιές και 1 ξύστρα, ως ολοκληρωμένη λύση απασχόλησης. Είναι τέλεια απασχόληση και για το ταξίδι. Περιλαμβάνουν διασκεδαστικά παιχνίδια και υπέροχες χρωμοσελίδες. Περιέχουν, επίσης, πληροφορίες, μέσα από τις οποίες τα παιδιά μαθαίνουν για την Ελλάδα, διασκεδάζοντας και ακονίζοντας το μυαλό τους.

Οι σειρές «Μικροί Κύριοι‐Μικρές Κυρίες», «Barbie» και «Στρουμφάκια» είναι παγκοσμίως γνωστές
και εξαιρετικά δημοφιλείς στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Οι σειρές αυτές είναι πολύ αγαπητές και στην Ελλάδα και ο συνδυασμός τους με στοιχεία από την ελληνική
πραγματικότητα σίγουρα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών της χώρας μας.
Τα βιβλία κυκλοφορούν σε 4 γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Βρείτε τα εδώ

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ

Πρόκειται για τη σειρά εικονογραφημένων βιβλίων που παρουσιάζει στα παιδιά, μέσα από όμορφες εικόνες και ζωντανές περιγραφές, τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας.

Η σειρά εικονογραφημένων βιβλίων για τους μικρούς αναγνώστες είναι ιδανικά για την πρώτη επαφή του παιδικού αναγνωστικού κοινού της χώρας μας με την Ελλάδα και τις ομορφιές της. Ένας συνδυασμός εικονογραφημένου βιβλίου με παιδικό ταξιδιωτικό οδηγό.

Τα παιδιά ανακαλύπτουν με τρόπο δημιουργικό, μέσα από όμορφες εικόνες και ζωντανές περιγραφές, τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας. Σε όλες τις σελίδες υπάρχουν πληροφορίες σχετικές με τα αξιοθέατα, την ιστορία και τον πολιτισμό της κάθε περιοχής.

Η όμορφη εικονογράφηση εντυπωσιάζει, βοηθά στην κατανόηση και συμπληρώνει το κείμενο. Με κάθε βιβλίο, δίνεται δώρο ένας μοναδικός σελιδοδείκτης. Κάθε βιβλίο περιλαμβάνει χάρτη με τα σημαντικότερα αξιοθέατα της κάθε περιοχής.

Τα βιβλία κυκλοφορούν σε 4 γλώσσες: Στα Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Ένα απίθανο βιβλίο με όμορφη εικονογράφηση και πολλές υπέροχες κρυμμένες εικόνες, για να ανακαλύψετε τα μυστικά της θαλάσσιας ζωής.

Πρόκειται για μία σειρά βιβλίων με πολύχρωμες χαρτονένιες σελίδες με κρυμμένες εικόνες, οι οποίες βοηθούν τα παιδιά να μάθουν μέσα από τη διασκέδαση.

Η εικονογράφηση είναι υπέροχη, ενώ δίνονται και πολλές πληροφορίες για τη θάλασσα και το αγρόκτημα!

Κάθε σελίδα έχει «αυτάκια» που ανοίγουν και αποκαλύπτουν όμορφες εικόνες και χρήσιμες πληροφορίες.

 

 

ΕΙΚΟΝΕΣ Η ΘΑΛΑΣΣΑ

Μία σειρά παιδικών εικονογραφημένων βιβλίων που ψυχαγωγεί
και διδάσκει τα παιδιά, χάρη στην πληθώρα των πληροφοριών της. Είναι κατάλληλη για παιδιά από 6 ετών. Η επιτυχημένη σειρά βιβλίων, που έγινε παγκόσμιο BEST SELLER, κυκλοφορεί και πάλι, ανανεωμένη και με νέους τίτλους. Μια υπέροχη παιδική σειρά εικονογραφημένων βιβλίων γνώσεων για παιδιά και νέους, με ψυχαγωγικό και διδακτικό χαρακτήρα.

Τα ενδιαφέροντα θέματα που προσεγγίζει κάθε βιβλίο, η ζωντανή εικονογράφηση και τα απλά κείμενα εντυπωσιάζουν τα παιδιά, ενώ παράλληλα τα βοηθούν να αντιληφθούν και να γνωρίσουν τον κόσμο που τα περιβάλλει.

Το κάθε βιβλίο περιλαμβάνει σελίδες δραστηριοτήτων που βοηθούν τα παιδιά να βελτιώσουν τις γνώσεις τους ακόμα περισσότερο, ενώ διασκεδάζουν.

 

Βρείτε τα εδώ

ΙΓΚΟΥΑΝΑ ΤΖΟΟΥΝΣ

Ιστορίες μυστηρίου γεμάτες περιπέτεια και χιούμορ, που λαμβάνουν χώρα στα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας. Κατάλληλα για παιδιά από 7 ετών.

Είναι ένας μοναδικός συνδυασμός παιδικής λογοτεχνίας και ταξιδιωτικού βιβλίου, όπου με έμμεσο τρόπο, μέσα από την πλοκή και τις περιπέτειες των ηρώων, παρουσιάζονται τα αξιοθέατα και τα μνημεία κάθε περιοχής, καθώς και στοιχεία για την ιστορία, τη γεωγραφία και τον πολιτισμό του τόπου.

Ο εξερευνητής-καθηγητής Ιγκουάνα Τζόουνς είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο, περισσότερο υπαρκτό και από τον συγγραφέα αυτού του βιβλίου. Μαζί με το αχώριστο ιγκουάνα του, τον Μοντεζούμα, μια παρέα τεσσάρων παιδιών και του αόρατου Α(ναγνώστη), αναλαμβάνουν τις πιο επικίνδυνες αποστολές.

Είναι μία σειρά βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας με έγχρωμη εικονογράφηση. Βιβλία που συνδυάζουν την περιπέτεια με το μυστήριο, τη γνώση με το χιούμορ, και τη λογοτεχνική απόλαυση με την ιστορία και τη γεωγραφία κάθε τόπου. Μέσα από την ευρηματική πλοκή, οι αναγνώστες κάνουν ένα ταξίδι στα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας.

Εξερευνούν, μαθαίνουν, ανακαλύπτουν και, μαζί με τους ήρωες, φέρνουν σε πέρας με επιτυχία την αποστολή τους. Ιστορίες μυστηρίου, γεμάτες περιπέτεια και χιούμορ, με φόντο αξιοθέατα και μνημεία από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών. Τα παιδιά κάνουν ένα υπέροχο ταξίδι, στο οποίο γίνονται και τα ίδια, ως αναγνώστες, πρωταγωνιστές της πλοκής, αφού καλούνται να λύσουν διάφορα μυστήρια και να ανακαλύψουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στην επίλυση της κάθε υπόθεσης.

Η πλούσια εικονογράφηση βοηθάει στην κατανόηση, ψυχαγωγεί και αλληλεπιδρά με το κείμενο. Κάθε βιβλίο περιλαμβάνει τη Γωνιά της Γνώσης με πληροφορίες σχετικές με τον πολιτισμό, την ιστορία και τα αξιοθέατα της κάθε περιοχής, καθώς και χάρτη με τα σημαντικότερα σημεία της. Ο συνδυασμός της γεμάτης περιπέτεια και μυστήριο υπόθεσης και των στοιχείων από την ελληνική πραγματικότητα, σίγουρα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον και των μικρών αναγνωστών της χώρας μας. Βιβλία που προωθούν την Ελλάδα στους τουρίστες και κυρίως στους μικρούς επισκέπτες της.

Βρείτε τα εδώ

Αναζητήστε τα στα βιβλιοπωλεία, σε επιλεγμένα σημεία πώλησης και στο www.hartinipoli.gr.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Διαβάστε επίσης Γιατί πρέπει να έρχονται τα παιδιά σε επαφή με τα βιβλία από τη γέννησή τους;
Πώς να βοηθήσουμε τα παιδιά ν’ αναπτύξουν τις γνώσεις και τα συναισθήματά τους;
Ζωντάνεψε τον ψηφιακό κόσμο στα μάτια του παιδιού σου

Efi's Diary Βιβλία