Ζωντάνεψε τον ψηφιακό κόσμο στα μάτια του παιδιού σου

Ζωντάνεψε τον ψηφιακό κόσμο στα μάτια του παιδιού σου

Τα τελευταία χρόνια τα βιβλία επαυξημένης πραγματικότητας έχουν κερδίσει αναπόφευκτα όλο και περισσότερο την προσοχή των παιδιών. Είναι η νέα τάση στο χώρο του παιδικού βιβλίου. Η τεχνολογία Augmented Reality ή αλλιώς επαυξημένη πραγματικότητα ενώνει τον πραγματικό με τον εικονικό κόσμο, χρησιμοποιώντας διαδραστικές κινούμενες εικόνες και πληροφορίες. Με την τεχνολογία αυτή, μπορεί να ενωθούν μουσική, ήχοι και κινούμενες εικόνες με τις σελίδες ενός βιβλίου, επιτρέποντας στον αναγνώστη να αλληλεπιδρά με το περιεχόμενο του βιβλίου μέσω μιας «έξυπνης» συσκευής (κινητό τηλέφωνο, τάμπλετ).

Τα βιβλία επαυξημένης πραγματικότητας προσφέρουν μια συγκλονιστική και διαφορετική εμπειρία στον μικρό αναγνώστη αλλά και στον αναγνώστη κάθε ηλικίας. Ομολογουμένως όταν ήρθαν στα χέρια μου εντυπωσιάστηκα εξίσου, ίσως και περισσότερο από τα παιδιά μου. Αν τα παιδιά σας αγαπούν ήδη τα βιβλία, αυτά θα τα λατρέψουν γιατί θα έχουν την δυνατότητα μέσω της εφαρμογής που θα κατεβάσουν εύκολα στο κινητό ή το tablet τους να ζωντανέψουν τους αγαπημένους τους δεινόσαυρους, το ηλιακό σύστημα, τα μυστήρια φαντάσματα, την ιστορία του διαχρονικού Μικρού Πρίγκιπα και τους ήρωες του Toy Story. Με μαγικό τρόπο, μόνο με ένα κλικ ζωντανεύουν οι ήρωες και το θέμα το βιβλίου μπροστά στα μάτια τους, παράλληλα με εντυπωσιακούς ήχους, λες και πραγματικά βρίσκεσαι στο διάστημα ή στην εποχή των δεινοσαύρων. Το ιδιαίτερο με τα βιβλία επαυξημένης πραγματικότητας είναι ότι δεν χάνεις το ενδιαφέρον της ανάγνωσης του βιβλίου αλλά ακολουθεί μια εναρμονισμένη αλληλουχία κειμένου και τρισδιάστατων εικόνων.

Θα σας παρουσιάσουμε ενδιαφέροντα βιβλία επαυξημένης πραγματικότητας από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη που θα διασκεδάσουν και θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Θα σας δείξουμε μόνο μερικές εντυπωσιακές εικόνες από τα βιβλία, τις υπόλοιπες θα τις ανακαλύψετε εσείς όταν τα εξερευνήσετε με τα παιδιά σας!

Φύλακας Φαντασμάτων
Για παιδιά ηλικίας από 10 ετών

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!

Ο μυστηριώδης κόσμος των φαντασμάτων αποκαλύπτεται, σκανάροντας κάθε σελίδα του βιβλίου με την εφαρμογή του Φαντασμαυτόματου στο κινητό τηλέφωνο ή tablet.
Ο Αγαμέμνονας Γουάιτ -Φύλακας Φαντασμάτων της Λέσχης Φυλάκων Φαντασμάτων (ΛΕ.Φ.ΦΑ.) και παιδί-θαύμα με εμμονή στα σάντουιτς τόνου έχει εξαφανιστεί. Το μόνο που έχει απομείνει είναι το Ημερολόγιό του.
Ως επικεφαλής Φύλακας Φαντασμάτων της Δυτικής Περιφέρειας, ο Άγης συγκέντρωνε τα πιο ισχυρά φαντάσματα που γνώρισαν ποτέ οι άνθρωποι… στο συγκεκριμένο βιβλίο.
Ποια είναι η αποστολή σου; Να γίνεις μέλος της ΛΕ.Φ.ΦΑ., να διαβάσεις το Ημερολόγιο του Άγη, και να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή του Φαντασμαυτόματου για να ανατρέξεις στα βήματά του και να μας βοηθήσεις να τον βρούμε…
Προσοχή, όμως! Τη στιγμή που θα ανοίξεις αυτό το βιβλίο, τα φαντάσματα που έχει παγιδεύσει μέσα ο Άγης
θα απελευθερωθούν. Μπορείς να τα αιχμαλωτίσεις ξανά και να εξιχνιάσεις το μυστήριο της εξαφάνισής του… χωρίς να εξαφανιστείς κι εσύ;

Θα το βρείτε εδώ

TOY STORY

Οι ήρωες του TOY STORY βγαίνουν μέσα από την οθόνη και φωτογραφίζονται με τους μικρούς αναγνώστες με την τεχνολογία της Επαυξημένης Πραγματικότητας! Αυτό το υπέροχο βιβλίο είναι γεμάτο με διασκεδαστικές πληροφορίες για τα αγαπημένα παιχνίδια και τις περιπέτειές τους. Μέσα από την εφαρμογή Επαυξημένης Πραγματικότητας, ο Γούντι, ο Μπαζ, η Λόλα και πολλοί άλλοι αγαπημένοι ήρωες, εμφανίζονται μαγικά μπροστά στα μάτια των αναγνωστών!
Τα παιδιά μαθαίνουν τα πάντα για τα αγαπημένα τους παιχνίδια και ακόμη: διασκεδάζουν με τον Γούντι, τον αρχηγό των παιχνιδιών, ρίχνουν με το λέιζερ του αστροφύλακα Μπαζ, γεμίζουν τον Ζαμπόν, το γουρούνι κουμπαρά με νομίσματα, μαζεύουν εξωγήινους, κάνουν τρελά κόλπα με τον κασκαντέρ Ντιουκ Καμπούμ και ζωντανεύουν ένα ολοκαίνουργιο παιχνίδι!

Θα το βρείτε εδώ

Δεινόσαυροι

Ένα βιβλίο για τα πιο πολυσυζητημένα προϊστορικά πλάσματα,που ενώ έχουν εξαφανιστεί εδώ και εκατομμύρια χρόνια, εξακολουθούν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Μάθετε πότε εμφανίστηκαν οι δεινόσαυροι πάνω στη γη, για ποιον λόγο και για πόσους αιώνες κυριάρχησαν, αλλά και ποιες είναι οι θεωρίες για την ξαφνική τους εξαφάνιση. Γνωρίστε μερικούς από τους πιο εντυπωσιακούς δεινόσαυρους: τι χαρακτηριστικά είχαν, αλλά και ποιες ήταν οι διατροφικές τους συνήθειες;

 

 

Θα το βρείτε εδώ

Ηλιακό Σύστημα

Ένα βιβλίο που ξεδιαλύνει τα μυστήρια του ηλιακού μας συστήματος και του διαστήματος, παρέχει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους πλανήτες και τη διαστημική τεχνολογία και απαντάει σε διαχρονικά ερωτήματα, όπως εάν μπορούμε να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη. Η έκδοση αυτή έχει πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αναγνωρισμένα μουσεία στον κόσμο, του οποίου οι συλλογές ξεπερνούν τα 32 εκατομμύρια εκθέματα!

 

 

Θα το βρείτε εδώ

Ο Μικρός Πρίγκιπας

Με την αυθεντική εικονογράφηση του συγγραφέα Οι περιπέτειες του Μικρού Πρίγκιπα ζωντανεύουν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου με τη βοήθεια της οθόνης ενός κινητού ή ενός τάμπλετ Ο Μικρός Πρίγκιπας ζει σε έναν μικροσκοπικό αστεροειδή, τον Β612, παρέα με ένα ματαιόδοξο λουλούδι και τρία ηφαίστεια. Κάποια στιγμή, αποφασίζει να ταξιδέψει σε άλλους πλανήτες και πέφτει στη Γη, όπου γίνεται φίλος με έναν πιλότο. Έπειτα από πολλές περιπλανήσεις σε άλλους πλανήτες, ο Μικρός Πρίγκιπας ανακαλύπτει ότι αποκομμένος από τα πράγματα που έδιναν σημασία στην καθημερινή του ζωή, αισθάνεται περισσότερο μόνος από ποτέ και συνειδητοποιεί πως τα ουσιώδη πράγματα στη ζωή μας είναι αόρατα στα μάτια.

 

Θα το βρείτε εδώ

Η επαυξημένη πραγματικότητα εκτός των άλλων είναι και ένα εργαλείο με σημαντικά οφέλη ακόμα και στην εκπαιδευτική και μαθησιακή διαδικασία, καθώς κινητοποιεί τους μαθητές για μάθηση, έχει θετική επίδραση στη συνεργασία μεταξύ των παιδιών και την αλληλεπίδραση τους, δημιουργεί θετική προδιάθεση για το μάθημα και αίσθημα ανυπομονησίας και ενθουσιασμού για τη χρήση της, ενισχύει τη χωρική αντίληψη και την παρατηρητικότητα των παιδιών, αυξάνει την προσοχή τους στο μάθημα, προσφέρει ευκολία στη συγκράτηση γνώσεων, τα βοηθά να κατανοήσουν μεταφορικές έννοιες και φράσεις, καθώς μπορεί και οπτικοποιεί σύνθετα γλωσσικά νοήματα. Επιπλέον μέσω των εφαρμογών της τα παιδιά κατανοούν ευκολότερα και γρηγορότερα τα διάφορα περίπλοκα επιστημονικά φαινόμενα, καθώς πλέον δεν τα φαντάζονται, αλλά τα έχουν οπτικοποιημένα μπροστά τους!

Αναζητήστε τα στα βιβλιοπωλεία, σε επιλεγμένα σημεία πώλησης και στο www.hartinipoli.gr.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Διαβάστε επίσης Γιατί πρέπει να έρχονται τα παιδιά σε επαφή με τα βιβλία από τη γέννησή τους;
Πώς να βοηθήσουμε τα παιδιά ν’ αναπτύξουν τις γνώσεις και τα συναισθήματά τους;

Βιβλία