Ένα κόλπο για να διατηρείται περισσότερο το μακιγιάζ

Ένα κόλπο για να διατηρείται περισσότερο το μακιγιάζ

Το primer είναι ένα προπαρασκευαστικό προϊόν που εφαρμόζεται μετά την φροντίδα του δέρματός σας για να δημιουργήσετε έναν ιδανικό καμβά ώστε να διατηρήσετε το μακιγιάζ σας.

Το primer σας μπορεί να έρθει με τη μορφή ορού προσώπου με υαλουρονικό οξύ που ενισχύει την ενυδάτωση, ένα αντηλιακό που προστατεύει και μαλακώνει την εμφάνιση πόρων ή ένα παραδοσιακό primer με βάση τη σιλικόνη που εξομαλύνει και σβήνει πόρους και γραμμές.

Τα primer διατηρούν το μακιγιάζ στη θέση τους και δημιουργούν ματ αποτέλεσμα σε δέρματα με ανοιχτούς πόρους (έντονη λιπαρότητα). Μπορούν επίσης να φωτίζουν, να εξασθενίζουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, να στοχεύσουν την ακμή και να προσθέσουν υγρασία στην επιδερμίδα. Μερικά μπορούν ακόμη και να δώσουν στο δέρμα μια προσωρινή σύσφιξη προσώπου, όλα χωρίς να τα αισθάνεστε σαν κάτι βαρύ.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να εφαρμοστούν τα primers;

Σε αντίθεση με τα προϊόντα που «κλειδώνουν» το μακιγιάζ σας, όπως η πούδρα σε μορφή σκόνης ή το σπρέι σταθερότητας, τα primers εφαρμόζονται σχεδόν πάντοτε μετά το τελευταίο βήμα φροντίδας δέρματος και πριν από το μακιγιάζ σας.

Όσον αφορά την εφαρμογή χρησιμοποιείστε τα δάχτυλα για να εφαρμόσετε το primer, για να αποκτήσετε ένα απλό φινίρισμα.  Αφήστε τοprimer ένα πλήρες λεπτό για να στεγνώσει πριν στρώσετε οτιδήποτε μετά.

Πώς ξέρετε ποιο αστάρι θα χρησιμοποιήσετε;

Εξαρτάται τι θέλετε να πετύχετε, ποιά είναι η μεγαλύτερη ανάγκη του δέρματός σας. Έχετε δέρμα πολύ λιπαρό ή ανοιχτούς πόρους και γραμμές; Τότε θα χρειαστείτε primerγια ματ αποτέλεσμα. Έχετε επιδερμίδα θαμπή; Ένα primerφωτεινότητας αμέσως θα σας τονίσει. Μήπως λείπει ενυδάτωση; Κινείστε αντίστοιχα σε πιο ενυδατικά primers.

Προσοχή στα layers

Στο YouTube υπάρχει ένας influencer που εφαρμόζει μια ενυδατική κρέμα που ακολουθείται από ένα primer, ακολουθούμενο από ένα λάδι φωτεινότητας, ακολουθούμενο από διορθωτή χρώματος, ακολουθούμενο από περίγραμμα και τελικά ένα πλήρες κάλυμμα μεικ απ. Όχι μόνο αυτά τα στρώματα ακυρώνουν το ένα το άλλο, αλλά αφήνουν επίσης ένα απίστευτο ποσό προϊόντος στο πρόσωπό σας.

Αλλά χρειάζεστε πραγματικά primer;

Είτε θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα primer ή όχι, εξαρτάται από εσάς. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα primers δεν βελτιώνουν αισθητά το μακιγιάζ του προσώπου σας, οπότε σε αυτή την περίπτωση, παραλείψτε το βήμα. Ωστόσο, θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι δεν έχετε βρει το σωστό για την ανάγκη σας. Ενώ ορισμένοι καλλιτέχνες μακιγιάζ και συντάκτες το υποστηρίζουν όσο τίποτα και έχουν πολλά αγαπημέναprimers, υπάρχουν άλλοι εμπειρογνώμονες που αισθάνονται ακριβώς το αντίθετο, πιστεύοντας ότι είναι ένα περιττό επιπλέον βήμα που δεν κάνει τη διαφορά στην εμφάνιση και τη μακροζωία του μακιγιάζ προσώπου. Ανεξαρτήτως, πριν από την επιλογή ενός primer κάνετε την έρευνά σας, πάρτε συστάσεις, και δοκιμάστε διαφορετικούς τύπους.

της Make up artist Βασιλικής Τζελάτη

Ομορφιά