Αξιοποίησε την απεριόριστη δύναμη που κρύβεις μέσα σου

Αξιοποίησε την απεριόριστη δύναμη που κρύβεις μέσα σου

Τα τελευταία πέντε χρόνια που άρχισα να “δουλεύω” πιο συστηματικά με τον εαυτό μου, να με μαθαίνω, να βάζω τα όριά μου, να μπορώ να είμαι καλά με τον εαυτό μου, χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να έχω συνέχεια σύντροφο ή παρέα για να καλύπτει τα κενά και τις ανασφάλειές μου, σύμμαχός μου είναι βιβλία αυτοβελτίωσης και coaching. Με ενέπνευσαν και ήταν η κινητήριος δύναμη ώστε να αξιοποιήσω και να εκμαιεύσω τη δύναμη που ήδη έκρυβα μέσα μου και δεν το γνώριζα.

Έχω περάσει ατελείωτα βράδια διαβάζοντάς τα και κάθε πρωί που ξυπνούσα έβλεπα τον κόσμο και τις καταστάσεις που μου συνέβαιναν με άλλη οπτική. Με βοήθησαν να κυνηγήσω τα όνειρά μου, να μη συμβιβάζομαι με ανθρώπους που δεν είχαν τίποτα να μου προσφέρουν, μόνο και μόνο με τον φόβο της μοναξιάς. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο λυτρωτική και ανακουφιστική είναι η μοναξιά όταν είναι συνειδητή και όταν τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας. Γιατί αν δεν είμαστε καλά με τον εαυτό μας, δεν πρόκειται να είμαστε καλά και ευχαριστημένοι με κανέναν, δε θα μπορούμε να βιώνουμε υγιείς σχέσεις.

Σας προτείνω μόνο μερικά βιβλία από τις Εκδόσεις Διόπτρα τα οποία ήταν η αφορμή να εξελιχθώ, να μην περιμένω τίποτα από κανέναν, να στηρίζομαι στις δικές μου δυνάμεις, να μην εξαρτώμαι από τους ανθρώπους που συναναστρέφομαι, που εκτιμώ, αγαπώ, να μη με ενδιαφέρει απαραίτητα η γνώμη τους, αλλά και να μην παίρνω τα πάντα προσωπικά.

Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι όσο και να επιθυμούμε να αλλάξουν κάποια πράγματα στη ζωή μας, χωρίς ΔΡΑΣΗ θα μείνουν απλά όνειρα και επιθυμίες. Γι’ αυτό σηκωθείτε από τον καναπέ, ξεβολευτείτε, ρισκάρετε και το μόνο σίγουρα είναι ότι θα δικαιωθείτε. Ακόμα και αν απογοητευτείτε, ματαιωθείτε, αποτύχετε, αυτή η διαδικασία θα σας πεισμώσει και θα σας κάνει πιο δυνατούς!

Μη μένετε μόνο στα όνειρα για τη ζωή που θέλετε.
Αναλάβετε δράση!

Απεριόριστη δύναμη

Συγγραφέας: Anthony Robbins

Για τον Anthony Robbins αυτό το βιβλίο είναι η νέα επιστήμη της προσωπικής επιτυχίας. Για εσάς θα είναι ό,τι καλύτερο σας έχει συμβεί.
Αν ποτέ ονειρευτήκατε μια καλύτερη ζωή, το βιβλίο Απεριόριστη Δύναμη θα σας δείξει πώς να αποκτήσετε την εκπληκτική ποιότητα ζωής που επιθυμείτε και αξίζετε, και πώς να έχετε τον έλεγχο στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Ο Anthony Robbins, μέσα από τα βιβλία και τα σεμινάριά του, έχει αγγίξει εκατομμύρια ανθρώπους, και έχει αποδείξει ότι δαμάζοντας τη δύναμη του νου μπορείτε να αποκτήσετε, να πετύχετε και να δημιουργήσετε οτιδήποτε επιθυμείτε στη ζωή. Έχει δείξει τον δρόμο της επιτυχίας σε αρχηγούς κρατών, μέλη βασιλικών οικογενειών, ολυμπιονίκες και επαγγελματίες αθλητές, αστέρες του κινηματογράφου αλλά και παιδιά. Στο βιβλίο Απεριόριστη Δύναμη, αποκαλύπτει με πάθος και συγγραφική δεινότητα την επιστήμη της προσωπικής επιτυχίας και σας διδάσκει:

• Πώς να αποφασίσετε τι πραγματικά θέλετε
• Τα Επτά Ψέματα της Επιτυχίας
• Πώς να επαναπρογραμματίσετε το μυαλό σας μέσα σε μερικά λεπτά
για να εξαλείψετε φόβους και φοβίες
• Πώς να αποκτήσετε άμεσα καλή επικοινωνία με κάποιον που μόλις γνωρίσατε…

Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας

Συγγραφέας: Anthony Robbins

Ο Άντονι Ρόμπινς, κορυφαίος και πρωτοπόρος «δάσκαλος», μοιράζεται μαζί μας τις αποτελεσματικότερες στρατηγικές και τεχνικές του με στόχο να αποκτήσουμε τον έλεγχο σε όλους τους τομείς της ζωής μας: τη συναισθηματική, νοητική και σωματική μας κατάσταση, τις σχέσεις μας, την καριέρα μας και τα οικονομικά μας. Αναγνωρισμένος ειδικός στην Ψυχολογία της Αλλαγής, ο Άντονι Ρόμπινς μας προσφέρει ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα, που αποτελείται από σαφή και απλά βήματα, και μας διδάσκει θεμελιώδη μαθήματα αυτοκυριαρχίας, που θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε το σκοπό μας, να ελέγξουμε τη ζωή μας και να δαμάσουμε τις δυνάμεις που διαμορφώνουν το πεπρωμένο μας.

Συγγραφέας: Anthony Robbins

ΣΕ ΤΙ ΩΦΕΛΕΙ Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ;
Βασιζόμενος στις αποτελεσματικότερες τεχνικές και στρατηγικές που προσφέρονται στο βιβλίο Ξυπνήστε το Γίγαντα Μέσα σας, ο διάσημος συγγραφέας Anthony Robbins σας προσφέρει καθημερινή έμπνευση και προτείνει ασκήσεις που θα σας προτρέψουν να κάνετε γιγαντιαία βήματα προόδου στην ποιότητα της ζωής σας.

Από την απλή δύναμη της λήψης αποφάσεων μέχρι τα πιο εξειδικευμένα εργαλεία που μπορούν να επαναπροσδιορίσουν την ποιότητα των σχέσεων, των οικονομικών, της υγείας και των συναισθημάτων σας, ο Robbins σας δείχνει πώς να αποκομίσετε τα μέγιστα αποτελέσματα επενδύοντας τον ελάχιστο χρόνο.

Όλα όσα θέλω να πω στους φίλους μου

Συγγραφέας: Anthony Robbins

ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ

Το Όλα Όσα Θέλω να Πω στους Φίλους μου, εμπλουτισμένο πλέον με νέο υλικό, είναι ένας συνοπτικός και εύληπτος οδηγός με τα πιο χρήσιμα εργαλεία και αρχές που θα αλλάξουν αισθητά την ποιότητα της ζωής σας, από τον Anthony Robbins, τον διάσημο συγγραφέα και κορυφαίο δάσκαλο στην ψυχολογία της ηγεσίας και στην προσωπική μεταμόρφωση.

Η πρώτη έκδοση αυτού του βιβλίου κυκλοφόρησε ως αυτοέκδοση το 1991, από το Ίδρυμα για την Ημέρα των Ευχαριστιών «Basket Brigade» του Anthony Robbins με στόχο να προσφέρει βοήθεια σε χιλιάδες άτομα που είχαν ανάγκη.
Το βιβλίο βοήθησε τόσο πολλούς ανθρώπους να ξεπεράσουν δύσκολες συνθήκες και έφτασε σε τέτοια επίπεδα επιτυχίας που οι αναγνώστες ζητούσαν συνεχώς αντίτυπά του για τους ίδιους αλλά και για τους φίλους τους.
Για πρώτη φορά πλέον, προσφέρεται αυτή η εμπλουτισμένη έκδοση, που θα σας καθοδηγήσει να επαναπροσδιορίσετε τη ζωή σας.

Επιτυχία βήμα-βήμα – Αποτελεσματικό πλάνο δράσης για να φτάσετε εκεί που ονειρεύεστε

Συγγραφείς: Jack Canfield, Janet Switzer, Dr. Brandon Hall

Μη μένετε μόνο στα όνειρα για τη ζωή που θέλετε.
Αναλάβετε δράση!

Η Oprah Winfrey περιγράφει το βιβλίο ως «έναν οδηγό για να φτάσεις τη ζωή σου στο καλύτερο σημείο που θα μπορούσε να είναι».
Το Επιτυχία Βήμα Βήμα: Ο πλήρης οδηγός έχει εμπνεύσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο αναγνώστες εξηγώντας πώς να εκπληρώνεις τα όνειρά σου και να επιτυγχάνεις τους στόχους σου. Αλλά η γνώση δεν είναι τίποτα χωρίς δράση. Με το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας ο Jack Canfield μας προσκαλεί να εφαρμόσουμε τις αρχές στην πράξη και να δώσουμε στη ζωή μας την ώθηση που χρειάζεται.

Το βιβλίο επανεξετάζει τις βασικές αρχές του H Επιτυχία Βήμα Βήμα, όπως το να αναλάβουμε πλήρως την ευθύνη για τη ζωή μας και να αποφασίσουμε με ακρίβεια τους στόχους μας, και στη συνέχεια παρέχει αναλυτικές οδηγίες, ασκήσεις, φύλλα εργασίας και καθοδηγούμενο ημερολόγιο για να μας κρατήσει σε σταθερή πορεία προς την επιτυχία.
Είτε θέλετε να εκπληρώσετε τους επαγγελματικούς και προσωπικούς σας στόχους, να δημιουργήσετε έναν συναρπαστικό νέο τρόπο ζωής, να συνταξιοδοτηθείτε νωρίς, να αναπτύξετε ένα καλύτερο δίκτυο ή να επιτύχετε τον βαθύτερο σκοπό σας, αυτό το απαραίτητο βιβλίο δίνει το όραμα και τον τρόπο που αναζητάτε για να φτάσετε στο ιδανικό σας μέλλον.

Ανάμεσα σε ηλίθιους

Συγγραφέας: Thomas Erikson

Αισθάνεστε μερικές φορές ότι είστε ο μόνος που βγάζει νόημα σε μια συνάντηση;
Μήπως οι μακροσκελείς απαντήσεις σάς τρελαίνουν ή ο εριστικός τρόπος του συναδέλφου σάς σπάει τα νεύρα;
Δεν είστε ο μόνος.

Ο Τhomas Erikson μας εξηγεί ότι υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι συμπεριφοράς που προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε και αντιλαμβανόμαστε τους γύρω μας. Η κατανόηση του προτύπου συμπεριφοράς ενός ατόμου αποτελεί το κλειδί της επιτυχημένης επικοινωνίας.

Αναλύει αυτούς τους τέσσερις τύπους –οι Κόκκινοι είναι κυριαρχικοί και καταπιεστικοί, οι Κίτρινοι είναι κοινωνικοί και αισιόδοξοι, οι Πράσινοι είναι χαλαροί και φιλικοί, και οι Μπλε είναι αναλυτικοί και ακριβείς– και μας εξηγεί πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε τον κάθε τύπο ατόμου και να επικοινωνήσουμε μαζί του.
Το απλό και πρακτικό σύστημα των τεσσάρων χρωμάτων σας επιτρέπει να εντοπίσετε γρήγορα το χρώμα ενός φίλου ή συνεργάτη και να προσαρμόσετε ανάλογα τον τρόπο με τον οποίο του μιλάτε και τις πληροφορίες που μοιράζεστε.

O συγγραφέας θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας, να τελειοποιήσετε την επικοινωνία και τις κοινωνικές δεξιότητές σας, να διαχειριστείτε τις συγκρούσεις με αυτοπεποίθηση, να βελτιώσετε τη σχέση με τον προϊστάμενο και την ομάδα σας, να καταλάβετε πότε πρέπει να μιλήσετε και πότε όχι, και γενικά να αλλάξετε τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τους άλλους ανθρώπους, από τους συνεργάτες μέχρι τον/τη σύντροφό σας.

Και με λίγη τύχη, να διασφαλίσετε ότι ο ηλίθιος δεν είστε εσείς!

happy HAPPY

Συγγραφέας: Lars-Johan Age

Πώς μπορείτε να επιτύχετε μια συμφωνία με έναν τρόπο που να τους αφήνει όλους ικανοποιημένους;

H συνεργασία και η συμπόρευση προς έναν στόχο αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες επιτυχίας στη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας. Την επίτευξή τους την ονομάζουμε «συμφωνία» και αποτελεί το ζητούμενο κάθε διαπραγμάτευσης τόσο στον χώρο των επιχειρήσεων όσο και στην ιδιωτική ζωή.
Στο Happy Happy, ο συγγραφέας Lars-Johan Age, ειδικός στον τομέα των διαπραγματεύσεων, περιγράφει τα πέντε βήματα που συνιστούν το μυστικό της επιτυχούς συνεργασίας, καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι μένουν ικανοποιημένοι. Με αυτά τα πέντε βήματα θα μάθετε πώς η σωστή προσέγγιση και η κατάλληλη επιλογή λέξεων και φράσεων θα σας βοηθήσουν να φτάσετε σε συμφωνία ακόμα και με τον πιο «πεισματάρη» συνομιλητή.

Το Happy Happy δεν είναι ακόμα μία συνταγή ευτυχίας, είναι τρόπος ζωής!

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Life coaching Βιβλία ενηλίκων Ευ ζην Τελευταία άρθρα