Πώς νιώθω καθημερινά ευγνωμοσύνη και ευεξία;

Πώς νιώθω καθημερινά ευγνωμοσύνη και ευεξία;

Τα τελευταία χρόνια έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με την προσωπική μου αυτοβελτίωση, τη διατροφή και την ευεξία μου, γιατί έχω συνειδητοποιήσει ότι επενδύοντας στην πνευματική και σωματική μου εξέλιξη νιώθω ευτυχισμένη, χαρούμενη, παραγωγική, ολοκληρωμένη και δραστήρια σε όλους τους τομείς της ζωής μου.

Η ευτυχία πηγάζει από μέσα μας και μόνο αν είμαστε ισορροπημένοι και καλά με τον εαυτό μας μπορούμε κατ’ επέκταση να έχουμε υγιείς σχέσεις και με τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε.

Επιδιώκω κάθε πρωί να ξυπνάω με ένα τεράστιο χαμόγελο ακόμα και τις ημέρες που είναι πιο δύσκολες και να νιώθω ευγνωμοσύνη που για ακόμα μία μέρα έχω το δώρο της ΖΩΗΣ! Γιατί μπορεί να το θεωρούμε δεδομένο, αλλά δεν είναι… Και κάθε, μα κάθε μέρα, προσπαθώ να γίνομαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου, αυτή που θέλω να βλέπω και στους άλλους ανθρώπους!

Σύμμαχό μου στον δρόμο της ευημερίας έχω πάντα βιβλία αυτοβελτίωσης, πνευματικής αναζήτησης, διατροφής, ευζωίας αλλά και ελληνικής λογοτεχνίας, τα οποία με έχουν βοηθήσει να εξελιχθώ, να δω τη διατροφή μου με διαφορετική οπτική, με έχουν συντροφεύσει, ταξιδέψει, χαλαρώσει και ανακουφίσει! Τίποτα δε συγκρίνεται με τη μαγική ώρα της ημέρας, το βράδυ. Εφόσον έχω αποδεσμευτεί από τις περισσότερες υποχρεώσεις, ανάβω ένα κεράκι και χάνομαι μέσα στις σελίδες των αγαπημένων μου βιβλίων. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη μυρωδιά του χαρτιού ενός βιβλίου και την αφή κάθε φορά που γυρίζω τις σελίδες του. Αυτήν τη στιγμή δεν την αλλάζω με τίποτα, είναι ιεροτελεστία, με κάνει να νιώθω απόλυτη ηρεμία και πληρότητα.

Σας προτείνω τα ακόλουθα βιβλία των Εκδόσεων Ιβίσκος, αναζητήστε τα σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο site του εκδοτικού:

ΒΙΒΛΙΑ ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ

Οι Τρεις Αποτυχίες
Νίκος Γιαννακόπουλος

Η αποτυχία δεν είναι το αντίθετο της επιτυχίας, είναι μέρος της! Μάθε τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την κάθε σου αποτυχία και αγκάλιασέ το, γιατί αυτό είναι τελικά που θα σε οδηγήσει την κορυφή!

Μπορεί να βγει κάτι καλό, μέσα από μία αποτυχία;
Βέβαια και μπορεί. Πόσο μάλλον από τρεις!

Και δεν εννοώ να επιζητάμε αποτυχίες και απορρίψεις. Εάν, όμως, κάποιος σου πει «όχι», σημαίνει ότι προσπαθείς να κάνεις κάτι διαφορετικό στη ζωή σου.

Αυτό που χρειάζεται να σε ανησυχήσει είναι εάν έχεις πολύ καιρό να δεχθείς μια απόρριψη, να αποτύχεις σε κάτι. Είναι ένα δείγμα ότι δεν προσπαθείς να εξελιχθείς και παίζεις εκ του ασφαλούς.

Μέσα από τις Τρεις Αποτυχίες, θα ανακαλύψεις:

Τον τρόπο για να επικοινωνείς πιο ποιοτικά και πιο αποτελεσματικά τόσο με τους άλλους, όσο και με τον ίδιο σου τον εαυτό.
Τις τεχνικές για να ακούς πραγματικά τους συνομιλητές σου, αλλά και να διεκδικείς αυτά που επιθυμείς.
Τις ενέργειες για να εκφράζεις τα συναισθήματά σου με τον καλύτερο τρόπο και να καταπολεμάς το άγχος και την αναβλητικότητα.
Τις γνώσεις για να καταλαβαίνεις πότε ο συνομιλητής σου λέει ψέματα, εάν έχει χάσει το ενδιαφέρον του ή υπάρχει ερωτική διάθεση.
Το σχέδιο για να αποκτήσεις υγιείς συνήθειες και να πετυχαίνεις στόχους, που μέχρι τώρα φάνταζαν ανυπέρβλητοι.
Τις δεξιότητες για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου και την αυτοεκτίμησή σου.
Τη νοοτροπία για να αξιοποιήσεις τη δυναμική σου και να ζήσεις ελεύθερα και παραγωγικά.
Τέλος, να θυμάσαι:

Όταν σκέφτεσαι κάτι έντονα και δεν μπορείς να το βγάλεις από το μυαλό σου, αξίζει να πάρεις το ρίσκο. Όσες φορές και να το δοκίμασες μέχρι τώρα. Όσες φορές και να απέτυχες. Αξίζει να προσπαθήσεις.

Έστω για μια τελευταία φορά.

Το Παράδοξο Μονοπάτι προς το Νόημα της Ζωής
Δημήτρης Φλαμούρης

Σε έχουν μάθει ότι για να είσαι ευτυχισμένος χρειάζεται να πληροίς κάποιες προϋποθέσεις:
Να έχεις στόχους, να ξέρεις τι θέλεις στη ζωή σου, να έχεις μια δουλειά που «καλοπληρώνει», να έχεις την τέλεια σχέση και πολλά άλλα.

Χρειάζονται όλα αυτά ή μήπως το άγχος και οι αδιάκοπες σκέψεις που δημιουργείς κυνηγώντας την «τέλεια» ζωή είναι τελικά αυτά που σε κρατάνε ένα βήμα μακριά από την αληθινή ευτυχία;
Μάθε πώς πραγματικά να ζήσεις με νόημα τη ζωή σου, στην πράξη!

Γιατί δεν απολαμβάνεις τη ζωή όσο θα ήθελες;
Ίσως η απάντηση να μην είναι αυτή που νομίζεις. Δεν φταις εσύ. Ίσως όμως ευθύνονται όσα ακούς πως πρέπει να κάνεις για να απολαμβάνεις τη ζωή.
Ο ήρωας της ιστορίας έχει την τύχη να συναντήσει μια μαγική οδηγό που του δείχνει ένα εναλλακτικό μονοπάτι.
Σε αυτό το πρωτοπόρο και αντισυμβατικό βιβλίο, ο Δημήτρης Φλαμούρης PhD καταρρίπτει πολλούς από τους μύθους του χώρου της αυτοβελτίωσης. Συνδυάζοντας τις τελευταίες έρευνες της νευροεπιστήμης, της νέας επιστήμης του άγχους και της επιστήμης της κινητοποίησης, με την Ψυχολογία, την Υπαρξιακή Φιλοσοφία αλλά και την Αρχαία Σοφία προτείνει έναν διαφορετικό, πιο ανθρώπινο δρόμο.

Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα διαβάσεις:
• Πώς μπορείς να ζήσεις πιο ευτυχισμένα ακόμα και χωρίς να έχεις στόχους ή όνειρα.
• Πώς μπορείς να βρεις τι θέλεις στη ζωή σου (και ότι είναι φυσιολογικό να μην το ξέρεις ακόμα).
• Πώς να διαχειρίζεσαι το άγχος και να το κάνεις σύμμαχο (όσο και αν αγχώνεσαι). Στην πράξη.
• Πώς να λύσεις τον γρίφο της χαμηλής αυτοπεποίθησης. Στην πράξη.
• Πώς να διαχειριστείς τις αρνητικές σκέψεις και τα δυσάρεστα συναισθήματα που σε ταλαιπωρούν. Στην πράξη.
• Πώς να κατανοήσεις και να τιθασεύσεις το μυαλό σου.
• Πώς να επικοινωνείς αποτελεσματικά με όλους. Στην πράξη.
• Πώς να βρεις τη δύναμη της θέλησης για να κάνεις όσες αλλαγές θέλεις να κάνεις αλλά δυσκολεύεσαι και πώς να αντιστέκεσαι στους πειρασμούς. Στην πράξη.
• ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
Γραμμένο με το γνωστό πρακτικό και ιδιαίτερα προσιτό ύφος του συγγραφέα, το βιβλίο υπόσχεται να σε ταξιδέψει σε μέρη του εαυτού σου που δε θα φανταζόσουν ποτέ ότι υπήρχαν. Σε ένα παράδοξο μονοπάτι προς το νόημα της ζωής.
Είσαι έτοιμος για μια ζωή με νόημα;

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ~ ένα όραμα ~
Στάμος Στίνης

Έχουμε φτάσει στο πιο κρίσιμο σημείο καμπής σε ολόκληρη την μέχρι τώρα ιστορία της ανθρωπότητας. Μια καθοριστική μάχη διεξάγεται, στην οποία όλοι θα κληθούμε να πάρουμε θέση. Μία τρικυμιώδης δεκαετία (2020 – 2030) βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη.
Ωστόσο, παράλληλα με τα σοβαρά συσσωρευμένα προβλήματα και την κλιμακούμενη επίθεση των δυνάμεων της αντεξέλιξης σε παγκόσμια κλίμακα, οι συνθήκες ωριμάζουν για ένα κβαντικό άλμα της διεθνούς κοινότητας προς μία Κοινωνία του Καλού.
Η παγκόσμια αλλαγή είναι τώρα εφικτή, θεραπεύοντας τη βία, την απληστία, τη μισαλλοδοξία, τον ολοκληρωτισμό, τον κυνισμό, τη μοναξιά και όλες τις «παιδικές ασθένειες» της ανθρωπότητας. Μπορούμε να την υλοποιήσουμε όλοι μαζί, με σύνεση και αγάπη, με τη θετική μας ενέργεια και τη συντονισμένη μας δράση.
Το βιβλίο αυτό προτείνει έναν τολμηρό Κώδικα Αξιών, βασιζόμενο σε 12 κύρια προτάγματα/οδοδείκτες. Εισηγείται ένα σύγχρονο Μανιφέστο για μία παγκόσμια κοινότητα αγάπης, πνευματικότητας, ειρήνης, αφθονίας, δημοκρατίας, ορθών ανθρώπινων σχέσεων και αρμονικής συμβίωσης με τη μητέρα Γη.
Απευθύνει μία ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες του κόσμου που η συνείδησή τους πάλλεται στον ίδιο θετικό κραδασμό, για επαφή, συνεργασία και συντονισμένη παρέμβαση μέσα από τη δημιουργία ενός Οικουμενικού Δικτύου Αγάπης σε Δράση.

Ε(υ)πιτυχία
Σταύρος Μπαρούτας

Η επιτυχία δεν εγγυάται την ευτυχία. Η ευτυχία είναι κάτι το εφήμερο, δεν είναι μια κατάσταση αλλά στιγμές στην ζωή μας, εκτός εάν καταφέρουμε να φτάσουμε σε τέτοιο σημείο τον εαυτό μας, ξεπερνώντας πολλές αδυναμίες και κατακτώντας αρκετούς στόχους, που τελικά φτάσουμε στο σημείο ικανοποίησης. Αλλά και πάλι, τότε θα είμαστε ευτυχισμένοι;

Σήμερα, για να ξεπεράσει κάποιος στοιχεία, όπως οι ικανότητες του, τα πρότυπα σκέψης, οι φόβοι του, η αναβλητικότητα, ο φόβος της αλλαγής και η απογοήτευση, πρέπει να αναπτύξει ξεχωριστές ή διαφορετικές ικανότητες σε προσωπικό επίπεδο. Για να πετύχει ό,τι επιθυμεί, πρέπει να αναπτύξει ή να μειώσει ικανότητες ή αδυναμίες του. Για να μπορέσει να διακρίνει τι τον κάνει ευτυχισμένο, θα πρέπει να έχει την ικανότητα του οραματισμού αλλά επίσης και της αυτογνωσίας.

 

 

7 Συμβουλές Επιχειρηματικής “Αυτοβελτίωσης”
Νικόλαος Κότσυφος

Το παρόν εγχειρίδιο αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για περιπτώσεις όπως:

α) υφιστάμενες επιχειρήσεις που αναζητούν συμβουλευτική (mentoring) πάνω στη βελτίωση της τρέχουσας κατάστασής τους. Ενδείκνυται προς τον απλό επιχειρηματία (αυτοαπασχολούμενο, εργοδότη κτλ), προς τη μικρομεσαία επιχείρηση, ή τη μεγάλη/πολύ μεγάλη εταιρεία (όμιλο).
β) νέους (υποψήφιους) επιχειρηματίες που επιζητούν καθοδήγηση για την πορεία των δράσεών τους και κατεύθυνση προς δυναμικούς τομείς (ίδρυση νέας επιχείρησης, καινοτόμων σχημάτων κτλ).
γ) ανέργους που αναζητούν ουσιαστική συμβουλευτική καθοδήγηση για εργασία ή έναν οδηγό νοοτροπίας επαγγελματικού προσανατολισμού.
δ) υποψήφιους επενδυτές για εξεύρεση επιλογών στην κατεύθυνση των διαθέσιμων πόρων τους (χρηματικών, χρόνου, κεφαλαίων κτλ).
ε) φοιτητές σχολών διοίκησης και Οργάνωσης Επιχειρήσεων, σχετιζόμενες με Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα, Μάρκετινγκ, Επικοινωνία και Διαφήμιση.
στ) συμβούλους και στελέχη επιχειρήσεων, που επιδιώκουν την ανέλιξη των ίδιων και των συνεργαζόμενων μερών τους.
ζ) μέντορες και επαγγελματίες του business coaching (καθοδηγητές επιχειρηματιών) και διδάσκοντες μαθημάτων διοίκησης επιχειρήσεων/μάρκετινγκ.

Τα Μυστικά για Αποτελεσματικό Μάνατζμεντ
Σταύρος Μπαρούτας

Ένας ηγέτης δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι απλώς ένας «γκουρού» της θεωρίας.

Η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και της συναισθηματικής νοημοσύνης είναι προϋπόθεση για αποτελεσματική επικοινωνία.

Το να είσαι θετικός στην αλλαγή, σημαίνει να την έχεις αποδεχτεί ως αξία και άρα να προσαρμόζεσαι σε αυτήν ταχύτερα, χωρίς αντιστάσεις.

Να θυμάσαι πάντα πως δεν υπάρχει η τέλεια συμπεριφορά.

Σε συνθήκες άγχους και ανησυχίας, μία πινελιά από χιούμορ σε ξαναβάζει μέσα στο «παιχνίδι».

Σε περιόδους κρίσης, ένας ηγέτης οφείλει να παρέχει όραμα και ελπίδα.

Το άγχος μπορεί –από καταστροφικό και καθηλωτικό συναίσθημα– να μετατραπεί σε δημιουργική και κινητήρια δύναμη.

ΒΙΒΛΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΕΥΖΩΙΑΣ

ΔΕΙΠΝΟ ΓΙΑ ΔΥΟ
Νίκος Λιάπης

Δεν ξέρω αν ο έρωτας περνά από το στομάχι, περνά όμως σίγουρα από τα μάτια και τον ουρανίσκο.
Κάντε τα βράδια σας ξεχωριστά, απολαμβάνοντας ένα υπέροχο Δείπνο για Δύο:

Μάθετε πώς να ετοιμάσετε σε λίγο χρόνο ένα εξαιρετικό, ρομαντικό δείπνο, με λίγο κόπο, καλά υλικά και αγάπη.
Γνωρίστε τις τροφές και τα μπαχαρικά, τις μεθόδους μαγειρικής, τα κρασιά, το στήσιμο των πιάτων, ακόμη και το στρώσιμο του τραπεζιού.
Βρείτε μια σειρά από συνταγές ορεκτικών και κύριων πιάτων, βασισμένες στη μεθοδολογία που ανέπτυξα για να μαγειρεύω εύκολα, γρήγορα, εντυπωσιακά και φυσικά νόστιμα. Σε κάθε συνταγή θα βρείτε και μια πρόταση για το στήσιμο και το σερβίρισμα του πιάτου.
Απολαύστε την όμορφη ατμόσφαιρα ενός καλού εστιατορίου παρέα με τον άνθρωπο που αγαπάτε, στο σπίτι σας.

 

My Diet Coach
Αντρέας Κωνσταντίνου

FΤο «my diet coach» είναι ένα βιβλίο κινητοποίησης που έχει ως στόχο να βοηθήσει τον αναγνώστη να βάλει ένα τέλος στον φαύλο κύκλο δίαιτας – επαναπρόσληψης βάρους. Μέσα από διαλόγους πραγματικών περιστατικών, παρουσιάζονται οι δυσκολίες, τα προβλήματα και οι αμφιθυμίες των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται χρόνια με τον έλεγχο της διατροφής τους από τη μία, και από την άλλη, οι επιθυμίες, οι ανάγκες και οι δυνατότητές τους.

Ο έλεγχος της διατροφής και του βάρους, εξαρτώνται πρωτίστως από τη δυνατότητα του ατόμου να αντιλαμβάνεται τη συναισθηματική του κατάσταση προσδιορίζοντάς τη με ακρίβεια και ταυτόχρονα να αναζητεί εκείνη την ανικανοποίητη ανάγκη που τον οδηγεί στη ματαίωση της προσπάθειας. Μέσα από αυτή τη διερεύνηση το άτομο θα είναι πάντα σε θέση να μαθαίνει για τις αδυναμίες του, χωρίς να χάνει τον αυτοσεβασμό του. Το βιβλίο αφήνει στην άκρη την ξύλινη γλώσσα των διατροφικών οδηγιών και διατροφικών σχημάτων και πραγματεύεται την επιτυχία της δίαιτας μέσω της κατανόησης και της αυτο-αποδοχής.

Με οδηγό το όραμα, την ιδανική ζωή που ο καθένας φαντάζεται για τον εαυτό του, ο coach βοηθά τον άνθρωπο που βρίσκεται απέναντί του να σχεδιάσει τα βήματα που χρειάζεται να γίνουν, ώστε αυτό να υλοποιηθεί.

Μακροζωία – Πώς να την κατακτήσετε
Ρούλα Γκόλιου

Ένα πολύτιμο βιβλίο που ρίχνει άπλετο φως σε όλους τους παράγοντες της μακροζωίας και στους τρόπους για να την κατακτήσουμε, αντλώντας από την πανάρχαια γνώση ως την τελευταία λέξη της επιστήμης, ώστε να ζούμε με υγεία και ποιότητα και να χαιρόμαστε τη ζωή ως το τέλος, σε αρμονία με τη φύση και με τους συνανθρώπους μας. Στις σελίδες του, ανάμεσα σε πολλά άλλα, προσφέρονται μοναδικές γνώσεις και μέθοδοι, όπως:

Οι Μπλε Ζώνες, το παράδοξο της Ικαρίας και τα 9 κλειδιά της Μακροζωίας
Όλα τα διατροφικά μυστικά, από την ολιγοθερμική δίαιτα και τα πρεβιοτικά, μέχρι τα άλατα Epsom,
τις υπερτροφές, τα τελετουργικά των Δασκάλων της Ανατολής και το Πυθαγόρειο κρέας!
Τα ελιξίρια του Ιπποκράτη, των Αλχημιστών, των Ινδουιστών και των Ταοϊστών
Πώς να επηρεάζουμε τη χημεία του σώματος με τη θετική σκέψη, τη δύναμη της ευγνωμοσύνης και της συγχώρεσης
Πώς να φαινόμαστε 40 χρόνια νεότεροι και να νιώθουμε 60 χρόνια νεότεροι!
Όλες οι πνευματικές και ενεργειακές πρακτικές για υγεία και μακροημέρευση (Προσευχή, Γιόγκα, Τσι Γκόνγκ, Θιβετιανές ασκήσεις κ.ά.)
Οι έγκυρες επιστημονικές προτάσεις – από τη νανοτεχνολογία, τη γενετική μηχανική και την
κρυονική, μέχρι τον βιοσυντονισμό και τη βιοεκτύπωση οργάνων σε 3D εκτυπωτή!
Το μυστηριώδες κίνημα του Μετανθρωπισμού
Τα πολύτιμα μυστικά των Αμπχατζιανών, των Χούντζα και των Κινέζων αιωνόβιων
Αθανασία – από τον Ασκληπιό στους Χαϊλάντερς και τον κόμη Σαιν Ζερμαίν!

Ιπποκράτειος Διατροφή
Δρ. Νίκος Λιάπης

«Η τροφή να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακο η τροφή σου»

Όσο κι αν έχει γραφτεί και ειπωθεί αυτή η φράση-κλειδί του Ιπποκράτη, ελάχιστα κατανοητή παραμένει η μεγάλη και συμπυκνωμένη της αλήθεια.

Η σύγχρονη, κυρίαρχη τάση στην πρόληψη και τη θεραπεία των ασθενειών δεν αναζητά τις αιτίες αλλά προσπαθεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα. Όμως, η έντονη τοξίνωση από την κακή διατροφή και το μολυσμένο περιβάλλον οδηγεί τον οργανισμό μας σε χρόνια φλεγμονή, η οποία αποτελεί τη βάση για την εξέλιξη των ασθενειών.

Η Ιπποκράτειος Διατροφή είναι ένα ολοκληρωμένο διατροφικό σύστημα που βασίζεται στις αρχές του μεγάλου Έλληνα γιατρού για την πρόληψη και τη θεραπεία μέσω των τροφών, αλλά και στη σοφία της ελληνικής παράδοσης. Χάρη στη μεγάλη αποτελεσματικότητά της, κερδίζει διαρκώς έδαφος και διεθνή αναγνώριση στο χώρο της εναλλακτικής, ολιστικής θεραπευτικής. Στηρίζεται στην κατανάλωση των ζωντανών, πλήρων, ανεπεξέργαστων τροφών όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και τα βότανα και ορίζει με σαφήνεια το τι δεν πρέπει αλλά και το τι πρέπει να τρώμε.

Η εφαρμογή της:

  • Καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες που τον φορτώνει ο σύγχρονος τρόπος ζωής.
  • Προστατεύει την υγεία από αυτοάνοσες και φλεγμονώδεις παθήσεις –που έχουν πλέον πάρει διαστάσεις επιδημίας– καταπολεμώντας τις αιτίες τους και όχι μόνο τα συμπτώματα.
  • Αδυνατίζει, οδηγώντας σε γρήγορη, υγιεινή και μόνιμη απώλεια του περιττού βάρους.
  • Βελτιώνει εντυπωσιακά την ποιότητα ζωής, καταπολεμώντας αλλεργίες, πονοκεφάλους, προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος, διαταραχές ύπνου και αρθριτικούς πόνους.
  • Χαρίζει υγεία, ζωντάνια, δύναμη κι ευεξία!

Η Ιπποκράτειος Διατροφή στο Πιάτο
Δρ. Νίκος Λιάπης

Η Ιπποκράτειος Διατροφή στο πιάτο! Το νέο βιβλίο του Δρ. Νίκου Λιάπη, συγγραφέα του best seller «Ιπποκράτειος Διατροφή». Κάντε την τροφή, το φάρμακό σας. Εφαρμόστε απλά, πρακτικά και γευστικά την Ιπποκράτειο Διατροφή και φέρτε την υγεία σας στο πιάτο!

Μαγειρέψτε 110 συνταγές, που θα καλύψουν την καθημερινή σας διατροφή. Εύκολες και νόστιμες συνταγές και μεγάλη ποικιλία γευμάτων με σούπες, κυρίως πιάτα, πίτες, γλυκά, σνακ και ροφήματα. Κάθε συνταγή έχει διακριτή σήμανση βήγκαν, ωμοφαγική και χωρίς γλουτένη.

Super Tip: Μάθετε για τη διατροφική αξία και τη θεραπευτική δράση 90 τροφών που νοστιμίζουν τη ζωή και προστατεύουν την υγεία. Κερδίστε το ιδανικό σας βάρος, υγεία και ευεξία.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

«ΠΡΑΜΑ» ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
 Άγγελος ΕΒΑΝ

Πίνει ο χρόνος τον έρωτα από τα φουσκωμένα σου χείλη κι ανατριχιάζει σε κάθε χάδι που διεκδικεί μια μοναδική αγκαλιά σφιχτά τυλιγμένη πάνω μου. Έχει χρώματα ο χρόνος. Κάνει εξαιρέσεις μαζί σου, γιατί αισθάνεται πως σου χρωστάει που υπάρχεις. Σαν να του ξέφυγες τελευταία απ’ το καθημερινό του κατεστημένο κι αδυνατεί πια να επανορθώσει για το πιο γλυκό σφάλμα που του έτυχε ποτέ. Απόψε ο χρόνος ξεχάστηκε σ’ εσένα. Άφησε την εικόνα σου να τη βλέπω μέχρι να τη χορτάσω μπροστά στα μάτια μου. Θέλω τόσο πολύ να χαϊδέψω αυτή τη στιγμή που καθρεφτίζομαι μέσα στα μάτια σου. Να την κρατήσω αιώνια στη μνήμη μου. Κι αν ο χρόνος μου σταματήσει εκεί, θα την πάρω μαζί μου και στην επόμενη ζωή, να ’χω να θυμάμαι ότι ήσουν εκεί και σ’ αντίκρισα να μου χαμογελάς.

Μετά το Ίχνος Ντροπής, ο «γνωστός Άγνωστος» συγγραφέας προκαλεί ανοιχτά τον αναγνώστη μέσα από μία ιστορία γεμάτη αισθησιασμό, sex, hugs and full of love. Οι συγκλονιστικές και άκρως ρεαλιστικές ερωτικές σκηνές θα σε αρπάξουν απότομα από το χέρι, για να σε ταξιδέψουν στην πιο αναπάντεχη μορφή του έρωτα! Εκεί που οι αισθήσεις και τα συναισθήματα συναντιούνται ανεξέλεγκτα.

Γιατί αν ο έρωτας δεν είναι έτσι… δεν μπορεί να είναι αλλιώς.

Οριακά
Τόνια Αντωνά

Μία νέα κοπέλα, που βρίσκεται σε αδιέξοδο, ζητά βοήθεια από μία ψυχοθεραπεύτρια στην αρχή της καριέρας της. Από την πρώτη στιγμή η ψυχοθεραπεύτρια νιώθει βαθιά επιθυμία να βοηθήσει τη νεαρή κοπέλα να βρει τα πατήματά της. Στην πορεία της σχέσης τους, όμως, ανακαλύπτει ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα κι απλά – ούτε για τη μία, ούτε για την άλλη. Μέσα από τη συνεργασία τους πυροδοτούνται έντονα συναισθήματα, αναδύονται αναμνήσεις, γιατρεύονται πληγές και δημιουργούνται μαθήματα ζωής και για τις δύο, οδηγώντας τις ηρωΐδες στη λύτρωση…

Η συγγραφέας, ψυχοθεραπεύτρια και η ίδια, έγραψε το βιβλίο με σκοπό αυτό να αποτελέσει ένα βιωματικό εγχειρίδιο για νέους θεραπευτές, αλλά και να δώσει κάποιες πληροφορίες και ίσως και το έναυσμα σε όσους επιθυμούν, αλλά ίσως δεν τολμούν, να μπουν στον κόσμο της ψυχοθεραπείας.

 

Κόκκινος Λωτός
Λούκας Μέξης

Ο κόκκινος λωτός, το σύμβολο αγάπης και πάθους, είναι χαραγμένος για πάντα στο χέρι του Χρήστου. Κλειστός, μαζί με όσα ήθελε να μείνουν σφραγισμένα μέσα του. Το γράμμα «Χ» βρίσκεται στο κέντρο του. «Χ» για το όνομά της, για την μόνη γυναίκα που αγάπησε πραγματικά. Σήμερα ο Χρήστος βρίσκεται απομονωμένος στο καταφύγιό του, στο δάσος, μπροστά σε έναν νεαρό δημοσιογράφο και εννέα φυλαγμένα γράμματα. Μέσα από αυτά θα διηγηθεί σε εκείνον όλη του τη ζωή με κατάληξη το εδώ, το τώρα, αυτή τη στιγμή.

«Απάντησα γιατί ένιωσα ότι όφειλα να απαντήσω. Δεν ήταν άλλο ένα γράμμα θαυμασμού, καμία σχέση –αυτό το γράμμα ήταν ένα γράμμα ειλικρίνειας, έγινε ευάλωτη. Μου άρεσε αυτό που είπε για τον κυνισμό, είχε δίκιο, ο κυνισμός εκείνη την εποχή είχε αρχίσει να ξεφεύγει, να φέρνει τα πάντα εκτός ελέγχου. Και εγώ ήμουν πολύ κυνικός άνθρωπος. Τότε, ήμουν κυνικός, ναι. Αλλά δεν της απάντησα για αυτό. Της απάντησα γιατί έπρεπε να της πω ότι αν και καταλάβαινα απόλυτα αυτό που είπε για τη σχέση, για τον κόμπο, για όλα, εγώ δεν τα είχα βιώσει ποτέ. Και ήμουν τριάντα τριών ετών».

Ο Άγγελος ξαφνιάστηκε.
Τριάντα τριών ετών, και ποτέ ερωτευμένος;
Είναι δυνατόν;

Τέλος Παρτίδας
Λιάνα Τσιρίδου

Στο γύρισμα του αιώνα και της χιλιετίας. Στην πόλη που χάνει πια τους μύθους της και μετατρέπεται σε θαμπό σκηνικό για καθημερινές ιστορίες. Στο αστραπιαίο πέρασμα μιας στιγμής, στην ανάσα μιας σύμπτωσης έρχεται η συνάντηση τριών γυναικών.

Σε όλα είναι διαφορετικές. Η νεαρότερη, η Μήτση, από νωρίς ορφανή και πρόωρα μεγαλωμένη μέσα από τις δυσκολίες της. Η δεύτερη, η Μάρα, αστικής καταγωγής και αναθρεμμένη μέσα στο ροζ συννεφάκι του πλούτου και της ομορφιάς της. Η τρίτη, η Σάρα, η ανιδιοτελής και δοτική Εβραία, παγιδευμένη σε κανόνες ζωής που δεν επέλεξε.

Το μόνο τους κοινό στοιχείο: η εμπειρία της αντρικής βίας, σωματικής ή ψυχολογικής, ομολογημένης ή ανομολόγητης, από εχθρούς ή από αγαπημένους, που λεκιάζει τον καμβά της ζωής τους και βαραίνει το επόμενο βήμα τους.

Η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ τους δεν είναι ανέφελη, δεν είναι αναίμακτη, δεν είναι ευθύγραμμη. Μα είναι επίμονη. Καταφέρνει να γίνει φωλιά και στήριγμα για την καθεμιά…

Σ’ αυτήν προσπαθούν να βρουν τη δύναμη που χρειάζονται για τις μικρές ή μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους. Οι Δευτέρες τους, οι μέρες που πιο πολύ συναντιούνται, σύντομα γίνονται ανάσα, αντίδοτο σε ό,τι τις πνίγει.

Πώς θα τελειώσει η παρτίδα της ζωής τους; Ποιος θα καθορίσει το τέλος; Οι λογικές αποφάσεις, η πραγματικότητα γύρω τους ή τα σκοτεινά τους κομμάτια; Το παρελθόν που ζητάει να επιβεβαιωθεί ή τα θαμμένα συναισθήματα;

Δεκατρείς νύχτες πριν το ξημέρωμα
Λιάνα Τσιρίδου

Πώς μπορεί μια γυναίκα, μια μάνα, να φέρεται έτσι σε ένα παιδί; Πώς μπορεί να είναι τόσο αδιάφορη, τόσο περίκλειστη, τόσο εχθρική όταν εκείνο εκλιπαρεί για προσοχή και αγάπη, που κάθε παιδί δικαιούται; Και ποιος μπορεί να την κατηγορήσει όταν η δική της ανάγκη για προσοχή και αγάπη ακυρώθηκε τόσο βίαια; Ποιος μπορεί να την παρηγορήσει για τα ερείπια της δικής της ζωής, γι’ αυτό που ήταν άλλοτε και ποτέ δεν θα ξαναγίνει;

Δεκατρία ολόκληρα χρόνια το καλό και το σκοτεινό κομμάτι της ηρωίδας μάχονται μέσα της σε σύγκρουση εξουθενωτική και την οδηγούν σ’ ένα ατέλειωτο κι οδυνηρό εκκρεμές αντιφάσεων. Η συμφιλίωση, οι παραδοχές, η συγχώρεση συγκρούονται διαρκώς με τον θυμό, τη διάψευση, την προδοσία, σ’ έναν αγώνα με άδηλη έκβαση.

Εκτός κι αν ανοίξει η χαραμάδα για τη ροή της αγάπης. Ξανά.

 

Όλυμπος Μαινόμενος
Αντώνης Καπίδης

Μέσα στις σκιές των δασών του Ολύμπου διατηρήθηκαν οι θρύλοι και οι παραδόσεις. Οι παλιές ιστορίες των ανθρώπων δεν ξεχάστηκαν, ενώ δημιουργήθηκαν και νέες το ίδιο σπουδαίες. Οι άνθρωποι εκείνης της εποχής τυραννισμένοι από το βάρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, διαθέτοντας πενιχρά μέσα, καλούνταν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τη συνέχιση ή τον αφανισμό του Γένους των Ελλήνων.

Το δαχτυλίδι του Μίνωα επιτέλεσε με τον τρόπο του ένα μοναδικό έργο, δίνοντας την αρχέγονη δύναμη στους απλούς ανθρώπους της εποχής να αντέξουν την καταδυνάστευση των δυνάμεων που κυρίευσαν τον αρχαίο τόπο. Να διατηρήσουν τις μνήμες τους και να συνεχίσουν τις ζωές τους σε απομονωμένα χωριά πάνω στις δύσβατες πλαγιές των άγριων βουνών της Ελλάδας.

Ένας νέος Αντίμαχος και ένας καλόγερος ζώντας μέσα στις πλαγιές του Ολύμπου διηγούνται τις ζωές τους και δένουν όλες τις ιστορίες που προηγήθηκαν.

Ο «Όλυμπος Μαινόμενος» αναδεικνύει δύο ξεχωριστές ιστορικές στιγμές μέσα από τις απλές ζωές ανώνυμων ηρώων. Η τελευταία μάχη των Μακεδόνων με τους Ρωμαίους στην Πύδνα και το τέλος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας αναπλάθονται μέσα στις σελίδες του βιβλίου έχοντας όμως σαν οδηγό τους ανώνυμους ανθρώπους του βουνού.

Αν και διαβάζεται ανεξάρτητα, αποτελεί το τελευταίο μέρος της τριλογίας, ακολουθώντας τους «Μακεδόνες του Αλέξανδρου» και τους «Κρήτες του Μίνωα».

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Βιβλία ενηλίκων Ευ ζην Τελευταία άρθρα