Η επιστροφή στο σχολείο δεν είναι εύκολη υπόθεση για τα παιδιά

Η επιστροφή στο σχολείο δεν είναι εύκολη υπόθεση για τα παιδιά

Έφτασε ο Σεπτέμβριος, άνοιξαν τα σχολεία, αλλά η επιστροφή δεν είναι εύκολη υπόθεση για τα παιδιά. Μετά από περίπου τρεις μήνες απόλυτης χαλάρωσης, ξεκούρασης, ατελείωτου παιχνιδιού, μπάνιου στη θάλασσα, απόλυτης ελευθερίας στο ωράριο και στον ύπνο, έχουν ξεφύγει εντελώς από το πρόγραμμά τους. Ξαφνικά καλούνται να  επανέλθουν στην καθημερινή ρουτίνα, τις δραστηριότητες και το διάβασμα. Δεν ανησυχώ όμως καθόλου, γιατί όλο τον χρόνο, όχι μόνο τον Σεπτέμβρη προσέχω τη διατροφή των παιδιών μου, φροντίζοντας, παράλληλα, να τα ενισχύω με τις απαραίτητες ποσότητες των πολύτιμων ωμέγα-3 και της βιταμίνης D, που περιέχουν τα αγαπημένα τους, γευστικά Ζελεδάκια MÖLLER’S. Τα απολαμβάνουν σαν να τρώνε καραμέλες ζελεδάκια και εγώ ως μαμά είμαι ανακουφισμένη και βέβαιη πως κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για την υγιή ανάπτυξή τους.

Οι χειμωνιάτικοι μήνες και το διάστημα που διαρκούν τα σχολεία, είναι ακόμα πιο “δύσκολοι” για τα παιδιά, καθώς το πρόγραμμά τους είναι γεμάτο υποχρεώσεις. Από το πρωί που ξυπνούν μέχρι το βράδυ που θα χαλαρώσουν είναι σχεδόν σε μια μόνιμη κίνηση, απασχολημένα σωματικά και πνευματικά. Όσο καλά και να τρέφονται, που δεν είναι πάντα αυτό εφικτό γιατί σίγουρα θα παραλείψουν γεύμα αφού όλο και κάποιο φαγητό δε θα τους αρέσει, τα Ζελεδάκια MÖLLER’S διατηρούν τα παιδιά μου σε μια ισορροπία. Ειδικά από τότε που τα καταναλώνουν συστηματικά, έχω αντιληφθεί ότι τα βοηθούν στη συγκέντρωση, στη μνήμη, έχουν περισσότερες αντοχές, παρατήρησα έντονη διαφορά στα νύχια, στο δέρμα και στα μαλλιά τους.

Δύο ψαράκια ζελεδάκια κάθε πρωί πριν φύγουν για το σχολείο και είμαι σίγουρη ότι έχουν καταναλώσει την ημερήσια πρόσληψη σε ωμέγα-3 και βιταμίνης D (D3). Η βιταμίνη D προάγει την απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου στο σώμα, συμβάλλει στη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών στα παιδιά και υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα DHA και EPA είναι απολύτως απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Το DHA συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και της όρασης. Τα Ζελεδάκια MÖLLER’S με έχουν διευκολύνει εξαιρετικά με τη θαυμάσια γεύση τους, αφού το υγρό μουρουνέλαιο δεν τους ήταν ευχάριστο στη γεύση. Τώρα, με γεύση πορτοκάλι/λεμόνι ή φράουλα, τα παιδιά μου τα τρώνε ευχάριστα. Δεν περιέχουν τεχνητές χρωστικές ουσίες και τεχνητά γλυκαντικά. Είναι κατάλληλα για μικρά παιδιά που είναι εξοικειωμένα στη μάσηση.

Ο σύμμαχος των παιδιών μου όλον τον χρόνο αλλά ειδικά τέτοιες απαιτητικές περιόδους είναι τα Ζελεδάκια MÖLLER’S. Σε συνδυασμό απαραίτητα με μια προσεγμένη διατροφή, θα έχουν συγκέντρωση κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, στα μαθήματα και στις δραστηριότητές τους, ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα και καλύτερες βάσεις για μια φυσιολογική ανάπτυξη.

Γεμάτοι ενέργεια και χαρά ξεκινάμε τη νέα σχολική χρονιά!

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Efi's Diary Τελευταία άρθρα