Μη νηστέψετε μόνο στο φαγητό αλλά και στην κακία

Μη νηστέψετε μόνο στο φαγητό αλλά και στην κακία

Μια κλασική ερώτηση που μας κάνουν, αλλά κάνουμε και εμείς συχνά πυκνά στους άλλους, είναι το αν πιστεύουμε στο Θεό. Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος πιστεύει στον Χριστό, στον Βούδα ή στον Αλλάχ. Είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να πιστεύει στη θρησκεία που πρεσβεύει τα θέλω του και τον τρόπο ζωής του.
Εγώ πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη η οποία με κάνει να νιώθω όμορφα και γαλήνια καθημερινά, αλλά ακόμα πιο πολύ τις περιόδους που περνάω δύσκολες καταστάσεις και θέλω από κάπου να πιαστώ και να πάρω δύναμη. Δε μου λέει κάτι να πηγαίνει κάποιος κάθε μέρα στην εκκλησία, να νηστεύει και υποτίθεται να πιστεύει…. και από την άλλη να βρίζει, να κατηγορεί, να κουτσομπολεύει, να θέλει το κακό του συνανθρώπου του, να πράττει άσχημα και ανεπίτρεπτα, να καταριέται και να κρίνει τους πάντες και τα πάντα. Ενόψει της Μεγάλης Βδομάδας, μην νηστέψετε μόνο στο φαγητό, νηστέψτε και στην κακία, τον φθόνο, τη ζήλεια, το κουτσομπολιό, τη μιζέρια και την επιθυμία να χαιρόσαστε με τη δυστυχία του άλλου και όχι με την ευτυχία του!

Η πίστη πηγάζει από μέσα μας και διαφοροποιείται σε κάθε άνθρωπο!

Η πίστη θεωρώ ότι αντικατοπτρίζεται στη συμπεριφορά μας προς τους οικείους και τους συνανθρώπους μας. Πρώτα να φροντίσουμε να είμαστε καλοσυνάτοι άνθρωποι, να προσφέρουμε, να αγαπάμε, να έχουμε γαλήνη στην ψυχή μας, να μη θέλουμε το κακό κανενός και να μην κρίνουμε τους άλλους για τις επιλογές τους. Να αποδεχόμαστε τον περίγυρό μας και να μην τον χαρακτηρίζουμε αν δεν ταιριάζει με τις δικές μας πεποιθήσεις και βιώματα.

Εγώ είμαι χριστιανή γιατί έτυχε να μεγαλώσω στην Ελλάδα σε χριστιανική οικογένεια, αλλά ποτέ δε θα κρίνω την επιλογή κάποιου αν πιστεύει σε άλλο Θεό, και μη σας πω ότι προσπαθώ να είμαι ανοιχτόμυαλη και να θαυμάζω κάποια από τα στοιχεία άλλων θρησκειών. Η πίστη είναι μέσα μας, έστω κι αν κάνουμε τον σταυρό μας και προσευχόμαστε από την ασφάλεια του σπιτιού μας, χωρίς να ξεχνάμε ότι άλλοι άνθρωποι δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια, και όχι απαραίτητα αν πηγαίνουμε συνέχεια σε κάποιο ναό.

Ευγνωμοσύνη, πίστη και καλοσύνη, το τρίπτυχο για μια ήρεμη και όμορφη ζωή!

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Ακολούθησε το Working Moms και στο Instagram
Efi's Diary Τελευταία άρθρα