Δεν απολογούμαι πια γιατί γέννησα με καισαρική

Δεν απολογούμαι πια γιατί γέννησα με καισαρική

Ο Απρίλιος έχει καθιερωθεί ως ο Παγκόσμιος Μήνας Ευαισθητοποίησης για την Καισαρική Τομή και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των ανθρώπων σχετικά με αυτήν.

Είμαι και εγώ μια από τις μαμάδες που γέννησα τα μωρά μου με καισαρική και για αρκετά χρόνια ένιωθα τύψεις γι’ αυτό. Μάλλον με έκανε η κοινωνία να νιώθω ενοχές, ότι τάχα είμαι “λίγη μαμά”. Ότι δεν ήμουν “ικανή” που δεν κατάφερα να γεννήσω φυσιολογικά, ότι δήθεν φοβόμουν, ήθελα να αποφύγω τους πόνους του φυσιολογικού τοκετού και την ταλαιπωρία. Για χρόνια… μέσα μου… δεν ένιωθα “αληθινή μαμά”…. με κατέκλυζαν ενοχές!

Όμως, μωρά μου, θέλω να ξέρετε ότι είτε σας γεννούσα φυσιολογικά είτε με καισαρική, ζω και αναπνέω για εσάς από τη στιγμή που άκουσα το πρώτο κλάμα σας και έκλαιγα από ανακούφιση που τα κατάφερα και σας έφερα υγιή στη ζωή. Είτε σας θήλασα χρόνια, είτε καθόλου, σας λατρεύω μέχρι την τελευταία μου ανάσα και θα σας υπόσχομαι ότι θα κάνω τα πάντα για να είστε ευτυχισμένα. Άργησα, αλλά κατάλαβα ότι ο τρόπος που σας έφερα στον κόσμο δεν με καθορίζει σαν μάνα, αλλά σίγουρα με καθορίζει ο τρόπος που σας μεγαλώνω.

Από αυτήν την τομή βγήκατε και ήρθατε στη ζωή μου για να την αλλάξετε για πάντα. Η καισαρική τομή είναι το πιο πολύτιμο σημάδι στο κορμί μου. Θα μου θυμίζει για πάντα εκείνα τα πολύτιμα λεπτά που ναι μεν δεν πόνεσα λόγω της επισκληριδίου, αλλά δε θα ξεχάσω τον αφόρητο πόνο μετά την επήρειά της και τις μέρες που έκανα να ισιώσω το κορμί μου.

Αυτό το σημάδι δε θα το άλλαζα για τίποτα,
είναι το πιο όμορφο σημάδι στο κορμί μου!!! 

Όχι, δεν είμαι ούτε ευθυνόφοβη ούτε φυγόπονη και ΠΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΙ γιατί σας γέννησα με ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ. Σας αγαπώ, σας λατρεύω και νιώθω πολύ περήφανη για τον εαυτό μου και για την τομή μου, που κάθε φορά που την κοιτώ, χαμογελώ και μου υπενθυμίζει το θαύμα της ζωής και της γέννησης.

Το φανταστικό κλικ στην καισαρική τομή μου, είναι της μοναδικής φωτογράφου μου Σοφίας Κοντούκα.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Ακολούθησε το Working Moms και στο Instagram
Efi's Diary Τελευταία άρθρα