8 δημιουργικά πράγματα που μπορεί να κάνει μια μαμά όσο #μενεισπιτι

8 δημιουργικά πράγματα που μπορεί να κάνει μια μαμά όσο #μενεισπιτι

Χθες ξεκίνησε η δεύτερη καραντίνα της χρονιάς και μας βρίσκει τους περισσότερους μουδιασμένους. Ναι μεν το περιμέναμε, αλλά άλλο να περιμένεις μια εξέλιξη, άλλο να την ξαναβιώνεις δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο χρόνο. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει όλη αυτή η περιπέτεια με τον Κορωνοϊό. Εμείς οι μαμάδες με παιδιά μέχρι το δημοτικό, καλό είναι να δούμε λίγο θετικά τα πράγματα, τουλάχιστον δεν έκλεισαν τα σχολεία, θα συνεχίσουμε τους καθημερινούς μας ρυθμούς, η μόνη διαφορά είναι ότι οι μετακινήσεις μας θα γίνονται μόνο για τα σχολεία και τα απολύτως απαραίτητα.

Ψυχραιμία και θα περάσει και αυτό, άλλωστε το πιο σημαντικό σε ό,τι συμβαίνει στη ζωή μας δεν είναι αυτό καθ’ αυτό που συμβαίνει, αλλά ο τρόπος που το αντιμετωπίζουμε!

Θα μοιραστώ μαζί σας 8 δημιουργικά πράγματα που μπορεί να κάνει μια μαμά όσο #μενεισπιτι, για να περάσει και αυτή η καραντίνα όσο πιο όμορφα γίνεται.

Διάβασε βιβλία αυτοβελτίωσης

Τα βιβλία αυτοβελτίωσης είναι μια καλή ευκαιρία να ανακαλύψεις πτυχές του εαυτού σου που δε γνώρισες, να διορθώσεις σημεία του χαρακτήρα σου που θέλουν “δουλίτσα” και να σε πάνε λίγο παρακάτω, να σου ανοίξουν νέους ορίζοντες σκέψεις και να σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο.

Κάνε on-line συνεδρίες ψυχοθεραπείας

Ενώ έχεις θέματα που δεν μπορείς να διαχειριστείς καλά σε πολλούς τομείς της ζωής σου, αλλά για κάποιο λόγο μέχρι σήμερα το έχεις αναβάλει να ξεκινήσεις συνεδρίες ψυχοθεραπείας, ΤΩΡΑ είναι η κατάλληλη στιγμή. Αν πάντα έβρισκες μια δικαιολογία ότι δεν προλαβαίνεις από θέμα χρόνου να πας στο κέντρο ψυχοθεραπείας, γιατί οι υποχρεώσεις είναι πολλές, ότι δεν τα καταφέρνεις οικονομικά, πιστεύω ότι πλέον δεν πρέπει να έχεις άλλη δικαιολογία. Μέσω της πλατφόρμας e-αξίΖΩ μπορείς να επιλέξεις την μέρα και την ώρα που έχεις ανάγκη να μιλήσεις με κάποιον ειδικό, για ό,τι θέμα σε απασχολεί. Χωρίς περιττές μετακινήσεις και σε πολύ προσιτή τιμή. Ειδικά αυτή την περίοδο που οι έξοδοί σου θα είναι περιορισμένοι, δε θα έχεις τόσα πολλά έξοδα και σε συνδυασμό με το στρες και το άγχος που θα υποστείς, επένδυσε στον εαυτό σου, στην προσωπική και ψυχική σου υγεία!

Γιατί αν η μαμά είναι καλά μέσα στο σπίτι, όλοι είναι καλά!

Περιποιήσου το πρόσωπό σου

Το πρόσωπό μας είναι ο καθρέφτης μας. Στο πρόσωπό μας φαίνονται τα πάντα, η καλή, η κακή διάθεση, η χαρά, η λύπη, είναι ο πομπός και ο δέκτης χιλιάδων συναισθημάτων καθημερινά. Αφιέρωσε λίγο χρόνο παραπάνω τώρα που θα τον έχεις…. 10 λεπτά στην πρωινή και άλλα 10 λεπτά στη βραδινή ρουτίνα του προσώπου σου και μη το παραμελείς για κανένα λόγο. Μπορείς να κάνεις κάθε δεύτερη μέρα μάσκα και να το ενυδατώνεις όσο περισσότερο μπορείς. Θα νιώσεις ανανεωμένη, φρέσκια και θα ανέβει η αυτοπεποίθησή σου.

Αν έχεις παραμελήσει τον εαυτό σου σε σχέση με τη διατροφή ή την άσκηση, έχεις ρίξει όλο το βάρος στο μεγάλωμα των παιδιών και έχεις αφεθεί, ΣΤΑΜΑΤΑ τώρα! Η δεύτερη καραντίνα είναι μια καλή αφορμή να ξεκινήσεις διατροφή και όχι να φτιάξεις όποια συνταγή βρεις στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να πάρεις παραπάνω κιλά που μετά θα δυσκολευτείς πολύ να χάσεις!

Η καλή διατροφή βοηθάει και στην καλή ψυχολογία που πρέπει να την έχουμε ακμαιότατη και σ’ αυτήν την καραντίνα!

Άλλαξε τις διατροφικές σου συνήθειες, γιατί πραγματικά είναι μεγάλη αλήθεια ότι Ο,ΤΙ ΤΡΩΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ. Τα πολλά κιλά τις περισσότερες φορές σημαίνουν “Τρώμε για αναπληρώνουμε ασυναίσθητα άλλα κενά που έχουμε στη ζωή μας”. Ζήτησε ΤΩΡΑ τη βοήθεια ενός διατροφολόγου και άλλαξε τη διατροφή σου και τη φυσική σου κατάσταση.

Συνδύασέ το και με λίγη γυμναστική, περπάτησε έστω 30 λεπτά την ημέρα. Στείλε το μήνυμα 6 στο 13033 ή το 2 στο 13033 ακόμα και για να πας στο φούρνο ή στο σουπερμάρκετ και παράλληλα παρατήρησε τα ανθισμένα λουλούδια, τα πουλιά που κελαηδούν και τα σχέδια που κάνουν τα σύννεφα στον ουρανό. Προσπάθησε με κάθε τρόπο να τονώσεις την ψυχολογία σου αυτή την περίεργη περίοδο που διανύουμε, αν δεν το κάνεις εσύ για σένα, δε θα το κάνει κανείς άλλος!

Ο χρόνος τρέχει, είναι αμείλικτος, ζήσε την κάθε στιγμή μοναδικά σαν να είναι η τελευταία…

Άναψε κεριά στο σαλόνι και δημιούργησε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Όσο και αν σου φαίνεται “χαζό” και “ρομαντικό” τα αιθέρια έλαια και η μυρωδιά που αναδύονται από τα κεριά και τα ρεσό, έχουν την ιδιότητα να σε χαλαρώνουν, να αποβάλουν το άγχος και το στρες που βιώνουμε πιο έντονα αυτή την περίοδο. Βρες μια ώρα που τα παιδιά θα διαβάζουν, θα ασχολούνται με κάτι μόνα τους ή θα κοιμούνται για να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου, να αδειάσεις το μυαλό σου από τις υποχρεώσεις και τις έννοιες αυτής της δύσκολης συνθήκης που ξαναζούμε!

Κάνε μια μικρή γενική και τακτοποίηση του σπιτιού

Θα μου πεις το είχες ξανακάνει και στην πρώτη καραντίνα. Όμως το σπίτι πάντα έχει απαιτήσεις, οι δουλειές δεν τελειώνουν ποτέ, τα παιδιά πάντα το κάνουν άνω κάτω και στους κανονικούς ρυθμούς δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε τις δουλειές που θέλουμε. Κατέβασε χειμωνιάτικα, τακτοποίησε τις ντουλάπες και τα ντουλάπια της κουζίνας, την αποθήκη, στρώσε χαλιά και κάνε ό,τι καθαριότητα θεωρείς ότι θα σε κάνει να νιώθεις πιο όμορφα μέσα στο σπίτι, τώρα που θα περνάς πολύ περισσότερο χρόνο εκεί.

Στόλισε νωρίτερα το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Όσο χαλαρά και αν έχουμε πάρει το γεγονός ότι είμαστε για δεύτερη φορά σε καραντίνα, δεν παύει η διάθεση μας να είναι αμφιταλαντευόμενη. Βρες κάθε αφορμή να ανεβάσεις τη διάθεση σου. Παράγγειλε μέσω ίντερνετ ό,τι χριστουγεννιάτικα στολίδια σου λείπουν, αγόρασε καινούργια για να ανανεώσεις τη διακόσμηση και στόλισε μαζί με την οικογένεια σου το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο. Η χουχουλιάρικη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα θα σε χαλαρώσει, θα σε κάνει να νιώθει όμορφα και θα σε ξεαγχώσει.

Μαζί θα το περάσουμε και αυτό, με θετική σκέψη, αισιοδοξία και χαμόγελο. Όλα θα πάνε καλά και πολύ σύντομα όλο αυτό που ζούμε θα είναι μια ανάμνηση και θα ξαναμπούμε στους κανονικούς μας ρυθμούς.

                                      Σου το υπόσχομαι!

Όλα μου τα κείμενα μπορείς να τα διαβάσεις εδώ.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Διάβασε επίσης:
Ποτέ πια δε θα είμαστε ίδιοι μετά από αυτό που ζούμε
Εύχομαι όταν γλιτώσουμε από τον ιό να μην έχουμε αρρωστήσει ψυχικά!
Μαμά ξέρω ότι πρέπει … αλλά δε θέλω να βάλω μάσκα στο σχολείο

Efi's Diary