Μαμά ξέρω ότι πρέπει … αλλά δε θέλω να βάλω μάσκα στο σχολείο

Μαμά ξέρω ότι πρέπει … αλλά δε θέλω να βάλω μάσκα στο σχολείο

Μαμά ξέρω ότι πρέπει… αλλά δε θέλω να βάλω μάσκα στο σχολείο. Θέλω να γελάω με τους συμμαθητές μου και να βλέπουμε ο ένας το όμορφο χαμόγελο του άλλου όπως παλιά, να μπορούμε να ανασαίνουμε ελεύθερα χωρίς να νιώθουμε ότι μας κόβεται η ανάσα….

Ξέρω ότι πρέπει, για να μην αρρωστήσουμε εμείς, τα αγαπημένα μας πρόσωπα, οι γιαγιάδες και οι παππούδες, αλλά δεν σου κρύβω ότι φοβάμαι πως μας ζητάνε να κάνουμε κάτι το οποίο δεν ταιριάζει στην ηλικία μας.

Μας ζητάνε να μην είμαστε αυθόρμητα, να μην αγκαλιαζιόμαστε, να μη φιλιόμαστε, να μην αγγίζουμε ο ένας τον άλλον όταν παίζουμε στο διάλειμμα, μας υποχρεώνουν να χάσουμε κάθε ίχνος ελευθερίας και αυθορμητισμού. Tι μας ζητάνε δηλαδή, να μην είμαστε ΠΑΙΔΙΑ;;;

Αν όχι τώρα, τότε πότε;

Εννοείται ότι θα τη φοράω τη μάσκα μαμά, μην ανησυχείς, γιατί είμαι ώριμος και γιατί δε θέλω να κινδυνέψει κάνεις. Ελπίζω και εύχομαι να μπορώ για πολλά πολλά χρόνια ακόμα να αγκαλιάζω τους ανθρώπους που αγαπώ και θέλω πολύ μια μέρα ο Κορωνοϊός να είναι ένα κακό όνειρο και να μην τον θυμάμαι όταν μεγαλώσω!

Τάδε έφη Κωνσταντίνος 10 χρονών, Πεμπτάκι ……..

Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια μας!

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Efi's Diary