Η φετινή επιστροφή στα σχολεία θα είναι ξεχωριστή χάρη στη σειρά EASYStart της STABILO

Η φετινή επιστροφή στα σχολεία θα είναι ξεχωριστή χάρη στη σειρά EASYStart της STABILO

Σε λίγες μέρες η επιστροφή στα θρανία είναι γεγονός!

Το καλοκαίρι είναι αδιαμφισβήτητα η ομορφότερη περίοδος του χρόνου για τα παιδιά! Είναι η περίοδος που έχουν άπλετη ελευθερία να απασχοληθούν όπως τα ίδια επιθυμούν και να ξεφύγουν από την καθημερινή ρουτίνα του διαβάσματος. Για αυτό και εγώ στα δικά μου παιδιά και φέτος το καλοκαίρι έδωσα την ελευθερία να κάνουν ότι θέλουν πέρα από τις καθιερωμένες μας εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Ωστόσο το ατελείωτο παιχνίδι και οι πιο χαλαροί κανόνες του καλοκαιριού έχουν αλλάξει τις συνήθειες των παιδιών μας. Τα παιδιά όλων των ηλικιών – αλλά κυρίως του Δημοτικού – πρέπει να επιστρέψουν στη «σχολική ρουτίνα» τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν ξεκινήσει το σχολείο και όχι μια μέρα πριν.

Ένας πολύ έξυπνος τρόπος λοιπόν για να ξαναμπείτε σιγά σιγά στο σχολικό πνεύμα είναι να κάνετε μια ανακαίνιση στο δωμάτιο των παιδιών και να ετοιμάσετε το χώρο του γραφείου τους που θα διαβάζουν.

Κάντε μια λίστα με τα σχολικά είδη της χρονιάς που θα χρειαστεί να αγοράσετε και αφήστε τα να διαλέξουν τα πάντα μόνα τους. Ξεχυθείτε μαζί για τα σχολικά ψώνια και μιλήστε τους με ενθουσιασμό για τις δικές σας παιδικές αναμνήσεις και πόσο λαχταρούσατε κάθε χρόνο να ανοίξουν ξανά τα σχολεία, για να αγοράσετε νέα σχολικά και να ξαναδείτε τους συμμαθητές και φίλους σας.

Άλλωστε είμαι της άποψης ότι όσο πιο θετικοί και ενθουσιώδεις είμαστε εμείς οι γονείς σε κάθε νέο ξεκίνημα το μεταφέρουμε και στα παιδιά μας. Ότι βιώνουν δίπλα μας αυτό αναπαράγουν και τα ίδια!

Σήμερα ήταν η δική μας ημέρα για σχολικά είδη και μπορώ να πω με απίστευτη χαρά και σιγουριά ότι η σχολική χρονιά που έρχεται θα είναι από τις καλύτερες.

Και ο λόγος; Ανακαλύψαμε την εργονομική σειρά EASYStart της STABILO!

H σειρά STABILO EASYStart περιλαμβάνει τα εργονομικά προϊόντα EASYgraphEASYcolors και EASYergo. Είναι ειδικά σχεδιασμένα ξύλινα & μηχανικά μολύβια καθώς και ξυλομπογιές ζωγραφικής για την υποστήριξη και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων γραφής των παιδιών μας. Το ιδιαίτερο και μοναδικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι διατίθενται σε 2 εκδόσεις: για δεξιόχειρες & αριστερόχειρες με κόκκινη και κίτρινη σήμανση αντίστοιχα πάνω στο μολύβι.

Αν και οι ανάγκες καθώς και οι ικανότητες των παιδιών μου είναι πολύ διαφορετικές, καθώς ο μικρός όντας αριστερόχειρας θα πάει Προνήπιο ενώ ο μεγάλος όντας δεξιόχειρας θα πάει στην Τρίτη Δημοτικού, με την σειρά STABILO EASYStart καλύψαμε κάθε περίσταση.

Η οικογένεια προϊόντων STABILO EASYStart περιλαμβάνει τα πιο αξιόπιστα εργονομικά προϊόντα για την υποστήριξη και ανάπτυξη των δεξιοτήτων γραφής. Είναι εργαλεία γραφής κατάλληλα να χρησιμοποιηθούν από τις πρώτες προσπάθειες στην προσχολική ηλικία μέχρι την τελειοποίηση των δεξιοτήτων γραφής αργότερα, καθώς με τις ειδικά σχεδιασμένες αυλακώσεις για δεξιόχειρες και αριστερόχειρες επιτυγχάνουν τη μέγιστη άνεση στη γραφή.

Τα STABILO EASYgraph, είναι εργονομικά σχεδιασμένα μολύβια που υποστηρίζουν και διευκολύνουν την εκμάθηση της γραφής από τα πρώτα στάδια μέχρι την τελειοποίηση της.

Εννοείται όπως όλα τα προϊόντα της σειράς διατίθεται και αυτά σε 2 εκδόσεις: για δεξιόχειρες & αριστερόχειρες και σε 4 χρώματα.

Τα STABILO EASYcolors είναι τα πρώτα εργονομικά χρωματιστά μολύβια ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας άνω των 5 ετών.


Η ζωγραφική ειδικά για τον Κωνσταντίνο είναι η καθημερινότητα του. Οι ζωγραφιές του δεν είναι απλά σπιτάκια, παιδάκια ή ζωάκια, είναι με ιδιαίτερα μοτίβα, πολλά και έντονα χρώματα, σκέτα έργα τέχνης! Η ζωγραφική είναι η αγαπημένη του ασχολία, ο τρόπος που δημιουργεί, είναι μια ενστικτώδης ανάγκη για να εκφράζεται! Σήμερα με το που ανοίξαμε την συσκευασία δεν μπορούσα να τον ξεκολλήσω από την ζωγραφική! Το τριγωνικό του σχήμα και η σχεδίαση με τις εργονομικές αυλακώσεις πάνω στο σώμα του χρωματιστού μολυβιού ενθάρρυναν τον Δημήτρη να το κρατά ενστικτωδώς σωστά ενώ τα έντονα χρώματα τους, του τράβηξαν την προσοχή και συνέχισε να ζωγραφίζει για ώρα.

Δείτε φανταστικά tutorial ζωγραφικής με προϊόντα STABILO, εδώ

Το STABILO EASYergo 3.15 είναι το κατάλληλο μηχανικό μολύβι για τη βελτίωση της γραφής του παιδιού χάρη στην εργονομική του σχεδίαση & την αντιολισθητική λαβή από καουτσούκ. Διατίθεται σε τέσσερις αποχρώσεις. Μοναδικό χαρακτηριστικό του STABILO EASYergo 3.15 είναι ο συνδυασμός 2 διαφορετικών υφών σε ένα μολύβι (καουτσούκ και πλαστικό).


Παρόλο που η εκμάθηση της γραφής είναι τις περισσότερες φορές μια δύσκολη και απαιτητική διαδικασία, με τα κατάλληλα προϊόντα γραφής μπορεί να γίνει εύκολη και διασκεδαστική.

Σειρά STABILO EASYergo 1.4

Το STABILO EASYergo 1.4 είναι το κατάλληλο μηχανικό μολύβι για παιδιά από 8 ετών και άνω που ξέρουν να γράφουν και επιθυμούν να διαμορφώσουν τον δικό τους γραφικό χαρακτήρα. Σχεδιασμένο με κριτήριο τα ανατομικά χαρακτηριστικά των παιδικών χεριών και το χέρι γραφής, το σχήμα του και οι ειδικές εργονομικές αυλακώσεις στη λαβή το καθιστούν εύκολο στη χρήση. Προσφέρει ασυναγώνιστη εμπειρία γραφής & ενθαρρύνει την υιοθέτηση του ενδεδειγμένου κρατήματος του μολυβιού εξαιτίας του καινοτόμου, εργονομικού σχεδιασμού του.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά να έχουν τα παιδιά μας! Ευχαριστούμε STABILO!

Δείτε περισσότερα για τα προϊόντα, εδώ.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Σχολείο