Μαμά βοήθησε με να καταπολεμήσω τους φόβους μου και να αντιμετωπίσω το θυμό μου

Μαμά βοήθησε με να καταπολεμήσω τους φόβους μου και να αντιμετωπίσω το θυμό μου

Είναι γεγονός ότι οι σύγχρονοι γονείς προσπαθούν να κάνουν ότι καλύτερο για τα παιδιά τους. Όμως έχει παρατηρηθεί ότι επενδύουν αρκετά στην εξωτερική εικόνα του παιδιού και όχι στον ψυχικό του κόσμο. Τους ενδιαφέρει μόνο πως θα φαίνεται το παιδί στο σχολείο, στις εξωσχολικές δραστηριότητες, στις συναναστροφές με τα άλλα παιδιά και τους γονείς τους. Χαλάνε πολλά χρήματα να τα ντύσουν με ακριβά ρούχα και παπούτσια, να κυκλοφορούν με την τελευταία λέξη της μόδας, να τους κάνουν βάφτιση και πάρτι υπερπαραγωγή, να τους αγοράσουν την πιο ακριβή σχολική τσάντα και σχολικά είδη αλλά δεν δίνουν βάσει στον ψυχισμό του παιδιού.

Αυτό που θα μείνει και θα ακολουθεί μια ζωή τα παιδιά μας, δεν είναι σίγουρα η εξωτερική εμφάνιση και το ακριβό περιτύλιγμα. Γι’ αυτό αν εμάς τους γονείς μας ενδιαφέρει να μεγαλώσουμε ψυχικά υγιείς και ισορροπημένους ανθρώπους θα πρέπει να επενδύσουμε στον εσωτερικό τους κόσμο και να ασχοληθούμε με αυτά που πραγματικά ανησυχούν και προβληματίζουν τα παιδιά μας.

Έχουμε αναρωτηθεί πόσες ώρες την ημέρα ή την εβδομάδα καθόμαστε μαζί με τα παιδιά μας να συζητήσουμε τις αγωνίες τους και τις ανησυχίες τους. Έχουμε σκύψει στο ανάστημα τους να τους ρωτήσουμε με ενδιαφέρον πως μπορούμε να τα βοηθήσουμε και να τους δώσουμε το εφαλτήριο να μας ανοίξουν την καρδιά τους;
Τρέχοντας κάθε μέρα να προλάβουμε χιλιάδες υποχρεώσεις, δυστυχώς παραμελούμε τα παιδιά μας και θεωρούμε ότι με το να τους αγοράσουμε κάποιο παιχνίδι αντικαθιστούμε την παρουσία μας. Τα παιδιά όμως είναι ευτυχισμένα με τα λίγα, εμείς τους μαθαίνουμε τα πολλά. Τα παιδιά μας θα ήταν τρισευτυχισμένα αν απλά κυλιόμασταν κάτω στο χαλάκι του δωματίου τους και αφουγκραζόμασταν τις σκέψεις τους και τα όνειρα τους.

Πως θα σας φαίνονταν μια σειρά που αποτελείται από τέσσερα βιβλία και θα βοηθούσε τα παιδιά σας να αντιμετωπίσουν τον θυμό τους, να καταπολεμήσουν τους φόβους τους, να βελτιώσουν την αυτοεκτίμησή τους και να συνυπάρξουν με τους άλλους ανθρώπους;;;

Προσωπικά ασχολούμαι όσο μπορώ περισσότερο με τα παιδιά μου και με τον ψυχικό τους κόσμο. Αυτή η συγκεκριμένη σειρά βιβλίων με έχει βοηθήσει στο έπακρο και πιστεύω ότι θα φανεί χρήσιμη και σε εσάς.

Το εργαστήρι συναισθημάτων των Εκδόσεων Ελληνικά Γράμματα παρουσιάζουν μια σειρά άκρως χρήσιμων και βοηθητικών βιβλίων, τα οποία βοηθούν όλη την οικογένεια να μπορεί να βρει συμβουλές και τρόπους για τη βελτίωση της συναισθηματικής τους ζωής.

Η σειρά Οι Ατρόμητοι αποτελείται από τέσσερα βιβλία με περιπέτειες που θα συναρπάσουν και θα δυναμώσουν συναισθηματικά τα παιδιά. Η γνωστή συγγραφέας Έλσα Πουνσέτ, που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με τη συναισθηματική νοημοσύνη, μας παρουσιάζει το Εργαστήριο Συναισθημάτων, στο οποίο όλη η οικογένεια μπορεί
να βρει συμβουλές και τρόπους για να επικοινωνεί καλύτερα και να ζήσει πιο ήρεμα και ευτυχισμένα.

Οι Ατρόμητοι είναι η Αλέξια, ο Τάσι και ο σκύλος τους ο Ρόκι. Αρχικά δεν το ξέρουν, αλλά σύντομα ανακαλύπτουν ότι μπορούν να καταφέρουν όλα όσα θέλουν με τα συναισθήματά τους. Με τη συντροφιά του πανέξυπνου και έμπειρου «εκπαιδευτή συναισθημάτων», του γλάρου Φλορεστάν, αντιμετωπίζουν κάθε βράδυ συναρπαστικές και διασκεδαστικές προκλήσεις. Μέσα από τις περιπέτειές τους μαθαίνουν με ευχάριστο τρόπο να ρυθμίζουν τα συναισθήματά τους, δηλαδή να τα αναγνωρίζουν, να τα τιθασεύουν, ακόμα και να τα αλλάζουν.

Κάθε βιβλίο είναι αφιερωμένο σε ένα συναίσθημα ή σε μια δεξιότητα: τον φόβο, την αυτοεκτίμηση, τη συνύπαρξη, τον θυμό. Ο στόχος είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν συναισθηματική νοημοσύνη, που
τους επιτρέπει να βρουν τον δρόμο για μια καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη ζωή.

Οι Ατρόμητοι και η περιπέτεια στον φάρο

Στο βιβλίο “ΟΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΡΟ”, μια μεγάλη θύελλα απειλεί τους φίλους μας, αλλά ταυτόχρονα τους βοηθά να ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και της συνύπαρξης με τους άλλους ανθρώπους.

Οι Ατρόμητοι και το κυνήγι του Θησαυρού

Στο βιβλίο “ΟΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ”, οι φίλοι μας ξεκινούν μια επικίνδυνη αποστολή διά­σωσης, ανακαλύπτουν πού κρύβεται ο μεγαλύτερος θησαυρός του κόσμου… ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥΣ!

Οι Ατρόμητοι και το μυστήριο του δεινόσαυρου

Στο βιβλίο “ΟΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥ”, οι φίλοι μας ζουν μια περιπέτεια με πολύ εκνευρισμό στο μουσείο, η οποία θα τους δείξει ΠΩΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΝ ΘΥΜΟ ΤΟΥΣ.

Οι Ατρόμητοι κάνουν το μεγάλο άλμα

Στο βιβλίο “ΟΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΜΑ”, οι φίλοι μας ανακαλύπτουν, μέσα από μια εντυπωσιακή δοκιμασία, ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΤΟΥΣ!

Αναζητήστε τα σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.e-pediobooks.gr.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Efi's Diary Βιβλία