Βρήκαμε το βότανο κατά της γρίπης που ενισχύει το ανοσοποιητικό μας

Βρήκαμε το βότανο κατά της γρίπης που ενισχύει το ανοσοποιητικό μας

Εχινάκεια: Τι είναι αυτό που την κάνει τόσο δημοφιλή;

Η εχινάκεια είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο πολυσυζητημένα βότανα του χειμώνα. Αλήθεια, τι είναι αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή και… απαραίτητη κάθε φορά που ο χειμώνας μας δείχνει τα… δόντια του;

Σύμφωνα με αποτελέσματα πολλών και διάφορων μελετών, πρόκειται για ένα βότανο το οποίο έχει τη δύναμη να ενισχύει το ανοσοποιητικό μας και να ανακουφίζει από τον πόνο. Ταυτόχρονα όμως, παρουσιάζει αντιμικροβιακή, αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ το βασικό της πλεονέκτημα είναι το ότι σε περίπτωση κρυολογήματος, καταφέρνει να επιταχύνει το ρυθμό της ανάκαμψης ανακουφίζοντας παράλληλα από τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Ποια είναι όμως αυτά τα «μαγικά» συστατικά της; Είναι τρία και το καθένα έχει τον «σκοπό» του. Οι πολυσακχαρίτες από τη μία ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας, ενώ τα φλαβονοειδή και τα αιθέρια έλαια της χαρίζουν την αντιφλεγμονώδη δράση της.

Είναι όντως ασφαλής;
Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, η χρήση της είναι ασφαλής τόσο για τους ενήλικες και τους ηλικιωμένους, όσο και για τα παιδιά (αρκεί να χορηγείται η ανάλογη δόση σε συνάρτηση με το βάρος τους)! Γενικά δεν υπάρχουν αντενδείξεις, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα πρέπει να συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας σε περίπτωση που ακολουθούμε ταυτόχρονα και κάποια φαρμακευτική αγωγή.

της διαιτολόγου-διατροφολόγου Έφης Δέδε
Λογώ Διατροφής Άνω- Λιοσίων Δέδε Ευθυμία

Διατροφή