Ακολούθησε και εσύ τον δικό μου δρόμο προς την αυτοβελτίωση!

Ακολούθησε και εσύ τον δικό μου δρόμο προς την αυτοβελτίωση!

Αν κάτι με “τρέλαινε” στη ζωή μου ήταν η στασιμότητα. Πάντα μου άρεσε να εξελίσσομαι και να μη βαλτώνω σε όλους τους τομείς της ζωής μου. Ό,τι δεν μου άρεσε το άλλαζα, το έδιωχνα, το προσάρμοζα ώστε να με καλύπτει απόλυτα. Τα τελευταία πέντε χρόνια και ιδιαίτερα μετά τον χωρισμό μου, ένιωσα την ανάγκη να ασχοληθώ περισσότερο με την προσωπική μου εξέλιξη. Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία και άρχισα να διαβάζω συστηματικά βιβλία αυτοβελτίωσης, με αποτέλεσμα να νιώθω ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ότι έχει μεταμορφωθεί η ζωή μου. Μου ανοίχτηκαν νέοι ορίζοντες, με έβαλαν σε διαδικασία να σκεφτώ “out of the box”, έξω από τα κουτάκια που είχα ανατραφεί και διαπαιδαγωγηθεί! Σ’ αυτήν την αναζήτησή μου – στον δρόμο μου – συνάντησα τα βιβλία του Osho. Ο Osho είναι ένας από τους σπουδαιότερους πνευματικούς στοχαστές του 20ού αιώνα, κορυφαίος Ινδός δάσκαλος, γνωστός για την επαναστατική συμβολή του στην επιστήμη της εσωτερικής μεταμόρφωσης. Οι διδασκαλίες και τα βιβλία του συνεχίζουν να εμπνέουν σ’ όλο τον κόσμο εκατομμύρια αν­θρώπους που επιζητούν μία νέα προσέγγιση της πνευματικότητας, η οποία να είναι αυτόνομη και να ανταποκρίνεται στις καθημερινές προκλήσεις της σύγχρονης ζωής.

Οι Sunday Times του Λονδίνου τον αποκάλεσαν έναν από τους
«1.000 Δημιουργούς του Εικοστού Αιώνα»
και ο μυθιστοριογράφος Τομ Ρόμπινς τον χαρακτήρισε ως
«τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο μετά τον Ιησού Χριστό»!

Οι διδασκαλίες του Osho αψη­φούν την τυποποίηση και καλύ­πτουν τα πάντα, από την ατομική αναζήτηση ενός νοήματος ζωής, ως τα πιο επείγοντα κοινωνικά και πο­λιτικά ζητήματα με τα οποία ερχό­μαστε αντιμέτωποι σήμερα ως άτομα και ως κοινωνία. Το νήμα που συνδέει κάθε πτυχή του έργου του είναι ένα όραμα που συμπεριλαμβά­νει τόσο τη διαχρονική σοφία της Ανατολής, όσο και τις τεράστιες δυ­νατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας της Δύσης.

Θα σας πρότεινα να ξεκινήσετε με τα ακόλουθα πέντε βιβλία που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ιβίσκος: “Φόβος”, “Πεπρωμένο, Ελευθερία και Ψυχή”, “Αγάπη, Ελευθερία, Μοναχικότητα”, “Εξουσία, Πολιτική και Αλλαγή” και το πιο αγαπημένο μου “Σώμα – Νους σε Τέλεια Αρμονία”, το οποίο περιέχει CD Θεραπευτικού Διαλογισμού με Καθοδήγηση στα Ελληνικά. Το CD Καθοδηγούμενου Θεραπευτικού Διαλογισμού “Υπενθυμίζοντας στον Εαυτό σου την Ξεχασμένη Γλώσσα του να Μιλάς στο Σώμα – Νου”, δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον Osho προκειμένου να επιτύχει ο ακροατής την επανασύνδεση με το σώμα του και την απόκτηση ενός νέου και υψηλότερου επιπέδου υγείας και ευεξίας.

Σώμα – Νους σε Τέλεια Αρμονία

Τα περισσότερα προβλήματα υγείας οφείλονται στο ότι έχουμε απομακρυνθεί από το ίδιο μας το σώμα. Με τη βοήθεια του «Σώμα – Νους σε Τέλεια Αρμονία» μπορούμε να μάθουμε τον τρόπο για να επικοινωνήσουμε και να επανασυνδεθούμε μαζί του.

Η καθοδήγηση και οι συμβουλές του Osho θα μας βοηθήσουν, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να ανακαλύψουμε καινούργιους τρόπους για να υπάρχουμε μέσα στο σώμα μας, αλλά και για να οδηγηθούμε στην τέλεια αρμονία σώματος και νου.

Το βιβλίο συνοδεύεται από CD Καθοδηγούμενο Θεραπευτικού Διαλογισμού. Υπενθυμίζοντας στον Εαυτό σου την Ξεχασμένη Γλώσσα του να Μιλάς στο Σώμα – Νου, που δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον Osho προκειμένου να επιτύχει ο αναγνώστης/ακροατής την επανασύνδεση με το σώμα του και την απόκτηση ενός νέου και υψηλότερου επιπέδου υγείας και ευεξίας.

Αγάπη, Ελευθερία, Μοναχικότητα

Ένα πολύτιμο και επαναστατικό βιβλίο, στο οποίο ο Osho μας προκαλεί να απελευθερωθούμε από τα κατεστημένα συστήματα πεποιθήσεων και τις προκαταλήψεις που περιορίζουν την ικανότητά μας να απολαμβάνουμε τη ζωή σε όλο της τον πλούτο.

Στον σημερινό κόσμο, η ελευθερία είναι η Νο1 βασική συνθήκη για προσωπική και πνευματική ανάπτυξη. Όσο δε μαθαίνουμε να ζούμε ελεύθεροι και να νιώθουμε καλά μόνοι μας με παρέα τον εαυτό μας, αρνούμαστε τελικά την πιθανότητα να βρούμε την αγάπη και την ευτυχία με κάποιον άλλον! Η αληθινή αγάπη μπορεί μόνο να συμβεί μέσα από την ελευθερία, σε συνδυασμό με έναν βαθύ σεβασμό για τον εαυτό μας και για τους άλλους.

Είναι δυνατό να είμαστε μόνοι και να μη νιώθουμε μοναξιά; Πού βρίσκονται τα όρια που προσδιορίζουν τη «λαγνεία» έναντι της «αγάπης»… και άραγε μπορεί ποτέ η λαγνεία να εξελιχθεί σε αγάπη; Μπορεί μια ιδανική σχέση να στηρίζεται στην ελευθερία και την εμπιστοσύνη, χωρίς κτητικότητα και ζήλεια; Στο παρόν βιβλίο μπορούμε να βρούμε μοναδικές, ριζοσπαστικές και ευφυείς απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που μας απασχολούν αναφορικά με τις ανθρώπινες σχέσεις.

Στον μετα-ιδεολογικό μας κόσμο, όπου οι παλαιές ηθικές είναι παρωχημένες, έχουμε μία χρυσή ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε και να αναζωογονήσουμε τη ζωή μας. Έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα και να κατακτήσουμε την ολοκλήρωση και την επιτυχία, τόσο ως άτομα όσο και ως κοινωνία.

Πεπρωμένο, Ελευθερία και Ψυχή

«Δεν είναι ότι ψάχνουμε για απαντήσεις στις ερωτήσεις μας,

είναι ότι ψάχνουμε για απαντήσεις στην ύπαρξή μας.» – OSHO

Η σειρά του Osho «Τα Ουσιώδη της Ζωής» επικεντρώνεται στις πιο σημαντικές ερωτήσεις που ανακύπτουν στη ζωή του ανθρώπου. Κάθε βιβλίο περιέχει διαχρονικές και πάντοτε επίκαιρες  έρευνες και συζητήσεις σε ερωτήσεις καίριες για την προσωπική μας αναζήτηση του νοήματος και του σκοπού, ειδικά εστιάζοντας σε ερωτήσεις που αφορούν στην εσωτερική μας ζωή και στην ποιότητα της ύπαρξης.

Ο πρώτος τίτλος σ’ αυτήν τη δυναμική και συναρπαστική σειρά, «Πεπρωμένο, Ελευθερία και Ψυχή – Ποιο Είναι το Νόημα της Ζωής;» ερευνά σε βάθος ερωτήματα του ανθρώπου, όπως: Υπάρχει πράγματι αυτό που ονομάζουμε «ψυχή» και, εάν ναι, τι είναι; Πού ταιριάζει η έννοια του κάρμα; Έχει η ζωή μου κάποιο ειδικό νόημα ή σκοπό;

Φόβος

“Ο φόβος είναι ριζωμένος μέσα σε κάθε ανθρώπινο πλάσμα, αλλά αυτό είναι φυσικό. Δεν μπορεί να εξαλειφθεί ολοκληρωτικά, δεν μπορεί να ελεγχθεί. Μόνο να κατανοηθεί μπορεί. Η κατανόηση είναι η λέξη-κλειδί. Και μόνο η κατανόηση μπορεί να φέρει τη μετάλλαξη, τίποτε άλλο.”

Μια πρωτοποριακή ενορατική προσέγγιση από τον κορυφαίο Ινδό δάσκαλο, που μας δείχνει όχι μόνο πώς να μετουσιώνουμε τον φόβο σε φίλο και σύμμαχό μας, αλλά και πώς να αποκτήσουμε την πιο βαθιά επίγνωση του εαυτού μας και της αληθινής ουσίας της ζωής.

Εξουσία, Πολιτική και Αλλαγή

Άλλαξε τον εαυτό σου

και μ’ αυτήν ακριβώς την αλλαγή

θα έχεις αλλάξει και ένα κομμάτι του κόσμου – OSHO

To Εξουσία, Πολιτική και Αλλαγή απορρίπτει την κοινή άποψη ότι «η εξουσία διαφθείρει» και, αντιθέτως, διατείνεται ότι αυτοί που αναζητούν την εξουσία είναι ήδη διεφθαρμένοι: Από τη στιγμή που θα πετύχουν τον στόχο τους, η διαφθορά τους απλώς βρίσκει την ευκαιρία να εκφραστεί. Αυτός είναι και ο λόγος που ακόμη και όσοι αναζητούν την εξουσία για να επιφέρουν ριζοσπαστικές αλλαγές, τόσο συχνά αποτυγχάνουν, ακόμη και αν έχουν τις καλύτερες προθέσεις.

Ο Οsho αποκαλύπτει από πού πηγάζει αυτή η «θέληση για εξουσία» και πώς εκφράζεται, όχι μόνο στην πολιτική αλλά και στις καθημερινές μας σχέσεις. Σε αντιδιαστολή, προσφέρει ένα νέο όραμα για τις σχέσεις και την κοινωνία, βασισμένο όχι στην άσκηση εξουσίας πάνω στους άλλους, αλλά στην αναγνώριση της μοναδικότητας του κάθε ατόμου.

Το παρόν βιβλίο ανήκει στη σειρά Osho Life Essentials, η οποία εστιάζει στα πιο σημαντικά ερωτήματα στη ζωή του ατόμου. Κάθε τόμος περιέχει διαχρονικές και πάντα σύγχρονες έρευνες και συζητήσεις πάνω σε θέματα ζωτικά για την προσωπική μας αναζήτηση για νόημα και σκοπό στη ζωή, εστιάζοντας σε κομβικά ερωτήματα σχετικά με την εσωτερική μας αρμονία και την ποιότητα της ύπαρξής μας.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Βιβλία ενηλίκων Ευ ζην Τελευταία άρθρα