Διατροφή και ενδυνάμωση για τη μαμά, έξτρα ενέργεια για τα παιδιά!

Διατροφή και ενδυνάμωση για τη μαμά, έξτρα ενέργεια για τα παιδιά!

Ο Μάιος είναι η εποχή που με βρίσκει ορεξάτη, με πολύ καλή διάθεση, πιο πολύ από οποιαδήποτε άλλη περίοδο του χρόνου. Ίσως γιατί ανοίγει ο καιρός, σιγά σιγά καλοκαιριάζει και πλημμυρίζω από χαρά και αισιοδοξία, καθώς είμαι φανατική του καλοκαιριού. Τα τελευταία χρόνια προσέχω όλον τον χρόνο τη διατροφή μου, αλλά αυτήν την περίοδο την προσέχω πιο συστηματικά, συνδυάζοντάς τη με γυμναστική και ακόμα περισσότερο περπάτημα, όχι μόνο για να βγω στην παραλία, όπως είθισται, αλλά γιατί η πιο ελαφριά διατροφή σε συνδυασμό με τον ηλιόλουστο καιρό, με βοηθάει στην ψυχολογία μου και μου δίνει επιπλέον ενδυνάμωση και ενέργεια.

Οι μέρες γίνονται πιο απαιτητικές όσο διεκδικώ την ποιοτικότερη καθημερινότητα.

Ταυτόχρονα, τα παιδιά μου βρίσκονται στο τέλος μιας δύσκολης σχολικής χρονιάς και χρειάζονται ενίσχυση, όχι μόνο στη συγκέντρωσή τους, αλλά και στο ανοσοποιητικό τους. Σε αυτές τις απαιτήσεις της οικογένειάς μου, έχω σύμμαχο και πάλι τη Moller’s. Προσωπικά χρησιμοποιώ το Moller’s Total Plus για να μη στερούμαι ενέργειας, ενώ τα παιδιά μου τα γευστικότατα Ζελεδάκια Moller’s, γιατί το τέλος της σχολικής χρονιάς τα βρίσκει πιο κουρασμένα και εξαντλημένα από ποτέ.

Όταν ξεκινάω πιο συστηματικά διατροφή και δίαιτα, αλλά παράλληλα πρέπει να είμαι σε εγρήγορση για να φέρω εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις της γεμάτης καθημερινότητάς μου, έχω βοηθό μου το MOLLERS TOTAL, που μου παρέχει ένα συνεργικό συνδυασμό ωμέγα-3 λιπαρών οξέων με μία πλήρη σειρά Βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, τα οποία με βοηθούν να νιώθω τη ζωτικότητα και την ευεξία που χρειάζομαι. Μου καλύπτει τυχόν διατροφικές ελλείψεις της δίαιτας. Αυτό που με έχει βολέψει απίστευτα, είναι η συσκευασία που είναι χωρισμένη σε καρτέλες, καθώς και η προτεινόμενη ποσότητα κατανεμημένη στις ημέρες της εβδομάδας, 28 ταμπλέτες και 28 κάψουλες. Καταναλώνω δηλαδή μία κάψουλα και μία ταμπλέτα μαζί με το φαγητό ή και με άδειο στομάχι, μαζί με νερό. Κάθε μία από τις 4 καρτέλες της συσκευασίας περιέχει μία σειρά από κάψουλες με ωμεγα-3 (EPA 174 mg, DHA 123 mg), και μία σειρά από ταμπλέτες με βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Αποφεύγω τις προχωρημένες βραδινές ώρες, επειδή η αυξημένη ενέργεια δε βοηθάει στον ύπνο.

Αλλά φροντίζω και τα παιδιά μου με τα Ζελεδάκια της Mollers, για να είμαι ήσυχη ότι – σε συνδυασμό με μια προσεγμένη διατροφή – έχουν ακόμα συγκέντρωση εν όψει της λήξης της σχολικής χρονιάς στα μαθήματά τους και στις δραστηριότητές τους, ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα και καλύτερες βάσεις για μια φυσιολογική ανάπτυξη.  Τα νιώθω ότι όσο περνούν οι μέρες και τελειώνει η σχολική χρονιά, έχουν όλο και λιγότερο ανοχή, ξυπνούν όλο και πιο δύσκολα το πρωί, γκρινιάζουν να διαβάσουν και να πάνε στις ξένες γλώσσες και στις δραστηριότητές τους. Πάντα προσέχω τη διατροφή τους να είναι πλούσια, συμπεριλαμβάνοντας φρούτα, λαχανικά, κρέας και ψάρι, σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά οφέλη των φυσικών ωμέγα-3 και της φυσικής βιταμίνης D (D3). Η βιταμίνη D προάγει την απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου στο σώμα, συμβάλλει στη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών στα παιδιά και υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα DHA και EPA είναι απολύτως απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Το DHA συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και της όρασης.

Τα Ζελεδάκια MÖLLER’S με έχουν διευκολύνει εξαιρετικά με τη θαυμάσια γεύση τους, αφού το υγρό μουρουνέλαιο δεν τους ήταν ιδιαίτερα γευστικό. Με γεύση πορτοκάλι/λεμόνι ή φράουλα, τα παιδιά μου τα τρώνε ευχάριστα. Δεν περιέχουν τεχνητές χρωστικές ουσίες και τεχνητά γλυκαντικά. Είναι κατάλληλα για μικρά παιδιά που είναι εξοικειωμένα στη μάσηση. Τους δίνω δύο ψαράκια ζελεδάκια κάθε πρωί πριν φύγουν για το σχολείο και είμαι ήσυχη ότι έχουν καταναλώσει την ημερήσια πρόσληψη σε ωμέγα-3 και βιταμίνης D (D3).

Εσύ έχεις αναβαθμίσει την καθημερινότητά σου με τα προϊόντα Moller’s;

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Efi's Diary Οι προτάσεις μας Τελευταία άρθρα