Μαμά βαριέμαι, πώς θα περάσει η ώρα;

Μαμά βαριέμαι, πώς θα περάσει η ώρα;

Πείτε μου ότι και στη δεύτερη καραντίνα που διανύουμε, όταν δεν έχουν διάβασμα, ακούτε συνέχεια από τα παιδιά τις φράσεις “μαμά βαριέμαι”, “μαμά πώς θα περάσει η ώρα;”. Έχετε βαρεθεί να τα βλέπετε πάνω από ένα κινητό ή tablet και να μαλώνετε πότε θα σταματήσουν να ασχολούνται με τις οθόνες; Είναι που αφιερώνουν αρκετές ώρες μπροστά σ’ αυτές λόγω της τηλεκπαίδευσης, ενώ μετά θέλουν να χαζέψουν βιντεάκια στο youtube και να παίξουν παιχνίδια.
Η λύση είναι απλή, βιβλία που μπορείτε να τα παραγγείλετε μόνο με ένα κλικ από τα sites των εκδοτικών. Μπορείτε να επιλέξετε μαζί ή μόνα τους τα αγαπημένα τους βιβλία που θα τα απασχολήσουν δημιουργικά τις ατελείωτες ώρες που περνάνε μέσα στο σπίτι.

Και μην ξεχνάτε ότι εμείς είμαστε τα πρότυπά τους, μια μαμά που διαβάζει είναι το καλύτερο παράδειγμα για τα παιδιά της. Δε γίνεται να αναρωτιόμαστε γιατί τα παιδιά μας δεν αγαπούν τα βιβλία, να τους επιβάλλουμε να διαβάζουν, όταν εμείς αδιαφορούμε πλήρως για το διάβασμα και είμαστε με ένα κινητό στο χέρι!

Εμείς είμαστε ο καθρέφτης τους!

Επέλεξα βιβλιοπροτάσεις για όλες τις ηλικίες από αγαπημένους μου εκδοτικούς.

Σι Λόντε – Το κορίτσι που βρήκε τη μουσική
Ηλικίες: 4+

Κάπου στην Αφρική υπάρχει ένα μουσικό χωριό, το Αμπαγιόμι, όπου όλοι οι κάτοικοι παίζουν μουσική! Κάθε πρωί τον ρυθμό της ημέρας δίνει από την καλύβα της η γιαγιά Μάχα με το τύμπανό της.

Ωστόσο, ένα πρωινό το τύμπανο της γιαγιάς δεν ακούγεται. Οι κάτοικοι του χωριού αναστατώνονται, αφού δεν ξέρουν πώς να ζουν χωρίς ρυθμό. Αν και ο αρχηγός του χωριού στέλνει τους τρεις πιο γενναίους άντρες του να αναζητήσουν τη γιαγιά Μάχα, το μυστήριο θα λύσει η μικρή εγγονή της, η Σι Λόντε.
Σε μια συναρπαστική διαδρομή μέσα στη ζούγκλα, θα περάσει πρώτα από το χωριό με τους γορίλες, θα συναντηθεί με το πιο άγριο λιοντάρι και, έστω για μια στιγμή, θα ξαναβρεθεί με τη γιαγιά της, κατορθώνοντας να επαναφέρει τη μουσική στο χωριό.

Η απώλεια και ο δρόμος προς την αυτογνωσία ισορροπούν στην ιστορία αυτή, αναδεικνύοντας ως πιο ισχυρή δύναμη τη ­θέληση μέσα μας.

Ιλιάδα & Οδύσσεια – Κορίτσια που έγιναν μύθος
Ηλικίες: 8+

Δεκαοκτώ μυθικές ηρωίδες –θεές και θνητές, νύμφες των δασών και των θαλασσών και μια μάγισσα– πιάνουν το νήμα του παραμυθιού, η μία μετά την άλλη, και αφηγούνται ιστορίες για μάχες και έρωτες, μοιραίες γνωριμίες και αιχμαλωσίες, θάρρος και αλτρουισμό, προδοσία και συγχώρεση.

Παράλληλα, τις παρακολουθούμε σε στιγμές δράσης ή στιγμιότυπα-σταθμούς της ζωής τους, για να ανακαλύψουμε τον ρόλο που έπαιξαν, εκούσια ή ακούσια, σε δύο από τις αρχαιότερες, πιο συναρπαστικές και πιο αγαπημένες μυθικές περιπέτειες του κόσμου: την Ιλιάδα και την Οδύσσεια.

Έριδα, η εριστική
Ιφιγένεια, η ευσυνείδητη
Χρυσηίδα, η καλοαναθρεμμένη
Ελένη, η μοιραία
Αφροδίτη, η ξελογιάστρα
Ήρα, η ακαταμάχητη
Ανδρομάχη, η καρτερική
Βρισηίδα, η αξιαγάπητη

Ήρθε η ώρα να τις γνωρίσουμε!

Τα παιδιά που έβλεπαν τα τρένα να περνούν
Ηλικίες: 9+

Καθισμένα στον φράχτη, τα τρία παιδιά πε­ρίμεναν τον Πράσινο Δράκο των 9.15. «Εάν ήταν αληθινός δράκος θα τον σταματούσαμε και θα του λέγαμε να μεταφέρει στον πατέρα την αγάπη μας».
Μόλις το τρένο έβγαινε σφυρίζοντας μέσα από το σκοτεινό τούνελ, η Ρομπέρτα, ο Πίτερ και η Φίλις κυμάτιζαν τα μαντίλια τους στον αέρα. Από το βαγόνι της πρώτης θέσης καθημερινά ο ηλικιωμένος κύριος με το ψηλό καπέλο ανταπέδιδε τον χαιρετισμό τους.

Πριν από λίγο καιρό, όταν κάποιοι μυστηριώδεις άνθρωποι πήραν τον πατέρα τους από το σπίτι, τα παιδιά μαζί με τη μητέρα τους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Λονδίνο και να μετακομίσουν στην εξοχή.
Οι Τρεις Καμινάδες όπου εγκαταστάθηκαν βρί­­σκονταν κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό κι έτσι, πολύ σύντομα, η Ρομπέρτα, ο Πίτερ και η Φίλις έπιασαν φιλίες με τον σταθμάρχη, κατάφεραν να σώσουν ένα επιβατηγό τρένο από τρομακτικό δυ­­στύχημα κι έγιναν Τα Παιδιά που Έβλεπαν τα Τρένα να Περνούν…

Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Διόπτρα, μπορείτε να τα αναζητήσετε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.dioptra.gr.

Σ’ ΑΓΑΠΑΩ ΛΕΜΕ!
Ηλικίες: 3+

Μα… ποιος προτιμά να μείνει ολομόναχος σπίτι ένα Σάββατο πρωί, αντί να κάνει μια μεγάλη βόλτα και να απολαύσει την υπέροχη μέρα παρέα με τον καλύτερό του φίλο; αναρωτιέται ο Πάπιος. Όχι, ο Αρκούδος θα περάσει καλά, θέλει δεν θέλει! Το αχτύπητο δίδυμο ξαναχτυπά με την τέταρτη και πιο ξεκαρδιστική του ιστορία!

Είναι Σάββατο πρωί και ο Αρκούδος ανυπομονεί να χαλαρώσει στο σπίτι ολομόναχος. Ο Πάπιος, βέβαια, έχει άλλη γνώμη – και δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό του: Γιατί να θέλει κάποιος να περάσει μια τόσο όμορφη μέρα χωρίς παρέα; Μήπως ο Αρκούδος δεν τον συμπαθεί;

Η ΜΑΥΡΗ ΚΑΛΛΟΝΗ Ή ΈΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΛΟΓΩΝ
Ηλικίες: 6+

Το βιβλίο αυτό που ξεκινά, το έγραψε ένα άλογο. Αλήθεια. Την εποχή που γράφτηκε, τα άλογα ήταν ακόμη το πιο σπουδαίο και πολλές φορές το μόνο μέσο που είχαν οι άνθρωποι. Σε πόλεις και χωριά, τα άλογα μετέφεραν ταξιδιώτες και εμπορεύματα, τραβούσαν τα κάρα και τις άμαξες και βοηθούσαν στις δουλειές και τις μετακινήσεις.
Μην ανησυχείς, θα καταλάβεις όλα όσα έχει να σου αφηγηθεί. Γιατί η συγγραφέας Άννα Σιούελ το μετέφρασε από τα… αλογικά στη γλώσσα τη δική μας. Και τώρα, σσς… αρχίζει.

15 ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ: ΧΡΩΜΑΤΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ
Ηλικίες: 4+

Θαύμασε κάθε όμορφη εικόνα, διάβασε τη μικρή ιστορία που τη συνοδεύει και άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολύχρωμα μολύβια, μαρκαδόρους ή μπογιές, για να δημιουργήσεις πανέμορφες αφίσες και να διακοσμήσεις το δωμάτιό σου.

1821 ΧΡΩΜΑΤΙΖΩ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΩ

Τσολιαδάκια και Ελληνοπούλες, τσαρούχια και σημαίες, περιμένουν τα πολύχρωμα μολύβια σου αλλά και τη φαντασία σου! Χρωμάτισε το 1821, διασκέδασε με τις δραστηριότητες και κόλλησε τα απίθανα αυτοκόλλητα!

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ – Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Ηλικίες: 6+

Η Σοφία και ο Ιάσονας είναι δυο αγαπημένα αδέρφια. Φαινομενικά, μοιάζουν με όλα τα παιδιά της ηλικίας τους. Αυτό που κανείς όμως δεν γνωρίζει είναι πως στον ελεύθερο χρόνο τους κάνουν ταξίδια στον χώρο και στον χρόνο δίνοντας λύση σε… ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ. Μαζί τους έχουν πάντοτε τα αγαπημένα τους εντομο-ρομποτάκια Συν και Πλην, που αναλύουν τα δεδομένα και τους βοηθούν να παίρνουν τις κατάλληλες αποφάσεις.

Στο πρωτότυπο αυτό βιβλίο, τα παιδιά ακολουθούν τη Σοφία και τον Ιάσονα στα συναρπαστικά τους ταξίδια και προσφέρουν τη βοήθειά τους στην επίλυση των μυστηρίων, κάνοντας παράλληλα μια μεθοδική και διασκεδαστική επανάληψη στην ύλη της τάξης.

Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, μπορείτε να τα αναζητήσετε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.epbooks.gr.

Ένα χαμόγελο για τη ΧΑΡΑ
Ηλικίες: 3+

Η σειρά βιβλίων «ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ» απευθύνεται
σε παιδιά ηλικίας 3-5 ετών. Μέσα από σύντομες ιστορίες τα παιδιά
έρχονται σε πρώτη επαφή με τα βασικά συναισθήματα, τα κατανοούν,
τα αποδέχονται και τα αγκαλιάζουν.
Η σειρά στόχο έχει να καλλιεργήσει τη συναισθηματική νοημοσύνη
των παιδιών βοηθώντας τα να εκφράζουν όλα τα συναισθήματά τους:
ευχάριστα και δυσάρεστα.

Στο βιβλίο αυτό, θα διαβάσεις την ιστορία της Χαράς,
της λαγουδίνας με τα μεγάλα καφετιά μάτια.
Η Χαρά έχει τα γενέθλιά της και πρέπει να αποφασίσει
αν θα καλέσει τον Θυμό, τον Φόβο, τη Λύπη,
και τα άλλα δυσάρεστα συναισθήματα στο πάρτι της.
Είναι αλήθεια τόσο μπερδεμένη!

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ!
Ηλικίες: 3+

Σειρά βιβλίων: Ο Σαμόρο μαθαίνει…
Στο 1ο βιβλίο της σειράς ο Σαμόρο μαθαίνει να έχει θάρρος και γενναιότητα.

Αιώνες πριν, στη μακρινή Ιαπωνία, οι Σαμουράι μίλησαν για τις αρετές
που πρέπει να έχει ένας γνήσιος πολεμιστής στη μάχη.
Αρετές όπως η ειλικρίνεια, το θάρρος, ο σεβασμός, η γενναιοδωρία, η ακεραιότητα…
Αιώνες μετά, ο μικρός Σαμόρο ξεκινάει το δικό του ταξίδι που θα τον κάνει
να καταλάβει την αξία αυτών των αρετών στις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους.
Στην πρώτη του περιπέτεια, θα μάθει τι σημαίνει να έχεις θάρρος και γενναιότητα.

Θάρρος (Yu) δεν είναι να κρύβεται κανείς σαν τη χελώνα στο καβούκι του.
Ένας πραγματικός Σαμουράι πρέπει να έχει το θάρρος του ήρωα.
Κάτι τέτοιο είναι μερικές φορές επικίνδυνο, αλλά κάνει τη ζωή όμορφη,
γεμάτη και ολοκληρωμένη. Το θάρρος δεν είναι τυφλό. Είναι έξυπνο και δυνατό.
Άλλαξε τον φόβο με σεβασμό και προσοχή.

Με τη σκέψη μου αγκαλιάζω τον κόσμο

Έκδοση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα – Διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ σε μορφή e-book και pdf.

Πρόλογος του εκδότη

Αγαπητοί γονείς και παιδιά, το ξεχωριστό ταξίδι του διαγωνισμού «ΜΙΚΡΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ και ΜΙΚΡΟΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΙ» έφτασε στον τελικό προορισμό του! Στις σελίδες του βιβλίου «ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» που κρατάτε στα χέρια σας.
Οι συμμετοχές ήταν συνολικά 1.528 και οι επιτροπές μας πραγματικά δυσκολεύτηκαν στην επιλογή κειμένων και εικόνων. Τελικά, κείμενα και εικόνες από 121 παιδιά, που ζουν στην Ελλάδα και την Κύπρο, συνθέτουν και κοσμούν αυτό το βιβλίο-αριστούργημα!
Το συγκεκριμένο εγχείρημα ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020, τις πρώτες ημέρες του υποχρεωτικού εγκλεισμού μας, λόγω της πανδημίας. Ξαφνικά, μέσα στην «αντικανονικότητα» που επέβαλε στη ζωή μας ο Covid-19, νιώσαμε την ανάγκη να κάνουμε κάτι για τα παιδιά. Κάτι που θα μπορούσε να μείνει ως δικό τους «αποτύπωμα», ως δικό τους «χρονικό» εκείνων των ημερών.
Αποφασίσαμε, λοιπόν, να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά να κάνουν κάτι για τον κόσμο μας που ξαφνικά άλλαζε… να σκεφτούν, να φανταστούν και να εκφραστούν όπως εκείνα ήθελαν για την πανδημία και τις επιπτώσεις της…, για όλα όσα βίωναν και στιγμάτιζαν τον νου και την ψυχή τους.
Το αποτέλεσμα της προσπάθειας όλων των παιδιών είναι συγκλονιστικό! Μόνο συγκίνηση και περηφάνια προκαλεί το γεγονός πως μοιράζονται μαζί μας την αλήθεια τους˙ την ευχή και την ανησυχία τους, την αγάπη και το ενδιαφέρον τους, τον φόβο και την αισιοδοξία τους…
Μικρό θησαυρό ονομάζω το βιβλίο μας˙ πολύτιμη κιβωτό που μεταφέρει ατόφια και ανόθευτη τη «σκέψη» των παιδιών μας αγκαλιάζοντας πραγματικά όλο τον κόσμο!
Εύχομαι ως εκδότης το βιβλίο των παιδιών μας να διαβαστεί, να αγαπηθεί, να κάνει μικρούς και μεγάλους να νιώσουν το μήνυμά του!

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας μεγαλόσωμος κύριος ο Ιός. Φορούσε πράσινη κορόνα και του άρεσε να ξεχωρίζει.
Δεν αγαπούσε πολύ τις γιαγιάδες και τους παππούδες κι έκλεινε τα παιδιά στα σπίτια τους.
Ήθελε να γραφτεί στην ιστορία κι όλη την κοινωνία να στείλει στα νοσοκομεία.
Όλα τα παιδιά της γης καλούνται σε μυστική δράση. Θέλουν να παίζουν ελεύθερα, κι όμως δεν μπορούν, είναι φυλακισμένα.
Ένωσαν τη φαντασία τους, για να πετύχουν ένα καλύτερο μέλλον για τη Γη μας.
Βρήκαν τη λύση: να μπει ο Κορονοϊός σε ένα διαστημόπλοιο και να τον στείλουν σε άλλον πλανήτη, μακριά από τη Γη.
Στο διαστημόπλοιο θα έγραφαν και μία επιγραφή «Προσοχή: θάνατος!» για να προφυλάξουν τυχόν εξωγήινους.
Έτσι, του έστησαν καρτέρι και τον περίμεναν να περάσει για να κάνει την καθιερωμένη βόλτα στα μαγαζιά.
– Να τος έρχεται! Πάνω του!
– Θα εξαπλωθούμε σε όλο τον πλανήτη μέχρι να πείτε ΙΩΣΗ!

Κυκλοφορούν από την Ελληνοεκδοτική, μπορείτε να τα αναζητήσετε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.ellinoekdotiki.gr.

Η γάτα του Χοσελίτο Περδόν

Tο πρώτο παιδικό βιβλίο του Νίκου Παλαιολόγου αγγίζει ένα εξαιρετικά ευαίσθητο και ιδιαίτερο θέμα, αυτό των διαφορετικών οικογενειών, των οικογενειών που δεν ζούνε με τον συνήθη τρόπο την καθημερινότητά τους αλλά νιώθουν ελεύθεροι να εδραιώσουν τους δικούς τους όρους. Η ιστορία της γάτας του Χοσελίτο Περδόν εξοικειώνει τα παιδιά με την πραγματικότητα μιας καθημερινότητας όπου η αγάπη μπορεί να βιωθεί παντού, χωρίς να προέρχεται αποκλειστικά από ένα μέρος, ένα σπίτι ή έναν άνθρωπο. Με την αγάπη αυτή που μοιράζεται χωρίς να γνωρίζει όρια, εθνικότητες, θρησκεία, φύλο.

Η πρωτοποριακή, χειροποίητη τυπογραφία και το μινιμαλιστικό σκίτσο του βιβλίου ξεχωρίζουν, ενώ το κείμενο ενσωματώνεται πλήρως στην ολοσέλιδη εικονογράφηση, κάνοντας την ανάγνωση μία ιδιαίτερη εμπειρία! Το εντυπωσιακό μέγεθος και η πολυτελής έκδοση θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

Η Γάτα του Χοσελίτο Περδόν είναι ένα βιβλίο για να μεγαλώνει τα παιδιά και να μικραίνει τους μεγάλους.

Κυκλοφορεί από τις Keybooks, μπορείτε να τo αναζητήσετε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.keybooks.gr.

Ελ ο Ελεφαντάκος ταξιδεύει στη Ρώμη

Ο Ελ, ένα µικρό ελεφαντάκι από την Αφρική, έχει ως στόχο ζωής, πάθος και όνειρό του να εξερευνήσει και να ταξιδέψει σε όλο τον κόσµο. Ο σκανδαλιάρης αυτός ταξιδιώτης, σε αυτό το πρώτο του ταξίδι, µας µεταφέρει και µας ξεναγεί σε µια αγαπηµένη πόλη και τα διάσηµα αξιοθέατά της. Θα συµβούν αναποδιές; Θα κάνει νέους φίλους;

Το σίγουρο είναι ότι θα επισκεφθεί αγαπηµένα σηµεία της πόλης, θα γευτεί την τοπική κουζίνα, και φυσικά θα το απολαύσει διασκεδάζοντάς µας µε τις περιπέτειές του. Μαζί µας και µέσα από το πρώτο του αυτό ταξίδι ο Ελ θα γίνει ευέλικτος και υποµονετικός ενώ θα µάθει και θα αποκτήσει εµπειρίες που ούτε ο ίδιος φανταζόταν. Πάνω απ’ όλα θα κάνει το όνειρό του πραγµατικότητα. Θα ξεκινήσει να βάζει παντού ελεφαντίσιες πατηµασιές χαράζοντας τα δικά του σηµάδια στον κόσµο.

Οδηγός του;

Η περιέργεια, η ζεστή του καρδιά και το χαµόγελο.

Πρώτη στάση;

Η Ρώµη.

Ποιος θα είναι ο επόµενος προορισµός;

Κανείς δεν ξέρει ακόµη.

Σηµασία, όµως, έχει η περιπέτεια…

Ας αφεθούµε και ας περιπλανηθούµε…

Το Φασουλοδοχείο του Αστροναύτη

Τρίτη δηµοτικού φέτος και ο Βασίλης έδωσε υπόσχεση στη µητέρα του να είναι ήσυχος στο σχολείο και καλός µαθητής. Δύσκολο, το ξέρει. Αυτός ο «βελζεβούλης» φταίει, όπως λέει και η γιαγιά του. Δεν τον αφήνει σε ησυχία!

Αταξίες και επιπολαιότητες στη συµπεριφορά και στα µαθήµατα, επιφέρουν τιµωρίες και απαξιωτικούς χαρακτηρισµούς. Τι ρόλο θα παίξουν ο παππούς του και η δασκάλα του, η κυρία Μυρτώ;

Ένα ζευγάρι κόκκινα γυαλιά και ένα σεντούκι µε θησαυρούς σοφίας θα µετατρέψουν το σχολείο, σε αυτό που όλα τα παιδιά ονειρεύονται!

Ένα βιβλίο για τα παιδιά µε ΔΕΠΥ και για όσα είναι… παιδιά!

Tο Δέντρο που Περπατούσε

Ο Ζαχαρίας είναι ένα µικρό δεντράκι σε µια παρέα µε πολλά δέντρα. Ο µεγάλος Μπίφου είναι το δυνατότερο και σοφότερο δέντρο από όλα. Προσέχει και φροντίζει να είναι όλοι ευτυχισµένοι, ακολουθώντας τους κανόνες της γνώσης του. Ο Ζαχαρίας, µεγαλώνοντας, ανακαλύπτει νέα πράγµατα, όπως τη Μικρή και τη Μεγάλη Άρκτο στον νυχτερινό ουρανό. Με µαγικό τρόπο, αρχίζει να περπατάει και να γνωρίζει καινούργιους τόπους, νέους φίλους και µύθους που δεν γνώριζε.

Μπορεί ένα δέντρο να περπατήσει; Και αν, πράγµατι, µπορεί, είναι δυνατόν να διαλέξει να ζήσει µακριά από το δάσος, κοντά σε φίλους διαφορετικούς από τον ίδιο; Ανήκουµε, τελικά, εκεί που µας ορίζουν οι άλλοι ή έχουµε την ευκαιρία να αποφασίσουµε; Μια ιστορία για τη µαγεία της ελεύθερης βούλησης και τη δύναµη της ανεξάρτητης επιλογής.

Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις I Write, μπορείτε να τα αναζητήσετε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.iwrite.gr.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΛΛΗΤΗΣ ΜΟΥ
Ηλικίες: 9 ετών +

Η Νένη, δηλαδή η Νικολέτα-Ελένη, δεν αγαπάει το όνομά της. Όμως αγαπάει τον χορό, τις μπριζόλες με πατάτες τηγανητές, τον παππού της και, φυσικά, την κολλητή της φίλη, τη Σωτηρία.

Εκείνη τη σώζει όποτε τη χρειάζεται, όπως δηλώνει και το όνομά της. Σωτήριο είναι και το ημερολόγιο της Νένης, στο οποίο καταφεύγει όταν θέλει να γράψει τα μυστικά της. Αυτά που δεν λέει σε κανέναν άλλο εκτός από την κολλητή της, αφού και η Σωτηρία μοιράστηκε μαζί της ένα πολύ μεγάλο και σπουδαίο μυστικό. Ένα μυστικό που η Νένη δεν ξέρει πώς να το χειριστεί και αν πρέπει πράγματι να το κρατήσει κρυφό, κι ας το υποσχέθηκε στη φίλη της.

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, μπορείτε να το αναζητήσετε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.kedros.gr.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Ακολούθησε το Working Moms και στο Instagram
Βιβλία