Πώς θα ανέβει η γυναικεία ψυχολογία όσο μένουμε σπίτι;

Πώς θα ανέβει η γυναικεία ψυχολογία όσο μένουμε σπίτι;

Αυτή την περίοδο όσες γυναίκες μένουμε στο σπίτι λόγω του lock down, είναι μια καλή αφορμή να προσέξουμε λίγο περισσότερο το πρόσωπό μας και να φτιάξουμε μόνες μας φυτικές μάσκες ομορφιάς με φυσικά και ό,τι υλικά έχουμε στην κουζίνα μας. Το πρόσωπό μας είναι το πρώτο που αντικρύζουμε όταν ξυπνάμε και το τελευταίο πριν πέσουμε για ύπνο και αντικατοπτρίζει τη διάθεσή μας. Τώρα που έχουμε περισσότερο χρόνο από ποτέ, είναι μια καλή αφορμή να το ενυδατώσουμε και να το περιποιηθούμε!

Όσο πιο όμορφες νιώθουμε, τόσο καλύτερη ψυχολογία θα έχουμε!

Μάσκα φωτεινότητας με Βιταμίνη C

Η μάσκα φωτεινότητας θα δείξει το δέρμα σας περισσότερο φωτεινό και καθαρό, καθιστώντας το μαλακό και νεανικότερο σε εμφάνιση λόγω των επιδράσεων λεύκανσης της Βιταμίνης C. Θα συμβάλλει επίσης στην  παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα, που αποτελεί πρόσθετο πλεονέκτημα. Επίσης θαυματουργή για δέρματα με πανάδες και δυσχρωμίες.

ΥΛΙΚΑ

• 1 κουταλιά της σούπας φυσική σκόνη βιταμίνης C που λέει L-ασκορβικό οξύ Βιταμίνη C.

• 1 κουταλιά φρέσκια γέλη αλόης ή ακατέργαστο μέλι.

• 1/8 κουταλάκι ιαματικό νερό – Προαιρετικά (αν η μάσκα είναι πολύ κοκκινωπή, προσθέστε λίγο νερό, μερικές σταγόνες κάθε φορά μέχρι να εξομαλυνθεί).

• 1-2 σταγόνες σανταλόξυλο, ευκάλυπτο, λιβάνι, τειέλαιο, γεράνι ή αιθερικό έλαιο αμάραντου.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατέψτε τα συστατικά με ένα  μικρόπινέλο μέχρι το μίγμα να γίνει λείο.
Εφαρμόστε με το πινέλο σε ομοιόμορφο στρώμα σε όλη την επιφάνεια του προσώπου, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.
Αφήστε έως και 15 λεπτά.
Ξεπλύνετε με ζεστό νερό ή σκουπίστε με ένα ζεστό πανί.
Μπορεί να παρατηρήσετε ερυθρότητα για έως και μία ώρα μετά, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό.

της Make up artist Βασιλικής Τζελάτη

Φυσική Μάσκα καθαρισμού προσώπου με Αβοκάντο

Υλικά

  • ένα κρόκο αυγού
  • μισό φλιτζάνι γάλα
  • μισό αβοκάντο

Εκτέλεση

Χτυπάμε το αυγό μέχρι να είναι αφράτο και στη συνέχεια προσθέστε σε πουρέ το αβοκάντο και γάλα και ανακατέψτε καλά.

Χρησιμοποιήστε το μείγμα που θα προκύπτει και στη συνέχεια καθαρίστε το πρόσωπό σας καλά.

Αυτή η συνταγή καθαρίζει τους πόρους του δέρματος και ελευθερώνει το δέρμα σας από κάθε βρωμιά, την υπερβολική λιπαρότητα.

της Beauty editor Μελίτας Κικκινίδη

Φυσική μάσκα ενάντια στις ρυτίδες των ματιών

Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια μάσκα για τις ρυτίδες στα μάτια.

Υλικά

  • 1 φέτα άσπρο ψωμί
  • Λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση
Βουτήξτε μια μικρή φέτα λευκό ψωμί σε λιωμένο βούτυρο. Απλώστε το μείγμα κάτω από τα μάτια και αφήστε το για 20-25 λεπτά. Αφαιρέστε προσεκτικά και μην το ξεπλύνετε.

της Beauty editor Μελίτας Κικκινίδη

Φυσική συσφικτική μάσκα προσώπου με λάχανο

Υλικά
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο λάχανο
2 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι ρυζιού
1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση
Ανακατέψτε τα υλικά όλα μαζί σε ένα μούλτι και εφαρμόστε πάνω από το χαλαρό δέρμα του προσώπου και αφήστε για 20 λεπτά περίπου. Μετά ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

της Beauty editor Μελίτας Κικκινίδη

ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ


Υλικά

  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο

Εκτέλεση
Φτιάχνετε έναν πολτό από μια πολύ ώριμη μπανάνα και προσθέτετε μία κουταλιά της σούπας ροδόνερο. Απλώστε το μείγμα στο λαιμό σας και αφήστε το να δράσει για είκοσι λεπτά. Έπειτα ξεπλύνετε με κρύο νερό όπως πάντα. Μπορείτε να επαναλάβετε τρεις φορές την εβδομάδα. Το αποτέλεσμα που θα έχετε είναι η αναζωογόνηση του δέρματος σας και την εξασφάλιση του κολλαγόνου και της ελαστικότητας.

της Beauty editor Μελίτας Κικκινίδη

Φυσική μάσκα προσώπου για ξηρές και αφυδατωμένες επιδερμίδες

Υλικά

1/2 αβοκάντο
1 κουταλιά λάδι jojoba

Εκτέλεση

Λιώνετε σε ένα μπολ το αβοκάντο και το ανακατεύετε με το λάδι jojoba μέχρι να γίνει ένα λείο και ομοιόμορφο μείγμα. Tο απλώνετε σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό, το αφήνετε για 10-15 λεπτά και έπειτα ξεπλένετε με άφθονο χλιαρό νερό. Tο αβοκάντο τρέφει σε βάθος και μαλακώνει την επιδερμίδα, ενώ το λάδι jojoba κάνει βαθιά ενυδάτωση και συγκρατεί την υγρασία στο εσωτερικό του δέρματος. Eμπλουτίστε το λάδι jojoba που έχετε (50 ml) με 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο rosewood και 5 σταγόνες γεράνι. Xρησιμοποιείτε αυτό το μείγμα κάθε βράδυ για ενισχυμένη ενυδάτωση ή ως έξτρα φροντίδα.

της Beauty editor Μελίτας Κικκινίδη

Φυσικό Botox – Αντιγηραντική Μάσκα Καρότου

Υλικά
μια κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
φρέσκο χυμό καρότου (περίπου 5 κουταλιές της σούπας)
μια κουταλιά της σούπας sour cream.

Εκτέλεση
Πρώτα, αναμιγνύουμε μια κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο και λίγο νερό (περίπου 1/2 ποτήρι). Βράζουμε 400 ml νερό και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο, αλλά όχι εντελώς. Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να γίνεται πιο παχύ. Στο τέλος, αφού κρυώσει, προσθέτουμε λίγο φρέσκο χυμό καρότου και την sour cream. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο. Την αφήνουμε για 25-30 λεπτά.

Ξεπλένουμε καλά με χλιαρό νερό και εφαρμόζουμε την αγαπημένη μας κρέμα προσώπου. Κρατήστε το υπόλοιπο της μάσκας στο ψυγείο. Για καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να γίνει επανάληψη της διαδικασίας για τρεις ημέρες στη σειρά.

της Beauty editor Μελίτας Κικκινίδη

Φυσική μάσκα αντιγήρανσης με ακτινίδιο

Υλικά
1-2 ακτινίδια

Εκτέλεση
Πολτοποιήστε ένα ή δύο ακτινίδια και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας.
Αφήστε τη μάσκα για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Η βιταμίνη C που περιέχουν τα ακτινίδια, αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό. Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, και διατηρεί την υγεία του δέρματος. Επιπρόσθετα, το ακτινίδιο αποτελεί εξαίρετη πηγή των λιποδιαλυτών βιταμινών Α και Ε, οι οποίες με την σειρά τους επιβραδύνουν την διαδικασία της γήρανσης και προστατεύουν τα κύτταρα από φθορές.

της Beauty editor Μελίτας Κικκινίδη

Φυσική Μάσκα Αντιγήρανσης

Υλικά

  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 10 σταγόνες αλόη
  • 1 κάψουλα βιταμίνης Ε
  • Και αν θέλετε 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο

Εκτέλεση

Αναμιγνύετε όλα τα υλικά καλά και απλώνετε σε καθαρό πρόσωπο. Ξεπλένετε μετά από 15′. Αν σας έμεινε υλικό το διατηρείτε στο ψυγείο για 8 ημέρες.

της Beauty editor Μελίτας Κικκινίδη

Μάσκα με καφέ και κακάο κατά των ρυτίδων

Ο καφές έχει αντιοξειδωτική δράση και λειτουργεί ως φυσικό προϊόν απολέπισης και ενυδάτωσης. Το κακάο, που επίσης περιέχει αντιοξειδωτικά, καταπολεμά τη γήρανση και το γιαούρτι ενυδατώνει και κάνει την επιδερμίδα πιο λαμπερή.

Υλικά

  • 1 κ. σούπας φρεσκοκομμένο καφέ
  • 1 κ. σούπας σκόνη κακάο
  • 2 κ. σούπας γιαούρτι ή ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας μέλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και απαλό. Απλώστε το μείγμα στο δέρμα σας με τα δάχτυλά σας και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σκουπιστείτε με μια καθαρή πετσέτα προσώπου.

της Beauty editor Μελίτας Κικκινίδη

Φυσική Μάσκα για τα μάτια με υλικά που έχετε σπίτι σας

Υλικά

  • ¼ φλυτζάνι νερό
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κουτ. γλυκού αμυγδαλέλαιο
  • ½ κουτ. γλυκού κορν φλάουερ
  • Λίγα πέταλα τριαντάφυλλου

Εκτέλεση

Βράζετε το νερό με τα ροδοπέταλα. Αποσύρετε, σουρώνετε και όσο είναι ζεστό ρίχνετε το ασπράδι του αυγού. Αδειάζετε σε ένα μπωλ και χτυπάτε με το σύρμα προσθέτοντας το κόρν φλάουερ πρώτα και μετά το αμυγδαλέλαιο σταγόνα σταγόνα. Με το δάχτυλο απλώνετε κάτω και γύρω από τα μάτια. Μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο για 5 μέρες.

της Beauty editor Μελίτας Κικκινίδη

Ενυδατική μάσκα με αγγούρι και γιαούρτι για το πρόσωπο

Υλικά

  • 1/2 αγγούρι
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (με κανονικά λιπαρά)

Εκτέλεση

Καθαρίστε το αγγούρι και βάλτε το στο μπλέντερ. Έπειτα, αναμείξτε το με το γιαούρτι. Μαζέψτε τα μαλλιά σας και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο. Αφήστε τη μάσκα να δράσει περίπου 10΄ και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Ιδιότητες

Το γαλακτικό οξύ που έχει το γιαούρτι διώχνει με ήπιο τρόπο τα νεκρά κύτταρα και ενυδατώνει εξαιρετικά. Το αγγούρι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β και C και σε μέταλλα όπως το μαγνήσιο, το κάλιο, το μαγγάνιο και το πυρίτιο, που βοηθούν την επιδερμίδα να διατηρεί την υγρασία της.

της Beauty editor Μελίτας Κικκινίδη

Μάσκα απολέπισης με κίτρινη κολοκύθα

Η κολοκύθα έχει διπλή δράση: απολεπίζει ενώ συγχρόνως εισάγει στο δέρμα βιταμίνες, ένζυμα (όπως άλφα υδροξύ οξέα για να απαλλαγούμε από το ξηρό και θαμπό δέρμα και άλλα θρεπτικά συστατικά (βιταμίνη C, β-καροτίνη).

Οδηγίες
Ανακατέψτε δύο κουταλιές πουρέ κολοκύθας με 1/2 κουταλάκι του γλυκού ακατέργαστο μέλι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατέψτε τα υλικά καλά. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή καλλυντική βούρτσα για να εφαρμόσετε το μείγμα στο δέρμα. Το αφήνουμε για 10 λεπτά. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

της Beauty editor Μελίτας Κικκινίδη

Φυσική λευκαντική μάσκα προσώπου για κηλίδες & δυσχρωμίες

Aυτή τη κρέμα που σας  προτείνουμε εκτός από την εξαφάνιση των κηλίδων και των δυσχρωμιών, απομακρύνει τα στίγματα, κλείνει τους ανοικτούς πόρους και χαρίζει ένα υπέροχο ενυδατωμένο πρόσωπο, γεμάτο λάμψη και υγεία.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 ώριμη ντομάτα.
  • 1/2 κουτ. γλυκού λεμόνι.
  • 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι.
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι

Εκτέλεση

Τρίβουμε στον τρίφτη την ντομάτα. Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη ντομάτα και προσθέτουμε το λεμόνι και το αιθέριο έλαιο από λεμόνι και το μέλι. Η μάσκα μας είναι έτοιμη.

Σε καθαρό πρόσωπο απλώνουμε την μάσκα μας και την αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και συνεχίζουμε με την ενυδατική μας κρέμα.

Βρείτε ακόμα και τους πιο απλούς τρόπους για να φτιάξετε τη διάθεση σας!

Ομορφιά