Πώς θα περάσουμε ένα μαγικό Δεκέμβρη με τα παιδιά;

Πώς θα περάσουμε ένα μαγικό Δεκέμβρη με τα παιδιά;

Ο Δεκέμβριος είναι ο πιο μαγικός μήνας του χρόνου. Πώς όμως θα περάσουμε φανταστικά με τα παιδιά μας; Πώς αλλιώς …. από το να πηγαίνουμε βόλτες σε χριστουγεννιάτικα πάρκα, άλση και events, να φτιάξουν χριστουγεννιάτικες κάρτες και κατασκευές, να μπούμε στην κουζίνα και να δημιουργήσουμε μαζί με τα παιδιά μας γλυκίσματα, να διοργανώσουμε βραδιές σινεμά στο σπίτι στρωματσάδα αλλά και να διαβάζουμε, κάθε βράδυ όμορφες ιστορίες.

Σας προτείνω τα αγαπημένα βιβλία των παιδιών μου για τον μηνά Δεκέμβρη, υπέροχες προτάσεις δώρων για τα παιδιά, βαφτιστήρια, ανίψια και τους φίλους των παιδιών σας.

Ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα μου
Συγγραφέας: ΜΠΑΜΠΕΤΑ ΙΩΑΝΝΑ

Κάθε πρωί όλα τα παιδιά προσφέρουν ένα λουλούδι στη δασκάλα τους, την κυρία Ρένα. Είναι τόσο γλυκιά και όμορφη! Εκείνη χαμογελά και τα αγκαλιάζει.
Ο Αιμίλιος όμως μπαίνει στην τάξη με σκυμμένο το κεφάλι. Δεν έχει τριαντάφυλλο να της δώσει. Κι αν η κυρία Ρένα νομίζει πως δεν την αγαπά;


Η βιβλιοθήκη του Τίποτα
Συγγραφέας: ΡΟΥΣΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

Η μικρή Μαρούσα έμοιαζε να τα έχει όλα. Όμως ένιωθε να της λείπει Κάτι. Ίσως ήθελε να νιώσει ένα έντονο συναίσθημα. Χαρά, λύπη, έκπληξη, ανυπομονησία… Ή να ζήσει μια αλλιώτικη περιπέτεια. Μα όλα της ήταν Αδιάφορα. Τίποτα δεν αισθανόταν η Μαρούσα! Τίποτα! Ώσπου μια μέρα βρήκε αυτό το Κάτι, το οποίο θα την άγγιζε αληθινά.


Ο θαυμάσιος μάγος του Οζ
Κλασικά σε κόμικ: ΜΠΑΟΥΜ ΛΑΪΜΑΝ ΦΡΑΝΚ

Ηλικία: από 7 ετών

Η Ντόροθι ζει σε ένα αγρόκτημα στο Κάνσας με τους θείους της και το αγαπημένο της σκυλάκι, τον Τότο. Μια μέρα ένας ανεμοστρόβιλος παρασύρει το σπιτάκι της και τη μεταφέρει στον ουρανό, προσγειώνοντάς την έπειτα
στην άγνωστη χώρα του Οζ. Η Ντόροθι θέλει να επιστρέψει στο σπίτι της, αλλά για να το καταφέρει πρέπει να βρει τον Μάγο του Οζ και να του ζητήσει βοήθεια. Στη διαδρομή, ακολουθώντας το κίτρινο χαλικόστρωτο μονοπάτι, η Ντόροθι θα συναντήσει καινούριους φίλους που αποφασίζουν να τη συνοδεύσουν: ένα σκιάχτρο, έναν τενεκεδένιο ξυλοκόπο κι ένα λιοντάρι…

Κλασικά έργα ξαναζωντανεύουν μέσα από υπέροχες εικονογραφήσεις κάνοντας τα παιδιά να αγαπήσουν το λογοτεχνικό βιβλίο. Με τρόπο προσφιλή, διασκεδαστικό και σεβασμό στο πρωτότυπο κείμενο τα κόμικ αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παιδιών.


Η Μαύρη Καλλονή
Κλασικά σε κόμικ: ΣΙΟΥΕΛ ΑΝΝΑ

Ηλικία: από 7 ετών

Η Μαύρη Καλλονή είναι ένα πανέμορφο νεαρό μαύρο άλογο που γεννήθηκε σε ένα αγρόκτημα της αγγλικής υπαίθρου. Ξεκινώντας από αυτές τις ξέγνοιαστες μέρες στο πλάι της μητέρας του, διηγείται την ιστορία του, πώς
κατέληξε να σέρνει άμαξες στους πολυσύχναστους δρόμους του Λονδίνου, πώς γλίτωσε από μια τρομερή πυρκαγιά και πώς κατάφερε να σωθεί από την κακομεταχείριση στα χέρια των ανθρώπων. Όμως η Μαύρη Καλλονή,
χάρη σε κάποιους καλούς ανθρώπους, θα γνωρίσει και πάλι τη χαρά της φιλίας και την ελευθερία.

Κλασικά έργα ξαναζωντανεύουν μέσα από υπέροχες εικονογραφήσεις κάνοντας τα παιδιά να αγαπήσουν το λογοτεχνικό βιβλίο. Με τρόπο προσφιλή, διασκεδαστικό και σεβασμό στο πρωτότυπο κείμενο τα κόμικ αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παιδιών.


Το μπλοκάκι ενός UFO 5, Πάμε για μετάλλιο!
Συγγραφείς: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΜΗΤΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Untitled-1
  •  Πάμε για αγώνες; Είμαι σίγουρος πως θα νικήσω!
  •  Καλά, μάθε πρώτα να τρέχεις και μετά βλέπουμε αν θα νικήσεις!
  •  Δηλαδή, όλα για αγώνες θα λέμε;
  •  Όχι βέβαια! Μέσα στο βιβλίο υπάρχουν και απίστευτες στιγμές, αστεία και γκάφες που μας έστειλαν παιδιά από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο!
  •  Το σφουγγάρι του σχολικού πίνακα με τον χυμό, το βάζο με το μέλι που έσπασε στο πάτωμα, η σωλήνα που τρύπησε στην αυλή, οι συμμαθητές μας που έφυγαν στο εξωτερικό, η κατάθεση στεφάνου, το σάντουιτς τερματοφύλακας και τόσα άλλα…

Το αθάνατο νερό
Συγγραφέας: ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

Ηλικία: από 9 ετών

Τι συμβαίνει όταν ο μπαμπάς του μπαμπά ονομάζεται Ανδρέας και η μαμά της μαμάς Ανδριάνα; Τότε τα διδυμάκια παίρνουν το όνομά τους και όλοι μπερδεύονται… Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα από τα αστεία του Ανδρέα, αλλά δεν είναι.
Τι συμβαίνει όταν η προγιαγιά τους, ή «γιαγιά-προ» όπως την αποκαλούν τα παιδιά, που αγαπάει τα μυστικά και την ιστορία, αρχίζει να ξεχνάει; Τότε γράφει γρίφους για να γυμνάζει το μυαλό της.
Τι συμβαίνει όταν αυτοί οι γρίφοι πέφτουν κατά λάθος στα χέρια των παιδιών; Τότε τα παιδιά προσπαθούν να τους λύσουν.
Τι θα συμβεί, όμως, όταν οι γρίφοι οδηγούν σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της γιαγιάς-προ; Στο αθάνατο νερό; Είστε έτοιμοι να ακολουθήσετε δύο τρελά ζευγάρια διδύμων σε μια πρωτόγνωρη περιπέτεια με φόντο την πόλη της Πάτρας;

Αν ναι, τότε ξεκινάμε ΤΩΡΑ…

Θέμα: Ταξίδια στην Ελλάδα – ΠΑΤΡΑ


Ο θησαυρός του βασιλιά Αλέξανδρου
Συγγραφέας: ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΘΑΝΟΣ

Πέλλα, 334 π.Χ. Στην πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας ο Μέγας Αλέξανδρος διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή πριν από την έναρξη της εκστρατείας του κατά των Περσών. Δύο δωδεκάχρονοι φίλοι, ο Κάσσανδρος και ο Φρίξος, κατεβαίνουν κρυφά στα υπόγεια του παλατιού. Όταν ο Κάσσανδρος μπαίνει στο βασιλικό κελάρι, ακούει τυχαία ομιλίες. Κρύβεται και βλέπει δυο άντρες να συνομιλούν σιγανά και ύποπτα. Όταν φεύγουν, ο Κάσσανδρος ανακαλύπτει ένα μισοκαμένο μήνυμα που εκείνοι προσπάθησαν, ατυχώς, να καταστρέψουν στο τζάκι του δωματίου. Βρίσκει τον φίλο του και ζητούν βοήθεια από τη Θεσσαλονίκη, τη μικρή αδελφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι τρεις φίλοι σύντομα θα βρεθούν μπροστά σε μια μεγάλη συνωμοσία με επίκεντρο το ίδιο το παλάτι, χωρίς να ξέρουν ότι κάποιοι άλλοι ήδη τους παρακολουθούν…
Θα μπορέσει να σωθεί η μεγάλη εκστρατεία στα βάθη της Ασίας;


Μνημεία, 40 μνημεία από όλο τον κόσμο
Συγγραφέας: ΜΠΙΓΙΟΥ ΖΑΝ-ΜΙΣΕΛ

Ηλικία: από 8 ετών

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ!

Σε αυτό το βιβλίο θα ανακαλύψετε χρονολογίες, ιστορικά γεγονότα και αξιομνημόνευτα περιστατικά που κάνουν αυτά τα μνημεία παγκόσμια σημεία αναφοράς. Από τον Παρθενώνα μέχρι το Τατζ Μαχάλ και το μουσείο του Λούβρου, ένα γοητευτικό ταξίδι στα μεγάλα επιτεύγματα του ανθρώπινου πολιτισμού. Εσείς ποιο μνημείο θα θέλατε να επισκεφτείτε;


Το χαμένο Νησί
Σειρά: Οι περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν
Μετάφραση: Κάλλια Ταβουλάρη

Ηλικία: από 9 ετών

Ανακαλύψτε την πηγή έμπνευσης των μεγάλων έργων του Ιουλίου Βερν στη νέα σειρά περιπέτειας και μυστηρίου, Οι περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας! Η σειρά αποτελείται από 9 τίτλους και έχει γνωρίσει ήδη μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Ισπανία, ενώ μεταφράζεται στα γαλλικά, στα πορτογαλικά και στα ιταλικά.  Για να δημιουργήσει τον μυστηριώδη και συναρπαστικό πλοίαρχο Νέμο των μυθιστορημάτων του, ο Ιούλιος Βερν εμπνεύστηκε από τον ναυτικό που οι φίλοι του κι αυτός είχαν γνωρίσει πολλά χρόνια πριν, όταν ακόμη πήγαιναν σχολείο. Ο πλοίαρχος Νέμο ήταν μάρτυρας των απίθανων περιπετειών που η παρέα των τεσσάρων φίλων έζησε τότε και αργότερα κράτησε σαν θησαυρό την ανάμνησή τους. Χάρη στις δικές του διηγήσεις μπορούμε σήμερα να ανακαλύψουμε τις περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν και την πηγή έμπνευσης για όλες τις απίθανες ιστορίες που αποτύπωσε αργότερα στα βιβλία του.

 Το χαμένο νησί – Νο 1

Ο Ιούλιος, η Μαρί, η Καρολίνα και ο Χουάν, φίλοι και συμμαθητές, έχουν ιδρύσει τη Λέσχη των Κυνηγών της Περιπέτειας του 21ου αιώνα. Όταν στην πόλη τους ανακοινώνεται η παρουσίαση ενός αερόστατου, δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό να το εξετάσουν στα κρυφά. Καθώς τα παιδιά εξερευνούν το εσωτερικό του καλαθιού, σαμποτέρ λύνουν τα σκοινιά και ο αέρας παρασύρει το αερόστατο στη θάλασσα. Έπειτα από ένα απίστευτο ταξίδι θα προσγειωθούν σε ένα μυστηριώδες, έρημο νησί. Μια τρομερή περιπέτεια θα αρχίσει και οι τέσσερις φίλοι για να επιβιώσουν θα πρέπει να αξιοποιήσουν την εξυπνάδα τους, το θάρρος τους και, πάνω από όλα, τη φιλία τους.

Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μίνωας, μπορείτε να τα αναζητήσετε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.minoas.gr.


Δώσε λύση στο μελίσσι
Σειρά: Μελισσάκια στα θρανία – No 1
Συγγραφέας: Μαρίνα Γιώτη

Ηλικίες: 4+

Κρίση μέσα στο Μελίσσι, ποιος το πρόβλημα θα λύσει;
Μεγάλη συμφορά έπεσε στην Κυψέλη και πρέπει το συντομότερο να βρεθεί νέα βασίλισσα. Γιατί όμως βασίλισσα; Γιατί όχι βασιλιάς; Ή ακόμα καλύτερα να υπάρχει πρόεδρος ή μπορεί να μην είναι κανείς αρχηγός!
«Ας κάνουμε εκλογές!» αποφάσισαν τότε οι μέλισσες και ξεκίνησαν τον προεκλογικό αγώνα. Οι τσακωμοί έδιναν κι έπαιρναν στο Μελίσσι,με αποτέλεσμα όλοι να παραμελούν τις δουλειές τους.
Θα βρει ο Μίλτος και η Μελίνα τη λύση ή θα αφήσουν να καταστραφεί η Κυψέλη;

Ένα βιβλίο για τις εκλογές, τη δημοκρατία, την αξιοκρατία και τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουμε τους ηγέτες μας.

Διαβάστε εδώ την αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε η συγγραφέας Μαρίνα Γιώτη.


20 σπουδαία μυαλά που άλλαξαν τον κόσμο
Σειρά: Συναρπαστικές ιστορίες – No 3
Συγγραφέας: Rosalba Troiano

Ηλικίες: 8+

20 μεγαλοφυΐες που διαμόρφωσαν την επιστήμη, την πολιτική, τη φιλοσοφία και τις τέχνες από την αρχαία εποχή έως σήμερα!

Ποιο ήταν το μυστικό τους;
Δεν έπαψαν στιγμή να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους.
Προσπαθούσαν με όλες τις δυνάμεις τους όχι μόνο να επιτύχουν, αλλά και να ξεπεράσουν τον εαυτό τους.
Επένδυσαν πολύ χρόνο και κόπο για να κατακτήσουν τους στόχους τους, ακόμα και όταν κανένας δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρουν.
Αυτός είναι ο λόγος που προτείνουμε να διαβάσετε τις ιστορίες τους και να γνωρίσετε τα σπουδαία επιτεύγματά τους.


Νυσταγμένο τερατάκι
Συγγραφέας: Κατερίνα Μαρκαδάκη

Ηλικίες: 4+

Πώς θα καταφέρει το Νυσταγμένο Τερατάκι να απαλλαγεί από τις αϋπνίες;
Πώς θα μάθει να κοιμάται στο κρεβατάκι του τη νύχτα; Και γιατί αναστατώνει μια ολόκληρη πόλη;
Το Νυσταγμένο Τερατάκι θα μπλέξει σε μια ξεκαρδιστική περιπέτεια παρέα με τη Νεφέλη, τη νέα του φίλη!

Μια ιστορία που μιλά για την ωφέλεια του βραδινού ύπνου στην ανάπτυξη των παιδιών, αλλά και για την αξία της φιλίας, της συγγνώμης, της επικοινωνίας.


Μικρές κυρίες
Συγγραφείς: Αργυρώ Πιπίνη, Louisa May Alcott

Ηλικίες: 8+

Οι υπέροχες αδελφές Μαρτς διηγούνται την ιστορία της ζωής τους, μια ιστορία γεμάτη καλοσύνη και αυτοθυσία. Η Μεγκ, η Τζο, η Μπεθ και η Έιμι, τόσο διαφορετικές μα και τόσο αγαπημένες, αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα μαζί με τη μητέρα τους, ενώ ο αγαπημένος τους πατέρας μάχεται στον Αμερικανικό Εμφύλιο. Παρ’ όλες τις δοκιμασίες, οι Μικρές Κυρίες ωριμάζουν, μαθαίνουν από τα ελαττώματά τους και απολαμβάνουν τις ουσιαστικές στιγμές μιας δύσκολης καθημερινότητας.


Τι κάνουν η μαμά και ο μπαμπάς τη νύχτα;
Συγγραφέας: Thierry Lenain

Ηλικίες: 4+

«Μαμά; Μπαμπά;»
«Ναι, Σοφία;»
«Τι κάνετε τα βράδια, όταν κοιμάμαι;»
«Εσύ τι νομίζεις ότι κάνουμε, Σοφία;»

Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Διόπτρα, μπορείτε να τα αναζητήσετε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.dioptra.gr.


Ως την άκρη του ονείρου
Συγγραφέας: Κέλλυ Σταμουλάκη

Ως την άκρη του ονείρου µ’ ένα ταξίδι ενηλικίωσης που αποδεικνύει πως, αν το θέλουµε, µπορούµε να κατακτήσουµε τα όνειρά µας. Πως η πίστη και η ελπίδα είναι επιλογή και πως κάθε µικρό ή µεγάλο θαύµα, κάθε όνειρο και κάθε νίκη συντελείται χάρη σ’ ένα σπουδαίο αλλά απλό «κόλπο»: την αγάπη.
Μια ιστορία που αξίζει σε όσους τολµούν να ζήσουν, να αναζητήσουν και να διεκδικήσουν… Μια παράσταση ροµαντική σε καιρούς αντι-ροµαντικούς, ιδεαλιστική σε καιρούς κυνικούς, µια παράσταση που µας στέλνει αισιόδοξα µηνύµατα για τη διαφορετικότητα, τη φιλία, την αγάπη, την οικογένεια και µας θυµίζει την αναγκαιότητα να αγωνιστούµε, να µην το «βάζουµε ποτέ κάτω», για να ανακαλύψουµε τους φίλους, τους συντρόφους, τους συνταξιδιώτες µας… Ως την άκρη του ονείρου.

Το βιβλίο περιέχει CD µε αφήγηση, θεατρικούς διαλόγους και τραγούδια µε τους:
Βασίλη Λέκκα, Νέλλη Γκίνη, Νικόλα Μπράβο, Τζερόµ Καλούτα, Έλενα ∆ελακούρα,
Παύλο Εµµανουηλίδη, Ελένη Καρβέλη, Νίκο Παρασκευόπουλο, Έλενα Παπαδηµητρίου, Φώτη Λάµαρη, Ευγενία Μανούσου

Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Αφηγείται η Κέλλυ Σταµουλάκη


Η Παπίτσα και το Βατραχάκι
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς

Όταν ο Πλατσουλίνος το πηδηχτό βατραχάκι βλέπει την Πίτσα την τρισχαριτωµένη παπίτσα να ποτίζει ηλιοτρόπια κοντά στη γαλάζια λιµνούλα, νιώθει την καρδιά του να χτυπάει δυνατά και, επειδή είναι ντροπαλός, αποφασίζει να της γράψει ένα γράµµα για να της πει ότι την αγαπάει. Όσο, όµως, και αν προσπαθεί, δεν καταφέρνει να γράψει σωστά τις λέξεις «σ’ αγαπώ». Κάνει το ένα λάθος µετά το άλλο, µε αποτέλεσµα η Πίτσα Παπίτσα να µην καταλαβαίνει τι θέλει να της πει και να του επιστρέφει τα γράµµατά του. Απελπισµένος ο Πλατσουλίνος ψάχνει να βρει µια λύση.

Αυτή δεν είναι µια όποια όποια ιστορία.
Είναι η ιστορία µιας µεγάλης αγάπης. Μια ροµαντική, συναρπαστική, δακρύβρεχτη και ξεκαρδιστική ιστορία που θα συγκινήσει όλες τις µοναχικές πάπιες και όλα τα ντροπαλά βατραχάκια του κόσµου.


Παλμίρ
Υποψήφιο για βραβείο Unicef
Συγγραφέας: Ζιλ Μπομ

Μερικές φορές χρειάζεται
πολύ θάρρος για να φύγεις.
Κι ο δρόµος είναι µακρύς και δύσκολος…

Το δρακάκι Παλμίρ, ο ήρωας της ιστορίας μας, αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον τόπο του αφήνοντας πίσω του τα πάντα, παίρνοντας μαζί μόνο μια άδεια βαλίτσα. Τα συναισθήματά του έντονα: φόβος, άγχος, στεναχώρια… Αλλά και υπερηφάνεια, όταν καταφέρνει να ξεπεράσει με επιτυχία κάποιο από τα πολλά εμπόδια. Και χαρά, όταν κάποιες φορές το ταξίδι του γίνεται παιχνίδι, γιατί, ας μην το ξεχνάμε, παραμένει ακόμα ένα παιδί.

Μια τρυφερή προσέγγιση στο θέμα της μετανάστευσης, της προσαρμογής και της αποδοχής, που πλαισιώνει με εξαιρετική ευαισθησία η θαυμάσια, λιτή εικονογράφηση της Αμαντίν Πιου.


Μπορώ να γίνω ο σκύλος σου;
Συγγραφέας: Τρόι Κάμινκγς

Αποφασισµένος να βρει ένα σπιτάκι, ο Άρφι στέλνει γράµµατα σε όποιον µένει
ή δουλεύει στην οδό Μπάτερνατ. Και γιατί όχι; Είναι ο καλύτερος σκύλος που µπορεί να έχει κανείς: υπάκουος, προσεκτικός, εκπαιδευµένος να τα κάνει έξω.
Θα καταφέρει να κάνει κάποιον να τον υιοθετήσει;

Μια αστεία και ταυτόχρονα συγκινητική ιστορία που θα σας κάνει να θέλετε να πάρετε αγκαλιά το πρώτο µαλλιαρό ζωάκι που θα βρεθεί µπροστά σας.

BEST SELLER NEW YORK TIMES

Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Διάπλαση, μπορείτε να τα αναζητήσετε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.diaplasibooks.gr.


Καλά Χριστούγεννα, κύριε Ντίκενς!
Συγγραφέας: Κατσαμά Ελένη

Ηλικία από 5 έως 105

Στο βιβλίο αυτό συναντάμε τον μεγάλο Τσαρλς Ντίκενς, όταν ήταν μικρός!

Γιορτάζουμε μαζί του τα Χριστούγεννα της ζωής του, στην αρχή στο πολυτελές σπίτι του στο Πόρτσμουθ, στη συνέχεια στα στενά σοκάκια του βιομηχανικού Λονδίνου κι έπειτα στο σκοτεινό εργοστάσιο όπου αναγκάστηκε να δουλέψει, όταν χρεοκόπησε η οικογένειά του.

Γνωρίζουμε τα παιδικά χρόνια του μεγάλου συγγραφέα, τον χαρακτήρα και τις συνήθειές του, τα γεγονότα που συγκλόνισαν τον παιδικό του κόσμο. Μαζί του θα συναντήσουμε κι εμείς τους ήρωες των μυθιστορημάτων του στην ομιχλώδη Αγγλία.

Κι όταν αργότερα, ο Τσαρλς Ντίκενς, αποφασίσει να γράψει γι’ αυτούς, θα μας παραδώσει ένα έργο που διαβάζεται κι αγαπιέται ως σήμερα.


Πες το μ’ ένα παραμύθι… – Τα ασημένια πατίνια
Συγγραφέας: Παπαγιάννη Μαρία

Ηλικία από 4 έως 9

Mια όμορφη ιστορία για δυο πολύ φτωχά παιδιά που κατάφεραν να νικήσουν όχι μόνο στον αγώνα που είχε ως έπαθλο ένα ζευγάρι ασημένια πατίνια, αλλά και τη δύσκολη καθημερινότητά τους. Δυο παιδιά που ήθελαν πολύ να πιστέψουν σ’ ένα θαύμα και τελικά το κατάφεραν. Το σκηνικό είναι η Ολλανδία, μια όμορφη χώρα με παγωμένα κανάλια, με γεφύρια, σπίτια και καράβια, όπου πάνω τους φυτρώνουν δέντρα και κατάρτια. Τα Ασημένια πατίνια, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1865, δεν είναι απλά ένα αγαπημένο ανάγνωσμα των παιδικών χρόνων της Μαρίας Παπαγιάννη, αλλά ένα κλασικό πολυδιαβασμένο βιβλίο της Μαίρη Μέιπς Ντοντζ.
Στη ίδια σειρά κυκλοφορεί: Οι περιπέτειες του Νιλς


Τη μέρα που σπάσαμε τον κόσμο (Σειρά: Το κλαμπ των χαμένων, Βιβλίο 1)
Συγγραφέας: Κουππάνου Άννα

Ηλικία από 12 έως 15

Ο Ντίνος Λούλης μαθηματική διάνοια, με μυαλό που κόβει σαν ξουράφι, και ατάκες που κόβουν σαν σπαθί, συναντιέται με τον Αντώνη Χρυσό, βαρύ χεβιμεταλά, με μαλλιά που κρύβουν το ένα μάτι, με μάτια υπογραμμισμένα με μολύβι μαύρο, και ακουστικά στα δυο αυτιά. Ο πρώτος, χαμένος στις μαθηματικές εξισώσεις, ο δεύτερος σε μίζερους μαύρους στίχους! Τι θα γίνει όμως όταν αυτοί οι δύο χαμένοι γνωρίσουν τον τρίτο χαμένο, τον Στέφανο Αυγερινό, τον χειρότερο μαθητή του σχολείου και γιο της διευθύντριας, τη χαρά της φωτιάς και το ταλέντο του σπίρτου; Και τι θα γίνει ακόμα όταν στην παρέα προστεθεί η Λίζι Γκριν, μυστήρια καινούρια άφιξη από την Αμερική, που ξέρει πράγματα που κανείς δεν μπορεί να ξέρει; Οι τέσσερις τους θα ακολουθήσουν το μυστήριο φως, τα μηνύματα του σύμπαντος, τα κύματα του χρόνου και θα φτάσουν ένα τσακ πριν την καταστροφή ολόκληρου του κόσμου. Θα προλάβουν όμως;

Το πρώτο μυθιστόρημα μιας συναρπαστικής νεανικής σειράς!

Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη, μπορείτε να τα αναζητήσετε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.patakis.gr.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Ακολούθησε το Working Moms και στο Instagram
Βιβλία