10 Tips για το κολατσιό στο σχολείο

10 Tips για το κολατσιό στο σχολείο

Τα παιδιά είναι πιο ευχάριστο και πιο εύκολο να καταναλώνουν μικρά εδέσματα και να νιώθουν χαρά, να μπορούν να το  μοιραστούν και με τους φίλους τους στο διάλειμμα.

Ο σεφ Κυριάκος Μελάς δίνει συμβουλές, λύσεις και προτάσεις για το κολατσιό στο σχολείο!

Το μέγεθος εδώ έχει σημασία!

Το κολατσιό είναι απαραίτητο γεύμα αλλά δεν πρέπει να είναι κάτι “βαρύ”, ώστε να μην κόψει την όρεξη του παιδιού για το μεσημεριανό γεύμα. Αντίθετα το κολατσιό πρέπει να του δώσει την απαιτούμενη ενέργεια που χρειάζεται το παιδί ώστε να συνεχίσει το μάθημα με διαύγεια.

Αφήστε το παιδί να επιλέξει το δικό του lunch box, ώστε να του αρέσει εξωτερικά και να του κάνει όρεξη στο να το ανοίξει!

Φυσικά προσέξτε να είναι σε σωστό μέγεθος ώστε να χωράει στην τσάντα, αλλά και εύκολο στο άνοιγμα.

Προτιμήστε ισοθερμικά φαγητοδοχεία και με θηκούλες,ώστε να μην μπερδεύεται το φαγητό.

Φυσικά το κολατσιό για το σχολείο δεν θα πρέπει να περιέχει τηγανιτά, τροφές που αλλοιώνονται  εύκολα, όπως τηγανητό αυγό σε sandwich,γιαούρτι και τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα ζάχαρης.

Αποφύγετε τα τυποποιημένα γεύματα, σνακ, αρτοσκευάσματα  και προτιμήστε να τα φτιάχνετε οι ίδιοι, αποφεύγοντας τα επιπλέον πρόσθετα(Ε),ενισχύοντας την σχέση  σύνδεσης σπιτικού φαγητού με το παιδί σας.

Δώστε  προσοχή στου έτοιμους χυμούς και φρουτοποτά να μην περιέχουν ζάχαρη.
Καθώς η μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης  προκαλεί τερηδόνα., παχυσαρκία, σακχαρώδη διαβήτη κα.

Βγάλτε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαζί με το παιδί σας για το τι θα περιέχει το κολατσιό του,καλό θα ήταν να έχει ποικιλία και διαφορετικές καθημερινές επιλογές.

Και τι καλύτερο από το να το μαγειρέψετε μαζί!

Μην ξεχνάτε να το εμπλουτίσετε με πολλά θρεπτικά συστατικά. (βλ. συνταγές Kids Cooking Club)
Το κολατσιό θα πρέπει να είναι ένα ισορροπημένο γεύμα, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά , νόστιμο και ευχάριστο πολύ, καθώς είναι σημαντικό το φαγητό να μας δίνει ενέργεια στο σώμα, στην ψυχή και στο  πνεύμα.

www.kidscookingclub.gr

facebook:

kidscookingclub

Κυριάκος Μελάς

Instagram:

kidscookingclub

Κυριάκος Μελάς

Tips