Τι περιλαμβάνει η βαλίτσα μας όταν πάμε διακοπές με παιδιά;

Τι περιλαμβάνει η βαλίτσα μας όταν πάμε διακοπές με παιδιά;

Κάθε καλοκαίρι όταν ετοιμαζόμαστε για διακοπές το κλασικό μου πρόβλημα, όπως φαντάζομαι και το δικό σας, είναι τι θα περιλαμβάνει η βαλίτσα των παιδιών μου; Μετά από 8 χρόνια εμπειρίας ταξιδεύοντας όχι μόνο σε καλοκαιρινές διακοπές αλλά και αρκετά σαββατοκύριακα μέσα στο χρόνο, θα σας πω τα απαραίτητα που πρέπει να περιλαμβάνει η βαλίτσα των διακοπών με μικρά παιδιά. Ξέρω ξέρω και εσείς όπως και εγώ θέλετε να πάρετε μαζί σχεδόν όλα τα ρούχα, παπούτσια, εσώρουχα, καλλυντικά, όλη σας την προίκα και τις περισσότερες φορές το κάνετε, με αποτέλεσμα να μαζεύετε πολλές αποσκευές που είναι δύσκολες στην μετακίνηση και εννοείται να μην φοράτε εν τέλη ούτε τα μισά από αυτά που παίρνετε μαζί.

Η κλασσική Ελληνίδα μάνα!!!

Σκεφτείτε ότι οι διακοπές είναι ξενοιασιά και η μοναδική ευκαιρία να ξεφύγουν από το καθημερινό τους πρόγραμμα. Γι’ αυτό δεν χρειάζεται να πάρετε μαζί σας καλά ρούχα, πουκάμισα, μακρυά παντελόνια και γενικά δυσκολοφόρετα ρούχα, μόνο αν στις διακοπές έχετε κάποια βάφτιση ή γάμο και μόνο μια επίσημη αλλαξιά για το κάθε παιδί αρκεί, αλλιώς πιστέψτε με όπως θα τα μεταφέρετε έτσι ακριβώς θα τα γυρίσετε πίσω.

Πάμε λοιπόν, πάρτε χαρτί και μολύβι και φτιάξτε τη λίστα με τα απαραίτητα που πρέπει να περιλαμβάνει η βαλίτσα σας όταν πάτε διακοπές με παιδιά:
Προτιμήστε στις διακοπές τα παιδιά να έχει το καθένα το δικό του σακβουαγιάζ

Έχοντας κάθε παιδί το δικό του σακβουαγιάζ τα πράγματα τους θα είναι τακτοποιημένα, θα τα βρίσκετε εύκολα και ακόμα και αν το δωμάτιο δεν έχει αρκετές ντουλάπες ώστε να τα κρεμάσετε, θα μπορείτε να τα αναζητήσετε γρήγορα και θα ξέρετε που βρίσκεται τι για το κάθε παιδί.

Σας προτείνω να πάρετε μαζί σας δυο αλλαξιές στο κάθε παιδί για την κάθε μέρα των διακοπών

Άνετα t-shirts, σορτσάκια, από ένα εσώρουχο και τουλάχιστον δυο ζευγάρια παπούτσια αλλά απαραίτητα το ένα σαγιονάρες. Εμείς αγαπάμε τα crocs όπου τα φοράνε και στη θάλασσα παίζοντας ξένοιαστα στα βράχια και στα βότσαλα χωρίς να φοβόμαστε μην πατήσουν κάτι και πονέσουν τα ποδαράκια τους ή πατήσουν αχινό ή κάποιο θαλάσσιο μαλάκιο. Είναι άνετα, δροσερά και στεγνώνουν αμέσως.

Αντηλιακά, γυαλιά και καπέλα είναι στο top της λίστας μας!

Ο ήλιος είναι πολύ βλαβερός για το ευαίσθητο δερματάκι τους και οφείλουμε να το προφυλάσσουμε, τους το φοράμε από το σπίτι πρόσωπο-χέρια-πόδια και στη θάλασσα τους το απλώνουμε σ΄ όλο το σώμα, ανανεώνοντας το κατά τακτά χρονικά διαστήματα όταν βλέπουμε ότι το απορροφάει το δέρμα τους. Αποφεύγουμε την έκθεση μας στον ήλιο τις ώρες υψηλής ηλιακής ακτινοβολίας 12.00 με 15.00. Εμείς προτιμούμε τα αντηλιακά της BABE και γενικά όλα τα προϊόντα της (αφρόλουτρο, σαμπουάν, ενυδατικό γαλάκτωμα, κρέμα για σύγκαμα, ενυδατική κρέμα προσώπου και σώματος, παιδική κολόνια) γιατί είναι υποαλλεργικά, χωρίς οινόπνευμα, kathon CG, χρωστικές, παραφινέλαια, parabens & φθαλικές ενώσεις, ελεγμένα από δερματολόγους και παιδιάτρους. Χάρη στις εξειδικευμένες συνθέσεις της, η παιδιατρική σειρά της Babē δίνει λύση σε κάθε ανάγκη, ακόμη και για τη φροντίδα του πιο απαιτητικού βρεφικού δέρματος.

Ξέρω ότι τα γυαλιά δεν τα προτιμούν όλα τα παιδιά, πολλά δεν τα βολεύουν αλλά καλό θα ήταν να τα φοράνε γιατί η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει βλάβες στον οφθαλμό τους. Τα μάτια των παιδιών είναι ευαίσθητα σε βλαβερές ακτινοβολίες, επειδή έχουν μεγαλύτερες κόρες με συνέπεια να διεισδύει περισσότερο φως μέσα. Το καπέλο είναι απαραίτητο όχι για ομορφιά και για να βγάζουμε ωραίες φωτογραφίες τα παιδιά μας αλλά τα προφυλάσσει από ενδεχόμενη ηλίαση, μπορούμε να το βρέχουμε στη θάλασσα και να τους το ξαναφοράμε για να νιώθουν δροσιά!

Το μαγιό θα είναι η μόνιμη ενδυμασία τους όλη μέρα

Γι’ αυτό προτιμήστε να έχετε μαζί σας τουλάχιστον 2-3 μαγιό για το κάθε παιδί.

Σε ένα μικρό νεσεσέρ μέσα στο σακβουαγιάζ εφοδιαστείτε με ότι χρειάζονται τα παιδιά και εσείς για την καθημερινή σας υγιεινή

Οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, αφρόλουτρο και σαμπουάν (ιδανικά σε travel size), styling gel για τα μαλλιά, αντικουνουπικό gel πρόληψης, ανακουφιστικό τζελ κουνουπιών, after sun gel και κρέμα σώματος γιατί το αλάτι της θάλασσας προκαλεί ξηρότητα στο ευαίσθητο δερματάκι τους. Όπως προανέφερα στις διακοπές μας προτιμούμε τα travel kit για να μην πιάνουν πολύ χώρο.

Το Baby Travel Kit της Babe περιέχει:

  • Moisturising Body Milk Ενυδατικό Γαλάκτωμα Σώματος για Βρέφη & Παιδιά 100ml
  • Bath Gel Ήπιο Αφρόλουτρο 100ml
  • Nappy Rash Cream Κρέμα για Σύγκαμα 3ml
  • Eau De Cologne Παιδική Κολώνια 2ml

Για τη στοματική υγιεινή των γονιών προτιμήστε το αγαπημένο travel kit της GUM, το απαραίτητο αξεσουάρ για τις διακοπές σας!

Το kit περιλαμβάνει:

  • Αναδιπλούμενη οδοντόβουρτσα ταξιδιού

Με αντιβακτηριδιακές τρίχες
Με καθαριστή γλώσσας στην πίσω πλευρά της κεφαλής
Ιδανική και για σιδεράκια

  • Οδοντόπαστα 12ml  & νήμα mini size 10m (σειρά λεύκανσης Original White)

Διάρκεια > 3 ημέρες

  • 2 Οδοντογλυφίδες SoftPicks Original (αποτελεσματικές στον καθαρισμό από καουτσούκ, ασφαλείς για τα ούλα, με επίστρωση φθορίου)
  • Πρακτικό τσαντάκι με κούμπωμα για εύκολη μεταφορά

Εγώ δεν αποχωρίζομαι ποτέ ούτε στις διακοπές την πρακτική οδοντόβουρτσα παλμικής δόνησης χωρίς καλώδια & εξοπλισμό, σχεδιασμένη για ένα καλύτερο καθαρισμό ανάμεσα από τα δόντια αλλά και κάτω από τα ούλα!

Με τις 12.000 δονήσεις της, η ActiVital Sonic προσφέρει μοναδική αίσθηση καθαρισμού παρέχοντας μικρο-μασάζ στα ούλα. Κυκλοφορεί σε 2 κομψά χρώματα (λευκό & μαύρο) σε φαρμακεία & επιλεγμένα καταστήματα ομορφιάς σε πραγματικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ τιμή.

Οπωσδήποτε να φτιάξετε ένα μικρό φαρμακείο

Aν πάτε σε κάποιο νησί που δεν υπάρχει γρήγορη πρόσβαση σε φαρμακείο θα βρεθείτε σε δυσάρεστη θέση. Κάποια απαραίτητα που πρέπει να περιλαμβάνει το φαρμακείο των διακοπών είναι: αμπούλες φυσιολογικού ορού για τα μάτια και τη μύτη, σπρέι ή gel για εγκαύματα από τον ήλιο, αντιβιοτική κρέμα για δερματικές μολύνσεις, τραύματα, εγκαύματα, κρέμα για τσιμπήματα και αλλεργίες, μερικές σύριγγες, χωρίς τη βελόνα για να βάζετε τον ορό ή να τους δώσετε κάποιο φάρμακο, ψαλίδι (ή νυχοκόπτης), τσιμπιδάκι για αφαίρεση αγκαθιών, ακίδων, αχινών κ.λπ., παιδικά παυσίπονα, θερμόμετρο, οινόπνευμα, παυσίπονα, βαμβάκι και αυτοκόλλητα επιθέματα σε διάφορα μεγέθη.

Αφήστε τα παιδιά σας να διαλέξουν ένα – δυο αγαπημένα τους παιχνίδια για να νιώθουν οικία στο ξένο περιβάλλον των ενοικιαζόμενων δωματίων. Επίσης τα αγαπημένα τους παραμύθια και εκπαιδευτικά βιβλία για να απασχοληθούν στο ταξίδι και τα μεσημέρια αν δεν κοιμούνται.

Ξέρετε ποια είναι η συνταγή για τέλειες διακοπές με παιδιά;;;

  • Όλη μέρα με μαγιό, χωρίς να ανησυχείτε αν είναι καθαρά όπως κάνετε τον υπόλοιπο χρόνο.
  • Αφήστε τα ελεύθερα χωρίς παρατηρήσεις και τις καταπιέσεις του κανονικού προγράμματός σας.
  • Αφήστε τα να παρασπονδήσουν και λίγο διατροφικά.
  • Κοιμηθείτε πιο αργά ξυπνήστε πιο αργά .
  • Μη φοράτε ρολόι και no make up σε θάλασσες και ακτές (ούτε καν στη βόλτα), το μαύρισμα και η ξεκούραση θα καθρεφτίζονται στο πρόσωπό σας.
  • Φάτε λίγο παραπάνω (όταν επιστρέψετε σας έχω τρόπο να επανέλθετε άμεσα), να είστε πιο χαλαροί, να παίξετε στην άμμο και να φτιάξετε πυργάκια, να γελάτε πολύ, άλλωστε αυτά θα θυμούνται τα παιδιά σας!!

Μόνο 18 καλοκαίρια είναι αυτά….. απολαύστε τα στο έπακρο…

Εμείς θα απολαύσουμε τις διακοπές μας φέτος στην πανέμορφη Κεφαλονιά, εσείς;

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Οι προτάσεις μας