Πώς θα βρω το σωστό make up για την απόχρωση του δέρματός μου;

Πώς θα βρω το σωστό make up για την απόχρωση του δέρματός μου;

Υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες στο μακιγιάζ  αλλά οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι μια καλή βάση είναι το κλειδί για οτιδήποτε άλλο.

Το άρτια επίσης εφαρμοσμένη make up αποτελεί το 50% του μακιγιάζ. Είναι επίσης σημαντικό να βρείτε τη σωστή απόχρωση makeup για εσάς, είτε πρόκειται για έναν εξαιρετικά θρεπτικό προϊόν σε μια βαθιά ουδέτερη απόχρωση είτε για μια αλαβάστρωτη απόχρωση, η οποία προσφέρει ελάχιστη κάλυψη.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 1: Δοκιμάστε την απόχρωση στο σωστό σημείο

Ένα από τα πρώτα βήματα στην επιλογή ενός make up είναι να αποφασίσετε ποιο μέρος του σώματός σας να το δοκιμάσετε. Το πρόσωπο και το σώμα μας δεν έχουν το ίδιο χρώμα. Αυτό οφείλεται στο αντηλιακό, τον τρόπο ζωής και τον τόνο της επιδερμίδας μας.Η δοκιμή γίνεται στην ένωση προσώπου με λαιμού. Όταν το make up σβήσει στο λαιμό ομοιόμορφα χωρίς να κάνει δυσχρωμίες τότε βρήκατε την απόχρωσή σας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 2: Επιλέξτε το τελείωμα σας σύμφωνα με τον τύπο του δέρματός σας

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να εξετάσετε είναι να επιλέξετε το σωστό φινίρισμα για τον τύπο του δέρματός σας.

  • Για όσους έχουν ξηρό δέρμα, θα πρέπει να επιλέγουν ενυδατικά make up που δεν εμπεριέχουν καθόλου πούδρα. Η πούδρα τονίζει τις ξηρές περιοχές και γραμμές του προσώπου.
  • Αυτοί με λιπαρό δέρμα πρέπει να επιλέγουν makeup όπου αναγράφεται η ένδειξη oilfreeέτσι ώστε να αποφύγουν το δέρμα τους να γυαλίσει στη διάρκεια της ημέρας. Επίσης η χρήση πούδρας κρίνεται απαραίτητη για τη σταθεροποίηση και το ματ αποτέλεσμα του μακιγιάζ.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 3: Μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια

Σε περίπτωση αμφιβολίας, ζητήστε βοήθεια από τον επαγγελματία make up artist που βρίσκεται στο χώρο, ώστε να σας εφαρμόσει το make up. Τσεκάρετε το αποτέλεσμα σε φυσικό φως ώστε να μην υπάρχει διαφορά προσώπου με λαιμού.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 5: Πάντα να ψωνίζετε σε καλή διάθεση

Και η καλύτερη στιγμή για να ψωνίσετε; Όταν είστε καλά ψυχολογικά και σε υψηλή ενέργεια. Θα ανοίξει το μυαλό σας σε περισσότερες επιλογές, όπως primers, προϊόντα λάμψης, contouring, το κάθετι  για διαφορετικές περιστάσεις.

Θυμηθείτε: Είναι μακιγιάζ. Διασκεδάστε το λίγο!

της Make up artist Βασιλικής Τζελάτη

Ομορφιά