Το δέρμα μου άλλαξε μετά τις εγκυμοσύνες. Τι μπορώ να κάνω;

Το δέρμα μου άλλαξε μετά τις εγκυμοσύνες. Τι μπορώ να κάνω;

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά, μια γυναίκα περνάει πολλές συναισθηματικές και φυσικές αλλαγές. Κυρίως αυτές εστιάζονται στα μαλλιά και την υγεία του δέρματος της. Η επιστροφή στο φυσιολογικό μοιάζει με ένα όνειρο, μερικές φορές. Τα καλά νέα είναι ότι καμία από αυτές τις αλλαγές δεν είναι μόνιμη. Με λίγη προσοχή στον εαυτό τους, οι γυναίκες μπορούν να νιώθουν και να δείχνουν όπως πριν από την εγκυμοσύνη.

ΠΑΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΧΡΩΜΙΕΣ

Μερικές φορές, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αναπτύσσονται σκοτεινά μπαλώματα ή κηλίδες  στο πρόσωπο. Αυτά ονομάζονται χλόασμα ή μέλασμα. Αυτή η αλλαγή στο χρωματισμό οφείλεται στο υψηλό επίπεδο ορμονών εγκυμοσύνης στο σώμα. Αυτές οι ορμόνες μειώνονται σταδιακά μετά την εγκυμοσύνη. Μερικά καφέ μπαλώματα μπορεί να γίνουν λιγότερο ορατά, άλλα μπορεί και να μείνουν για πάντα.

ΛΥΣΗ

  • Για να διατηρήσετε τη χρωστική ουσία στο δέρμα σας υπό έλεγχο, χρησιμοποιήστε αντηλιακό καθημερινά  και αποφύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο.
  • Αν έχετε ήδη δυσχρωμίες ή πανάδες, ακολουθείστε μια ολοκληρωμένη θεραπεία χωρίς parabens.

ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΗΣΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ

Οι μαύροι κύκλοι και τα πρησμένα μάτια είναι αποτέλεσμα ορμονικών αλλαγών καθώς και έλλειψης ύπνου μετά τον τοκετό. Τα μάτια σας εκφράζουν την κούραση που αντιμετωπίζει το σώμα σας στο τέλος της ημέρας. Η συνεχής εγρήγορση για τη διατροφή του μωρού οδηγεί επίσης σε μαύρους κύκλους.

ΛΥΣΗ

  •  Πολύ νερό και υγιεινή διατροφή είναι το κλειδί για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους και τα φουσκωμένα μάτια.
  • Πάρτε ένα σύντομο υπνάκο μαζί με το μωρό. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που το σώμα σας θα πάρει την απαιτούμενη ανάπαυση.
  • Χρησιμοποιήστε μια καλή κρέμα κάτω από τα μάτια προτού πάτε για ύπνο,ιδανική για πρησμένα μάτια και μαύρους κύκλους.

ΑΚΜΗ

Υψηλά επίπεδα προγεστερόνης μετά την εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσουν σπυράκια . Εάν είχατε σαφές δέρμα καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τότε αυτό μπορεί να σας εκπλήξει.

ΛΥΣΗ

  •  Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό και καθαρίστε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα.
  • Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα oilfree πρωί βράδυ.
  • Κάντε απολέπιση μια φορά την εβδομάδα. Βεβαιωθείτε ότι το προϊόν  που χρησιμοποιείτε έχει μικρούς κόκκους.

Απολαύστε το νέο σας ρόλο ως μητέρα, αλλά θυμηθείτε να αγαπάτε και εσάς.

της Makeup artist Βασιλικής Τζελάτη

Ομορφιά