Μπορούνε μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ να ταξιδέψουν στον κόσμο των Δεινοσαύρων;

Μπορούνε μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ να ταξιδέψουν στον κόσμο των Δεινοσαύρων;

Μπορούνε μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ να ταξιδέψουν στον κόσμο των Δεινοσαύρων;
Και βέβαια μπορούν! Όταν είσαι παιδί όλα τα μπορείς. Με τις νέες βιβλιοπροτάσεις των Εκδόσεων Παπαδόπουλος τα παιδιά μας θα ξαναζήσουν τις ιστορίες του Τομ Σόγερ, θα παίξουν μπάλα με τη Λούνα, θα μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία της Θεσσαλονίκης, παρέα με τον μικρό Κοπέρνικο θα ξανά ζωντανέψουν τους δεινόσαυρους και μέσα από την σειρά “μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ” θα ανακαλύψουν ποιες ήταν η Αγκάθα Κρίστι, η Μαρί Κιουρί και η Κοκό Σανέλ και τι κατόρθωσαν αυτές οι σπουδαίες γυναίκες της σύγχρονης ιστορίας.

ΤΟΜ ΣΟΓΕΡ Ή ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ηλικία: 6+

– Ποιος έφαγε όλη τη μαρμελάδα από το βάζο; ρωτά έξαλλη η θεία Πόλυ.

– Μιαμ… δν… μμμτην μέφαγαμ εγώ, λέει ο Τομ μπουκωμένος και πασαλειμμένος μαρμελάδες.

Στις όχθες του ποταμού Μισισιπή μεγαλώνει το πιο σκανταλιάρικο, το πιο άτακτο, το πιο ατίθασο, το πιο ανυπάκουο… καλό παιδί της Αμερικής: ο Τομ Σόγερ.

ΛΟΥΝΑ: ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΜΠΑΛΑ!

Ηλικία: 2+

Η Λούνα είναι πολύ χαρούμενη στο νέο της σπίτι.

Αλλά σήμερα νιώθει λίγο λυπημένη.

Δεν έχει κάνει ακόμα φίλους.

Ξαφνικά ακούει φωνές και γέλια στον διπλανό κήπο.

Τι συμβαίνει εκεί;

Παίζουν μπάλα!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ

Ηλικία: 5+

Η πολυτάραχη ιστορία της Θεσσαλονίκης, από τα χρόνια που ζούσε ακόμα η αδελφή του Μεγάλου Αλέξανδρου από την οποία πήρε το όνομά της, ως τις σημερινές μέρες μας, δοσμένη με απλά, κατανοητά στιχάκια και με πολύχρωμη, ανάλαφρη και χιουμοριστική εικονογράφηση, που βοηθούν το παιδί να κάνει μια πρώτη γνωριμία με την πόλη που δοξάστηκε, αγαπήθηκε και ζηλεύτηκε όσο λίγες.

Νύφη του Βορρά τη λένε κι έχει θάλασσα μπροστά της, κάποιοι τη θαυμάζουνε για τα πολλά, κάποιοι για τα λιγοστά της.

Λαοί, φυλές περάσαν από κει και κατοικήσαν,

το στίγμα τους στην πόλη αυτή όλοι τ’ αφήσαν.

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ

Ηλικία: 5+

Τι θα κάνατε αν σας έλεγαν ότι, πριν από εκατομμύρια χρόνια, στην αυλή του σχολείου σας έπαιζαν ανέμελα Γιγαντόσαυροι; Ή ότι πάνω ακριβώς από το σπίτι σας πετούσαν τεράστιοι Πτερανόδοντες κι ότι το μόνο που χρειάζεστε για να τους δείτε και να τους αγγίξετε σήμερα είναι μια απλή… οδοντόβουρτσα;

Ε λοιπόν, με αυτή την πρόκληση ήρθαν αντιμέτωποι εκείνη τη μέρα ο μικρός Κοπέρνικος και η παρέα του.

μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ

  

Αγκάθα Κρίστι / Μαρί Κιουρί / Κοκό Σανέλ

Μια νέα σειρά ιστοριών με τις οποίες νεαρά και λιγότερο νεαρά κορίτσια και αγόρια θα ανακαλύψουν ποιες ήταν και τι κατόρθωσαν οι σπουδαιότερες γυναίκες της σύγχρονης ιστορίας.

Σχεδιάστριες, ζωγράφοι, εξερευνήτριες, επιστημόνισσες… Γυναίκες μοναδικές από τις οποίες έχουμε πολλά να μάθουμε και με τις οποίες μπορούμε να ταυτιστούμε.

Γυναίκες όπως η Κοκό Σανέλ, η Μαρί Κιουρί, η Αγκάθα Κρίστι που μετέτρεψαν ένα μικρό όνειρο σε μια μεγάλη ιστορία.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως ήταν στην παιδική ηλικία τους άνθρωποι που διέπρεψαν για το έργο τους και έγιναν πρότυπα για πολλές γενιές;
Δεν είναι υπέροχο ένα βιβλίο να μπορεί να διδάξει στα παιδιά και ειδικά στα μικρά κορίτσια πως κάθε όνειρό τους μπορεί να γίνει πραγματικότητα αρκεί να έχουν θάρρος και επιμονή;

Με βάση τις παραπάνω σκέψεις οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος παρουσιάζουν με υπερηφάνεια μια νέα σειρά εικονογραφημένων βιβλίων με τίτλο μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ, η οποία έχει πουλήσει περισσότερα από 1.000.000 αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε 17 γλώσσες σε όλο τον κόσμο. Κάθε βιβλίο της σειράς φιλοξενεί ένα μικρό βιογραφικό τής εκάστοτε πρωταγωνίστριας στο τέλος και οι τρεις πρώτοι τίτλοι μάς παρουσιάζουν τη Μαρί Κιουρί, την Ακάθα Κρίστι και την Κοκό Σανέλ.

Μπορείτε να τα αναζητήσετε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.epbooks.gr.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Βιβλία