Ο Κωνσταντίνος έγινε σεφ για μια μέρα!

Ο Κωνσταντίνος έγινε σεφ για μια μέρα!

Εργαστήρι Μαγειρικής της Nestlé για Παιδιά Όλο Yγεία
εύκολες και υγιεινές συνταγές για παιδιά από δημοφιλείς σεφ

Οι σωστές διατροφικές συνήθειες χτίζονται από την παιδική ηλικία!
Πριν μερικές μέρες είχαμε τη χαρά να συμμετέχουμε με τα παιδιά μας στην ενέργεια της Nestle. O Κωνσταντίνος μου έγινε σεφ και με τη βοήθεια του σεφ Κυριάκου Μελά έφτιαξε τορτίγια με κοτόπουλο και μπάρα δημητριακών.
Πιο νόστιμες δεν έχουμε φάει ?

Ευχαριστούμε Nestlé και V&O Communication για την πρόσκληση και την εμπειρία!

Περισσότερα από 250 παιδιά έλαβαν μέρος στο Εργαστήρι Μαγειρικής που διοργάνωσε η Nestlé σε συνεργασία με τους σεφ Κυριάκο Μελά και την ομάδα του Δημήτρη Σκαρμούτσο, την Κυριακή 18.11.2018 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Nestlé “Παιδιά Όλο Υγεία”, που στόχο έχει την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των παιδιών για την ισορροπημένη διατροφή και τη φυσική δραστηριότητα. Επτά εργαστήρια, διάρκειας 70’ το καθένα, πραγματοποιήθηκαν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα με τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας 6 – 11 ετών. Οι μικροί φίλοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Nestlé και συμμετείχαν σε μια σειρά από δραστηριότητες με κεντρικό θέμα την υγιεινή διατροφή.

Το εργαστήριο,που πραγματοποιήθηκε στο συμβολικό κτίριο Παλαιών Φούρνων της Τεχνόπολης, ξεκίνησε με 5 διαδραστικά παιχνίδια που συντόνισε η ομάδα εμψυχωτών«Πολύχρωμη Σπείρα». Μέσα από αυτά, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη σημασία της υγιεινής διατροφής αλλά και της κάλυψης βασικών διατροφικών αναγκών στην καθημερινότητα, μέσα από το πρίσμα διαφορετικών επαγγελμάτων.Στη συνέχεια, ετοίμασαν δύο υγιεινές συνταγές που μπορούν να αποτελέσουν απλές και γρήγορες λύσεις για το σχολείο. Ξεκινώντας από την αλμυρή συνταγή, μαζί με τον σεφ Κυριάκο Μελά, τα παιδιά έμαθαν να ετοιμάζουν τορτίγια λαχανικών, χρησιμοποιώντας υλικά όπως γιαούρτι, παρμεζάνα, αβοκάντο, κοτόπουλο, iceberg, καρότο, σπανάκι κ.ά. Συνεχίζοντας, η ομάδα του δημοφιλούς σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου έδειξε στους μικρούς συμμετέχοντες απλά βήματα για να φτιάχνουν τη δική τους μπάρα ενέργειας, με βρώμη, μέλι και αποξηραμένα φρούτα.

Ο επιστημονικός σύμβουλος – διατροφολόγος της Nestlé Ιωσήφ Αλεξανδρίδης βρίσκονταν σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στη διάθεση των γονέων και συνοδών για ερωτήσεις και συμβουλές πάντα με γνώμονα την καλύτερη ανάπτυξη των παιδιών.

«Είναι πάντοτε χαρά να μαγειρεύουμε μαζί με τα παιδιά, ιδιαίτερα όταν οι έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που συμμετέχουν στην προετοιμασία του φαγητού τείνουν να έχουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες», σχολίασε η Υπεύθυνη Εταιρικών Υποθέσεων Nestlé Ελλάς, Αγγελική Παπαδοπούλου. «Όταν μάλιστα αυτό γίνεται με την καθοδήγηση αγαπημένων σεφ, ο ενθουσιασμός των παιδιών είναι διπλός και ζωντανεύει τη δέσμευσή μας για Καλή Διατροφή, Καλύτερη Ζωή.»

Σχετικά με το πρόγραμμα Nestlé «Παιδιά Όλο Υγεία»

Η πρωτοβουλία Nestlé «Παιδιά Όλο Υγεία» ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2009. Μέχρι σήμερα, με μια σειρά από πολύ σημαντικές συνεργασίες με διατροφικούς οργανισμούς και ακαδημαϊκούς φορείς έχει προσφέρει διατροφική εκπαίδευση σε περισσότερα από 110.000 παιδιά. Η προσπάθεια συνεχίζεται με τη νέα μορφή της πρωτοβουλίας, που περιλαμβάνει την επιστημονική έρευνα, τις διαρκείς βελτιώσεις των προϊόντων της εταιρείας, αλλά και ενέργειες που στόχο έχουν να βοηθήσουν την οικογένεια στο σπουδαίο έργο της να μεγαλώσει πιο υγιή παιδιά. Το πρόγραμμα αποτελεί μία από τις κομβικές παγκόσμιες δράσεις της Nestlé παγκοσμίως, στηρίζοντας άμεσα το σκοπό του Ομίλου «ενισχύοντας την ποιότητα ζωής και συνεισφέροντας σε ένα πιο υγιές μέλλον», για τον άνθρωπο και την οικογένεια, για τις κοινότητές μας και για τον πλανήτη.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Εκδηλώσεις