Πώς θα κάνετε όμορφες τις γιορτινές νύχτες;

Πώς θα κάνετε όμορφες τις γιορτινές νύχτες;

Πραγματικά δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε από τις νέες κυκλοφορίες των Εκδόσεων Διόπτρα. Εορταστικά βιβλία, βιβλιοπαιχνίδια, επιτραπέζια αλλά και διδακτικά με σπουδαία μηνύματα και βαθιά νοήματα. Βιβλία για κάθε γούστο και κάθε ηλικία, από 2+ ετών αλλά εγώ νομίζω ότι οι μαμάδες τα αγαπάμε τελικά πιο πολύ τα παιδικά βιβλία από τα παιδιά μας! Μετατρέψτε τα βράδια των γιορτών σε μικρές Χριστουγεννιάτικες γιορτούλες και μάθετε στα παιδιά μας από μικρή ηλικία να χαίρονται με τα απλά καθημερινά πράγματα, με μια αγκαλιά, ένα χάδι, ένα σ’ αγαπώ και με μια μικρή ιστοριούλα.

Εδώ μπορείτε να δείτε πως να διαβάζετε τα παραμύθια στα παιδιά σας για να γίνεται η αφήγηση πιο συναρπαστική!

Ο άγιος Τερατοσίλης και τα Χαμένα Γράμματα

Ηλικίες:
4+

Τι γίνεται όταν ο Άγιος Τερατοσίλης χάσει τα γράμματα των Τερατουγέννων;
Ποιος έκλεψε τα γράμματα και πώς θα καταφέρει ο Άγιος Τερατοσίλης να παραδώσει τα σωστά δώρα στα σωστά τερατάκια;
Άραγε το Σπάταλο, το Στρουμπουλό, το Ζηλιάρικο, το Διαφορετικό και το Καλόκαρδο Τερατάκι θα καταφέρουν να τον βοηθήσουν να σώσει τα Τερατούγεννα… ή θα τον μπλέξουν σε νέες περιπέτειες!

Ένα βιβλίο για να μάθουμε μικροί και μεγάλοι:
Να συνεργαζόμαστε και να δουλεύουμε ομαδικά
Η αξία βρίσκεται στις σχέσεις και τη φιλία και όχι στα υλικά αγαθά
Να είμαστε καλόκαρδοι
Να μη ζηλεύουμε
Να φροντίζουμε αυτούς που μας έχουν ανάγκη

Τι τρέχει με τον Αϊ-Βασίλη;

Ηλικίες:
4+

Δύο όψεις μιας ιστορίας σε ένα βιβλίο.
Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Φάνης ο Μπούφος είναι αποφασισμένος να λύσει ακόμα ένα μυστήριο, ίσως το μεγαλύτερο των παιδικών μας χρόνων, και μάλιστα πρέπει να το κάνει σε μία μόλις νύχτα! Τι τρέχει με αυτόν τον Αϊ-Βασίλη; Τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει; Και αν υπάρχει πώς προλαβαίνει ένας άνθρωπος, έστω και με ιπτάμενους ταράνδους, να μοιράσει τα δώρα σε όλα τα παιδιά του πλανήτη σε ένα βράδυ; Και έτσι… γεματούλης που είναι, πώς περνάει μέσα από την καμινάδα; Kαι το άλλο; Πού ξέρει ποιος είναι καλός και ποιος όχι; Η νύχτα των Χριστουγέννων έφτασε και ο Φάνης δεν θα την αφήσει να περάσει έτσι! Πρέπει να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια.

Μετά τα επιτυχημένα βιβλία της σειράς Παραμύθια… αλλιώς! Σκουφοκοκκινίτσα, Ρεβιθοκοντούλης και Δυο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα, που τόσο αγαπήθηκαν από τα παιδιά, η Μαρίνα Γιώτη ξεκινάει για μια περιπέτεια στη καρδιά των Χριστουγέννων. Τελικά τι λέμε στα παιδιά μας όταν μας ρωτούν για τον Αϊ-Βασίλη;
Γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα, αλλά και δυο όψεις τα νομίσματα…
«Και εάν έρθει η στιγμή που τα διάφορα ακούσματα, οι αντιφάσεις, η αμφισβήτηση και οι απορίες των παιδιών σας καθώς μεγαλώνουν πάρουν τη θέση της φαντασίας, σκεφτείτε το παρακάτω ερώτημα πριν τους απαντήσετε: Μαμά και μπαμπά, πιστεύετε στον Αϊ-Βασίλη;»
Πόλκα Χατζηιωάννου-Σταθοπούλου, εκπαιδευτικός

Βρείτε όλα τα βιβλία της Μαρίνας Γιώτη εδώ

Παιχνίδια στην παραμυθοχώρα – το μεγάλο βιβλίο

Ηλικίες:
4+

Αυτό το βιβλίο θα σας ταξιδέψει στη φανταστική Παραμυθοχώρα όπου ζουν μάγισσες και νεράιδες, πειρατές και πριγκίπισσες, γενναία παιδιά και ζώα που μιλούν…

Ο Πίτερ Παν, ο Πινόκιο, ο Χάνσελ και η Γκρέτελ, ο Μάγος του Οζ και άλλοι αγαπημένοι ήρωες των παραμυθιών σας προσκαλούν να παίξετε μαζί τους!

Οκτώ επιτραπέζια παιχνίδια με εκπληκτική εικονογράφηση, πρωτότυπα πιόνια και ένα ζάρι, που θα βρείτε στο τέλος του βιβλίου, θα σας χαρίσουν ατέλειωτες στιγμές διασκέδασης!

Το σύν-ναι-φο που κατάπινε τα ναι

Ηλικίες:
4+

Κι εσένα σίγουρα σου έχει συμβεί…
Να ξυπνάς μια μέρα
και να σου φταίνε όλα.
Σε όλα να λες όχι.
Αυτό έπαθε και η Χλόη,
που έλεγε συνέχεια όχι,
χωρίς να ξέρει το γιατί.
Μέχρι που είδε το σύνναιφο.

Μια ιστορία γεμάτη παιδικά όχι και πολύ πείσμα, ένα περίεργο σύννεφο και βροχή που, όταν τα δεις κάπως αλλιώς, μπορούν να φέρουν μια λιακάδα γεμάτη ναι.

Η Σαραμπέλα και το καπέλο της σκέψης

Η Σαραμπέλα είναι ονειροπόλα. Πάντα συλλογίζεται, ονειρεύεται και με τη φαντασία της φτιάχνει καινούριες λέξεις και εικόνες.
Με σκέψεις τόσο μεγάλες, είναι θαύμα που χωράνε στο κεφάλι της! Κι όταν αυτές μπερδεύονται δεν μπορεί να συγκεντρωθεί στο μάθημα. Για καλή της τύχη, όμως, κάνοντας μια σχολική εργασία, σκέφτεται την καλύτερη ιδέα που είχε ποτέ… να δείξει στους άλλους ποια στ’ αλήθεια είναι.

Το μικρό αγόρι και τα 4 αβγά

Ηλικίες:
4+

Ένα όμορφο πρωινό, ένα μικρό αγόρι που θέλει να μάθει όλα τα μυστικά του κόσμου, εξερευνά τον κήπο του σπιτιού του.
Ανάμεσα στα λουλούδια ανακαλύπτει μια χελώνα με πολύχρωμο καβούκι.
Η χελώνα του αναθέτει μια αποστολή… να της φέρει 4 αβγά και του υπόσχεται να του αποκαλύψει ένα μεγάλο μυστικό!

Μέσα από τα ταξίδια του, το μικρό αγόρι θα μάθει για τη διαφορετικότητα και πώς μπορεί να αγαπά και να αποδέχεται όλους τους ανθρώπους με σεβασμό.

«Η Κατρίνα Τσάνταλη, σ’ αυτή την ιστορία, προσεγγίζοντας πολύ ευρηματικά την παιδική περιέργεια και φαντασία, μεταφέρει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα: πως όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε εξωτερικά οι άνθρωποι, στην πραγματικότητα είμαστε όλοι ίδιοι και άρα όλοι ίσοι».
Σάντυ Κουτσοσταμάτη Ψυχοθεραπεύτρια & Οικογενειακή Σύμβουλος

Το σπιτάκι του Άγιου Βασίλη

Ηλικίες:
4+

Ταξιδέψτε στη μακρινή χώρα του Άγιου Βασίλη, δείτε το εργαστήρι με τα δώρα και γνωρίστε τα ξωτικά που ετοίμασαν για εσάς καταπληκτικά παιχνίδια, σελίδες ζωγραφικής και γιορτινά αυτοκόλλητα.

Γράψτε το δικό σας γράμμα στον Άγιο Βασίλη, κλείστε τα μάτια και ζήστε τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Τα καπέλα της Χιονοχώρας

Ηλικίες:
3+

Εκείνο το πρωινό στη Χιονοχώρα έφτασε ένας παράξενος χιονάνθρωπος.
Φαινόταν λυπημένος γιατί είχε χάσει το καπέλο του.
Τότε ο Χιονούλης σκέφτηκε να δώσει για λίγο το δικό του γαλάζιο καπέλο στον καινούριο φίλο του.
Ωστόσο, οι μέρες περνούσαν και η παγωνιά ολοένα μεγάλωνε!
Ο Χιονούλης ήθελε τόσο πολύ να φορέσει ξανά το γαλάζιο καπέλο του, αλλά ο χιονάνθρωπος αρνιόταν να το επιστρέψει…

Έξι στολίδια ταξιδεύουν

Ηλικίες:
4+

Έξι χριστουγεννιάτικα στολίδια δραπετεύουν ένα βράδυ από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και γυρίζουν τον κόσμο με ένα ιπτάμενο χαλί.
Η μία φαντασμαγορική περιπέτεια διαδέχεται την άλλη: από τα γενέθλια της πριγκίπισσας των πυγολαμπίδων στο ονειρεμένο δάσος με τις πασχαλιές στο μακρινό Μπαλί, όπου ζούνε τα μπαλόνια και οι μπάλες, κι από εκεί στη Συννεφοχώρα με τα λουλουδένια σύννεφα και στην ακροθαλασσιά του Νησιού των Πυροτεχνημάτων με τους αστερίες και τα ερωτευμένα πεφταστέρια.
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σαλόνι, όμως, έχει απομείνει γυμνό, χωρίς στολίδια. Αυτό δεν αρέσει καθόλου μα καθόλου στη μικρή Ρούλα Ονειρούλα που είναι αποφασισμένη να βρει έναν τρόπο να φέρει πίσω τα φευγάτα στολίδια…

Η ιστορία των έξι χριστουγεννιάτικων στολιδιών, μας ταξιδεύει μαζί τους, σε μακρινούς τόπους στη σφαίρα της φαντασίας και ζούμε απίστευτες περιπέτειες διαβάζοντάς την.
Ρίτσα Κουτσιαρή, kosvoice.gr

Ο κουραμπιές Γιες γιες

Ηλικίες:
3+

Ο Κουραμπιές Γιεσγιές κάπως τα καταφέρνει και δεν είναι ποτέ ο εαυτός του! Λέει πάντα yes και περιμένει υπομονετικά να στολιστεί με κάθε λογής γαρνιτούρες, με αποτέλεσμα να μην τον αγοράζει κανείς! Μια μέρα, οι φίλοι του –τα άλλα γλυκά–, αποφασισμένοι να τον βοηθήσουν, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μέσα σε μια νύχτα τον ξαναφτιάχνουν από την αρχή! Μια «λαχταριστή» ευκαιρία για να μάθουν τα παιδιά ότι στα απλά πράγματα κρύβεται συνήθως η μεγαλύτερη ομορφιά· η ομορφιά τού να αγαπάει κάποιος τον εαυτό του γι’ αυτό που είναι.

Πρωτότυπη ιστορία, με μηνύματα που διδάσκουν στα παιδιά την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, τη δύναμη της αληθινής φιλίας και ότι στα απλά βρίσκονται τα πιο ωραία.
Έλια Κουρή, kissmygrass.gr

Μια «λαχταριστή» ευκαιρία για να μάθουν τα παιδιά ότι στα απλά πράγματα κρύβεται συνήθως η μεγαλύτερη ομορφιά· η ομορφιά τού να αγαπάει κάποιος τον εαυτό του γι’ αυτό που είναι.
Πέπη Νικολοπούλου, blog.aliceonboard.gr

Ο Άγιος Βασίλης και το έλκηθρο με τα κουδουνάκια

Ηλικίες:
3+

Ο Άγιος Βασίλης έχει φορτώσει τον σάκο με τα δώρα στο έλκηθρο και φεύγει βιαστικά.
Στον δρόμο, όμως, θα συναντήσει ένα σωρό ζωάκια που τον καθυστερούν…
Θα προλάβει άραγε να μοιράσει τα δώρα στην ώρα τους;

Ο αρκούδος προσκαλεί όλα τα ζώα του δάσους στη χριστουγεννιάτικη γιορτή!
Όλα εκτός από… τον λύκο, επειδή όλοι τον φοβούνται.
Θα περάσει ο καημένος μόνος του την παραμονή των Χριστουγέννων;
Το μικρό αγριογούρουνο ψάχνει μες στο χιονισμένο δάσος για φαγητό. Όταν μέσα στο πυκνό χιόνι βρίσκει κάτι πολύ ξεχωριστό, ανακαλύπτει ότι όποιος μοιράζεται δίνει πραγματική χαρά.

Καλικαντζαράκια-Ζαβολάκια

Ηλικίες:
0 – 3

Πόπο, κόσμος και χαρούμενες φωνές!
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα καλικαντζαράκια είναι ενθουσιασμένα.
Φτιάχνουν δωράκια, μαστορεύουν, πλέκουν, ράβουν. Ένα καλικαντζαράκι όμως κάνει συνεχώς σκανταλιές – είναι ο Καλ, αυτός με το ριγέ σκουφάκι! Μπορείς να τον ανακαλύψεις;

Ο Καροτοχιονούλης και η απίθανη παρέα του

Ηλικίες:
0 – 3

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ο Καροτοχιονούλης θέλει να φαίνεται πιο όμορφος από ποτέ.
Όμως ο καημενούλης έχει ξεπαγιάσει και δεν έχει ρούχα να φορέσει! Θα τον βοηθήσουν οι αγαπημένοι του φίλοι να ετοιμαστεί στην ώρα του;

Τίτο ο δεινοσαυρούλης – Το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ηλικίες:
3+
Ο Τίτο είναι ένας μικρός δεινοσαυρούλης!
Ζει σε ένα δεντρόσπιτο και διασκεδάζει με την απίθανη παρέα του.

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και όλοι στολίζουν τα σπιτάκια τους.
Ο Τίτο, όμως, φαίνεται στενοχωρημένος γιατί θέλει τόσο πολύ να στολίσει ένα έλατο…
Ποιος θα τον βοηθήσει να αποκτήσει το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Το χριστουγεννιάτικο βιβλιοπυργάκι μου

Ηλικίες:
0 – 3

Αυτό το διασκεδαστικό και πρακτικό βιβλίο μαθαίνει στο παιδί να μετράει μέχρι το δέκα, ενώ παράλληλα εξοικειώνεται με τα χρώματα και τις λέξεις των Χριστουγέννων.
Τα οχτώ πανέμορφα χρωματιστά τουβλάκια θα κάνουν τις γιορτές ένα ατελείωτο παιχνίδι και θα βοηθήσουν το παιδί να αναπτύξει τις δεξιότητές του. Με τα εκπαιδευτικά τουβλάκια θα δώσετε τροφή στη φαντασία του παιδιού και θα ζήσετε το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Η πιο μεγάλη νύχτα του άγιου Βασίλη!

Ηλικίες:
3+

Ο Άγιος Βασίλης βάζει τα δυνατά του
για τις γιορτές, μα θα προλάβει
να ετοιμάσει όλα τα δώρα στην ώρα τους;
Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτές
τις χαρούμενες γιορτινές ιστορίες!

Ο Άγιος Βασίλης και ο σάκος με τα δώρα


Ηλικίες:
0 – 3

Ο Άγιος Βασίλης βιάζεται να μοιράσει τα παιχνίδια στα παιδιά!
Πού είναι όμως ο σάκος με τα δώρα;
Έχει ψάξει παντού, μα δεν τον βρίσκει…
Θα τον βοηθήσουν το Ξωτικό και ο Τάρανδος
να ανακαλύψει τον χαμένο σάκο;

Χαρούμενη Πρωτοχρονιά – 100 Παραθυράκια γνώσης

Ηλικίες:
0 – 3

Τα μικρά παιδιά μαθαίνουν συνέχεια νέες λέξεις. Αυτό το βιβλίο φέρνει έναν φανταστικό τρόπο να μάθετε στο παιδί εκατό νέες λέξεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, που θα τις συνδέσει µε τη σωστή σημασία τους. Τα στοιχεία και τα παραθυράκια που ανοιγοκλείνουν θα κεντρίσουν την περιέργειά του ξανά και ξανά και θα περάσετε ατελείωτες ώρες διασκέδασης και δημιουργίας!

Η Πρωτοχρονιά του Ταρανδούλη

Ηλικίες:
3+

Οι τάρανδοι του Άγιου Βασίλη ετοιμάζονταν όλο τον χρόνο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Θα καταφέρουν να μοιράσουν όλα τα δώρα; Ανακαλύψτε το σε αυτό
το διασκεδαστικό βιβλίο, γεμάτο με παζλ, παιχνίδια και 250 αυτοκόλλητα που θα κάνουν τις γιορτές σας αξέχαστες!

Τρίγωνα κάλαντα με γρίφους και παιχνίδια

Ηλικίες:
3+

Ταξιδέψτε με το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη, γνωρίστε τα χαρούμενα ταρανδάκια και τους αστείους χιονάνθρωπους και ζήστε μαζί τους μια φανταστική περιπέτεια στον Βόρειο Πόλο!
Με περισσότερα από 1.000 γιορτινά αυτοκόλλητα, χαρτονένιες κατασκευές, απίθανους γρίφους και λαβύρινθους, ζωγραφική και υπέροχα παιχνίδια, θα περάσετε ατέλειωτες ώρες διασκέδασης τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!

Η Πρωτοχρονιά του Άγιου-Βασίλη

Ηλικίες:
3+

Ακολουθήστε τον Άγιο Βασίλη, καθώς ετοιμάζεται για την πιο πολυάσχολη νύχτα του χρόνου.
Το έλκηθρο είναι φορτωμένο με δώρα και οι τάρανδοι έτοιμοι για μια μαγική περιπέτεια.
Παζλ, παιχνίδια και περισσότερα από 250 αυτοκόλλητα σας υπόσχονται τις πιο διασκεδαστικές γιορτές!

Το τέλειο δώρο του χιονάνθρωπου!

Ηλικίες:
0 – 3

Οχ, όχι! Είναι Παραμονή Πρωτοχρονιάς κι ο Χιονάνθρωπος ξέχασε να πάρει δώρο για την Πολική Αρκούδα! Θα τον βοηθήσουν οι φίλοι του να βρει γρήγορα το τέλειο δώρο;
Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτές τις γαργαλιστικές γιορτινές ιστορίες!

Αναζητήστε τα σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.dioptra.gr.

Βιβλία Χριστούγεννα