Εσείς φτιάξατε Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης Χριστουγέννων;

Εσείς φτιάξατε Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης Χριστουγέννων;

Φέτος ο Νοέμβριος ήταν για μένα ένας μήνα μεταίχμιο, με μεγάλες αλλαγές στην ζωή μου και δόξα τω Θεό γεμάτος δουλειά και ευχάριστες υποχρεώσεις. Δυστυχώς δεν είχαμε το χρόνο να φτιάξουμε όπως τις προηγούμενες χρονιές Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης που το έχουμε καθιερώσει τα τελευταία χρόνια και είναι για τα παιδιά μου ένας τρόπος να μετρούν αντίστροφα και να περιμένουν κάθε μέρα με αγωνία τα Χριστούγεννα.

Μπορεί το Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο να αποτελεί ξενόφερτο έθιμο αλλά είναι κάτι που έχουμε καθιερώσει και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και μας αρέσει πολύ!
Είναι έθιμο των Βορείων λαών κυρίως των Γερμανών και αναφέρεται σε μήνα 30 ημερών με τελευταία μέρα την 25η Δεκεμβρίου, τη μέρα των Χριστουγέννων ή σε χρονική περίοδο 24 ημερών από 1η μέχρι 24 Δεκεμβρίου.

Το Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αποτελεί είτε μεγάλο βάζο που φέρει Αλεξανδριανά είτε μεγάλο στολισμένο ανοικτό κουτί με δώρα. Και στις δύο περιπτώσεις κρέμονται από το στόμιο του βάζου ή του κουτιού 30 ή 24 (ανάλογα του τύπου του ημερολογίου) αριθμημένα μικρά δωράκια που καθημερινά στα παιδιά ενισχύουν την προσμονή της έλευσης των Χριστουγέννων. Βέβαια πλέον έχουν εξελιχθεί και μπορούμε να φτιάξουμε Ημερολόγια Αντίστροφης Μέτρησης Χριστουγέννων απ’ ότι υλικά επιθυμούμε!

Ένας ακόμα λόγος που το φετινό μας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων δεν είναι χειροποίητο όπως τις προηγούμενες χρονιές είναι γιατί όσο μεγαλώνουν τα παιδιά έχουν δική τους άποψη και προτιμήσεις.
Το Advent Calendar του IKEA το αγαπήσαμε από την πρώτη ματιά, είναι γλυκό και παραμυθένιο, κάθε κουτάκι περιλαμβάνει ένα χαρτάκι που αναγράφει τι θα κάνουμε κάθε μέρα, μπορεί να είναι μια βόλτα, μια δραστηριότητα, μια χειροτεχνία, ένα δώρο, να φτιάξουμε γλυκό, να κάνουμε μια καλή πράξη!

To μόνο που θα χρειαστείτε είναι να προμηθευτείτε το Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης από το ΙΚΕΑ, το οποίο είναι πάμφθηνο, μόνο 4€ στοιχίζει και μερικά μικρά χαρτάκια που θα γράψετε τις δραστηριότητες που θα κάνετε κάθε μέρα. Εμείς πήραμε από το ΙΚΕΑ και μερικά διακοσμητικά δεντράκια και στολίσαμε το μικρό Χριστουγεννιάτικο χωριό που δημιουργήσαμε.

Ότι και να διαλέξετε για φέτος, είτε χειροποίητο είτε να το αγοράσετε μεταλαμπαδεύστε στα παιδιά σας τον ενθουσιασμό για την προσμονή των Χριστουγέννων και ζήστε τα πιο μαγικά Χριστούγεννα της ζωή σας.

Δείτε εδώ το πρώτο μας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων που φτιάξαμε τα Χριστούγεννα του 2015.

Το 2016 μας είχε στείλει δώρο Hμερολόγια Αντίστροφης Μέτρησης η αγαπημένη μας Playmobil.

Και εδώ του 2017 το περσινό μας Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Efi's Diary Χριστούγεννα