Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα και πότε ανοίγουν;

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα και πότε ανοίγουν;

Φαντάζομαι και τα δικά σας παιδιά ανυπομονούν σαν το παιδάκι της φωτογραφίας να κλείσουν τα σχολεία για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές και μ’ αυτή την έκφραση θα το αποχαιρετήσουν την τελευταία μέρα! Είναι γεγονός ότι όσο μεγαλώνουν τα παιδιά, φοιτούν σε μεγαλύτερη τάξη και ο όγκος των μαθημάτων αλλά και της δυσκολίας αυτών μεγαλώνει, τόσο με πιο πολύ αγωνία περιμένουμε και εμείς οι γονείς διακοπές, αργίες, εκλογές και απεργίες χαχαχα, για να μην έχουμε διάβασμα!

Η έναρξη των Χριστουγεννιάτικων διακοπών λοιπόν για τους μαθητές όλης της χώρας έρχεται με το τελευταίο κουδούνι που θα χτυπήσει την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου. Κανονικά τα σχολεία κλείνουν 24 Δεκεμβρίου, αλλά επειδή φέτος πέφτει Δευτέρα, μεταφέρθηκε για την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.

Όπως ορίζει η σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας, τα δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) θα  μείνουν από 24 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου, για τις διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς 2018 – 2019.

Οι διακοπές των δύο εβδομάδων που ξεκινούν από τις 24 Δεκεμβρίου, ισχύουν και για τα παιδιά που πηγαίνουν σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Η επιστροφή στα θρανία θα γίνει μετά και τον εορτασμό των Θεοφανείων, με τα μαθήματα να ξεκινούν και πάλι την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019.

Καλές διακοπές, καλή ξεκούραση και εύχομαι να τις απολαύσουμε στο έπακρο!

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Ειδήσεις Χριστούγεννα