Υπέροχο τσουρεκοεκλέρ με το τσουρέκι που περίσσεψε από το Πάσχα

Υπέροχο τσουρεκοεκλέρ με το τσουρέκι που περίσσεψε από το Πάσχα

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ-ΤΣΟΥΡΕΚΟΕΚΛΕΡ

της food blogger Ελπίδας Χαραλαμπίδου

Ξέρω ότι σας αρέσουν πολύ οι εύκολες και γρήγορες συνταγές.
Θα φτιάξουμε ένα γλυκό σαν εκλέρ με τσουρέκι  Τσουρεκοεκλέρ.
Μπορείτε εναλλακτικά να το φτιάξετε αν σας έχει περίσεψει κέικ.
Αν έχουμε φαντασία μπορούμε να φτιάξουμε σούπερ γλυκά.
Δεν πετάμε τίποτα και τα ανακυκλώνουμε όλα απλά και νόστιμα.

Υλικά:
1 τσουρέκι δεν χρειάζεται να είναι φρέσκο

Σιρόπι

1 φλ.ζάχαρη-1 φλ.νερό
Κρέμα 1/2 δόση εδώ +100 γρ κουβερτούρα
Σοκολατένιο Γλάσο
125γρ  βούτυρο-5 κ.σ κακάο
1 αυγό-5 κ.σ άχνη ζάχαρη-2 κ.σ γάλα

Οδηγίες:

Κόβουμε φέτες το τσουρέκι και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς
Μέχρι να ψηθεί το τσουρέκι ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.
Απλά βράζουμε το νερό με την ζάχαρη 5 λεπτά και σιροπιάζουμε.
Αφήνουμε το σιροπιασμένο τσουρέκι να κρυώσει εντελώς.

Ετοιμάζουμε και την κρέμα ακριβώς όπως στα εκλέρ  αλλά μισή δόση.
(το έφτιαξα σοκολατένιο πρόσθεσα κουβερτούρα στην ζεστή κρέμα)
Εκτός αν φτιάξετε μεγάλο ταψί τότε κάνετε ολόκληρη
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το τσουρέκι και αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε και το σοκολατένιο γλάσο για να τελειώσουμε το γλυκό
Ανακατεύουμε το κακάο-άχνη-βανίλια-αυγό-γάλα με ένα σύρμα και αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και  προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο.
Ανακατεύουμε γρήγορα για 1-2 λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και τέλος καλύπτουμε το γλυκό.

Τελείωνουμε το Τσουρεκοεκλέρ με τριμμένη κουβερτούρα.
Αφήνουμε να παγώσει και απολαμβάνουμε το τέλειο γλυκό μας έτσι εύκολα.
Αν δεν έχετε τσουρέκι φτιάξτε το με κέικ που περίσσεψε ή δεν πέτυχε.

Καλή επιτυχία και Καλή Απόλαυση!
Όλες τις συνταγές της Ελπίδας Χαραλαμπίδου θα τις βρείτε και στο blog της:
www.elpidaslittlecorner.blogspot.gr

Ζαχαροπλαστική