Κρεατόπιτα από το αρνί ή το κατσίκι που περίσσεψε από το Πάσχα

Κρεατόπιτα από το αρνί ή το κατσίκι που περίσσεψε από το Πάσχα

Πάντα κάθε χρόνο περισσεύει πάρα πολύ αρνί ή κατσίκι. Όσο και να φάμε πάντα μένει αρκετό και δεν είναι ωραίο την επόμενη μέρα ακόμα και αν το ζεστάνετε.
Σας δίνουμε λοιπόν μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε τη δεύτερη μέρα του Πάσχα την ωραιότερη κρεατόπιτα.

Υλικά:
Μισό υπόλοιπο από το αρνί ή το κατσίκι που περίσσεψε
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
5 – 6 φρέσκα κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά – λίγο καλαμπόκι κονσέρβα
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι-πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι γραβιέρα
½ φλιτζάνι κασέρι
½ φλιτζάνι φέτα
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
1 αυγό για να την αλείψετε
Σουσάμι

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζετε τα πράσα, τα κόβετε σε ροδέλες και τα βράζετε να μαλακώσουν. Σωτάρετε τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο, την κόκκινη πιπεριά και το καλαμπόκι και αφού στραγγίξετε τα πράσα και τα αλατοπιπερώσετε (λίγο), τα προσθέτετε στο μείγμα. Ρίχνετε το κρέας και το ανακατεύετε για 2 – 3 λεπτά. Αφού το βγάλετε από τη φωτιά, ρίχνετε τον άνηθο, ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε κάθε φύλλο σφολιάτας σε τέσσερα ίσα κομμάτια και βρέχετε με το πινέλο τις άκρες με λάδι ή νερό.
  • Βάζετε τη γέμιση στη μέση κάθε φύλλου και από πάνω 1 κουταλιά από κάθε τυρί. Κολλήστε με τα δάχτυλά σας πρώτα τις δύο άκρες και μετά τις άλλες δύο. Αν θέλετε τις αφήνετε έτσι σε σχήμα παραλληλόγραμμο ή τις τραβάτε προς τα πάνω σε σχήμα πουγκί ή τις κάνετε ρολό.
  • Τις βάζετε σε ταψί με λαδόκολλα ή λαδώνετε το ταψί, τις αλείφετε με το αυγό και αν θέλετε ρίχνετε και το σουσάμι. Ψήνετε για περίπου μία ώρα.
Μαγειρική