Κολικοί, μωρά και ομοιοπαθητική

Κολικοί, μωρά και ομοιοπαθητική

Το Nux vomica χορηγείται όταν οι κολικοί συνδυάζονται με δυσκοιλιότητα.

Οι κολικοί εμφανίζονται σε όλα σχεδόν τα μωρά, με μικρότερη ή μεγαλύτερη οξύτητα, τα ταλαιπωρούν και παράλληλα αγχώνουν και προβληματίζουν τους γονείς. Η ομοιοπαθητική μπορεί να προσφέρει ανακούφιση, με τα ακόλουθα φάρμακα:
Chamomilla: Συνιστάται για τα παιδιά που δεν κοιμούνται εύκολα, θέλουν να είναι συνέχεια αγκαλιά, κλαίνε πολύ και όταν τελικά αποκοιμηθούν κλωτσάνε πολύ με τα πόδια τους.
Ipecacuanha: Ιδανικό για διαταραχές που προέρχονται από το στομάχι και προκαλούν γουλίτσες και ναυτία.
Nux vomica: Χορηγείται όταν οι κολικοί συνδυάζονται με δυσκοιλιότητα. Συνήθως το παιδί κλαίει πολύ, κλωτσάει και είναι ανήσυχο.
Podophyllum: Για τις περιπτώσεις που οι κολικοί κάνουν την εμφάνισή τους μόλις ξημερώνει με μεγάλη ένταση, κάτι που στο παιδί γίνεται αισθητό και με συστολή των κοιλιακών μυών.
Colocynthis: Όταν το φαινόμενο είναι πολύ έντονο, με αποτέλεσμα το παιδί να σπαράζει στο κλάμα και να υποφέρει πέραν του κανονικού.
Stannum: Όταν οι κολικοί ανακουφίζονται πιέζοντας την κοιλιά του ή μόλις η κοιλιά του ακουμπήσει στον ώμο της μητέρας του.

Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του θεραπευτή σας.

Πηγή

 

Υγεία