Υλικά:

2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γλυκου σόδα σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σούπας ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
3κ σούπας βούτυρο
4κ.σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα στεγνά υλικά σ’ ένα μεγάλο μπωλ και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το αλεύρι σαν τριμμένα μπισκότα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλάκια που κολλάει λίγο στα χέρια. Πασπαλίζουμε τον πάγκο μας με αλεύρι και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη μας. Πασπαλίζουμε ελαφρά και από πάνω τη ζύμη μας και την ανοίγουμε με τα χέρια μας σε πάχος 3-4cm περίπου. Κόβουμε με ένα κουπ πατ στρογγυλό ή μ ένα ποτήρι νερού σωλήνα με μικρό κύκλο όχι μεγάλο στρογγυλά κομμάτια. Τα βάζετε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200c° για 15′.

Τα σερβίρετε ζεστά με βούτυρο, μέλι ή μαρμελάδα αλλά και αλμυρά με φέτες σαλάμι ή γαλοπούλας, τυρί, ομελέτα κ.τ.λ.
Είναι καταπληκτικά για πρωινό μαζί με ένα ποτήρι χυμό, γάλα ή τσάι.

Καλή επιτυχία και Καλή σας απόλαυση.
της Χρυσάνθης Γρίβα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.