Πώς η ομοιοπαθητική άλλαξε τη ζωή μου και των παιδιών μου;

Πώς η ομοιοπαθητική άλλαξε τη ζωή μου και των παιδιών μου;

Ήρθε η ώρα να σας μιλήσω για την ομοιοπαθητική και το πώς άλλαξε τη ζωή μου και τη ζωή των παιδιών μου τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Μετά από τον πρώτο χρόνο της ζωής του ο Κωνσταντίνος μου ξεκίνησε να αρρωσταίνει. Δειλά δειλά άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες αρρώστιες. Στην αρχή πιο ήπιες αλλά όσο μεγάλωνε όλο και πιο συχνές και πιο έντονες. Ο βήχας είχε γίνει ο μόνιμος επισκέπτης μας και η γνωστή στους περισσότερους γονείς μάσκα aerolin είχε γίνει η προέκταση του χεριού μας. Σχεδόν όλο τον χειμώνα έβηχε, συν τις υπόλοιπες ιώσεις με πυρετούς, πόνο στα αυτιά κατά καιρούς και λοιμώξεις.

Στεναχωριόμουν τόσο πολύ να τον βλέπω να υποφέρει χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι για να τον βοηθήσω, ήταν και το πρώτο παιδί και το άγχος μου σαν νέα μαμά ήταν τεράστιο. Όταν στα 3 του χρόνια ξεκίνησε παιδικό σταθμό η κατάσταση χειροτέρεψε. Ειδικά τον πρώτο χρόνο μια βδομάδα πήγαινε στον παιδικό και δυο βδομάδες τον είχα στο σπίτι άρρωστο. Toυλάχιστον δύο με τρεις φορές τον χρόνο έπαιρνε αντιβίωση και το χειρότερο απ’ όλα ήταν ότι παρ’ όλο που έπαιρνε συμβατικά φάρμακα, η ίωση που είχε δεν πέρναγε άμεσα, έκανε τον κύκλο της και το παιδί μου ταλαιπωριόταν το λιγότερο για 2 βδομάδες, η αϋπνία και η κούραση είχαν χτυπήσει κόκκινο και η δική του και η δική μου. Φαντάζομαι η κατάσταση που σας περιγράφω μαμάδες είναι πολύ γνώριμη!!
Όταν ήρθε και στη ζωή ο Δημητράκης μας και αφού είχα κάνει μια μεγάλη έρευνα περί της ομοιοπαθητικής, γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα η ενημέρωση και οι πληροφορίες περί αυτής είναι ελλιπής, πήρα την απόφαση να ξεκινήσουμε.

Μετά από αναζήτηση βρήκα ένα εξαιρετικό παιδίατρο-ομοιοπαθητικό, έναν από τους καλύτερους στην Ελλάδα. Φροντίστε και εσείς ο γιατρός που θα επιλέξετε να είναι και παιδίατρος, αλλιώς πρέπει να emmawatson-fans.com και κλασικό παιδίατρο και ομοιοπαθητικό γιατρό. Εμείς βέβαια επισκεπτόμαστε και τον κλασικό παιδίατρό μας αλλά μόνο για τα εμβόλια, τους τα έχω κάνει όλα και στα δύο παιδιά μου. Πήγαμε λοιπόν στο πρώτο μας διπλό ραντεβού, είδε και τα δύο παιδιά και όπως ορίζει η ομοιοπαθητική, πήρε αρχικά το ιστορικό τους. Φροντίσαμε να είμαστε όσο πιο σαφείς και συγκεκριμένοι στις πληροφορίες που μας ζήτησε γιατί βάσει αυτών σχηματίζει εικόνα για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα τους. Μας ρώτησε πληροφορίες από την πρώτη μέρα της ζωής τους, συνήθειες, κοινωνικότητα, συμπεριφορά, ακόμα και τι τροφές προτιμούν. Αν σας απασχολήσει κάτι ιδιαίτερα στο παιδί σας και αφού ο ομοιοπαθητικός αποκτήσει συνολική αντίληψη, θα το εξετάσει και θα του χορηγήσει τα κατάλληλα σκευάσματα, αν η ανάπτυξη του παιδιού σας είναι φυσιολογική και δεν έχετε κανένα προβληματισμό απλά τον επισκέπτεστε όταν αρρωσταίνει.

Το σημαντικό προτέρημα της ομοιοπαθητικής σε σχέση με τη συμβατική ιατρική είναι ότι η ομοιοπαθητική εστιάζει και επιχειρεί να εντοπίσει την αιτία του προβλήματος. Αυτήν ουσιαστικά θεραπεύει, όχι μόνο το σύμπτωμα.
Επίσης ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα δρουν πιο άμεσα σε σχέση με τα κλασικά φάρμακα. Και ένα ακόμα ισχυρό πλεονέκτημα είναι ότι επειδή απευθύνονται σε παιδιά, τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα είναι ευχάριστα στη γεύση και δεν θα έχετε γκρίνια και αντιδράσεις. Θυμάμαι πόσο μεγάλο πρόβλημα είχαμε με τον μεγάλο μου γιο τον Κωνσταντίνο για να πάρει την αντιβίωση. Δεν την ήθελε με τίποτα, προσπαθούσαμε τουλάχιστον 1 ώρα κάθε φορά που ήταν να την πιει, αυτός αρνιόταν πεισματικά και φοβόμασταν μη του δημιουργηθεί κάποια φοβία ή κάποια ψυχολογική αντίδραση από την επιμονή μας να την πάρει!

Ξεκινήσαμε την ομοιοπαθητική τον Δεκέμβριο του 2015 όταν ο Κωνσταντίνος μου ήταν 5 και ο Δημήτρης μου 1 έτους. Έκτοτε τον πρώτο χρόνο πέρασαν αρκετές αρρώστιες και όλες ανώδυνα με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα. Με το πρώτο σύμπτωμα ήμουν σε άμεση επικοινωνία με τον γιατρό και τη γραμματέα του, γιατί το βασικό προτέρημα της ομοιοπαθητικής είναι ότι προλαμβάνει την αρρώστια στην αρχή της και η ίαση της είναι θεαματική. Αν ήταν ένας απλός βήχας περιέγραφα το σύμπτωμα και δεν χρειαζόταν καν να πάμε στο ιατρείο και όντως σε δυο με τρεις μέρες το πολύ είχαν συνέλθει (όπως κάναμε άλλωστε και με τον κλασικό παιδίατρο), διαφορετικά πηγαίναμε κανονικά στο ιατρείο του και τα εξέταζε. Από εκεί που κάποτε ταλαιπωριόμασταν ατελείωτες βδομάδες και αυτά και εμείς και ειδικά για τις μαμάδες που είναι εργαζόμενες και την άλλη μέρα το πρωί πρέπει να πάνε στη δουλειά τους χωρίς να έχουν κοιμηθεί σχεδόν καθόλου, με καταλαβαίνουν απόλυτα, τώρα πια η ίασή τους είναι απίστευτη. Αν είναι κάποια πιο περίπλοκη ίωση το μέγιστο σε μια βδομάδα, αλλά αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι δεν υποφέρουν τόσο πολύ. Ειδικά όταν συμβαίνει να αρρωσταίνουν τα παιδιά μας τουλάχιστον μια φορά τον μήνα και όταν έχουμε από ένα παιδί και πάνω, η κόπωση και η κούραση είναι συνυφασμένες με την καθημερινότητά μας.

Έχουν αρρωστήσει με υψηλό πυρετό, πόνο στο αυτί, βήχα, λοιμώξεις, ιώσεις, ακόμα και θαλάσσια ανεμώνα που τσίμπησε τον μικρό μου στη θάλασσα, όλα τα θεράπευσε φυσικά η ομοιοπαθητική. Μετά τον πρώτο χρόνο που κάνουν ομοιοπαθητική έχει δυναμώσει το ανοσοποιητικό τους και δεν αρρωσταίνουν όπως παλιά, αλλά ακόμα και να αρρωστήσουν συνέρχονται τόσο γρήγορα που δεν μπορώ να το πιστέψω. Έχω βρει ένα εξαιρετικό φαρμακείο που είναι και εργαστήριο, τα παρασκευάζουν οι ίδιοι τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα, έχω φτιάξει ένα μικρό φαρμακείο από τις κάψουλες που χρησιμοποιούμε ώστε να μην τρέχω μέσα στη νύχτα αν αρρωστήσουν ξαφνικά και παρ’ όλο που είναι παρεξηγημένο το κόστος της θεραπείας στην ομοιοπαθητική, θεωρούν ότι στοιχίζει πολύ, σας διαβεβαιώνω ότι το κόστος είναι πολύ μικρότερο των χημικών φαρμάκων και η επίσκεψη στον παιδίατρο-ομοιοπαθητικό ίδια με μια επίσκεψη σε συμβατικό παιδίατρο.

Μετά από λίγους μήνες και αφού είχα δει τα πρώτα άμεσα αποτελέσματα στα παιδιά μου ξεκίνησα κι εγώ ομοιοπαθητική. Είχα χρόνιους πονοκεφάλους που χρειαζόταν τουλάχιστον μια φορά την βδομάδα να παίρνω παυσίπονο, έντονο πόνο στον αυχένα λόγω της καθιστικής μου εργασίας, κατά περιόδους έντονα αδικαιολόγητα νεύρα και πολλές φορές ένιωθα ότι δεν μπορώ να διαχειριστώ κάποιες καταστάσεις και να κάνω πολλά πράγματα ταυτόχρονα όπως απαιτεί η ζωή μιας εργαζόμενης μαμάς. Και ειδικά για μένα που η ζωή μου μοιράζεται ανάμεσα στην βασική μου εργασία, το www.workingmoms.gr, την συγγραφή, δυο παιδιά, άντρα, υποχρεώσεις εντός και εκτός σπιτιού και ένα νοικοκυριό που γνωρίζετε ότι οι δουλειές δεν τελειώνουν ποτέ, ένιωσα ότι έπρεπε να δράσω, έπρεπε να κάνω κάτι επειγόντως για να μπορώ να είμαι καλή σε όλους τους ρόλους. Έτσι επισκέφτηκα έναν άλλον ομοιοπαθητικό, γιατί των παιδιών μου αναλαμβάνει μόνο παιδιά, έκλεισα το πρώτο ραντεβού που ήταν περίπου μιάμιση ώρα, του εξιστόρησα πολλές πληροφορίες για την ζωή μου, ένα μίνι ιστορικό και μετά εστιάσαμε στα θέματα που σας προανέφερα. Μου έδωσε μια θεραπεία με pils χαπάκια ομοιοπαθητικά τα οποία παίρνω κάθε μέρα.
Μέσα σε ούτε τρεις μήνες εξαφανίστηκαν οι πονοκέφαλοι, μειώθηκε αισθητά ο πόνος στον αυχένα, εξαφανίστηκαν τα έντονα αναίτια νεύρα που είχα ανά περιόδους, έχω μόνο φυσιολογικά λίγο πριν αδιαθετήσω και νιώθω πια τόσο λειτουργική, μπορώ να κάνω τόσα πράγματα ταυτόχρονα χωρίς να κουράζομαι. Έχω πιο πολύ ευεξία και η ποιότητα της ζωής μου έχει αλλάξει θεαματικά! Και ξέρω ότι οφείλεται στην ομοιοπαθητική η αλλαγή αυτή και ότι δεν είναι τυχαία γιατί μια φορά μετά τον πρώτο χρόνο έκανα το ΛΑΘΟΣ να την σταματήσω γιατί μου έλειπε ο καφές (ξέχασα να σας πω ότι στην ομοιοπαθητική ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ο καφές, η μέντα, και η coca cola) και επανήλθα μετά από λίγο στην προηγούμενη κατάσταση της ζωής μου, και εννοείται ότι την ξανά ξεκίνησα άμεσα!

Η Ομοιοπαθητική δεν αντενδείκνυται σχεδόν σε καμία αρρώστια. Αντιθέτως, σε περιπτώσεις που η κλασική ιατρική έχει μάλλον φτωχά αποτελέσματα, η ομοιοπαθητική φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα. Ενδείκνυται για παθήσεις όπως είναι οι αλλεργίες, το άσθμα, οι δερματικές παθήσεις, για τους κολικούς των μωρών, την κούραση, για πολλών ειδών πόνους, την παχυσαρκία, για περιπτώσεις εθισμού και εξάρτησης από ουσίες όπως η νικοτίνη και το αλκοόλ, για τον αυτισμό, την αϋπνία, τη γρίπη, αυχενικά πρόβλημα, πονοκεφάλους κ.λ.π.

Η Ομοιοπαθητική είναι μια τελείως φυσική μέθοδος θεραπείας, η οποία θεραπεύει μόνιμα, ήπια και χωρίς παρενέργειες. Η Ομοιοπαθητική στοχεύει στην ενδυνάμωση του ίδιου του οργανισμού κινητοποιώντας τις αμυντικές του δυνάμεις και αποκαθιστώντας την διαταραγμένη του υγεία.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι ουσίες που προέρχονται από τη φύση (φυσικής, ζωικής ή ορυκτής προέλευσης), και παρασκευάζονται με φυσικό τρόπο και δεν έχουν καμία σχέση με τα χημικά φάρμακα. Ενεργούν πάνω σε ολόκληρο τον οργανισμό, ενισχύοντας τον αμυντικό του μηχανισμό με αποτέλεσμα τη θεραπεία και ανανέωση του οργανισμού και κατά συνέπεια την εξαφάνιση των επί μέρους συμπτωμάτων. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα διατίθενται σε πολλά φαρμακεία και είναι αναγνωρισμένα από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) από το 1994, σύμφωνα με τη σχετική Ευρωπαϊκή οδηγία.

Γι’ αυτό τον λόγο τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δίνονται και σε περιπτώσεις που άλλα φάρμακα αντενδείκνυνται, όπως η κύηση, η βρεφική ηλικία, η τρίτη ηλικία κ.α.

Η Ομοιοπαθητική για παραπάνω από 200 χρόνια που υπάρχει ως θεραπευτική μέθοδος, έχει αποδείξει ότι  μπορεί να θεραπεύσει ό,τι είναι δυνατόν να θεραπευτεί!

Η Ομοιοπαθητική μπορεί να προστατεύσει το παιδί σας από πολλές ασθένειες. Σε μια επιδημία γρίπης για παράδειγμα, το παιδί που με την Ομοιοπαθητική και τον τρόπο ζωής και διατροφής του έχει γερό ανοσοποιητικό σύστημα, δεν θα αρρωστήσει. Σε παλαιότερες εποχές που θέριζε η χολέρα, η Ομοιοπαθητική έσωσε πολλούς λειτουργώντας προληπτικά και θεραπευτικά και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που έγινε ευρύτερα γνωστή και καθιερώθηκε.

Η Ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει ακόμα και τα ζώα σας.

Σε άλλες χώρες η Ομοιοπαθητική έχει την πρώτη θέση στην επιλογή θεραπείας από τους ασθενείς, (π.χ στην Ινδία) ακόμα και από τη Συμβατική Ιατρική. Στην Αγγλία  υπάρχουν εδώ και  πολλά χρόνια ομοιοπαθητικά Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Στη Γαλλία, Γερμανία, και πολλές άλλες χώρες όπου η Ομοιοπαθητική είναι πιο οργανωμένη εκ μέρους του κράτους, το ασφαλιστικό σύστημα πληρώνει τις ομοιοπαθητικές θεραπείες και τα φάρμακα των ασθενών.

Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα, άλλαξε την ποιότητα ζωής μας ολοκληρωτικά και είμαι σίγουρη ότι θα αλλάξει και τη δική σας!!!

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Για να συντάξω το άρθρο μου με την προσωπική μας εμπειρία πήρα πληροφορίες και από τις παρακάτω πηγές:
www.lab3.gr
www.homeopathy.gr
Μαρία Μερτσιώτη (ομοιοπαθητικός)

Διαβάστε και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα που σχετίζονται με την ομοιοπαθητική:
Εμείς γνωρίσαμε την ομοιοπαθητική και άλλαξε η ζωή μας. Γνωρίστε την και εσείς!
Η αυξανόμενη απήχηση της ομοιοπαθητικής
Ομοιοπαθητική και βρέφη
Είναι ασφαλής η ομοιοπαθητική για τα παιδιά;
Στοπ στη γρίπη με την ομοιοπαθητική
Ομοιοπαθητική και άσθμα
Κολικοί, μωρά και ομοιοπαθητική
Τέλος στην αϋπνία με την ομοιοπαθητική
Νιώθετε κουρασμένοι; Καταφύγετε στην ομοιοπαθητική
Διαχείριση του πόνου με την ομοιοπαθητική
Η ομοιοπαθητική μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις εθισμού και εξάρτησης από ουσίες, όπως η νικοτίνη και το αλκοόλ

Efi's Diary Υγεία