ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30’
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 45’
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 3-4 ΜΕΡΙΔΕΣ
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
- Χυμός από μισό λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ ή 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- ½ κύβο λαχανικών ή κότας Knorr
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 500 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε «μπουκίτσες»
- 4 κουταλιές της σούπας σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ετοιμάζετε τη μαρινάδα ανακατεύοντας το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και τη σάλτσα σόγιας. Στη συνέχεια, προσθέτετε το τζίντζερ, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον κύβο Knorr και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε στη μαρινάδα, που μόλις φτιάξατε, τις μπουκίτσες φροντίζοντας να καλυφθούν πλήρως και τις αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Απομακρύνετε τα πολλά υγρά από τις μπουκίτσες και τις καλύπτετε καλά με το σουσάμι.
- Τοποθετείτε τις μπουκίτσες πάνω σε μία λαδόκολλα. Τις ψήνετε για 15-20 λεπτά στους 180°C αναποδογυρίζοντάς τες μια φορά. Τις σερβίρετε με το αγαπημένο σας ντιπ.
Πηγή: www.knorr.gr