Έλα μαζί μου να πετύχουμε τους στόχους σου!

Έλα μαζί μου να πετύχουμε τους στόχους σου!

Το Coaching ήρθε στη ζωή μου σε μια μεταβατική φάση της, σε ένα μεταίχμιο. Ήταν για μένα μια πολύ ζόρικη περίοδος σε προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο. Πάντα όταν θέλω να εξελιχτώ, να δημιουργήσω, συνήθως κινητοποιούμαι σε περιόδους που δεν είμαι καλά ψυχολογικά. Αυτό το κάνω για να κρατάω το μυαλό μου απασχολημένο με νέα δημιουργικά πράγματα ώστε να παραμερίζω, να ξεχνάω για λίγο τη συνθήκη που με ζορίζει.

Έτσι προέκυψε και η απόφαση της ενασχόλησής μου με το Life Coaching και όσο περίεργο αν ακούγεται, ήρθε ορμώμενη από τις αναγνώστριές μου. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια που χώρισα, άλλαξα επαγγελματική σταδιοδρομία, προσωπική πορεία και γενικά εξελίχθηκα σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής μου. Δεχόμουν σχεδόν καθημερινά μηνύματα από εκείνες και μιλούσαμε ατελείωτες ώρες στο τηλέφωνο, όπου μου εξιστορούσαν τα προβλήματά τους, τις αγωνίες τους και τους προβληματισμούς τους. Συνεχώς με ρωτούσαν πώς τα κατάφερα και μου έλεγαν ότι ήμουν πηγή έμπνευσης γι’ αυτές. Γι’ αυτό σε μια φάση της ζωής μου που ήθελα να εξελιχθώ και άλλο, σπούδασα Life Coaching, ώστε να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους να φτάσουν τη ζωή τους στο καλύτερο δυνατό σημείο.

Το Coaching είναι μια πρακτική που ξεκίνησε πριν από περίπου τριάντα χρόνια στην Αμερική. Απευθύνεται σε ψυχικά υγιείς ανθρώπους που θέλουν να οργανώσουν και ν’ αλλάξουν κάποια πράγματα στη ζωή τους, στην επαγγελματική τους εξέλιξη, στη σχέση τους. Δεν κάνει ταξίδι στο παρελθόν, δεν ασχολείται με παιδικά τραύματα, ούτε με τις αιτίες και την επούλωσή τους. Εστιάζει στο παρόν και στο μέλλον. Ο COACH είναι προπονητής ζωής, δεν πρέπει να συγχέεται με τον ΨΥΧΟΛΟΓΟ και δε δίνει συμβουλές, καθώς αυτό είναι απαγορευτικό. Αυτό που κάνει ο COACH είναι να βοηθήσει τον πελάτη να ανακαλύψει μόνος του τις απαντήσεις που χρειάζεται και που βρίσκονται μέσα του, ώστε να διευκολύνει τη ζωή του, επενδύοντας στον ίδιο του τον εαυτό, στην ευτυχία του, στην ψυχική του υγεία και ηρεμία και τελικά στην προσωπική του εξέλιξη. Στην ουσία εκμαιεύει από τον COACHEE όλα αυτά που έχει ήδη μέσα του, τα βάζουν μαζί σε μια σειρά και “δημιουργούν” πλάνο για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Μέντορας και δάσκαλός μου είναι ο Παναγιώτης Φάσσας, aka Success Hype. Μετά από πολύ αναζήτηση και θέλοντας να εξελίξω την προσωπική μου αυτοβελτίωση αλλά ταυτόχρονα να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους στην αυτοβελτίωσή τους, επέλεξα το Diploma in Coaching with NLP με εισηγητή τον Παναγιώτη Φάσσα. Ο Παναγιώτης είναι ένας μεταδοτικός δάσκαλος, ένας άνθρωπος με θετική ενέργεια και αύρα, ο οποίος μου κράτησε το ενδιαφέρον από το πρώτο μέχρι το τελευταίο μάθημα, που με “πόρωσε” να κυνηγήσω το όνειρό μου και μία μέρα να γίνω και εγώ COACH. Είναι δάσκαλος έμπνευση, με πραγματικά αστείρευτη ευφυΐα, μεταδοτικότητα, παράδειγμα δύναμης και αυτοπεποίθησης. Το Diploma in Coaching with NLP by Success Hype μού άνοιξε νέους ορίζοντες, με έκανε να δω τη ζωή με άλλη ματιά και ανυπομονώ να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους να ζήσουν τη ζωή που ονειρεύονται, αλλά κάτι τους κράταγε πίσω τα προηγούμενα χρόνια.

Μέχρι να φτάσω όμως να πάρω την απόφαση να ασχοληθώ με το COACHING πρώτος μέντορας και έμπνευση ήταν ο Robin Sharma του οποίου έχω διαβάσει όλα τα βιβλία, έχω εμπνευστεί και κινητοποιηθεί από αυτά. Ο Robin Sharma είναι ένας από τους παγκοσμίως κορυφαίους συμβούλους σε θέματα ανάπτυξης ηγετικών δεξιοτήτων και προσωπικής επιτυχίας και θεωρείται ένας από τους καλύτερους εμπειρογνώμονες ηγεσίας στον κόσμο. Το έργο του αγκαλιάζεται από ροκ σταρ, βασιλιάδες, δισεκατομμυριούχους και πολλούς διάσημους CEO. Ο Robin Sharma είναι ένας παγκοσμίως σεβαστός ανθρωπιστής, ο οποίος, για περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα, έχει αφοσιωθεί στο να βοηθά τα ανθρώπινα όντα να συνειδητοποιήσουν τα εγγενή τους χαρίσματα. Θεωρείται ευρέως ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες και ομιλητές ηγεσίας και προσωπικής μαεστρίας στον κόσμο, στους πελάτες του περιλαμβάνονται οι NASA, Microsoft, Nike, Unilever, General Electric, FedEx, HP, Starbucks, Oracle, Πανεπιστήμιο Yale, PwC, IBM Watson και οι Young Οργάνωση Προέδρων. Ως παρουσιαστής, έχει τη σπάνια ικανότητα να ηλεκτρίζει ένα κοινό, ενώ παρέχει ασυνήθιστα πρωτότυπες και τακτικές ιδέες που οδηγούν άτομα να κάνουν την καλύτερη δουλειά τους, ομάδες που παρέχουν εξαιρετικά αποτελέσματα και οργανώσεις γίνονται ασυναγώνιστες. Τα #1 διεθνή best seller του όπως το Ο Ήρωας της διπλανής πόρτας, To Kλαμπ των 5 π.μ, Ο Μοναχός που πούλησε τη Ferrari του και Ποιος θα κλάψει όταν πεθάνεις;, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα, έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε περισσότερες από ενενήντα δύο γλώσσες και διαλέκτους, καθιστώντας τον έναν από τους πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς στον κόσμο.

Μερικά ακόμα βιβλία του πηγή έμπνευσης είναι τα ακόλουθα:

Για μια υπέροχη ζωή

Όλοι μας έχουμε ένα κάλεσμα που, αν το ακολουθήσουμε, θα μας οδηγήσει στο μεγαλείο.
Αν το επιλέξουμε, μπορούμε να αφήσουμε το σημάδι μας στον κόσμο.
Αν επιθυμείτε να δημιουργήσετε μια εκπληκτική ζωή, το βιβλίο αυτό είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός και πρακτικός οδηγός που θα σας εμπνεύσει να φτάσετε στην κορυφή, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική σας ζωή. Γεμάτο πάθος και σπουδαίες ιδέες που θα σας προκαλέσουν και θα σας μεταμορφώσουν, είναι ένα από τα σπάνια εκείνα βιβλία που θα απελευθερώσει τις δυνατότητές σας και θα ξυπνήσει τον καλύτερό σας εαυτό.
Κάντε σήμερα το τολμηρό βήμα και μάθετε τι κάνουν οι καλύτεροι σε κάθε τομέα για να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο.
Το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει να:
• Ανακαλύψετε τις προσωπικές πρακτικές των πραγματικά επιτυχημένων ανθρώπων.
• Εφοδιαστείτε με πανίσχυρα εργαλεία για να ισορροπήσετε την προσωπική σας ζωή με τα επαγγελματικά σας.
• Μετατρέψετε, με συγκεκριμένες στρατηγικές, τις αποτυχίες σε ευκαιρίες.
• Φτάσετε στο μέγιστο των δυνατοτήτων σας.
• Εφαρμόσετε επαναστατικές τακτικές για κορυφαία απόδοση.
• Προσελκύσετε πραγματικό πλούτο και ευτυχία.
• Αποκτήσετε εξαιρετική υγεία και ευεξία.
Από τον συγγραφέα που κατόρθωσε με τα βιβλία του να βελτιώσει την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων, το Για μια υπέροχη ζωή περιέχει δοκιμασμένες τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τη ζωή που ονειρεύεστε.

Για μια υπέροχη ζωή, μέρος 2ο

Έχετε κουραστεί να ζείτε με φόβο και ανασφάλεια, παραβλέποντας τις επιθυμίες σας;
Αισθάνεστε ότι αξίζετε κάτι καλύτερο; Είστε έτοιμοι να γίνετε επιτυχημένοι, αποτελεσματικοί και ευτυχισμένοι στη δουλειά και τη ζωή σας σε βαθμό που δεν είχατε ποτέ πριν ονειρευτεί;

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου Για μια Υπέροχη Ζωή, ο Robin Sharma μοιράζεται μαζί σας όσα χρειάζεστε για να πραγματώσετε τις βαθύτερες επιθυμίες σας, αλλά και όσα τον καθιέρωσαν ως τον κορυφαίο σύμβουλο επιτυχίας:
• Πώς να αντλήσετε έμπνευση, πάθος και ενθουσιασμό
• Πώς να πραγματοποιήσετε εντυπωσιακές επιτυχίες
• Πώς να ξεπεράσετε τις δύσκολες στιγμές με θάρρος και αντοχή
• Πώς να απλοποιήσετε την επαγγελματική και προσωπική σας ζωή

Ένα βιβλίο που θα σας δώσει την ώθηση να φτάσετε στο απόγειο της επιτυχίας! Το μεγαλείο ξεκινά πέρα από τη «ζώνη» που αισθάνεσαι άνετα.
Robin Sharma

Η σοφία του γονέα

Στις σελίδες αυτού του καταπληκτικού βιβλίου που έχει εμπνεύσει και μεταμορφώσει τις ζωές ανθρώπων και οικογενειών από όλον τον πλανήτη, ο Ρόμπιν αποκαλύπτει ένα αναπάντεχα εύκολο αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικό σύστημα, που σας δείχνει πώς να αφυπνίσετε τις φυσικές ηγετικές ικανότητες του παιδιού σας, αποκαθιστώντας ταυτόχρονα τη δική σας ισορροπία, ευτυχία και εσωτερική γαλήνη.

Γραμμένο με τη μορφή μιας διασκεδαστικής και συγκινητικής ιστορίας, η Σοφία του Γονέα εξιστορεί τις ατελείωτες περιπέτειες του διάσημου πλέον Τζούλιαν Μαντλ που αποκαλύπτει τις σοφότερες απαντήσεις στα βαθύτερα ερωτήματα της ζωής.

Σε αυτές τις σελίδες, θα ανακαλύψετε πώς:
• Να φέρετε στο φως τα μεγαλύτερα ταλέντα του παιδιού σας
• Να συσφίξετε τις σχέσεις σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα
• Να δημιουργήσετε μια πλούσια, παντοτινή και όμορφη οικογενειακή κουλτούρα
• Να ανακαλύψετε το πεπρωμένο σας και να ζήσετε τις επιθυμίες της καρδιάς σας
• Να εμπνεύσετε τα παιδιά σας για να αναπτύξουν δυνατό χαρακτήρα και διανοητική σοφία
• Να φέρετε πραγματική ισορροπία στη ζωή σας και να ζήσετε με μεγαλύτερη απλότητα, ευθυμία και ικανοποίηση
• Να διδάξετε τα παιδιά σας να κάνουν μεγαλόπνοα όνειρα και να φτάσουν στην πραγματική επιτυχία
• Να στραφείτε ξανά στα σημαντικότερα πράγματα της ζωής και να απολαύσετε τα πλουσιότερα δώρα της.

Ανακάλυψε το πεπρωμένο σου

Το βιβλίο Aνακάλυψε το πεπρωμένο σου είναι ένας πρωτοποριακός οδηγός για να μετατρέψετε τις επιθυμίες της καρδιάς σας σε καθημερινή πραγματικότητα και να ζήσετε τη ζωή που προορίζεστε πραγματικά να ζήσετε. Το μήνυμά του έχει ήδη εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη να απελευθερωθούν από τις περιοριστικές πεποιθήσεις τους, να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να βιώσουν την ολοκληρωτική ευτυχία που λαχταρούσαν.

Γραμμένο με την πασίγνωστη διορατικότητα, θέρμη και οπτική του Robin Sharma, το βιβλίο Ανακάλυψε το πεπρωμένο σου δίνει απαντήσεις σε πολλά από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της ζωής και σας ενθαρρύνει να οραματιστείτε και να δημιουργήσετε το ανώτερο πεπρωμένο σας.
Είναι ένα βιβλίο που θα αγαπήσετε για πάντα.

 

Ζήσε την κάθε μέρα με έμπνευση

Όλοι χρειαζόμαστε καθημερινή έμπνευση

Για να είμαστε εξαιρετικοί στη δουλειά που κάνουμε και στην καθημερινή μας ζωή.
Για να πραγματοποιήσουμε τα πιο αγαπημένα μας όνειρα και να φτάσουμε σ’ αυτό που πάντα θέλαμε να γίνουμε.
Για να αντέξουμε στα δύσκολα και να απολαύσουμε τα εύκολα.

Ο Robin Sharma αποστάζει τη σοφία και τα πιο ισχυρά μηνύματα από τη μακρόχρονη συγγραφική του πορεία σε ένα ημερολόγιο που έχει σχεδιαστεί για να κάνει την κάθε μας μέρα μοναδική.
Καλύπτοντας βασικά θέματα, όπως η πραγματική επιτυχία, το ξεπέρασμα κάθε δυσκολίας και απογοήτευσης και η οικοδόμηση ουσιαστικών σχέσεων, αυτό το όμορφο βιβλίο είναι βέβαιο ότι θα γίνει διά βίου σύντροφος στο ταξίδι μας για να ζήσουμε μια ζωή που αξίζει.

 

Τα μυστικά του μοναχού που πούλησε τη Ferrari του

ROBIN S. SHARMA
Ο συγγραφέας-φαινόμενο που έγραψε το παγκόσμιο best seller Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗ FERRARI ΤΟΥ

Μια συναρπαστική ιστορία από το συγγραφέα του best seller «Ο Μοναχός που Πούλησε τη Ferrari του», μια περιπέτεια γεμάτη αγωνία και εκπλήξεις, που αποκαλύπτει τι σημαίνει να ζεις πραγματικά.

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΛΑΝΤΡΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Ύστερα από μια παράξενη συνάντηση με έναν μακρινό συγγενή του, τον Τζούλιαν Μαντλ, πρώην μεγαλοδικηγόρο που εγκατέλειψε ξαφνικά τα πάντα για να ταξιδέψει στα Ιμαλάια, ο Τζόναθαν καλείται να ταξιδέψει με τη σειρά του στις τέσσερις άκρες της Γης για να συλλέξει τα γράμματα που κρύβουν τα εκπληκτικά μυστικά που ανακάλυψε ο Τζούλιαν.
Μέσα από αυτό το περιπετειώδες ταξίδι, που οδηγεί τον Τζόναθαν από τα αισθησιακά τάνγκο μπαρ του Μπουένος Άιρες και τις σκοτεινές κατακόμβες του Παρισιού έως τους ολόφωτους ουρανοξύστες της Σανγκάης και την απόκοσμη έρημο της Σεντόνα, ο Robin Sharma αποκαλύπτει μυστικά που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε την προσωπική μας δύναμη, να αφουγκραστούμε τον αληθινό εαυτό μας και να ζήσουμε χωρίς φόβο τα όνειρά μας.

Αυτό που ξέρω από τη βιωματική μου εμπειρία είναι ότι αν θες κάτι πραγματικά πολύ, ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα, ακόμα και αν οι συνθήκες φαινομενικά δεν το επιτρέπουν, θα βρεις τον τρόπο να το καταφέρεις! Αρκεί όμως να το θες αληθινά και να το επιθυμείς με όλο σου το ΕΙΝΑΙ! Πριν από λίγα χρόνια, η φίλη εκδότρια Αλεξάνδρα Αυγερινού των Εκδόσεων Διόπτρα, μου είχε πει ότι η ζωή μου μπορεί κάλλιστα να γίνει ένα βιβλίο με το Success Story μου. Όπως λοιπόν μπόρεσα και εγώ από το πουθενά, χωρίς καμία βοήθεια, αλλά με πολλή όρεξη, πείσμα, αποφασιστικότητα και αμέτρητα ρίσκα να βελτιώσω τη ζωή μου, είμαι σίγουρη ότι όλοι μπορούν να το καταφέρουν.

Αν θες και εσύ να οργανώσεις τη ζωή σου, να βελτιώσεις κομμάτια της τα οποία θεωρείς ότι σε ζορίζουν και δε σε πάνε παρακάτω, σου δυσκολεύουν την καθημερινότητα και σε κρατάνε στάσιμο, έλα μαζί μου. Παρέα θα βρούμε τον τρόπο, να πετύχεις τους στόχους σου και να εκπληρώσεις τα όνειρά σου. Μπορούμε να κάνουμε συνεδρίες μέσω ίντερνετ αλλά και δια ζώσης. Κλείσε τη συνεδρία σου εδώ.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Efi's Diary Life coaching Τελευταία άρθρα