Αγάπησε τον εαυτό σου όπως ακριβώς είναι, αληθινό και χωρίς φίλτρα

Αγάπησε τον εαυτό σου όπως ακριβώς είναι, αληθινό και χωρίς φίλτρα

Αγαπημένη μου σε παρακαλώ μη ζηλεύεις, μην πιστεύεις και μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με όσα βλέπεις στα social και στην τηλεόραση, μη συγκρίνεσαι με καμία άλλη. Μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να στεναχωριέται και να πέφτει η διάθεσή σου για ρετουσαρισμένες φωτογραφίες, στημένες πόζες που τις δείχνουν πιο αδύνατες, για το γεγονός ότι παρουσιάζουν μόνο τις καλές στιγμές τους.
Εμάς που εκτιθέμεθα, μας θαυμάζεις και θεωρείς ότι είμαστε υπερτέλειες και τυχερές, θα σε διαβεβαιώσω ότι δεν ισχύει. Και εγώ έχω τα πάνω μου και τα κάτω μου όπως εσύ, δεν ξυπνάω πάντα με καλή διάθεση, απλά έχω επιλέξει να σου δείχνω τις πιο χαρούμενες στιγμές μου. Άλλες στιγμές νιώθω καλά με το σώμα μου, με το πρόσωπό μου, με τον εαυτό μου, ψυχολογικά, άλλες όχι. Η ζωή μου δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, ανά περιόδους ζορίζομαι οικονομικά, μεγαλώνω ένα αυτιστικό παιδί, είμαι single mom και αυτό πίστεψέ με είναι πολύ απαιτητικό. Όλα στη ζωή μου δεν έρχονται όπως τα θέλω, έχω περάσει κατάθλιψη, έχω πέσει άπειρες φορές, έχω κλάψει, έχω χωρίσει χωρίς να ήταν επιλογή μου και με πόνεσε πολύ, έχω απογοητευτεί, όπως ακριβώς και εσύ!

Γι’ αυτό σε παρακαλώ μην παραμυθιάζεσαι με αυτά που βλέπεις εδώ μέσα και μην πιστεύεις ότι είσαι άτυχη και λιγότερο όμορφη.

Είσαι μοναδική, ξεχωριστή και τυχερή που κάθε μέρα έχεις την τύχη να ανοίγεις τα μάτια σου και να ζεις ακόμα μια μέρα!
Να μην αγωνιάς να ζήσεις τη ζωή καμίας άλλης influencer/celebrity, ό,τι βλέπεις είναι σχεδόν εικονικό. Να νιώθεις ευγνωμοσύνη που δε μοιάζεις με καμία άλλη και που είσαι ξεχωριστή, και ας μην έχεις το σώμα μοντέλου και την αψεγάδιαστη επιδερμίδα που ονειρεύεσαι. Όλα αυτά είναι πολύ επιφανειακά και ουτοπικά!

Αγάπησε τον εαυτό σου όπως ακριβώς είναι, αληθινό και χωρίς φίλτρα!

Να σε αγαπάς όπως ακριβώς είσαι με όλες σου τις ατέλειες, γιατί αυτές σε έχουν κάνει αυτή που είσαι σήμερα!
Πέρασαν χρόνια για να καταφέρω να βγω με άνεση στην παραλία, να αποδεχτώ τις ραγάδες, την κυτταρίτιδα, τις πανάδες, τις καμπύλες μου, την κοιλίτσα μου, την όχι τέλεια και αψεγάδιαστη επιδερμίδα που έβλεπα και ζήλευα στον ψεύτικο κόσμο του instagram. Μην μπαίνεις στη διαδικασία να μοιάσεις με καμία άλλη, να σε αγαπάς, να σε θαυμάζεις όπως ακριβώς είσαι, γιατί αν δεν το κάνεις εσύ, δε θα μπορέσει να σε αγαπήσει και να σε αποδεχτεί κανένας άλλος!

Και αν θέλεις να αλλάξεις κάτι στην εμφάνιση σου να το κάνεις μόνο για σένα!

Φόρεσε το μαγιό σου, βγες στην παραλία με το μεγαλύτερο χαμόγελό σου και απόλαυσε το μπάνιο σου!
Ζήσε ένα ξένοιαστο καλοκαίρι και μη σε νοιάζουν καθόλου τα στερεότυπα και η γνώμη των κακοπροαίρετων ανθρώπων.

Αυτοί έχουν το πρόβλημα, όχι εσύ!

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Efi's Diary