12 αρνητικές σκέψεις που δεν πρέπει να κάνουμε

12 αρνητικές σκέψεις που δεν πρέπει να κάνουμε

1) Μη νιώθεις ότι είσαι θύμα, γιατί αν το νιώθεις μπαίνει στο ρόλο και δεν ενεργοποίησε ώστε να βελτιώσεις μία κατάσταση.

2) Μη σκέφτεσαι ότι μπορείς να αλλάξεις τους άλλους. Μπορείς να τους δώσεις κίνητρο να γίνεις το παράδειγμα για αυτούς. Αλλά κάποιος αλλάζει μόνο όταν το θελήσει ο ίδιος. Άλλωστε αυτό δείχνει ότι δεν αποδέχεσαι τον άλλον όπως είναι.

3) Μην αντιτίθεσαι στην πραγματικότητα και σκέφτεσαι πως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Δεν έχει νόημα και σου τρώει πολλή ενέργεια. Να έχεις επίγνωση της πραγματικότητας του πού είσαι τώρα και πού θες να πας.

4) Να μη νιώθεις ότι ο άλλος είναι σε καλύτερη θέση από εσένα. Μη συγκρίνεσαι συνεχώς με τους άλλους πάντα θα υπάρχουν καλύτεροι από σένα όπως και χειρότεροι. Ποτέ δεν ξέρεις τι τραβάει κάποιος άλλος. Να χαίρεσαι με αυτά που έχεις και να στοχεύεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

5) Πάψε να έχεις υπερβολικές απαιτήσεις από τον εαυτό σου και προσδοκίες για το πώς θα σου συμπεριφερθούν οι άλλοι.

6) Μη πιστεύεις ότι κάποιος άλλος θα σε συμπληρώσει και θα σου επουλώσει τις πληγές. Να είσαι εσύ όσο πιο γεμάτος γίνεται. Δεν υπάρχει το άλλο μισό, αλλά δύο ολόκληροι άνθρωποι που αλληλοσυμπληρώνονται.

7) Μην νιώθεις ότι συνεχώς πρέπει να έχεις δίκιο. Μην το επιδιώκεις. Γίνεσαι αντιπαθής. Κάνε αυτό που θες αρκεί να μην επηρεάζεις τις ζωές των άλλων. Πότε άλλωστε δεν πρόκειται να βρεθεί κάποιος να έχει πάντα δίκιο.

8) Μην ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι. Ακόμα κι αν όλα τα κάνεις καλά, κάτι θα βρουν να σου προσάψουν ή να πουν. Να σε νοιάζει τι θα πουν όσους θεωρείς πως σ’ αγαπάνε και αγαπάς. Οι άλλοι μπορεί να έχουν αρνητική γνώμη για όλα, μη τους αφήνεις να καθορίζουν τι θα κάνεις και τι όχι.

9) Δεν υπάρχει μόνο ένα σωστό ή ένα λάθος. Υπάρχει σωστό και λάθος με πολλές εναλλακτικές ανάλογα με την οπτική γωνία που βλέπουμε τα πράγματα. Δηλαδή, μην είσαι Απόλυτος.

10) Μην ανησυχείς πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα επειδή είσαι απροετοίμαστος. Ποτέ δεν ξέρεις πάντα παίζεις με τις πιθανότητες. Κάνε ό,τι μπορείς και αντιμετώπισε τη ζωή όπως σου έρθει. Να είσαι συνειδητοποιημένος ότι το μόνο σίγουρο στη ζωή είναι το ότι όλα αλλάζουν συνεχώς μέχρι να πεθάνουμε.

11) Τα χρήματα δε φέρνουν την ευτυχία. Είναι απλά ένα μέσο διευκόλυνσης. Δε φεύγουν οι σκοτούρες με το χρήμα.

12) Το παρελθόν δεν καθορίζει το παρόν και το μέλλον. Έχει καθορίσει το ποιος είσαι μέχρι τώρα, το τι θα κάνεις από δω και πέρα το καθορίζεις εσύ με τη σκέψη σου τις πράξεις σου και γενικότερα με τις επιλογές σου. Γι’ αυτό μη μένεις στο παρελθόν ζήσε στο τώρα. Παραδειγματίσου από όσα έχεις μάθει στο παρελθόν και θέσε επιτεύξιμους και υψηλούς στόχους για το μέλλον.

του Κωνσταντίνου Μπαβέλλα
IT Manager, Civil Engineer & Motivational & NLP Life Coach
www.improve-yourself7.webnode.gr

Ευ ζην