Τσουλήθρα στο Ουράνιο Τόξο

Τσουλήθρα στο Ουράνιο Τόξο

Τη Μαρία Καλτσή τη γνώρισα μέσα από τα social media και από την πρώτη στιγμή με κέρδισε η αμεσότητά της, η ειλικρίνεια που καθρεφτίζεται στα μάτια της και ο αυθορμητισμός της, χαρακτηριστικά που σπανίζουν στις μέρες μας. Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το παραμύθι της “Τσουλήθρα στο Ουράνιο Τόξο” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Το κείμενο της συγγραφέως έχει λάβει το πρώτο βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας ΕΠΟΚ το 2019.

Το παραμύθι εξάρει την αξία της αληθινής φιλίας, της στήριξης, της ενσυναίσθησης και της συμπόρευσης. Είναι μια υπέροχη ιστορία με πανέμορφη εικονογράφηση και τρυφερά μηνύματα.

Δύο μικρά κορίτσια, η Αλίκη και η Μελίτα, μεγαλώνουν μαζί σε ορφανοτροφείο. Η φιλία τους είναι δυνατή, αληθινή, μια σχέση αδερφική. Η ζωή μπορεί να τους φέρθηκε σκληρά από πολύ νωρίς, όμως εκείνες δεν σταμάτησαν ποτέ να ονειρεύονται. Όνειρα χαρούμενα, πολύχρωμα και φωτεινά, όπως ένα ουράνιο τόξο! Γιατί έτσι είναι τα όνειρα κι αν πιστέψουμε σε αυτά θα έρθει η στιγμή που θα βγουν αληθινά, ακόμη κι αν το όνειρο είναι μια τσουλήθρα σε ουράνιο τόξο!

Η Μαρία Καλτσή γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία. Σπούδασε Τεχνολόγος Γεωπόνος στο Τμήμα Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας στο ΤΕΙ Μεσολογγίου. Από το 2003 ζει και εργάζεται μόνιμα στα Ιωάννινα. Σύζυγος και μητέρα δυο παιδιών, του Πέτρου και της Αλίκης, που αποτελούν και την έμπνευσή της για τα παραμύθια που γράφει. Είναι μέλος του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων. Αξίζει να αναφερθεί πως όλα τα παραμύθια της που έχουν εκδοθεί, έχουν πάρει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου ως εκπαιδευτικό υλικό για τη βιβλιοθήκη των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Βιβλία