Tips για να βγάζετε εντυπωσιακές φωτογραφίες

Tips για να βγάζετε εντυπωσιακές φωτογραφίες

Κρατείστε  «ζωντανές» τις σημαντικές στιγμές σας  εύκολα και έξυπνα

Η πιο ιερή στιγμή για κάθε άνθρωπο είναι όταν περνάει χρόνο με την οικογένεια και τα αγαπημένα του πρόσωπα, είτε αυτοί είναι φίλοι, είτε γονείς, είτε σύντροφος, είτε τα παιδιά του. Οι στιγμές αυτές μαζί με την αγάπη που απορρέει, μένουν αναλλοίωτες στο χρόνο μέσα από τη σύνδεση των ανθρωπίνων σχέσεων και την επαφή τους.

Συχνά πυκνά τα θεωρούμε δεδομένα όλα αυτά και δε δίνουμε μεγάλη σημασία. Είναι όμως καλό να ζούμε κάθε μας στιγμή δυνατά ώστε να μένει το συναίσθημα αναλλοίωτο στην ψυχή μας, στην καρδιά μας και το μυαλό μας.  Γι΄αυτό είναι ευκαιρία να αποτυπώσουμε αυτές τις στιγμές στον φωτογραφικό φακό ώστε να τις κρατήσουμε ζωντανές και να αναβιώνουμε τα συναισθήματα μας κάθε φορά που τις βλέπουμε.

Παρακάτω θα σας παραθέσω κάποια tips για εύκολες και σωστές λήψεις:

Ακόμα και από κινητό είναι εύκολο να βγάλετε μια ωραία και σωστή φωτογραφία. Θα υστερεί σε ποιότητα έναντι μιας φωτογραφικής μηχανής, αλλά αρκετά πλέον είναι τα κινητά που έχουν καλή ποιότητα.

  • Γυρίζουμε το κινητό μας σε οριζόντια θέση έχοντας από τις ρυθμίσεις τοποθετήσει στην οθόνη το «πλέγμα» το οποίο αποτελείται από κάθετες και οριζόντιες γραμμές, που χωρίζουν το κάδρο μας σε τρία μέρη. Εμείς τοποθετούμε τα άτομα που θέλουμε να έχει η φωτογραφία μας στα δυο τρίτα του κάδρου, είτε από αριστερά, είτε από δεξιά.
  • Εάν θέλετε να φωτογραφηθείτε όλοι μαζί και δεν έχετε κάποιον άλλο να σας φωτογραφήσει, ένα μικρό τριποδάκι κινητού είναι αρκετό ώστε να «κάνει» τη δουλεία του. Τοποθετείτε εκεί το κινητό σας και επιλέγοντας τη λήψη με χρονόμετρο ενεργοποιείτε τη φωτογράφιση, πατώντας το κουμπάκι του κλείστρου ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το κλικ … παίρνετε τη θέση σας στο κάδρο και η λήψη είναι γεγονός.
  • Ελέγχετε τον φωτισμό σας. Φροντίστε πάντα να είστε σε μέρη μέσα στο σπίτι με επαρκή φωτισμό, είτε από απλές λάμπες, είτε από διακοσμητικά φωτιστικά, είτε δίπλα από παράθυρα ή μπαλκονόπορτες.
  • Επιλέγετε πόζες που δείχνουν στοργή, αγκαλιές με τα παιδιά σας, είτε με τον σύντροφο σας, είτε μια γλυκιά αντικριστή ματιά η ένα γλυκό φιλί στο μέτωπο – δείγμα σεβασμού και τρυφερότητας – στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Κυνηγήστε αυθόρμητες λήψεις, π.χ. όταν είστε με την παρέα σας ή την οικογένεια σας, αφήστε τους να απολαμβάνουν τις στιγμές και εσείς σε ρόλο παπαράτσι απαθανατίστε τους, τα αποτελέσματα θα σας αποζημιώσουν.

Να είστε δημιουργικοί και ορεξάτοι. Καλές λήψεις!

του φωτογράφου Χρήστου Λαρισαίου

Tips