Πώς η μελέτη του σχολείου γίνεται πιο αποδοτική και διασκεδαστική;

Πώς η μελέτη του σχολείου γίνεται πιο αποδοτική και διασκεδαστική;

Η αγωνία των περισσότερων γονιών είναι πώς τα παιδιά μας θα αγαπήσουν το σχολείο και τη μάθηση, χωρίς να δυσανασχετούν για να διαβάσουν. Χρόνια τώρα ψάχνω τρόπους να βοηθήσω τον μεγάλο μου γιο – που αισίως φοιτά στην έκτη δημοτικού – πώς θα κάνουμε την ώρα της μελέτης πιο κατανοητή, πιο διασκεδαστική και όχι βαρετή. Πώς θα του κρατήσω το ενδιαφέρον, ώστε όταν έρχεται η ώρα της μελέτης να διαβάζει με χαρά και όχι δυσανασχετώντας.

Φέτος είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γιατί ανακαλύψαμε τα βοηθήματα της iSCOOL τα οποία μαθαίνουν στα παιδιά με παραδείγματα, ασκήσεις και όμορφες εικόνες την ύλη του σχολείου. Τα βοηθούν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους, αλλά πάνω απ’ όλα την αυτοπεποίθησή τους. Και θα μου πεις πώς γίνεται αυτό;

Τα βοηθήματα της iSCOOL έχουν τη μοναδικότητα να μην είναι λυσάρια αλλά πραγματικά βοηθήματα μάθησης!

Δε δίνουν έτοιμες λύσεις στα παιδιά, αλλά τα βάζουν στη διαδικασία να σκεφτούν, να λύσουν μόνα τους την άσκηση και να νιώθουν περήφανα για τις ικανότητές τους!

Με πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες – γι’ αυτό άλλωστε ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα βοηθήματα που κυκλοφορούν – συνδυάζουν τη θεωρία με τη μέθοδο με έξυπνο και δημιουργικό τρόπο, με αποτέλεσμα να τα βοηθούν να μην βαριούνται και να τους κρατάνε ζωντανό το ενδιαφέρον για μάθηση.

Έχουν ασκήσεις για να εξασκηθούν για το μάθημα της ημέρας και την επανάληψή τους. Πάνε βήμα – βήμα με το μάθημα του σχολείου, τα μαθαίνουν να σκέφτονται σωστά αλλά και ουσιαστικά. Τους εξηγούν με απλά λόγια τη θεωρία, και έχουν πολλές συμβουλές «τι πρέπει να προσέξουν» και «πώς να σκέφτονται».

Είναι τόσο καλογραμμένα και με όμορφες ασκήσεις που μπορούν να καταλαβαίνουν και να λύνουν ασκήσεις εύκολα και απλά!

Εξίσου πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι είναι φρέσκες, επικαιροποιημένες εκδόσεις και συμβαδίζουν με την ύλη των νέων και ανανεωμένων βιβλίων κάθε τάξης. Με τα παραδείγματα, τη θεωρία και τις συμβουλές επιτρέπουν ακόμα και σε μας τους γονείς να τα ξανά θυμηθούμε, να τα κατανοήσουμε, ώστε να τους εξηγήσουμε ό,τι δεν καταλαβαίνουν με τον σωστό τρόπο, αν χρειαστούν βοήθεια.

Έτσι, μαθαίνουν πραγματικά και δεν παπαγαλίζουν!

Τα βοηθήματα της iSCOOL ξεκινούν για παιδιά προσχολικής ηλικίας από 4+ ετών και τα βοηθούν μέχρι την έκτη δημοτικού. Τα μικρότερα παιδάκια θα λατρέψουν τη σειρά “200 Παιχνιδομαθήματα – Τα πρώτα μου γράμματα”, η οποία περιλαμβάνει εκτός από την έντυπη μορφή και ψηφιακή εφαρμογή με απίθανες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με ευφάνταστες ασκήσεις και εξαιρετική εικονογράφηση!

Όταν η εκπαίδευση γίνεται παιχνίδι, το παιχνίδι γίνεται γνώση!

Τα βιβλία της σειράς “200 Παιχνιδομαθήματα – Τα πρώτα μου γράμματα”, σε συνδυασμό με την εκπαιδευτική εφαρμογή και τον σύγχρονο σχεδιασμό, συνθέτουν ένα ευχάριστο και ελκυστικό προς το παιδί περιβάλλον, που προάγει τη δημιουργική μάθηση, την ανάπτυξη γνώσεων, δεξιοτήτων και την πολύπλευρη καλλιέργεια. Πάει στο tablet, στο laptop και σε όλες τις συσκευές μας. Στόχος είναι να δημιουργήσουν ένα ελκυστικό περιβάλλον, ώστε τα παιδιά μας να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον χρόνο τους, να καλλιεργήσουν και να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους, να αναπτύξουν τις γνώσεις και την ευφυία τους, να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους ευχάριστα.

Η σειρά βιβλίων “200 Παιχνιδομαθήματα – Τα πρώτα μου γράμματα” είναι ο πιο όμορφος και αβίαστος τρόπος να προετοιμάσουν τα μικρά μας ζουζουνάκια για το δημοτικό.

Θα έχουν τη δυνατότητα για μια πρώτη γνωριμία με τα γράμματα, προγραφικές ασκήσεις και ανάλογες δραστηριότητες. Τα εισάγει με διασκεδαστικό τρόπο στην εκμάθηση της ορθής γραφής των γραμμάτων και των λέξεων. Ξεκινούν με απλές γραμμούλες, ζωγραφιές, δραστηριότητες και προγραφικές ασκήσεις, μια πρώτη επαφή με τα γράμματα της αλφαβήτας, κεφαλαία και πεζά. Επιπλέον θα έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τα μαθηματικά, θα μάθουν προμαθηματικές έννοιες, να αναγνωρίζουν και να επιλύουν προβλήματα, να συγκρίνουν μεγέθη, να κάνουν μετρήσεις, να διαβάζουν και να γράφουν αριθμούς, μέσα  από το παιχνίδι και τις νέες τεχνολογίες.

Όλα αυτά θα έχουν σαν αποτέλεσμα να αναπτύξουν τη μνήμη και τη συγκέντρωσή τους!

Εν συνεχεία, μόλις ξεκινήσουν τα παιδιά μας την πρώτη και μέχρι το τέλος του δημοτικού, τα σχολικά βοηθήματα της iSCOOL θα είναι δίπλα τους να τα βοηθούν να σκέφτονται σωστά και να μαθαίνουν ουσιαστικά! Έχουν ασκήσεις για να εξασκηθούν για το μάθημα της ημέρας, την επανάληψή τους αλλά και πλούσια θεωρία η οποία τους εξηγεί αναλυτικά και κατανοητά ώστε να μπορούν να λύνουν εύκολα, γρήγορα και χωρίς να σπαζοκεφαλιάζουν, τις ασκήσεις τους.

Από την πρώτη στιγμή που θα ξεκινήσουν να διαβάζουν με τα βοηθήματα της iSCOOL, θα γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής τους μελέτης.

Τα εκπαιδευτικά βιβλία της iSCOOL, προτιμούνται από σχολεία, γονείς και δασκάλους. Θα τα βρείτε στην Ελλάδα και στην Κύπρο, στο Public και σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία, στα τμήματα βιβλίου Σκλαβενίτης, στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας, αλλά και σε αρκετά πολυκαταστήματα, όπως στον Μουστάκα και στα Hondos Center.

Αναζητήστε περισσότερες λεπτομέρειες στο site www.iscool.gr. στο facebook και στο instagram.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Οι προτάσεις μας Σχολείο Τελευταία άρθρα