Ο ξεχωριστός Μέλλιος

Ο ξεχωριστός Μέλλιος

Η Έφη Φωτεινού είναι μπλογκοφίλη και την έχω ξεχωρίσει γιατί τη διακρίνει ο χιουμοριστικός της λόγος και η χαρούμενη ματιά που βλέπει τη ζωή. Πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε το πρώτο της παιδικό βιβλίο και – χωρίς να υπερβάλλω – είναι από τα πιο όμορφα, κατανοητά και γεμάτα με μηνύματα βιβλία που έχω διαβάσει με τα παιδιά μου – και πιστέψτε με έχουμε διαβάσει άπειρα λόγω της ιδιότητάς μου.

Ο Ξεχωριστός Μέλλιος είναι ένα “ξεχωριστό” παραμύθι που μέσα από μια πολύ γλυκιά ιστορία, τα παιδιά θα μάθουν να μετατρέπουν τις ιδιαιτερότητές τους προσόντα και θα νιώσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Θα χτίσει την αυτοπεποίθησή τους και θα τα βοηθήσει να προσαρμόζονται αβίαστα σε νέες και διαφορετικές συνθήκες. Η εύγλωττη γραφή του θα τα μεταφέρει στον φανταστικό κόσμο του βυθού του Μέλλιου και θα τα βοηθήσει να αποδεχτούν τον εαυτό τους, ενώ θα μάθουν ότι κάθε διαφορετική ικανότητα που έχει ένας άνθρωπος τον κάνει ξεχωριστό, γιατί πραγματικά στους ξεχωριστούς ανθρώπους, συμβαίνουν ξεχωριστά πράγματα!

Το παραμύθι συνοδεύεται από cd με τη ζωηρή και μοναδική αφήγηση της ηθοποιού Λίνας Σακκά.

Περίληψη:

Ο Μέλλιος θα ήθελε να τρέχει σφαίρα, όπως όλοι οι Ιππόκαμποι. Όμως εκείνος δεν είναι σαν όλους τους άλλους Ιππόκαμπους. Τα δύο μικρά πτερύγια που έχει αντί του ενός μεγάλου, τον κάνουν να κολυμπάει αργά κι αυτό τον στενοχωρεί και τον κάνει να αισθάνεται μειονεκτικά.
Τι γίνεται όμως όταν αυτός, μόνος απ’ όλα τα πλάσματα του βυθού, συναντάει μια νεράιδα που μάλιστα χρειάζεται τη βοήθειά του;
Μαζί της θα ζήσει την περιπέτεια που θα τον κάνει να αναθεωρήσει τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα και τον εαυτό του!
«Ο ξεχωριστός Μέλλιος», το πρώτο βιβλίο της Έφης Φωτεινού, είναι ένα τρυφερό παραμύθι για την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση, την προσαρμοστικότητα και την αποδοχή του εαυτού μας!
Την πλούσια εικονογράφηση φιλοτέχνησε ο Παναγιώτης Τσαούσης.
Και για… τους ακουστικούς τύπους, το βιβλίο περιλαμβάνει CD με τη ζωηρή αφήγηση της ηθοποιού Λίνας Σακκά.
Τη μουσική υπογράφει η Βίκυ Παπαηλιού.

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παρισιανού, μπορείτε να το αναζητήσετε σ’ όλα τα βιβλιοπωλεία φυσικά και ιντερνετικά και στο www.parisianou.gr.

της Έφης Αργυροπούλου
Δημοσιογράφος, αρθρογράφος, συγγραφέας και blogger του Working Moms.

Ακολούθησε το Working Moms και στο Instagram
Βιβλία