Άλλαξες, δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος σου λένε

Άλλαξες, δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος σου λένε

Εσύ είσαι …Ε Σ Υ;

Άλλαξες! Δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος σου λένε.

Σε καμία περίπτωση. Προσπαθείς να θυμηθείς κάποια κομμάτια της παλιάς εκδοχής του εαυτού σου μέσα από τις αναμνήσεις σου. Εκείνο το μικρό παιδί που έτρεχε κι έπαιζε ξέγνοιαστο μαζί με άλλα παιδιά στη γειτονιά …

Μεγαλώνεις λες. Ωριμάζεις μέσα από ανθρώπους και καταστάσεις. Αλλάζεις ή σε …αλλάζουν;

Ποια είναι η δική σου επιλογή;

Είναι επιλογή σου όμως να φοράς κάθε πρωί το πιο αυθεντικό γενναιόδωρο χαμόγελο σου με θετικές σκέψεις και όλη σου την ενέργεια αντί της πιο πρόχειρης μάσκας μόνο και μόνο για να βγάλεις την ημέρα και τις απαιτήσεις της καθημερινότητάς σου.

Κάποτε ονειρευόσουν να … μεγαλώσεις. Έγινε κι αυτό.

Αναρωτιέμαι αν σήμερα, εσύ αν είσαι ευχαριστημένος με … αυτό που …έγινες! …

Είναι αναπόφευκτη η αλλαγή. Οι αλλαγές.

Η εξέλιξη αποτελεί τη συνέχεια της βιολογικής και πνευματικής ανάγκης. Πάνε μαζί με τις φύσεις σου. Γιατί; Διότι 2 είναι οι φύσεις της υπόστασης σου! Η ανθρώπινη (βιολογική) και η πνευματική (ενεργειακή). Με δύο λόγια και να το ήθελες δε θα μπορούσες να τη σταματήσεις. Δε γίνεται εσύ να μείνεις στάσιμος ενώ όλα και … όλοι γύρω σου αλλάζουν!

Μπορείς όμως και ναι, είναι στο χέρι σου να κρατήσεις αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου, που είναι αμείλικτος για όλους, όλα εκείνα τα παιδικά χαρακτηριστικά που χρειάζεσαι σήμερα. Στο τώρα.

Εσύ κρατάς το κλειδί του πεπρωμένου στα δικά σου χέρια. Πως; Με τις επιλογές σου. ΕΙΣΑΙ οι επιλογές σου.

Ο μέσος όρος που γελάει ένα παιδί είναι περίπου τετρακόσιες φορές μέσα στην ημέρα, ενώ ένας ενήλικας μόλις … δεκαπέντε!!!  Μόνο.  Τόσο απλά χάσαμε τριακόσια ογδόντα πέντε χαμόγελα κι άντε τώρα να τα βρούμε. Τα θυσιάσαμε. Που; Στο βωμό της ωριμότητας. Λες κι η ωριμότητα θα έπρεπε να λειτουργεί απαγορευτικά στο να μείνουμε αυθόρμητοι σαν τα μικρά παιδιά που χαμογελάνε πλατιά και διαρκώς…

Αλλάζουμε για να συμμορφωθούμε με τα κοινωνικά όρια, πλαίσια που διαμορφώνουν τους κανόνες που διέπουν ή αναμένονται σε κάθε ηλικία. Μας μεταμορφώνουν οι δύσκολες συνθήκες, η πίεση, το στρες, το άγχος, σε σκληροπυρηνικούς, εσωστρεφείς, υπάκουους, απόλυτα υποταγμένους στο σύστημα ή μηχανισμό αν προτιμάς, ανθρώπους.

Μόνο που το σύστημα είναι στημένο καλά κι εμείς κατορθώσαμε να γίνουμε μέρος του. Κατορθώνουμε να ζούμε ζωές που δεν μας αξίζουν. Ζωές που ποτέ δε θελήσαμε. Ζωή που δεν μας ανήκει δικαιωματικά.

Το ερώτημά μου είναι αν αυτό συνέβη εξαιτίας και μόνο αυτού του συστήματος ή λόγω των προσωπικών μεταρρυθμίσεων.

Διδάσκω μέσω της τεχνικής Ευ Ζην πως ποτέ δεν είναι αργά να κάνουμε το σωστό. Πως δεν είναι ποτέ αργά να φέρουμε τον εαυτό μας στα …μέτρα μας. Να ανήκουμε σε εμάς τους ίδιους. Πρώτα απ όλα. Πάνω από όλα. Να είμαστε εμείς η πρώτη μας προτεραιότητα! Να αρχίσουμε να ορίζουμε μόνοι μας τις αλλαγές μας. Διότι, η ζωή δεν σύμπτωση. Συμβαίνει! Η ζωή δεν είναι πρόβα τζενεράλε. Η ζωή είναι  πρεμιέρα!

Κανένας άλλος δε θα σε αλλάξει, εκτός από εσένα τον ίδιο. Προς το καλύτερο προς το χειρότερο αυτό είναι άλλη υπόθεση. Εσύ πρέπει να συνειδητοποιήσεις αν θέλεις τον εαυτόν σου σύμμαχό σου ή τον χειρότερο εχθρό σου.  Εσύ δεν πρέπει να αφήνεις, να επιτρέπεις στους άλλους να παρεμβαίνουν. Δεν είσαι μαριονέτα, ούτε πιόνι, ούτε αξεσουάρ, ούτε πλαστελίνη να διαμορφώνεσαι ή να μεταμορφώνεσαι κάθε φορά σε αυτό που επιβάλλουν οι περιστάσεις ή οι επιλογές ή οι επιθυμίες των άλλων ανθρώπων. Θες να είσαι ένας μονοκόμματος, αδιαμόρφωτος, άνθρωπος, ας είσαι αν αυτό είναι η δική σου  επιλογή κι η δική σου απόφαση. Όπως και να είσαι, ότι κι αν είσαι, εγώ θέλω να παραμείνεις  ο εαυτός σου. Ελαττώματα και ψεγάδια σίγουρα έχεις. Όλοι έχουμε όμως. Δεν μπορείς να φανταστείς τι συνθέτει, τι υπάρχει, τι κρύβεται σε μία ψυχή. Τι επιβάρυνση μπορεί να κρύβει η ψυχή του ανθρώπου απ το π ω ς ζει ο άνθρωπος τη ζωή του. Το θέμα μου και η ένστασή μου είναι να σου αρέσει αυτό που είσαι.

Κι αν αυτό που είσαι είσαι … ΕΣΥ!

Μη δέχεσαι συμβουλές για τον χαρακτήρα σου από ανθρώπους που είναι φωτοτυπίες ενώ εσύ είσαι το πρωτότυπο. Εσύ πρέπει να διατηρήσεις τη συγκλονιστική μοναδικότητά σου στο Σύμπαν. Γιατί απλά, είσαι συγκλονιστικά μοναδικός! Είσαι όπως το δακτυλικό σου αποτύπωμα! Είσαι εσύ και μόνο εσύ, ένας και μοναδικός σε αυτόν το πλανήτη.

Να ζεις με τους δικούς σου κανόνες και τις δικές σου επιλογές, πλαίσια κι όρια.

Να ανακαλύπτεις κάθε ημέρα μία καινούρια πλευρά και πτυχή της ψυχής σου, του χαρακτήρα σου που δεν πίστευες καν πως υπάρχει και να την αποδέχεσαι. Να αρχίσεις σήμερα κιόλας, να αγαπάς και να προσέχεις τον εαυτόν σου περισσότερο. Να προστατεύεις τη ψυχή σου που είναι ενέργεια, τις επιλογές σου να τις στηρίζεις άρα να προστατεύεις παράλληλα και το ενεργειακό σου πλέγμα από την τοξική ενέργεια των άλλων που δεν αντέχουν αυτό που είσαι. Μείνε εκτός από αυτές τις συμπεριφορές. Όσο πιο μακριά γίνεται. Μείνε όπως είσαι αν το θες έτσι, αρκεί να ξέρεις πως είναι ευλογία και Θείο Δώρο η ζωή που σου δόθηκε. Είναι δώρο να ανοίγεις τα μάτια σου κάθε ημέρα που είσαι ζωντανός. Να ξέρεις πως είναι πολύ σημαντικό να παραμένεις αυθεντικός, και να μη σε αντιμετωπίζουν πως μάλλον να … γίνεις ένα μεταχειρισμένο εργαλείο. Όποτε σε ενοχλεί κάτι θα το αλλάζεις γιατί μόνο ΕΣΥ μπορείς κι αυτό όταν το θες πραγματικά, θα το προσαρμόζεις εν συνεχεία στη καινούρια εκδοχή σου. Καθετί που είσαι και κάνεις, να φέρει μονάχα τη δική σου υπογραφή. Το δικό σου στίγμα. Ίχνος. Το δικό σου ενεργειακό αποτύπωμα.

Στο δικό σου ταξίδι ζωής, πολλοί είναι αυτοί που θα προσπαθήσουν να σε αλλάξουν, να θέλουν να βελτιώσουν αυτά που δεν ταιριάζουν με σένα, για σένα. Ακόμη περισσότεροι θα το σκεφτούν, αλλά απ την καλή τους την καρδιά, δε θέλουν να στο πουν. Όπως και να το θέσω ναι, να συμμετέχεις. Δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό. Μείνε όμως στη θέση σου. Από τη δική σου και μόνο θέση, άκουσέ τους. Επεξεργάσου τα λεγόμενά τους, δες όλες τις λεπτομέρειες, δώσε αν θες έμφαση σε αυτά που σε ενδιαφέρουν. Αυτά που άγγιξαν τους μαγνήτες της ψυχής σου και του μυαλού σου και μετά κάνε τον δικό σου απολογισμό. Την δική σου αναμέτρηση. Από σένα για σένα με εσένα φυσικά!

Αναλογίσου και σκέψου. Μείνε στις πράξεις όλων όσοι  σε περιβάλλουν. Γιατί από κάπου και  κάπως πρέπει να ξεκινήσεις, για να έχει νόημα και ουσία όλη αυτή η ενδοσκόπηση και η προσωπική σου αναζήτηση!

Ποιος ήταν εκεί όταν πόναγες; Όταν ζήτησες  βοήθεια; Ποιος σε άκουσε και ποιος έκλεισε τα αυτιά του και τα μάτια του στο δικό σου θέμα προς επίλυση. Στον δικό σου πόνο. Σκέψου. Καταμέτρησε. Βάλε ζυγαριά ακριβείας όμως. Για τη δική σου ψυχή άλλωστε και ζωή πρόκειται.

Αν διέγνωσες όμως  υποκριτική συμπεριφορά, αν διαπίστωσες πως όλα ήταν μία μάσκα, μία φούσκα, μία προσωρινή γιορτινή συμπεριφορά… ε, τότε και μόνο τότε, λουσμένος πάντα και μόνο με Λευκό Φως, οπλισμένος με τη δική σου αλήθεια, και το μικρόβιο της δικής σου συνείδησης χορτασμένο, να τους δείξεις και να τους υποδείξεις να βάλουν τις συμβουλές τους εκεί που ξέρουν, αυτοί οι καλοί και τόσο ενάρετοι Σαμαρείτες.

Τόσα χρόνια συναναστροφής με το ανθρώπινο είδος συνειδητοποιώ, πως οι άνθρωποι βλέπουν την εικόνα που θέλουν να δουν. Ανεξάρτητα απ’ το πρόσωπο που τους έχεις δείξει. Από αυτό που είσαι. Πέρα από οποιαδήποτε επιλογή έχεις κάνει, λόγια που έχεις πει και βοήθεια που έχεις προσφέρει, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Θα σε κρίνει με τα δικά του κριτήρια χωρίς να προσπαθήσει να σε αναλύσει πρώτα. Στις λεπτομέρειες. Στα «ψιλά γράμματα».

Είμαστε βιβλία και καθημερινά γράφουμε μία νέα σελίδα στη δική μας προσωπική γλώσσα, την οποία ελάχιστοι είναι διατεθειμένοι να μπουν στη διαδικασία να μεταφράσουν. Θα πιαστούν από λέξεις και θα βγάλουν την ετυμηγορία τους.

Γι’ αυτό λοιπόν μη σκας!  Κυρίως μη δίνεις σημασία. Μη δίνεις νόημα, αξία, χρόνο, ενέργεια, σε κάθε ανούσιο σχόλιο ή προτροπή, απλά προχώρα. Όσοι σε κατάλαβαν … κατάλαβαν! Όσοι συνέλαβαν το ποιος είσαι, και κατανόησαν την αξία της δικής σου ύπαρξης θα ακολουθήσουν.

Οι … υπόλοιποι; Θα συνεχίσουν να ασχολούνται με τα βάρη που κουβαλάς στην πλάτη σου και τον πόνο που νιώθεις. Ψάχνουν βλέπεις την αφορμή  για να φανούν οι ίδιοι καλύτεροι.

Μη γίνεις ένας ακόμα αριθμός αντί Άνθρωπος στο Σύμπαν, ένας ακόμη τυποποιημένος άνθρωπος. Ένα νούμερο στατιστικής του πόσοι είμαστε πλέον σε αυτόν τον πλανήτη. Είσαι ένα εξαιρετικό δημιούργημα της Φύσης. Έχεις ένα κομμάτι του Θεού μέσα σου. Είσαι ένα συλλεκτικό κομμάτι γεμάτο ζωή. Μην κρύψεις ποτέ την ταυτότητα σου, την ύπαρξη σου, τις δεξιότητές σου, τις ανάγκες σου,  ταλέντα σου, τις αδυναμίες σου, τη δύναμή σου! Μην αφήσεις κανένα να σου στερήσει τη μοναδικότητά σου! Δεν υπάρχει άτομο που σε αγαπάει περισσότερο από … ΕΣΕΝΑ!

Εσύ και μόνο ΕΣΥ  ξέρεις π ώ ς πρέπει να είσαι. Εσύ θα πρέπει να ζήσεις με τον εαυτό σου, οπότε φρόντισε να τον φτιάξεις, να τον αναδομήσεις με το δικό σου τρόπο. Με τα δικά σου δομικά υλικά ψυχής! Από ψυχής και με την ψυχή σου … όλα!

Σε παρακαλώ λοιπόν, σήμερα κιόλας, ζήσε για σένα! Ζήσε για τη ζωή. Το έχεις ανάγκη. Όλοι μας έχουμε ανάγκη. Όλοι μας και για να μιλήσω με τη Δύναμη των Αριθμών μου, είμαστε στον ίδιο, κοινό παρανομαστή …

της Μαρίας Ζώη
Life Mentor
Αριθμολόγος – Ψυχολόγος
Δασκάλα Ευ ζην
Τηλ. γραφείου: 210-4284841
www.mariazoi.gr
Youtube official channels

Ευ ζην