10 tips “επιβίωσης” γι’ αυτές τις δύσκολες μέρες

10 tips “επιβίωσης” γι’ αυτές τις δύσκολες μέρες

Ξανά και ξανά μικρές συμβουλές γι’ αυτές τις «δύσκολες» μέρες. ΠΑΝΤΑ Εσύ επιλέγεις. Κανένας άλλος. Δεν επιλέγεις τον καιρό, επιλέγεις πάντα όμως πώς θα βάλεις το πανί σου.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μόνο τρόμο σκορπάει. Κι ο τρόμος κολλάει πολύ πιο εύκολα από τον ιό. Ενημερώσου ψύχραιμα και συνοπτικά το πολύ δέκα λεπτά την ημέρα από το διαδίκτυο και τους ειδικούς. Εξαιρετικός ο κύριος Τσιόδρας.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ να μπει καθαρός αέρας

Έχουμε εξαιρετικό καιρό και καθαρό αέρα. Θα αλλάξει την ενέργεια του σπιτιού σου και της οικογένειάς σου.

ΒΓΕΣ ΕΞΩ και περπάτα ή τρέχε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Θα μειώσει δραστικά το άγχος σου, θα εκτοξεύσει τις ενδορφίνες σου (χαρά – υγεία – ευεξία), θα ανεβάσει την αυτοεκτίμησή σου, θα κατεβάσει ιδέες. Επίλεξε είτε πολύ πρωινή ώρα ή βραδινή ιδανικά την ώρα προβολής των βραδινών δελτίων και μετά που αδειάζει η πόλη.

ΓΡΑΨΕ

Πάρε ένα όμορφο τετράδιο και γράφε κάθε μέρα τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου. Θα ελαφρύνει τη διάθεσή σου. Γράφε όλα τα καλά που παρατηρείς τριγύρω σου. Υπάρχουν κι είναι πολλά. Όσο γράφεις τόσο θα βρίσκεις.

ΔΙΑΒΑΣΕ

Στο σπίτι έχεις σίγουρα αδιάβαστα βιβλία. Ξεκίνα να διαβάζεις Με τον χρόνο που έχουμε αυτή την εποχή εύκολα θα τελειώνεις δύο βιβλία τη βδομάδα. Ξαναδιαβάστε με τα παιδιά σου αγαπημένα σας βιβλία. Μειώστε τις ώρες του tablet. Την ώρα που διαβάζεις/ετε το βιβλίο σβήσε το κινητό και άστο σε άλλο δωμάτιο. Γενικά βγάλε όλες τις ειδοποιήσεις από το κινητό σου. Σου κλέβουν τις στιγμές.

ΕΞΕΛΙΞΟΥ

Βρες στο YouTube ή στο Netflix ή οπουδήποτε αλλού, όμορφες ομιλίες και ντοκιμαντέρ δες τα. Άκου μία ομιλία ή βλέπε ένα ντοκιμαντέρ τη μέρα. Θα αλλάξει τη ζωή σου.

ΓΡΑΨΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΟΥ

Όλα αυτά που χρόνια ήθελες να γράψεις και να κάνεις και δεν είχες το χρόνο. Κόλλησε φωτογραφίες, είτε πρόκειται για ταξίδια, είτε για χρήματα, είτε για project της δουλειάς σου για να το κάνεις πιο παραστατικό. Βάλε τους στόχους σου εκεί που συχνάζεις πιο πολύ μέσα στο σπίτι.

ΒΡΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΚΙ ΟΙ ΠΙΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ αυτή την εποχή κι όχι μόνο και κάνε το κι εσύ. (διάβασμα, τηλεεργασία, νέες ιδέες κλπ)

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΥ

Μόνο αυτό μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο. Πάρε φίλους που έχεις να ακούσεις καιρό στο τηλέφωνο να δεις τι κάνουν. Βοήθησε κάποιον συνάνθρωπο στην πολυκατοικία σου που σίγουρα το έχει ανάγκη. Πιο πολύ θα χαρείς εσύ. Η Δημουλά πάντα έλεγε ότι ο πιο κερδισμένος είναι αυτός που αγαπάει, όχι αυτός που αγαπιέται.

Πάρε τους δικούς σου και τα παιδιά σου ΑΓΚΑΛΙΑ σα να μην έχει αύριο και πες τους πόσο πολύ τους αγαπάς ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ. Γράψε επιτέλους στον εαυτό σου ένα γράμμα με όλες τις ευγνωμοσύνες και τα ευχαριστώ σου προς εσένα. Όλα αυτά που ποτέ δεν σου έχεις πει ή γράψει. Όλες τις νίκες σου που ποτέ δεν έχεις πανηγυρίσει. Γράφε στο τετράδιό σου κάθε μέρα τουλάχιστον τρία καλά για σένα. Θα αλλάξουν τη ζωή σου. Αυτές οι μέρες είναι ιδανικές για να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Θα στα δώσει πίσω Χ100. Πίστεψέ με.

Αυτή η ιστορία ευελπιστούμε όλοι ότι σύντομα θα τελειώσει. Είναι όμως ιδανική για να κάνεις RESTART και να εγκαταστήσεις κάποιες από αυτές τις ευεργετικές συνήθειες στη ζωή σου.

Δεν είναι πυρηνική επιστήμη. Θέλουν 21 συνεχόμενες μέρες για να γίνουν αυτοματισμός. Τις έχεις τις 21 μέρες. Εμπιστέψου τους ειδικούς στο έργο τους. Εσύ απλά αγάπα και τίμα τον εαυτό σου και τους συνανθρώπους σου όσο πιο πολύ μπορείς. Αν σου αρέσει αυτό το post ή οποιοδήποτε άλλο κάντο share. Ίσως βοηθήσεις κι άλλους συνανθρώπους σου.

Όσο τους βοηθάς τόσο θα βοηθιέσαι.

του συγγραφέα Στέφανου Ξενάκη

Σκέψεις